Filos...?
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 34

Thread: Filos...?

Senior Member

Filos...?

Γεια σας,ειμαι 25 χρονων και τον τελευταιο καιρο εχω ενα προβλημα.Εχω γενικα πολλους φιλους αλλα ειναι καποιος,που θεωρουσα φιλο μου,ο οποιος μου τη λεει καθε λιγο και λιγακι.Μου τη λεει για οτιδηποτε λογο.Μου τη λεει γιατι εχω κοπελα και δε θελω να την αφηνω τα βραδια μονη της αντι να βγω μαζι του.Μου τη λεει για το πως ντυνομαι,για το τι λεω,για ολα...Αννοιγει κουβεντα για το τι κανω εγω μπροστα σε ολη την παρεα.Με κανει ρεζιλι,νιωθω ασχημα.Θυμαται π.χ οτι δεν τον ειχα παρει τηλ τον προηγουμενο μηνα για καφε.Αλλα πιο πολυ μου τη λεει για το τι κανω εγω με την κοπελα μου..Γιατι???Μου προκαλει αγχος...Τι να κανω???Φοβαμαι οτι θα παρουν ολοι το μερος του κι οτι θα μεινω χωρις φιλου αν και ξερω οτι κανεις απ την παρεα μου δεν τον συμπαθει πολυ..

Senior Member
    Γεια σου..
    συζητησε το μαζι του.
    ...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...

..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....

..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
    Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...

Μήπως κατά βάθος σε ζηλεύει για κάποιο λόγο και γι αυτό σου «τη λέει»;
    Μήπως ο λόγος είναι ζήλεια;
    Νοιώθει ότι έχεις κάτι παραπάνω απ΄ αυτόν;

Εξαρτάται και τι εννοείς όταν λες φίλος, πως εσύ το αντιλαμβάνεσαι για κάποιον.

Μήπως ζηλεύει επειδή εσύ έχεις κοπέλα ενώ αυτός όχι;
    Μήπως είναι άτομο που νοιώθει μοναξιά ή έχει ανάγκη από εκτίμηση από τους άλλους και γι αυτό συμπεριφέρεται έτσι; δηλαδή με αυτό τον τρόπο ζητά αποδοχή;

Πιστεύω, πέρα από τα πιο πάνω που ρωτώ, ότι εσύ πρέπει πρώτα και πάνω απ όλα να δώσεις προτεραιότητα στην κοπέλα σου και μετά σε οτιδήποτε άλλο. Το βασικό να γίνει η σχέση σου που πρέπει να τη δέσεις και να την ενδυναμώσεις.
    γιάννης

Senior Member
    Panito μου,ΟΡΙΑ.

Πούν\'τα τα ρημάδια;;;
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    Παλι τα ιδια..Μου ζητησε συγνωμη κ ειπε οτι δε θα ξαναπει μαλακιες αλλα τωρα τελευταια παλι τα ιδια..Το παιρνω και καλα στο χαβαλε και του απανταω σε στυλ πλακας αλλα με ενοχλει..Και δεν το δειχνω..Πνιγομαι και καταπιεζομαι..Τι να κανω???Με αγχωνει που κραταω μεσα μου αυτα που θελω να του πω..

Senior Member
    Σκεψου οτι καθε πραξη που κανουμε, την κανουμε επειδη εχουμε καποιο ωφελος απο αυτη, ακομα και οταν ειναι αυθορμητη (ή νομιζουμε οτι ειναι αυθορμητη τελος παντων)

Θα παω και εγω με την θεωρια οτι μαλλον σε ζηλευει.

Η συμπεριφορα του "γιατι εισαι μαζι της αντι να βγουμε μαζι για καμια μμμπυρα?" ειναι κατι παραπανω απο υποπτη.

Παρολα αυτα, πλιιιζ, στο λεω χωρις να σε ζηλευω τωρα, αλλα μην εισαι και ολη μερα μαζι της , θα βαρεθειτε στο τελος.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Panito View Post
    Παλι τα ιδια..Μου ζητησε συγνωμη κ ειπε οτι δε θα ξαναπει μαλακιες αλλα τωρα τελευταια παλι τα ιδια..Το παιρνω και καλα στο χαβαλε και του απανταω σε στυλ πλακας αλλα με ενοχλει..Και δεν το δειχνω..Πνιγομαι και καταπιεζομαι..Τι να κανω???Με αγχωνει που κραταω μεσα μου αυτα που θελω να του πω..
    αφου σου ζητησε συγνωμη, ξερει οτι κανει κατι κακο η το εχετε ηδη συζητησει!
    αφου λοιπον με την συγνωμη του εχει παραδεχτει οτι αυτο που κανει ειναι μλκια, γιατι τον διευκολυνεις παιρνοντας το στην πλακα ενω σε ενοχλει τοσο?
    να εισαι σοβαρος απεναντι του κι αφου του πεις 1-2 οσες φορες νομιζεις οτι τα ειπατε αυτα, οτι αυτο που κανει σε ενοχλει και δεν θελεις να συνεχιζεται, αρχισε να αραιωνεις την παρεα μαζι του. απομακρυνε τον μια κι αν αλλαξει κατι, εχει καλως, αν με το που ξαναβρεθειτε αρχισει τα ιδια, φυγε οριστικα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Boltseed View Post
    .....

