Οι "ξυλιές" ως τρόπος διαπαιδαγώγησης - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 6 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 31 to 45 of 77
    Senior Member
    Originally posted by sabb
    Αγαπητέ dreamer, θέτεις νέα στοιχεία στο θέμα σου με τα οποία ωστόσο οφείλω να δηλώσω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο πως είμαι κάθετα αντίθετος. Μιλάς για έκρηξη θυμού και αυτή σου η επισήμανση, ακυρώνει κάθε συζήτηση για τους ενδεδειγμένους τρόπους διαπαιδαγώγησης , μια και θα πρέπει να γίνει αποδεκτό πως δεν μπορεί κανείς να διαπαιδαγωγεί εν βρασμώ ψυχής.
    Σάββα, όταν μίλησα για έκρηξη θυμού και κρίση θυμού παρακάτω εννούσα του παιδιού και όχι δικές μου.
    Μάλλον δεν το διατύπωσα καλά και παρεξηγήθηκα...
    Και προφανώς παρεξηγήθηκα και στα υπόλοιπα μέλη.

Senior Member
    Ρεμεντι, δεν έχω παρά να συμφωνήσω μαζί σου σε όσα λες.

Senior Member
    Αρκτος, όταν πήγαινες την κόρη σου για εμβόλια δεν την ακινητοποιούσες? Πιστεύεις πως της άρεσε? Όταν κάποια στιγμή αναγνώριζε τον χώρο και προσπαθούσε να φύγει τι έκανες? Μήπως χρησιμοποιούσες \"βία για την ακινητοποιήσεις? ή μήπως έκλεινες ραντεβού για κάποια άλλη μέρα που θα το έπαιρνε το παιδί απόφαση ότι έτσι πρέπει να γίνει αφού συμβαίνει σε όλα τα παιδάκια.

Μήπως έχεις παρεξηγήσει τελικά την έννοια της βίας? (ή ακόμη και του σεβασμού)

Originally posted by dreamer
    Αρκτος, όταν πήγαινες την κόρη σου για εμβόλια δεν την ακινητοποιούσες? Πιστεύεις πως της άρεσε? Όταν κάποια στιγμή αναγνώριζε τον χώρο και προσπαθούσε να φύγει τι έκανες? Μήπως χρησιμοποιούσες \"βία για την ακινητοποιήσεις? ή μήπως έκλεινες ραντεβού για κάποια άλλη μέρα που θα το έπαιρνε το παιδί απόφαση ότι έτσι πρέπει να γίνει αφού συμβαίνει σε όλα τα παιδάκια.

Μήπως έχεις παρεξηγήσει τελικά την έννοια της βίας?
    Ακριβώς. Θεωρώ λίγο υπερβολή τα περί βίας για μια στον πισινό. Ωραία όλα αυτά, αλλά μου φαίνεται ιδιαίτερα ιδανική η περίπτωση να μην εκνευριστεί ποτέ κανείς με το παιδί του, χωρίς βέβαια να πιστεύω πως δεν γίνεται....
    Από την άλλη είναι και θέμα παιδιού, μη το ξεχνάμε αυτό.

Senior Member
    Originally posted by RainAndWind
    Δεν θα επιβάλλω στο παιδί,αφού δεν δουλέψουν οι διάφοροι τρόποι(και το χιούμορ κυρίως).Θα το αφήσω να λουστεί τις φυσικές συνέπειες.Δηλαδή,δε θα το πίεζα να κατουρήσει,αλλά να πονάει μετά περισσότερο το πουλάκι του,ώστε να κλάψει.Όταν θα έκλαιγε,θα του επεσήμανα πως γι αυτό το λόγο είχαμε πάει στο γιατρό,ώστε να μην κλαίει από πόνο.Και θα συμπλήρωνα\"όταν αποφασίσεις να μην πονάς,μου το λες\"και θα έφευγα απ\'το χώρο που βρισκόμουν μαζί του,συνεχίζοντας τις δικές μου δραστηριότητες.

