Results 1 to 11 of 11
-
30-08-2011, 18:34 #1
Κουράστικα πιά γαμώτο ... κολοκατάθλιψη
Καλησπέρα είμαι ο Απόστολος , είμαι 28 χρονών και πιστεύω ότι έχω κατάθλιψη , με μερικά συμπτώματα που έχω είναι ότι εξής:
Δεν έχω όρεξη για τίποτα
Απώλεια μνήμης
κυκλοθυμικος
Έχω απομακρυνθεί από τους φίλους μου (δεν έχουμε και τα ίδια κοινά ενδιαφέροντα πλέον )
Βιώνω μοναξιά και από φίλους και από οικογένεια και επίσης δεν έχω σχέση .
Δεν μου αρέσει καθόλου ο εαυτός μου (αν και είμαι γλυκουλης) , ειδικά όταν τον παραμελώ κοιτάζομαι στον καθρέφτη και απογοητεύομαι
Αρκετές φορές με πιάνουν τα υπαρξιακά μου (πχ τι θα κάνω στην ζωή μου , αν κάνω Σοβαρή σχέση / οικογένεια κτλ )
Δεν μπορώ να εκφράσω τα συναισθήματα σε ανθρώπους που αγαπώ , αυτό το έπαθα μετά από μια σχέση όταν χώρισα (πιστεύω ότι είναι λόγο απογοητευσης , όμως πραγματικά δεν μου βγαίνει )
Αισθάνομαι κάπως άβολα στην ιδέα του ψυχολόγου , επίσης δεν θέλω να πάρω χάπια λόγο του ότι έχω ακούσει διάφορα όπως προβλήματα στύσης και φοβάμαι να μην κάνει κάποια παρενέργεια γιατί είμαι χρήστης μαριχουάνας .
Γενικά έχω αρκετό αχνος , προσπαθώ μόνος μου να βγω από το αδιέξοδο όμως έχω μπλοκάρει και δεν τα καταφέρνω , έχω βάλει κάποιους στόχους όμως λόγο της ψυχολογίας μου είναι αρκετά δύσκολο να το επιτύχω
Επίσης τυχαίνει μερικές φορές που πάω για καφέ με κανένα φίλο να μου την λένε κιόλας ότι εκπέμπω αρνητική ενέργεια και ότι είμαι καταθλιπτικός τα ίδια πράγματα που μου λέει και η οικογένεια μου βαρέθηκα ρε παιδιά τι με συμβουλεύετε να κάνω ?
Κουράστηκα να το παλεύω ρε μάγκες είμαι 28 και νιώθω 75 , πώς έχουμε καταντήσει έτσι ρε γαμώτο , δεν μπορώ να γελάσω ούτε στα ψέματα πια ΓΙΑΤΙ ?Last edited by sun_night; 30-08-2011 at 18:44.
- 31-08-2011, 00:18 #2
{{Γενικά έχω αρκετό αχνος , προσπαθώ μόνος μου να βγω από το αδιέξοδο όμως έχω μπλοκάρει και δεν τα καταφέρνω , έχω βάλει κάποιους στόχους όμως }}<<<<
--γεια σου αποστολε ,,,μου θυμηζεις αυτο το σλογκαν που λεει: "προσπαθω να βγω απο το αδιεξοδο μου ,,αλλα δεν θυμαμαι απο που εχω μπει !"
_να σε ρωτησω παρεπημπτοντως μηπως στους στοχους σου εχεις βαλει ,,να κοψεις κ τη μαριχουανα ?!
31-08-2011, 00:25 #3
μια απ'τα ιδια..
υπαρχουν και χειροτερα......εγω νιωθω 76![B][SIZE=6][COLOR="#000080"]Έχουμε 2 επιλογές: Να οργανώσουμε νέο έδαφος ή να αφήσουμε τα αγριόχορτα να μεγαλώσουν[/COLOR][/SIZE][/B][SIZE=5][/SIZE]
31-08-2011, 02:33 #4
φιλε νικα το μυαλο σου..παρε να διαβασεις το βιβλιο ''η δυναμη του τωρα''..εμενα με βοηθησε πολυ..ολα στο κωλομυαλο μας ειναι..
31-08-2011, 22:49 #5
ποσο καιρο το βιωνεις αυτο??το εχεις πει σε κανεναν??
31-08-2011, 23:13 #6
sun_night την απαντηση στο ερωτημα σου "γιατι δεν μπορω να γελασω πια ουτε στα ψεμματα" την δινεις μονος σου, σε οσα προαναφερεις για σενα. κι εγω ειχα τα ιδια συμπτωματα και φοβομουν να παω σε ψυχολογο για διαφορετικους λογους απο οσους αναφερεις εσυ. Ωστοσο, οταν μπαινουμε σε εναν φαυλο κυκλο (ματαιοτητα, ανημπορια, κουραση, αγχος, αποσυρση, αδρανεια) χρειαζομαστε καποια βοηθεια απ εξω....απο ενα ψυχραιμο ματι κ μια εμπειρια πανω σ αυτο. εγω δεν μπορω να σκεφτω καποια καλυτερη βοηθεια απο αυτη του ψυχολογου. Ο οποιος δεν σημαινει οτι θα σου προτεινει απαραιτητα ως λυση την φαρμακευτικη αγωγη. Οποτε θα σου ελεγα να το τολμησεις κ να ζητησεις βοηθεια, ωστε να ξεμπλεξεις το κουβαρι κ να χαμογελασεις με ψεμματα και χωρις αυτα!
πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
31-08-2011, 23:20 #7
την μαριχουανα δεν προσπαθεις να την κοψεις;
01-09-2011, 02:26 #8
Γεια σου Απόστολε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ζωή δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα, απλώς κάποιοί είναι πιο άτυχοι ή πιο τυχεροί από τους άλλους, αλλά πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι περνάνε δύσκολες φάσεις στη ζωή τους, κατάθλιψη, απογοήτευση, ασθένειες, κ.α. Το θέμα είναι να κάνουμε όνειρα, να βάζουμε στόχους και να προσπαθούμε όσο μπορούμε να τους επιτύχουμε. Σαν πρωταρχικό στόχο θα σου πρότεινα να κόψεις μαχαίρι την μαριχουάνα. Η ευτυχία δεν βρίσκεται εκεί, αλλά σε απλά καθημερινά πράγματα, όπως π.χ. ένας περίπατος με έναν άνθρωπο που αγαπάς πολύ. Εγώ είμαι 25 και νιώθω ψυχικά όπως εσύ, πολύ μεγάλη.., ξέρεις γιατί; Όχι γιατί δεν κάνω μαριχουάνα για να είμαι Cool, αλλά γιατί πάντα είχα υλικά αγαθά, όμως πάντα μου έλειπε, εκείνο ακριβώς που θα με έκανε ευτυχισμένη, την αγάπη, από φίλους πραγματικούς και την ειλικρινή αγάπη από κάποιον σύντροφο, το περίπατο με έναν άνθρωπο που θα με αγαπάει πραγματικά και άλλα τέτοια. Άργησα να το διαπιστώσω, αλλά εδώ και καιρό κατάλαβα ότι το μόνο πράγμα που με κάνει πραγματικά ευτυχισμένη, είναι οι απλές καθημερινές στιγμές με αυτούς που αγαπάω. Αποστόλη, μην απομακρύνεσαι από τις παρέες σου, ακόμα και αν νομίζεις ότι δεν έχετε κοινά ενδιαφέροντα, γιατί στο τέλος θα καταλήξεις μόνος και η ζωή σου δεν θα μπορέσει να προχωρήσει, να γνωρίσεις κάποια κοπέλα μέσα από παρέες ή κάποιον άλλο φίλο που θα έχετε περισσότερα κοινά. Αν πιστεύεις ότι δεν μπορούν να σε καταλάβουν, τότε μην τους ανοίγεσαι, απλά προσπάθησε να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου και να ξεφύγεις λιγάκι από την θλίψη σου. Μην τους λες κάθε αρνητική σου σκέψη, γιατί στο τέλος θα απομακρυνθούν αυτοί. Δεν νοιαζόμαστε όλους τους φίλους μας πολύ, ούτε όλοι οι φίλοι μας, μας νοιάζονται. Μην περιμένεις να σου σταθούν, αφού είδες ότι σου τονίζουν τις αρνητικές σκέψεις σου και δεν προσπαθούν να σου δώσουν λύσεις. Απλά κάνε παρέα μαζί τους και πέρνα ευχάριστα. Όσο για την επιθυμία σου για κάποια σχέση, πολλές φορές έχουμε μπροστά μας κάποιον που θα μπορούσε να μας κάνει ευτυχισμένους, αλλά δεν το βλέπουμε. Προσκολυόμαστε στην επιφάνεια και δεν βλέπουμε την ευτυχία μας. Μπορεί κάπου δίπλα σου να είναι μία κοπέλα που μπορεί να σε κάνει ευτυχισμένο, ή να την προσπέρασες στο παρελθόν. Ψάξ το λίγο. Κάποτε πριν χρόνια, κάποιο παλικάρι ήταν ερωτευμένος πάρα πολύ μαζί μου. Είχε πάρα πολύ καλό χαρακτήρα, αλλά κολλούσα στην επιφάνεια, στην εμφάνισή του. Αυτό το παιδί με ήθελε για χρόνια και τώρα πια που έχει αρραβωνιαστεί με μία κοπέλα κατάλαβα ότι της χάρισα έναν υπέροχο άνθρωπο, που δεν θα τον ερωτευόμουν ποτέ, όμως θα τον αγαπούσα γι’ αυτό που ήταν. Είναι αργά όμως πια και δεν μπορώ να κάνω κάτι. Κοίτα λοιπόν γύρω σου, ίσως αδιαφόρησες για κάποια κοπέλα που δεν το άξιζε. Γιατί πιστεύω ότι σε όλους μας δίνεται η ευκαιρία να ευτυχίσουμε, αλλά όταν μας χτυπάει η ευτυχία την πόρτα εμείς πάντα είμαστε άλλού.
01-09-2011, 02:53 #9
αποστολε μενω στο "δεν εχω ορεξη για τιποτα" που ειπες. πολυ απλα κατεστρεψε τη κοινωνια μην κανεις σεξ με καμια κοψε και το πουλι σου αν χρειαστει μεαζευτηκαμε πολλοι αιντε στο διαολο ολοι μαζι.
01-09-2011, 12:38 #10
Γεια σου φιλε πραγματικα απο οσα γραφεις θα μπορουσα και εγω ευκολα να πω οτι εχεις καταθλιψη και να αρχισω τις διαφορες συμβουλες και κυριως ...ΤΟ ΚΟΨΕ ΤΗ ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑ...ολοι μας τελικα απο εξω κυριως ψαχνουμε να δψσουμε ενα τελος στον πονο μας και στην εσψτερικη μας θλιψη απογοητευση θυμο η οτι αλλο μας βασανιζει.
Πραγματικα βλεποντας και καποιες απαντησεις εδω θα σου ελεγα να αρχισεις να σκεφτεσε σοβαρα την επισκεψη σε ψυχοθεραπευτη ....χωρις ομως να κοψε το καλητερο για σενα και μην απογοητευεσε ...δεν εισε τοσο τυχεροσ και ολα αυτα τα μπερδεμενα και μιζερα ....... διαβασε την πρωτογενη θεραπεια εκδοσεις εσοπτρον και στειλε μου email ...sto [email protected] θα σου πω ποιο ψυχοθεραπευτη θα δεις για να δουλεψεις με τον εαυτο σου αληθινα και οχι συμβουλευτικα οπως κανουν ...κακιστα οι περισσοτεροι χρονια ολοκληρα μη φτανοντας ποτε σε αποτελεσμα ......το να αποκτησεις επιγνωση του προβληματος σου δεν σημαινει οτι θα το υπερνικησεις κιολας ...πισω απο καθε πονο υπαρχει παντα μια ιστορικοτητα ....ψαξε την αλλιως ...απλα θα μηνεις να ακους εδω μπλα μπλα μπλα .....απο ατομα που απλα παριγορουν το δικο τους αδιεξοδο....αρα ΚΟΛΗΜΕΝΑ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΓΟΛΓΟΘΑ TA ΛΕΜΕ
01-09-2011, 12:41 #11
ΑΝΑΓΝΩΡΗΣΕΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ Η ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΕΣ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑΓΕΣ?