Results 16 to 30 of 37
-
29-10-2010, 19:08 #16
nopanic ευχαριστω για τα ενθαρυντικα σου λογια.η αληθεια ειναι οτι εχω δει οντως πολλες περιπτωσεις εδω και πολυ καιρο μεσα στο forum και καποιες φορες γελουσα απο χαρα που καποιος ειχε το ιδιο προβλημα με μενα,με ανακουφιζε εννοω δεν γελουσα με οτι ειχε παθει.ναι οι ουσιες κομμενες μαχαιρι σου λεω,αφου να φανταστεις τωρα ο ψυχιατρος μου λεει:πιες και ενα ποτακι να χαλαρωσεις.ειχα φτασει στο αλλο ακρο,ενταξει ενα δυο ποτηρακια κρασι ενα σαββατο θα τα πιω.ερωτηση:ειναι η μαστιγα του αιωνα οπως λενε πολλοι επιστημονες και ερευνες,ομως γιατι οι προηγουμενες γενιες δεν ειχαν τετοιου ειδους προβληματα?απο που πηγαζει ολο αυτο?απο το υπερβολικο αγχος και ρυθμων της εποχης?αυτο δεν μπορω να κατανοησω απολυτα και δεν βρισκω λυση.το τελευταιο διαστημα που νομιζω εχω σκληρυνση εχω και ζαλαδες και ενα παραξενο μουδιασμα κατω απο το ματι και λιγο στο ανω χειλος,αδυναμια στα ποδια και καψιμο η ειναι ωρες τα ποδια μου παγωμενα η δεν τα νιωθω σε καθημερινο επιπεδο και σε συνδιασμο με την μεση που με ενοχλει χωρις πονο εναμιση μηνα και βαλε ολο αυτο,βεβαια εχω ψαξει οτι υπαρχει στο ιντερνετ για τα παντα οτι αφορα ασθενειες και ισως να ειναι ο συνεχομενος πανικος μου ολο αυτο.ομως αφου δεν φαινεται με αξονικη παρα μονο με μαγνητικη,πως μπορει να ξερει ο γιατρος και να ειναι τοσο σιγουρος οτι δεν εχω σκληρυνση?ειχα παει και σε νευρολογο πριν τον ψυχιατρο και αυτος τα ιδια βλεποντας την αξονικη μου ειπε ολα καλα.εναμιση χρονο εχω φρικαρει σε τραγικο επιπεδο.λεω γιατι σε μενα?ποτε θα φυγει αν ειναι του μυαλου μου?διαβαζω και βιβλια θετικης σκεψης,ενταξει βοηθανε αλλα οχι απολυτα.ευχαριστω εκ των προτερων.
- 29-10-2010, 22:25 #17
Καλησπερα το θεμα ειναι οτι οι περισοτεροι εδω μεσα εχουμε χιλιοπαει σε γιατρους και εχουμε κανει της εξετασεις αλλα το παλιοανχος δε λεει να μας αφησει και βρισκει χιλιοιυς τροπους να ξαναεμφανιστει,γιατι θα μου πειτε,γιατι το τροφοδοτουμε με ασχημες σκεψεις της καθημερινοτητας και ενα καρο αλλα προβληματα που εχει ο καθενας μας,απλα αυτη η χαλαρωση που λες nopanic μου την ειπε και ο ψυχιατρος που πηγα,το θεμα ειναι πως αυτο ψαχνω να βρω,χωρις τα χαπια που μου εδωσε,αν και τα περνω μισα μισα καπου καπου,και το ατιμο το ανχος ερχετε παντα τη στιγμη που νιωθεις πιο ανασφαλεις και σε βαραει και αρχιζουν ολα ταχυπαλμιες ταχυκαρδιες,ευτυχος που μου εδειξε ενα τροπο ο ψυχολογος καθομαι στο εδαφος καθιστος κουλουριαζομαι κλεινω τα ματια και σκεφτομαι κατι που μου αρεσει,σε κανα τεταρτο περναει αλλα κατω απο τη γλωσσα βαζω ενα βαλεριανα χαπακι και γλυτωνω τα χειροτερα πχ νοσοκομεια γιατρους εξετασεις για να μου πουν οτι ειμαι καλα,τα γνωστα.Υπομονη αδερφια θα βρεθει λυση αλλα αν τη βρητε εσεις νωριτερα πεστε τη και σε μενα
29-10-2010, 23:32 #18
Eτσι ακριβως...στην αρχη ολα ειναι πρωτογνωρα μας αιφνιδιαζουν και τρεχουμε να βρουμε τι ειναι αυτο που μας συμβαινει ..