Θα είχε διδαχτεί τις φυσικές συνέπειες της άρνησής του,δίχως την ξυλιά.
    Πάντα αφήνω στα παδιά μου να υποστούν τις φυσικές συνέπειες των ενεργειών τους εφόσον κρίνω ότι το κόστος αυτής της ενέργειας είναι λογικό.
    Λυπάμαι, αλλά δεν θα άφηνα το παιδί με μόνιμη βλάβη στα νεφρά για να του θυμίζω τι παθαίνει κανείς όταν δεν ακούει τους γονείς του.

Senior Member
    όταν ήταν 4άρων η κόρη μου μπορούσα να συνεννοηθώ μαζί της.
    κοίτα ό,τι και να μου πεις δεν πρόκειται να συμφωνήσω με τη τακτική σου.
    όταν το παιδί είναι μωρό δεν μπορεί να σε καταλάβει για να του μιλήσεις για τα εμβόλια.
    της κρατούσα το χεράκι της για να γίνει το εμβόλιο σωστά.
    μην συγκρίνεις τα σύγκριτα.
    ο γυιός στα τέσσερα του είναι σε θέση να καταλάβει αυτό που θα του πεις.
    αν εσύ δεν έχεις υπομονή , δεν σου φταίει το παιδάκι.
    το να πιέζεις ένα παιδάκι να κάτσει στο κάθισμα του και να το απειλείς πως θα τις φάει, είναι σεβασμός?
    http://www.mazi.org.gr/

Senior Member
    Έχω την εντύπωση πως η researcher φωτογράφιζε εμένα και τον dreamer λέγοντας πως ο ένας έτσι (παραχαϊδεύει) κι ο άλλος γιουβέτσι (χτυπάει τα παιδιά του..)

Λάθος μεγάλο...

Όσο με αφορά δεν παραχαϊδεύω κανέναν, είμαι αυστηρός όταν πρέπει , αλλά όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, χωρίς να έχω χρησιμοποιήσει ποτέ ούτε σωματική ούτε λεκτική βία, δεν ξέρω τι άλλο να πω για να γίνω κατανοητός. Αν η αυστηρότητα είναι συναρτημένη με την βία , έχω να πω πως αυτή η αντίληψη είναι λανθασμένη - οι γονείς πρέπει να είναι πρότυπα υπεροχής , ανωτερότητας, μη βίας, πολιτισμού, κουλτούρας, γνώσεων, νηφαλιότητας, πρόσωπα άξια σεβασμού γιατί το παιδί αντιλαμβάνεται από πολύ νωρίς πως ο γονιός μπορεί να διαχειριστεί τα καλά και τα κακά, χωρίς να είναι κανίβαλος ή χουλιγκάνος .

Και σίγουρα, ακόμη κι αυτοί οι νηφάλιοι γονείς κάνουν λάθη, όταν πρόκειται να πάρουν συγκεκριμένες αποφάσεις που θα επηρεάσουν το μέλλον των παιδιών τους... Πχ .. Επέμεινα σώνει και καλά η κόρη μου να μάθει σαν δεύτερη γλώσσα (είναι ήδη κάτοχος proficiency αγγλικών στα 15 της χρόνια) τα ιταλικά, μια και η επιχείρηση μου έχει άμεσους δεσμούς με την Ιταλία. Η κόρη μου αποφάσισε πριν 4 χρόνια να μάθει γερμανικά και όχι ιταλικά.. Αντέδρασα σφόδρα - πιστεύοντας ο ανόητος πως το παιδί μου θα θελήσει να ακολουθήσει τη δική μου καριέρα , αλλά ξέχασα να αντικαταστήσω το ρήμα \"θελήσει\" με το αγαπητό σε μένα \"πρέπει κατά τον μπαμπά\"...