Παρολα αυτα, πλιιιζ, στο λεω χωρις να σε ζηλευω τωρα, αλλα μην εισαι και ολη μερα μαζι της , θα βαρεθειτε στο τελος.
    κι αν βαρεθουνε τι πειραζει κουμπαρε? ας χωρισουν οταν βαρεθουν. πρεπει ντε και καλα να μεινουν μαζι ως το τελος της ζωης τους?
    αν ειναι μια φαση που νοιωθουν οτι θελουν να ειναι συνεχεια μαζι γιατι να μη το κανουν?

Senior Member
    Καλημερα Ρεμ, κοφτου το...Panito , πετα κανα "δεν κοβεις τις μαλακιες λεω γω" ,καπως ετσι αλλα στο σοβαρο. Φυσικα δεν μπορω να δωσω στρατηγικη καθαρη μιας και δεν γνωριζω τον αλλο αλλα σε αυτο το στυλ.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Panito,είναι θέμα παραβίασης ορίων από πλευράς του.Αλλά και ελλιπούς οριοθέτησης,μη καθαρής από τη δική σου.Δεν είναι θέμα ενός τα όρια,παρόλο που τη βασική κατεύθυνση τη δίνουμε εμείς.Λοιπόν,μπορείς να ψάξεις να βρεις τους λόγους για τους οποίους δεν του μιλάς καθαρά,εκεί εντοπίζεται το θέμα.Η κατανόηση των λόγων θα σε πάει και στα επόμενα βήματα.

Ένας άνθρωπος με πολύ αυστηρά όρια,"κλείνει"τους άλλους απέξω,σχεδόν φυλακίζεται απ'αυτά,ενώ ένας με πολύ επιτρεπτικά αφήνει να μπαίνουν περισσότερο απ'ό,τι τους αναλογεί,άρα καταπιέζεται από τους άλλους,που δίνει προτεραιότητα να το κάνουν.
    Διάβασα κάπου το εξής καταπληκτικό,το προσωπικό όριο είναι σαν τη κυτταρική μεμβράνη,είναι διαπερατό σαν αυτή,που ενώ αφήνει τα χρήσιμα να περνάνε μέσα,ταυτόχρονα έχει την ιδιότητα να πετάει έξω τ'άχρηστα.Ωραία μεταφορά,ε?

Όταν οι άλλοι παραβιάζουν τα όριά σου,όπως στην περίπτωση του φίλου σου,τότε είναι η ώρα να τα σκληρύνεις.Με την έννοια αυτή,η σκλήρυνση της στάσης σημαίνει πως θα υπάρξουν από την πλευρά σου κάποιες πρωτοβουλίες,κάποιες κινήσεις προς την κατεύθυνση αυτή,ώστε να δώσεις το επιθυμητό μήνυμα στο φιλαράκι σου.Δε γίνεται να το πάρει από μόνος του,αυτό είναι δική σου δουλειά.Μπορεί να γίνει με κοφτό τρόπο ή με πιο διπλωματικό.Αλλά χρειάζεται να γίνει άμεσα,όχι μετά από μέρες πχ μετά την παραβίαση.Πχ σου λέει,όλο με τη γυναίκα είσαι ρε,εμάς μας έχεις χεσμένους.ΤΟΤΕ θα μιλήσεις.Θα απαντήσεις κάτι σαν"δε σε αφορά".Ή"δεν είναι δική σου δουλειά να κανονίζεις πότε και πόσο θα με απασχολεί το κορίτσι μου".Με τον ανάλογο τόνο και ύφος.Δλδ,πρόσεξε το ύφος του προσώπου σου,να μην είναι μανιαμούνικο,που θα έρχεται σε αντίθεση με την αυστηρότητα που θέλεις να περάσεις.Ούτε ο τόνος της φωνής να είναι παρακαλετός,αλλά σταθερός,ήρεμος και "βαρυπεπονιάτικος"λολ.

