Γίνεται να ερωτεύομαι τόσο εύκολα?
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 25
    Member

Γίνεται να ερωτεύομαι τόσο εύκολα?

Γίνεται ρε παιδιά να ερωτευτείς κάποιον που γνωρίζεις μόνο δύο μέρες και μετά όταν καταλάβεις ότι δεν υπάρχει ανταπόκριση απο μέρους του, να πέφτεις σε στενοχώρια, να μη τρώς, να μην έχεις όρεξη για τίποτε, να παρατάς σημαντικά πράγματα και γενικά όλη αυτή η κατάσταση να σε πηγαίνει πίσω??
    Και βέβαια, όλο αυτό το σκηνικό να επαναλαμβάνετε συνεχώς???
    Τελευταίο περιστατικό, πρίν λίγες μέρες, γνωρίζω κάποια, μιλάμε και έπειτα ανταλλάσουμε τηλέφωνα. Την επόμενη μέρα συναντιόμαστε ξανά, περνάμε πολλές ώρες μαζί με αγκαλίτσες και φιλάκια. Εγώ πετώ στα σύννεφα, νιώθω ερωτευμένος μαζί της και ξαφνικά, της τηλεφωνώ σήμερα για να βρεθούμε και μου απαντά ότι είναι κουρασμένη και θέλει να μείνει σπίτι της. Εγώ "τρελλένομαι" και σκέφτομαι ότι αυτό το είπε γιατί δε με θέλει και αρχίζω πάλι να στεναχωριέμαι και να μην έχω όρεξη για τίποτα... Είναι φυσιολογικά όλα αυτά ρε παιδιά, γιατί δεν αντέχω άλλο να περνάω συνεχώς τέτοιες φάσεις...
    Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων για την όποια βοήθεια!

Senior Member
    Ασφαλως και γινεται..!!

Και μαλιστα ειναι ΥΠΕΡΟΧΟ οταν συμβαινει , τουλαχιστον ειναι πολυ καλυτερο να εισαι συχνα σε love mood παρα σε αλλες οχι και τοσο θετικες διαθεσεις.!

Παρολα αυτα αν σου προκαλει μεγαλα προβληματα αυτο στην ζωη σου (κανε λιστα, αν υπαρχει..!!!) , τοτε ναι, ειναι ενα θεμα και αυτο που καλο θα ηταν να το πολεμησεις!!!

Senior Member
    Τωρα που θυμηθηκα καποτε ηξερα εναν τυπο που ερωτευοταν κυριολεκτικα σχεδον με οποια μιλαγε , αλλα παθαινε εμμονη μαζι της και ολη μερα σκεφτοταν αυτη , ή γενικα την καθε \"αυτη\" μιας και ηταν πολλες , και ειχε κακη διαθεση, σκεπτικος, ανελυε καθε της κινηση κτλ

Ασφαλως επειδη το επαιρνε τοσο σοβαρα το ολο το θεμα εμενε μονος τελικα.

Μάλλον το θέμα προκύπτει μέσα από σένα. Ψάχνεις κάποιον να σε κάνει να νιώσεις αξία/σημαντικότητα. Έχει να κάνει καθαρά με έλλειψη αυτοπεποιθησης και ανάγκη επιβεβαιωσης......:)

Member
    Σ\'ευχαριστώ Boltseed για τις απαντήσεις σου!
    Άμα σου πώ ότι παθαίνω πολλές φορές τα ίδια με τον γνωστό σου θα με πιστέψεις...? Μου φαίνεται, τελικά, οτι θα μείνω κι εγώ μόνος...
    Αφού σκέφτομαι πολλές φορές, να μπορούσα να βρώ ενα τρόπο να μην ξαναερωτευτώ μπας και ηρεμήσω.