Απέτυχα στο να προσανατολίσω το παιδί μου εκεί που ήθελα εγώ... Η χαρά μου ωστόσο σήμερα είναι μεγαλύτερη ,όταν η καθηγήτρια της στα γερμανικά μου δηλώνει πως το παιδί έχει έφεση στη γλώσσα και μπορεί από φέτος να διεκδικήσει το σχετικό πτυχίο γλωσσομάθειας. Το λάθος που απορρέει από τα δικά μου θέλω , μετουσιώνεται χωρίς βία, στην ικανοποίηση των θέλω του παιδιού μου... Αν ήμουν ένας αμεταγύριστος ιταλοπρεπής γονιός, θα είχα μπερδέψει τα δικά μου πρέπει με τα θέλω του παιδιού μου. Το ότι δεν συμβαίνει ωστόσο , παίζει ρόλο το ότι τα παιδιά έχουν μάθει από τους γονείς τους να σκέφτονται μεν ανεξάρτητα αλλά όταν το κάνουν, επιδιώκουν τη δική τους επιτυχία και όχι εκείνη που επιθυμούν οι γονείς τους..

Τέλος, δεν πιστεύω πως ο dreamer δεν είναι καλός πατέρας. Απ\' όσα γράφει , μου δίνει την εντύπωση ενός ευαισθητοποιημένου γονιού, που προβληματίζεται για το πως να μεγαλώσει το παιδί του, και το αν μια ξυλιά στον πισινό ενδείκνυται σαν μέθοδος διαπαιδαγώγησης ή όχι ... Εγώ λέω όχι, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως εγώ είμαι ο έτσι κι ο αντίλογος είναι το γιουβέτσι...
    Απλά στο τελευταίο του μήνυμα, δεν μπορώ να κατανοήσω πως συμβαίνει η έκρηξη θυμού να αφορά το παιδί του και όχι τον ίδιο...
    [B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]

Senior Member
    Έχω την εντύπωση πως η researcher φωτογράφιζε εμένα και τον dreamer λέγοντας πως ο ένας έτσι (παραχαϊδεύει) κι ο άλλος γιουβέτσι (χτυπάει τα παιδιά του..)

Λάθος μεγάλο...
    Εγώ πάντως σάββα έμεινα με την εντύπωση πως εννοούσε εμένα και την σύζυγό μου.
    Κάτι δεν πάει καλά και μπερδευόμαστε...

Senior Member
    Originally posted by dreamer

Λάθος μεγάλο...
    Εγώ πάντως σάββα έμεινα με την εντύπωση πως εννοούσε εμένα και την σύζυγό μου.
    Κάτι δεν πάει καλά και μπερδευόμαστε...
    Μμμμ, δεν έχεις άδικο...

Μπορεί να κατάλαβα εγώ λάθος...Βέβαια, η όποια διευκρίνηση από την researcher δεν ακυρώνει ούτε ένα κόμμα απ\' όσα έχω διατυπώσει σαν άποψη έως τώρα...

Senior Member
    Originally posted by arktos
    κοίτα ό,τι και να μου πεις δεν πρόκειται να συμφωνήσω με τη τακτική σου.
    Δεν πρόκειται για τακτική άρκτος. Πρόκειται για στιγμιαίες αντιδράσεις στις οποίες αισθάνθηκα ότι δεν είχα άλλη επολογή.
    Ακόμη και στην περίπτωση με το αυτοκίνητο υπήρχε προηγούμενο που έβγαζε την ζώνη ενώ το αυτοκίνητο ήταν εν κινήσει.

Τέλος πάντων, τα ξανασυζητήσαμε (με το παιδί) σε ανύποπτο χρόνο.
    Εύχομαι να μην έρθω πάλι στο σημείο όπου δεν θα έχω άλλη επιλογή.

Αυτό που σκέφτηκα ήταν ότι θα μπορούσαμε τελείως να είχαμε αποσυρθεί από το χώρο του μικροβιολογικού και εγώ και η γυναίκα μου και να αφήσουμε τις νοσοκόμες να κάνουν την δουλειά τους όπως ξέρουν. Ίσως μόνος να ήταν πιο συνεργάσιμος όπως συμβαίνει σε όλους μας σε δύσκολες στιγμές στο νοσοκομείο να ξεσπάμε σε συγγενείς μας ενω στο προσωπικό του νοσοκομείου λειτουργούμε διαφορετικά.