Λοιπόν,τι λες γι αυτά?Κατάλαβες,αν δεν κατάλαβες τι,κτλ.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    καλημερα
    Διαβασα προσεχτικα το θεμα σου και επειδη και εγω εχω περάσει αναλογες φασεις με φιλους σταθηκα να σου γραψω δυο λογια.Κατα αρχην νομιζω οτι με το προσπαθεις να ερμηνεψεις την συμπεριφορα του αλλου δεν κερδιζεις κατι,δεν ειναι το θεμα εκει.Κατα την ταπεινη μου γνωμη χρειαζεται να ερμηνεψεις την δικια σου συμπεριφορα.Π.χ<<φοβαμαι οτι θα μεινω μονος απο φιλους,μου προκαλει αγχος>>κτλπ.Δεν θυμωνεις που συμβαινει ολο αυτο?Πως αντιδρας σ ολο αυτο?Καθεσαι σε μια γωνια και τ ακους?Αν γενικα αυτο είναι το μοτιβο που σχετιζεσαι μαζι του δλδ ο αλλος μου την λεει για ολα και εγω στεκομαι απαθης τοτε του εχεις δωσει πολυ χωρο και αυτο θα συνεχιζεται εχεις δεν εχεις κοπελα.ΗΘελω να πω πως μαλλον η συμπεριφορα σου ενισχυει αυτο το μοτιβο σχεσης.Και εκει φυσικα χρειαζεται να το σπασεις ολο αυτο και να χτυπησεις το χερι στο τραπεζι κοινως ορια οπως λεει και η rainwind.Βασικα το οριο δεν το βαζεις στον αλλο αλλα στον εαυτο σου <<εγ αντεχω μεχρι εκει παραπανω απο εκει συγκρουομαι>>.Χρειαζεται λοιπον να κανεις καθαρο στον εαυτο σου λοιπον μεχρι που αντεχεις.Εφοσον του μιλησες μια φορα ειναι αρκετη απο κει και περα ,για μενα, εχεις καθε δικαιωμα να σηκωσεις τον τονο της φωνη σου και να πεις πολυ καθαρα αυτο που πραγματικα αισθανεσαι χωρις λογοκρισια.Ο σεβασμος διεκδικειται και κερδιζεται.
    Προφανως εσυ τωρα περνας ζαχαρη και καλα κανεις......προσπαθησε να εξηγησεις στους αλλους ποσο σημαντικο ειναι αυτο για σενα και να τους κανεις καθαρο(αν το αισθανεσαι)οτι η φιλια σας ειναι εξισου σημαντικη αλλα μπορει σε αυτην την φαση να μην ειναι πρωτη προτεραιοτητα γιατι εχεις αλλες αναγκες στο εδω και τωρα!!!Δωσε χρονο στους αλλους να σε καταλαβουν αν το επιθυμεις πραγματικα........
    (Προσπαθει να σε κανει κανει να αισθανθεις ενοχος επειδη για σενα δεν ειναι πρωτη προτεραιοτητα αυτος.Θα του περάσει............)

Banned
    μαλλον ο φιλος σου δεν ειναι και τοσο φιλος. μην τον εμπιστευεσαι!

κι εγω για παρομοιους λογους ξεκοψα απο ολους... πλεον δε πιστευω στη φιλια (ειδικα μεταξυ γυναικας-αντρα), ολοι κοιταν τον εαυτο τους.

Senior Member
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΙΛΟΙ ΜΟΝΟ ΓΝΩΣΤΟΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ !!!!!!!

Φίλος είναι αυτός που θα σε καταλάβει στα καλά και στα κακά, που θα είναι μαζί σου τόσο στα εύκολα όσο και στα δύσκολα! Έξω θα βρεις άτομα που θα σε στηρίζουν μόνο στα κακά και στα δύσκολα και θα ζηλεύουν όταν είσαι καλά και ευτυχισμένος ή θα σε κάνουν παρέα όταν είσαι καλά κι ευτυχισμένος και στα δύσκολα θα σε παρατάνε!!!!!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΙΛΟΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!!!!! ΣΩΘΗΚΑΝ, ΚΑΗΚΑΝ ΣΤΟ ΨΗΣΙΜΟ!
    Όσο κι αν κανείς προσέχει όσο κι αν το κυνηγά, πάντα πάντα θα `ναι αργά δεύτερη ζωή δεν έχει.

Senior Member
    Καλησπερα κ απο μενα! Θεματογραφε,για να σου τη λεει που εισαι συνεχεια μαζι με τη κοπελα σου κ γενικως να σου τη λεει μαλλον δεν ειναι κ ΤΟΣΟ φιλος σου...Η ζηλευει (οπως ειπαν κ τα αλλα παιδια) ή απλα δεν εχει με τι να ασχοληθει κ νομιζοντας πως σου κανει πλακα κανει τετοιου ειδους σχολια... Νομιζω οτι εφοσον κανει πραγματα που εσενα δε σε καλυπτουν για να εισαι ΦΙΛΟΣ μαζι του, απλα θα ηταν καλο να αρχισεις να ξεκοβεις σιγα σιγα. Αλλωστε δε σου προσφερει κ τπτ, απλα νευρα κ στενοχωρια.

:)
    Every morning we are born again

Senior Member
    δεν ειναι ομως να φτυνουμε τους φιλους για τα γκομενιλικια γιατι αυτα ειναι που μενουνε! οι γκομενοι ερχονται κ φευγουν!εγω οσες φιλες μου μου κανανε κατι τετοιο ενω εγω τους ειχα σταθει σε χιλια μιρια τις εφτυσα κ εκοψα μαζι τους! γιατι μετα αμα ειναι μονες τους εμενα θυμουνται κ σε μενα ερχοντουσαν να κλαφτουν μεχρι να βρουνε αλλον!εγω ποτε δν το χω κανει!

ειναι βλακεια ειδηκα στους αντρες η μ@##νοδουλιαση!
    I m a Good Person With Bad Attitude

Page 1 of 3 123 LastLast