Member
    Originally posted by Θεοφανία
    Μάλλον το θέμα προκύπτει μέσα από σένα. Ψάχνεις κάποιον να σε κάνει να νιώσεις αξία/σημαντικότητα. Έχει να κάνει καθαρά με έλλειψη αυτοπεποιθησης και ανάγκη επιβεβαιωσης......:)
    Θεοφανία τελικά νομίζω ότι η βαθύτερη αιτία όλων αυτών που μου συμβαίνουν είναι αυτά που είπες- έλλειψη αυτοπεποίθησης και ανάγκη επιβεβαίωσης. Και ναι, είναι επίσης αλήθεια αυτό που έγραψες ότι ψάχνω κάποιον να με κάνει να νιώσω αξία/σημαντικότητα... Πιάνω πολλές φορές τον εαυτό μου να αναζητά αυτά τα δύο...

Originally posted by impossible
    Θεοφανία τελικά νομίζω ότι η βαθύτερη αιτία όλων αυτών που μου συμβαίνουν είναι αυτά που είπες- έλλειψη αυτοπεποίθησης και ανάγκη επιβεβαίωσης. Και ναι, είναι επίσης αλήθεια αυτό που έγραψες ότι ψάχνω κάποιον να με κάνει να νιώσω αξία/σημαντικότητα... Πιάνω πολλές φορές τον εαυτό μου να αναζητά αυτά τα δύο...
    Οπότε τη λύση την ξέρεις. Ασχολήσου με τον εαυτό σου, βρες τι είναι αυτό που σε κάνει να έχεις χαμηλή αυτοπεποιηθηση και δούλεψε το!

Senior Member
    Originally posted by impossible
    Οπότε τη λύση την ξέρεις. Ασχολήσου με τον εαυτό σου, βρες τι είναι αυτό που σε κάνει να έχεις χαμηλή αυτοπεποιηθηση και δούλεψε το!
    Οταν η ελλειψη αυτοπεποιθησης οφειλεται σε δυσκολια δημιουργιας σχεσης με το αντιθετο φυλο...και αυτο που σε εμποδιζει να τα βρεις με το αλλο φυλο ειναι η....ελλειψη αυτοπεποιθησης φτιαχνουμε ενα ωραιο κυκλο:P

Φυσικα δεν εχεις αλλη επιλογη απο το να συνεχισεις να προσπαθεις...
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Ναι κηπ, αλλά και αυτό προκύπτει από μέσα μας. Πχ, κάποιος είναι ντροπαλός και δεν μπορεί να προσεγγίσει γυναίκες προσπαθεί και το δουλεύει, (ασκήσεις θάρρους κλπ).

Senior Member
    Ναι κηπ, αλλά και αυτό προκύπτει από μέσα μας. Πχ, κάποιος είναι ντροπαλός και δεν μπορεί να προσεγγίσει γυναίκες προσπαθεί και το δουλεύει, (ασκήσεις θάρρους κλπ).
    Ασκησεις θαρρους τι ειναι αυτο?

Εντρυφηση με το αντικειμενο του φοβου θες να πεις:)
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Originally posted by keep_walking

Οταν η ελλειψη αυτοπεποιθησης οφειλεται σε δυσκολια δημιουργιας σχεσης με το αντιθετο φυλο...και αυτο που σε εμποδιζει να τα βρεις με το αλλο φυλο ειναι η....ελλειψη αυτοπεποιθησης φτιαχνουμε ενα ωραιο κυκλο:P

διαφωνω κιπ
    η κατασταση, συνεχιζεται μεν, και ανατροφοδοτειται, αλλα η αρχη ειναι παντα η ελλειψη αυτοπεποιθησης και οχι η αποτυχια στις ερωτικες σχεσεις, διοτι τα προβληματα αυτοπεποιθησης και αυτοεκτιμησης, χτιζονται σε πολυ μικρες ηλικιες που δεν ασχολειται καποιος με τα ερωτικα του....΄