Senior Member
    Originally posted by researcher
    ξερετε τι διακρινω που ειναι και το δυσκολο?
    ο ενας το παραχα ι δευει μαλλον
    και ο αλλλος νευριαζει και δθνει τη λυση με το χτυπημα

ισορροπηστε λιγο ως προς τη σχεση το οχι να ειναι οχι και το ναι να ειναι ναι με καλη συννενοηση μεταξυ των συζυγων

ξερω κατι ειπα τωρα ε?

αλλα εφ οσον εσυ δεν το θελεις να το δινεις ξυλιες
    ο καλυτερος τροπος ειναι να ξεκαθαρισετε μεταξυ σας
    αν ολο το σοι το παρακαλα να κατουρησει επομενο ειναι το παιδι να το εκλαβει παιχνιδι και να σας παιζει
    αν ομως εχετε συννενοηθει ορθα κοφτα οτι αυτο θα γινει και δεν ειναι θεμα παρακαλετου τοτε θα γινει.

δεν παιζει ο ενας να παρακαλα και να παραχαιδευει και ο αλλος ξυλια

απλα το λεω για ενα καλυτερο μελλον στη σχεση σας με τα παιδια
    που ξεκιναει απο τη μεταξυ σας σχεση και αγαπη και συμπορευση αν οχι σε ολα επειδη δεν γινεται
    τουλαχιστον σε κατι βασικο
    οχι με επικρισεις αλλα με τροφη αγαπης στην συζυγικη σχεση!
    σαββ
    νομιζω οτι ειναι ξεκαθαρο οτι ολο το σχολιο αφορα την σχεση μεταξυ συζυγων και την διαφορετικη τους σταση απεναντι στο παιδι και οχι εσενα και τον ντριμερ...

Senior Member
    Εγω παντως θεωρω τον dreamer σωστο σε καθε του πραξη.

Αυτο που εχω να θυμαμαι απ τα παιδικα μου χρονια δεν ηταν οι ελαχιστες φορες που μου τραβηξε το αυτι η μανα μου, αλλα οι αμετρητες φορες που ελεγαν π@π@ριες στην αδερφη μου προσπαθωντας να την πεισουν για διαφορα.... Σχεδον μπορω να \"ζησω\" την σκηνη που ειναι η γυναικα σου με τον μικρο στον γιατρο... Θυμωνω και μονο που το σκεφτομαι! Δεν τους αντεχω αυτους που χρησιμοποιουν τεχνικες τυπου \"κανε αυτο γιατι αλλιως θα σε φαει ο μπαμπουλας\" ή \"κανε εκεινο και θα παρεις καραμελα\".... Το παιδι εννοειται οτι καταλαβαινει οτι προσπαθεις με ψεματα ή σαχλαμαριτσες να το χειραγωγησεις και αντιδραει. Και εννοειται οτι θα συνεχισει την συμπεριφορα αφου δεν του θετεις κανενα οριο... Το καταλαβαινει οτι θεωρητικα η κοντρα θα μπορουσε να συνεχιστει επ απειρον!
    Μπροστα στην ψυχολογικη βια προτιμω την μικρη ξυλια στον πισινο....

Senior Member
    dreamer,

διαβαζωντας τα οσα γραφεις κ την περιγραφη των δυο σκηνικων θα σου ελεγα μονο δυο πραγματα.

Καταρχην, κακοποιηση δεν ειναι μονο το ξυλο. Ξυλια ή χοντρο ξυλο. Ειναι κ οτι συνοδευει εστω αυτην την ξυλια που μοιαζει κατι...λιγο. Ειναι η απειλη \"θα κανεις αυτο που λεω....αλλιως........\". Η απειλη ειτε συνοδευεται απο ξυλια ειτε οχι, εμπεριεχει βια. Δημιουργει ανασφαλεια, φοβο κ υποταγη. Αν ειναι αυτα τα συναισθηματα που θελεις να δημιουργησεις ή να προκαλεσεις στο παιδι σου, τοτε συνεχισε ετσι. Αλλα δεν νομιζω (κ ελπιζω) να θες κατι τετοιο.

