ο κάκτος αποροφά την ακτινοβολία?
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 11 of 11
    Junior Member

ο κάκτος αποροφά την ακτινοβολία?

Καλησπέρα σε όλους
    ένας φίλος μου είπε ότι ο κάκτος αποροφά την ακτινοβολία π.χ. από τον υπολογιστή τον βάζεις δίπλα και στέλνετε ελάχιστη ακρινοβολία σε εμάς

μήπως ξέρει κανείς άμα αληθεύει?

Banned
    ανησυχος πολυ εισαι βρε jar. η μου φαινεται?

Junior Member
    ανήσυχος σχετικά με ποιο πράγμα?
    με την ακτινοβολία λες?

Senior Member
    Ο κάκτος και κυρίως ο κυλινδρικός κάκτος, τοποθετημένος δίπλα στον υπολογιστή, στην τηλεόραση ή στον φούρνο μικροκυμάτων απαλλάσσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τον χώρο από την ακτινοβολία και τα ανεπιθύμητα μαγνητικά κύματα.

Τα φυτά εσωτερικού χώρου συντελούν στη βελτίωση του ευ ζην μας.
    Οι κάκτοι, τα φυτά της ανδρείας και της αντοχής, όπως και η αλόη, το φυτό της σοφίας και της ακεραιότητας, μπορούν να τοποθετηθούν στο γραφείο ή σε όποιο άλλο χώρο του σπιτιού, έχει οθόνες υπολογιστών και τηλεοράσεις, ή και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, ώστε να απορροφήσουν την ακτινοβολία που εκπέμπουν, φιλτράροντας τον αέρα που αναπνέουμε.

Όλα τα φυτά συμβάλλουν στο φιλτράριμα του αέρα. Τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να μειώσουν τους ρύπους σε ποσοστό 75%. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, συντελούν στη βελτίωση της υγείας μας. Μπορούν να μειώσουν κατά 25 με 30% τα κρυολογήματα, τον ερεθισμένο λαιμό, το βήχα και άλλα αναπνευστικά προβλήματα.

Καταβροχθίζουν τη ρύπανση και απορροφούν τους επικίνδυνους τοξικούς ρύπους, ενώ διατηρούν την υγρασία στην ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα να μην αισθανόμαστε πτώση της θερμοκρασίας και να μην ανεβάζουμε τον θερμοστάτη. Οι μικρές οπές στα φύλλα των φυτών, μπορούν να απορροφήσουν τους επικίνδυνους τοξικούς ρύπους. Ασπίδα για τους ρύπους αποτελούν τα φυτά σε όποιο χώρο κι αν τα τοποθετήσουμε.

Βάλτε λοιπόν ένα κακτάκι δίπλα στην οθόνη του υπολογιστή, ή και στην τηλεόρασή σας, το οποίο θα αλλάζετε κάθε 2 εβδομάδες με ένα άλλο.
    Αυτό που έχει χρησιμοποιηθεί βγάλτε το σε εξωτερικό αεριζόμενο χώρο για να μην μαραθεί.
    Σε 2 εβδομάδες… ξανά αλλαγή!

Senior Member
    υπαρχουν και τα φιλτρα οθονης...

Junior Member
    σας ευχαριστώ πολύ!!!
    είμαι αρκετοί ώρα στο pc και άρχισα να ψάχνω τρόπους προστασείας από ακρινοβολία και ένας γνωστός μου πρότεινε τον κάκτο

σας ευχαριστώ και πάλι :) :)

Senior Member
    Οι έρευνες για την απορροφητικότητα και διείσδυση των ακτινοβολιών που προέρχονται από ηλεκτρονικές συσκευές στον ανθρώπινο ιστό, δεν μπορούν ακόμη να αξιολογήσουν τις επιπτώσεις μια και πειραματικά απαιτείται βάθος χρόνου για να γίνουν κατανοητοί οι μηχανισμοί που θα μπορούσαν να προκαλέσουν βλάβη. Φαίνεται πως η συχνή χρήση των κινητών τηλεφώνων , έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων , ιδίως όταν αυτή γίνεται από μικρή ηλικία, όταν και ο εγκεφαλικός φλοιός είναι πιο ευάλωτος σ' αυτές τις ακτινοβολίες.
    Για τον κάκτο που λες, νομίζω πως είναι λίγο κωμικό να πιστεύει κανείς πως ένα φυτό - και γιατί ο κάκτος μόνον ? - θα μπορούσε να απορροφά την ακτινοβολία που εκπέμπεται από την οθόνη p/c σαν φίλτρο. Δεν έχω την ανάλογη γνώση, αλλά δεν μου φαίνεται και πολύ πιθανόν να συμβαίνει. Από την άλλη μεριά, είναι γνωστό πως οι επίπεδες σύγχρονες οθόνες, εκπέμπουν σχεδόν μηδενικό φορτίο σε σχέση με τις παλιές οθόνες, ή εν πάσι περιπτώσει τόσο που να μην βλάπτει τον ανθρώπινο οργανισμό, ακόμη και μετά από πολύωρη καθημερινή έκθεση.
    [B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]

Banned
    Quote Originally Posted by jar View Post
    ανήσυχος σχετικά με ποιο πράγμα?
    με την ακτινοβολία λες?
    ναι. μαντεψα σωστα??

Senior Member
    Quote Originally Posted by jar View Post
    ένας φίλος μου είπε ότι ο κάκτος αποροφά την ακτινοβολία π.χ. από τον υπολογιστή τον βάζεις δίπλα και στέλνετε ελάχιστη ακρινοβολία σε εμάς
    Δεν αληθεύει. Από την άλλη, η ακτινοβολία του υπολογιστή (και της οθόνης) είναι ελάχιστη. Οι παλιότερες οθόνες CRT (οι ογκώδεις με βάθος) έχουν μια κάπως μεγαλύτερη ακτινοβολία. Έτσι δεν έχει νόημα να ασχοληθεί κανείς με αυτό το θέμα. Από οικιακές συσκευές, μόνο τα κινητά και ασύρματα τηλέφωνα εκπέμπουν αρκετή ακτινοβολία, ίσως και ένας φούρνος μικροκυμάτων.

Junior Member
    Quote Originally Posted by seleios View Post
    ναι. μαντεψα σωστα??
    ναι
    διότι είναι αρκετή ώρα στο pc και έχω στο ίδιο δωμάτιο και τηλεόραση
    λογικό δεν είναι?
    :)

Senior Member
    Δεν μπορει να απορροφα την ακτινοβολια...μπορει να παγιδευει την ακτινοβολια που το κτυπα....εστω , αλλα η ακτινοβολια ειναι...ακτινοβολια διαχεεται , δεν αποροφαται οπως αποροφα το σφουγγαρι το νερο ή κατι αλλο.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]