Σιγα σιγα θα μαθεις να το ελεγχεις..Δεν ειναι ευκολο,αλλα να προσπαθεις να βαζεις την λογικη πανω απ\'ολα. Να σκεφτεσαι αφου οι εξετασεις βγηκαν καλες δεν εχεις τιποτα να φοβηθεις.Αλλωστε σου εχει ξανασυμβει και δεν επαθες τιποτα ετσι δεν ειναι?
Αυτο κανω εγω ακομη και αυτη τη στιγμη που σου γραφω για να ελεγξω τον ξαφνικο πονο αριστερα κατω απο την μασχαλη προς το στηθος.
Εχω μερικες μερες τωρα που με ποναει η πλατη - ωμοπλατη και το καταπολεμω με αυτον τον τροπο .
Πριν μερικα χρονια θα ειχα χεστει απο τον φοβο μου;)
29-10-2010, 23:50 #19
Nopanic συμφωνω και εγω μαζι σου σχετικα με το οτι πλεον και εμενα δεν μου προκαλουν τρομο τα συμπτωματα( να με κανουν τρεξω στα νοσοκομεια) αλλα το πιο σημαντικο σ αυτη τη φαση ειναι οτι εδω και 2 χρονια εχω κουραστει να παλευω με διαφορα ψυχοσωματικα, να ξεπερναω το ενα και σχεδον ταυτοχρονα να εμφανιζεται το επομενο.
Π.χ η δυσπνοια που με πιανει , πλεον δεν με φοβιζει αλλα με κουραζει.
Το δυσκολοτερο για μενα δεν ειναι να ξεπερασουμε τις κρισεις αλλα να βρει ο καθενας απο εμας αλλους τροπους να εξωτερικευει το αγχος του και πανω απο ολα να καταλαβαινει τι τον αγχωνει.
29-10-2010, 23:59 #20
Ακριβως στην ιδια φαση ειμαι κ εγω ..Με εχει κουρασει η ολη κατασταση και ειδικα η συμπεριφορα \"χαμελέωντα\" που εχει ολη αυτη η σωματοποιηση του αγχους .
Αλλα προσπαθω ακριβως να λεω οτι το εχω ξαναδει το εργο και δεν θα κανω πισω ...οπως τωρα που με εχει τσακισει η ομωπλατη σαν να εχουν τεντωθει τα νευρα ..
Προσπαθω ,δεν τα καταφερνω παντα ,υπαρχουν στιγμες που λυγιζω και καταφευγω στο μισο xanax..ειδικα στον επαγγελματικο τομεα με εχει παει πολυ πισω ολη αυτη η ιστορια.
Δεν ειναι ευκολο,αλλα πιστευω οτι εχουμε διανυσει αρκετο δρομο και ειμαστε σε καλο σημειο για να τα παρατησουμε τωρα (ξερω οτι δεν ειπες ποτε κατι τετοιο) .
Και φυσικα αυτο εδω το φορουμ και η ανταλλαγη αποψεων με εχει βοηθησει παρα πολυ και πολυ θα ηθελα τετοιες συζητησεις να τις κανουμε και απο κοντα .πιστευω οτι θα βοηθουσαν ακομη περισσοτερο.