Αν εχει γραφτει κατι αναλογο, προσπερασε το...δεν διαβασα κατι αλλο περα απο οσα εγραψες εσυ.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Originally posted by Remedy
    Originally posted by researcher
    ξερετε τι διακρινω που ειναι και το δυσκολο?
    ο ενας το παραχα ι δευει μαλλον
    και ο αλλλος νευριαζει και δθνει τη λυση με το χτυπημα

ισορροπηστε λιγο ως προς τη σχεση το οχι να ειναι οχι και το ναι να ειναι ναι με καλη συννενοηση μεταξυ των συζυγων

ξερω κατι ειπα τωρα ε?

αλλα εφ οσον εσυ δεν το θελεις να το δινεις ξυλιες
    ο καλυτερος τροπος ειναι να ξεκαθαρισετε μεταξυ σας
    αν ολο το σοι το παρακαλα να κατουρησει επομενο ειναι το παιδι να το εκλαβει παιχνιδι και να σας παιζει
    αν ομως εχετε συννενοηθει ορθα κοφτα οτι αυτο θα γινει και δεν ειναι θεμα παρακαλετου τοτε θα γινει.

δεν παιζει ο ενας να παρακαλα και να παραχαιδευει και ο αλλος ξυλια

απλα το λεω για ενα καλυτερο μελλον στη σχεση σας με τα παιδια
    που ξεκιναει απο τη μεταξυ σας σχεση και αγαπη και συμπορευση αν οχι σε ολα επειδη δεν γινεται
    τουλαχιστον σε κατι βασικο
    οχι με επικρισεις αλλα με τροφη αγαπης στην συζυγικη σχεση!
    σαββ
    νομιζω οτι ειναι ξεκαθαρο οτι ολο το σχολιο αφορα την σχεση μεταξυ συζυγων και την διαφορετικη τους σταση απεναντι στο παιδι και οχι εσενα και τον ντριμερ...
    Ναι ρεμ, 100 % λάθος δικό μου...Έχεις δίκιο...

Senior Member
    Originally posted by *Ghost*
    Εγω παντως θεωρω τον dreamer σωστο σε καθε του πραξη.

Αυτο που εχω να θυμαμαι απ τα παιδικα μου χρονια δεν ηταν οι ελαχιστες φορες που μου τραβηξε το αυτι η μανα μου, αλλα οι αμετρητες φορες που ελεγαν π@π@ριες στην αδερφη μου προσπαθωντας να την πεισουν για διαφορα.... Σχεδον μπορω να \"ζησω\" την σκηνη που ειναι η γυναικα σου με τον μικρο στον γιατρο... Θυμωνω και μονο που το σκεφτομαι! Δεν τους αντεχω αυτους που χρησιμοποιουν τεχνικες τυπου \"κανε αυτο γιατι αλλιως θα σε φαει ο μπαμπουλας\" ή \"κανε εκεινο και θα παρεις καραμελα\".... Το παιδι εννοειται οτι καταλαβαινει οτι προσπαθεις με ψεματα ή σαχλαμαριτσες να το χειραγωγησεις και αντιδραει. Και εννοειται οτι θα συνεχισει την συμπεριφορα αφου δεν του θετεις κανενα οριο... Το καταλαβαινει οτι θεωρητικα η κοντρα θα μπορουσε να συνεχιστει επ απειρον!
    Μπροστα στην ψυχολογικη βια προτιμω την μικρη ξυλια στον πισινο....
    Μπαμπούλας ? Αυτός είναι ο αντίποδας του ξύλου ?

Σηκώνω τα χέρια, ξεκινήστε να μαστιγώνετε τα παιδιά σας μη τα φάει ο μπαμπούλας ???

Ήμαρτον...

Page 3 of 6 FirstFirst 12345 ... LastLast