Senior Member
    Originally posted by Remedy

διαφωνω κιπ
    η κατασταση, συνεχιζεται μεν, και ανατροφοδοτειται, αλλα η αρχη ειναι παντα η ελλειψη αυτοπεποιθησης και οχι η αποτυχια στις ερωτικες σχεσεις, διοτι τα προβληματα αυτοπεποιθησης και αυτοεκτιμησης, χτιζονται σε πολυ μικρες ηλικιες που δεν ασχολειται καποιος με τα ερωτικα του....΄
    Διαφωνω...ο ανθρωπος μπορει να επηρεαζεται απο την παιδικη του τρυφερη ηλικια αλλα εξελισσεται συνεχεια και η αποτυχια σε ενα σημαντικο τομεα οπως οι σχεσεις με το αλλο φυλο ειναι πολυ καθοριστικος για την μετεπειτα εξελιξη του.

Εαν ηταν ετσι το να προσεξεις καποιον πως ηταν στην παιδικη ηλικια και να σκιαγραφησεις ολο το μελλον του θα ηταν πολυ απλο.
    Το θεμα ειναι οτι εξελισομαστε συνεχεια και πρεπει να κανουμε οτι περνα απο το χερι μας για να εχουμε μια \"γεματη\" ζωη.

Φυσικα δεν θα πω σε καποιον που εχει προβληματα με το αλλο φυλο...πηγαινε σε ειδικο ή κατσε και σκεψου μεχρι να πλανταξεις για τον εαυτο σου αλλα να εντρυφησει στον τομεα με trial and error.

Ασκησεις θαρρους τι ειναι αυτο?

Εντρυφηση με το αντικειμενο του φοβου θες να πεις:)
    Η ντροπαλότητα, (αφού ξεκινήσαμε με αυτό), μπορεί να έχει πολλές ρίζες.
    Πχ, κάποιος είναι ντροπαλός γιατί στα παιδικά χρόνια καταπιεζόταν/κακοποιούνταν από την οικογένεια.
    Μπορεί να είχε χάλια εξωτερική εμφάνιση, (παχύσαρκο παιδί, σπυράκια κλ).
    Να ήταν ο φύτουλας της τάξης και αυτό να τον απομάκρυνε από τις παρέες.
    Τεσπά, φτάνοντας στην ενηλικίωση, κουβαλάμε τα \"κουσούρια\" της παιδικής/νεανικής ηλικίας.
    τι κάνουμε; Κοινωνικοποιούμαστε, κάνουμε γνωριμίες, εξωτερικεύουμε τα εσώτερα και κάποια στιγμή αφού έχουμε προπονηθεί, έρχεται και η πιο εύκολη πρόσβαση στο ανίθετο φύλλο...:)

Senior Member
    παντως η ελλειψη αυτοπεποιθησης , που ανατροφοδοττειται απο την αποτυχια στις σχεσεις, για μενα λυνεται με \'επιτυχιες\"-επιβραβευσεις σε αλλους τομεις κι οχι με μεγαλυτερη προσπαθεια στις σχεσεις.
    για εναν αντρα για παραδειγμα, που στις περισσοτερες γυναικες, η γνωση και η επιτυχια δρα σαν αφροδισιακο, το να επιτυχουν επαγγελματικα και κοινωνικα τους αυξανει κατακορυφα την αυτοπεποιθηση και η αυξημενη αυτοπεποιθηση αλλα και η επιτυχια η ιδια, προσελκυει πολλες γυναικες κι ετσι λυνεται ο φαυλος κυκλος...

Banned
    συμφωνω κ με την θεοφανια κ με την ρεμεντυ..καλως η κακως η αυτοεκτιμηση χτιζεται στην παιδικη μας ηλικια κ διαμορφωνεται κυριως απο την οικογενειακη στεγη.
    αν δεν σε μαθουν να εκτιμας κ να σεβεσαι τον εαυτο σου,αυτη η ελλειψη θα σε κυνηγαει σε ολους τους τομεις της ζωης οχι μονο στα ερωτικα.

Page 1 of 2 12 LastLast