30-10-2010, 00:36 #21
Καλα και εγω εχω τα θεματα μου με μυικους πονους και ακομα δεν εχω πειστει πώς εντεινονται τα συμπτωματα τοσο πολυ απο το αγχος!!!!αφου εδω και 4 μηνες εχω πονους στην σπονδυλικη στηλη, δεν φοβαμαι , δεν σκεφτηκα αρρωστιες, αλλα ο πονος δεν περναει και ο γιατρος μου προτεινε αντικαταθλιπτικα και λεω ελεος!!!!!
Εκει που λεω ολα καλα να η δυσπνοια, να οι πονοι, να τα σφιξιματα, να οι δυσφοριες!!!!!!!!!!!Μια βδομαδα να περασει και να μην αισθανθω κατι απο ολα αυτα!!!Ειμαι 29 και αισθανομαι 79, ουτε οι παππουδες μου τοσα!!!
Ναι και εγω συμφωνω οτι ειμαστε σε καλο δρομο, αν σκεφτω ειδικα για μενα οτι πριν απο 6 μηνες δεν μπορουσα να βγω εξω αλλα τωρα εχω τοση διαθεση και ορεξη αλλα με ολα αυτα τα ψυχοσωματικα εχω απυηδυσει!!!!
Και εννοειται οτι δεν θα τα παρατησω, ειμαι αρκετα αισιοδοξη για ενα μελλον με φυσιολογικο αγχος!!!!
Λιγο ακομα , θελω να ελπιζω!
30-10-2010, 02:13 #22
Πριν κοιμωμουν αλλα κατι με ξυπνησε η ωρα ειναι 1 και 45 ,πεταχτηκα απο το κρεβατι εντρομος,μεσα σε δευτερολεπτα αρχισα να τρεμω, να ιδρωνω,ενας πονος αρχισε στο στομαχι μου,εκατσα στο πατωμα λυγισα τα ποδια μου εκλεισα τα ματια και σκεφτηκα κατι θετικο για μενα,εχω βαλει κατω απο τη γλωσσα μου ενα βαλεριανα χαπακι,νιωθω δυσφορια και λιγη δυσπνοια λογο διαφραγματος εβαλα dexarin στη μυτη,τωρα ειναι καλυτερα αναπνεο πιο καλα,ανοιξα τα ματια πηρα το λαπτοπ στα χερια μου και εστιαζοντας στο λαπτοπ ξεχνιεμε καπως γραφωντας live το τη μου συμβαινει τωρα.Αρχιζει και περναει η κριση, ο ιδρωτας σταματησε και το τρεμουλο στα ποδια καταπια το χαπακι μολις τωρα,αλλα ο υπνος εφυγε το νιωθω η αυπνια θα μου κανει παρεα εως το πρωι,ειμαι πολυ καλυτερα τωρα,σηκωθηκα απο το πατωμα.Αλλη μια νυχτερινη κριση εφτασε στο τελος της.Ευχαριστω που τη μοιραστιοκατε μαζι μου καλο βραδυ.( λες και ειναι συριαλ αυτο σχεδον καθε βραδυ)
30-10-2010, 02:14 #23
Ξεχασα να πω οτι κρατησε περιπου 20 λεπτα η ολη κριση πανικου
31-10-2010, 00:24 #24
περασε ομως κ αυτο εχει σημασια ...αυτο να θυμασαι την επομενη φορα και θα κρατησει λιγοτερο.
:)
31-10-2010, 00:31 #25
Originally posted by _lydia_
ενα μελλον με φυσιολογικο αγχος!!!!
Να μην αντιδρουμε υπερβολικα και να μην δινουμε τοοοοσο μεγαλη σημασια σε οτι συμβαινει γυρω μας ..
Οπως εχω ξαναγραψει στο φορουμ , πρεπει να επαναπρογραμματισουμε τις αντιδρασεις συνειδητα ετσι ωστε να περασουν στο υποσυνειδητο και μηχανικα - αντανακλαστικα να αντιδρουμε χωρις τις τωρινες εξαρσεις και τις λαθος εντολες που δινει ο εγκεφαλος και κανει το σωμα να αντιδρα με αυτους τους αλλοπροσαλλους τροπους .
Και βεβαια δεν θα το βαλουμε κατω ...αυτο ελειπε :)
31-10-2010, 16:47 #26
Αλλη μια κριση περασε και αυτη ,μεχρι την επομενη φορα,μεχρι το επομενο βραδυ,το θεμα ειναι γιατι δεν σταματανε οριστικα,πως τη προκαλω και ερχετε,δε μπορω να το καταλαβω.Τωρα που ειμαι ηρεμος θυμαμαι οτι εβλεπα ονειρο οτι ημουν στη τηνο διακοπες απο κει καταγομαι τη πιο ωραιο ονειρο απ αυτο και ξαφνικα πεταχτικα πανω, και ολα μου πανω μου ετρεμαν, τη συνεβει ξαφνικα δε μπορω να το καταλαβω
31-10-2010, 19:30 #27
παιδια θα σας πω κατι το οποιο νομιζω οτι εχει λειτουργησει σε μενα.ακουω κλασσικη μουσικη και συγκεκριμενα μπετοβεν ο οποιος και επιστημονικα καταπολεμαει τις κρισεις πανικου.οποιος το εφαρμοσει και δει αποτελεσματα ας μου πει και μενα να σιγουρευτω.υπο φυσιολογικες συνθηκες θα με ειχε πιασει σιγουρα μεσα στις μερες που ξεκινησα δουλεια βραδυ ως μουσικος αλλα ακομα ολα καλα.επισης διαβαζω βιβλια θετικης σκεψης και πηγαινω μια φορα το μηνα σε ψυχιατρο.προσπαθω χωρις φαρμακα.ομως τους τελευταιους μηνες νιωθω,δηλαδη δε νιωθω τα ποδια μου,και τις τελευταιες δυο βδομαδες εχω μονιμη ενοχληση στη μεση.γιατι να μην ειναι σκληρυνση σκεφτομαι.υποψιν ο γιατρος με εχει διαγνωσει με υποχονδριαση.ομως δεν εχω κανει μαγνητικη..υπομονη?και σε ολους δυναμη
31-10-2010, 23:32 #28
Κοιτα το να ακους μπετοβεν και να μη σε πιανει κριση δε το εχω ξανακουσει,μακαρι να ειναι ετσι οπως τα λες θα το δοκιμασω και θα σου πω,αν ειναι να μη με ξαναπιασει αυτο το πραγμα και με αντρα παω (που λεει ο λογος ) αλλα δυστιχος μεχρι τωρα το μονο που προσπαθω να μαθω ειναι να το αντιμετωπιζω, ωστε αν με βρει εξω ,γιατι μου συμβαινει παντα νυχτα, να μη γινω τουλαχιστον ρεζιλι γιατι το τελευταιο καιρο εχω κλειστη λιγο στον εαυτο μου και στο σπιτι λογο φοβιας
01-11-2010, 00:17 #29
Αυτο που με ανησυχει πιο πολυ ειναι αυτοι οι διαφοροι πονοι που εχω διασπαρτους στο σωμα μου ,νευροπαθητικους πονους δηλ.Τωρα μου δινει κατι σουβλιες πισω στη πλατη δεξια και αριστερα στο υψος της καρδιας αναμεσα απο τη σπονδ.στηλη για λιγο ερχονται και μετα φευγουν αλλα δεν αφηνω τον εαυτο μου να ανησυχησει πιο πολυ μην παθω καμια κριση πανικου βραδιατικα.Απλα τρομαζω δεν τα εχω καταφερει ακομα να τα ελενξω ολα,μαλλον εχω γινει πολυ φοβιτσιαρης με ολα αυτα πλεον τη αλλο να πω
17-01-2011, 21:37 #30
Xaxa εχει πλακα γτ εγω γνωριζω απο ψυχοσωματικους τετοιους πονους, φουλ. ολα! καρδια, πλατη, πλευρα, ποδια, χερια, κεφαλη και μην ξεχασω την δυσφορια την αισθηση κοψιμο ανασας, και ολα αυτα καθημερινα. αυτη ειναι η φυση της διαταραχης πανικου
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια