Results 16 to 30 of 34
Thread: Filos...?
-
01-12-2010, 20:17 #16
α ρε me εγραψεσ παλι!!!!αυτο το ρεπ παουερ θα μου πει καποιοσ πωσ λειτουργει!!!!
- 01-12-2010, 21:53 #17
δε θεωρω οτι αυτο το πραμα ειναι μ@##νοδουλιαση, απλα επιλογη και προστασια της σχεσης του.
μ@##νοδουλιαση ειναι οταν καποιος καταντα καραγκιοζης και υπακουο σκυλακι για χαρην καποιας, υποβιβαζωντας τελειως τις αναγκες του και τον εαυτο του. ειδικα αν εθελοτυφλει οταν τρωει φτυσιμο, οταν χαλαει απιστευτα πολλα λεφτα για κεινη, ακομα κι οταν η γκομενα φτανει να τον κερατωνει!
για εναν αντρα που το παει σοβαρα (κι οχι αγορακι που παιζει), ειναι επιλογη του το να διαλεξει να μεινει με τη κοπελα του μονο, αφου μαζι της εχει μελλον (ασχετα αν δε φτασουν σε γαμο). με τους φιλους τι μελλον να εχει ? μπυρες, πιτσες και ποδοσφαιρο τα σαββατοκυριακα ? ασε που κι αυτοι κοιταζουν τη παρτυ τους, να αποκατασταθουν πρωτ'απ'ολα.
οταν λοιπον καποιος που πραγματικα αγαπαει τη κοπελα του νιωσει πως απειλειται η σχεση τους, βρισκω λογικο να ξεκοψει οχι μονο απο φιλους, αλλα κι απο συγγενεις, και την ιδια του τη μανα ακομα!
02-12-2010, 00:00 #18
Αυτή είναι πολύ απόλυτη και άδικη΄τοποθέτηση ειδικά για όσους έχουν φίλους.
Φίλους μπορούμε να κάνουμε μόνο όταν έχουμε εμείς τα έφόδια να κατακτήσουμε άλλους ανθρώπους.
Επί του θέματος, πανίτο, ίσως του βγαίνει μια ανταγωνιστική διάθεση, ίσως και ανασφάλεια πως σε χάνει.
Μόνο με συζήτηση θα το λύσεις. Με ειλικρίνεια και αγάπη...:)
02-12-2010, 10:17 #19
Καμία σχέση όμως και καθόλου άδικη η τοποθέτηση μου. Όποιος έχει φίλους είναι απλά τυχερός ( ; ) και πόσους φίλους όμως έχει; Πραγματικούς εννοώ. Το πολύ 1-2... Κάποια στιγμή θα έρθει η στιγμή που θα καταλάβει και θα πέσει από το συννεφάκι του.
Φυσικά δεν εννοώ πως δεν πρέπει να μιλάμε σε άνθρωπο. Μάλλον δεν πιάσατε το σχόλιο μου. Εννοώ πως όλους αυτούς που εμείς τους λέμε φίλους ονομάζονται γνωστοί. Δεν ξέρω πόσο πιο απλά να το διατυπώσω.Όσο κι αν κανείς προσέχει όσο κι αν το κυνηγά, πάντα πάντα θα `ναι αργά δεύτερη ζωή δεν έχει.
02-12-2010, 11:39 #20
ναι αλλα παντα υπαρχουν και οι ''φιλοι'' ''φιλοι''!!!!!!!!!!εγω θεωρω τον εαυτο μου φιλο καλο γιατι κανω οτι περναει απ το χερι μ κ ποτε δεν προδωσα κανεναν κολιτο μου!!!!!!!!!!!!!!1νοιαζομαι!
I m a Good Person With Bad Attitude
02-12-2010, 11:40 #21
Αυτό όμως είναι κάτι που συμβαίνει σε σένα και δεν μπορείς να βάζεις όλον τον κόσμο στην ίδια μοίρα.
Εγώ έχω φίλους και μάλιστα είμαι περήφανη για τη σχέση που έχω χτίσει σε βάθος χρόνου μαζί τους.
Εαν δεν σου κάθεται αυτού του είδους η σχέση και με αυτό το σκεπτικό την ακυρώνεις, ψάξε μέσα σου να δεις τι κάνεις λάθος και έχεις μόνο γνωστούς.
02-12-2010, 11:56 #22
Αν πράγματι ισχύει αυτό είσαι πολύ πολύ τυχερή και μπράβο για αυτό σοβαρά το λέω και δεν σε ειρωνεύομαι οκ.
Λυπάμαι που το λέω τόσο ωμά όμως. Οι πραγματικοί φίλοι φαίνονται σε διάφορες καταστάσεις οι οποίες απλά όταν έρθουν θα αποδείξουν και τι είναι. Αν το μπέρδεμα γίνεται με τις λέξεις φιλος, γνωστός τότε αναθεωρώ έχω αρκετούς φίλους και ελάχιστους πραγματικούς φίλους. Απλά φίλο δεν ονομάζω αυτόν που θα βγω για καφέ ή που θα είμαστε όλη μέρα μαζί. Από τέτοιους έχω μπόλικους. Η λέξη φίλος απλά είναι ιερή και την χρησιμοποιώ σε ειδικές περιπτώσεις μόνο.Όσο κι αν κανείς προσέχει όσο κι αν το κυνηγά, πάντα πάντα θα `ναι αργά δεύτερη ζωή δεν έχει.
02-12-2010, 13:22 #23
Ξέρεις, μερικές φορές πριν κοιτάξουμε τι έκαναν οι άλλοι σε μας, πρέπει να δούμε τι έχουμε κάνει εμείς γι αυτούς.
Η ζωή είναι ένα συνεχές αλισβερίσι: δίνω-παίρνω.
Παράλληλα, η φιλία για να χτιστεί πρέπει να δημιουργηθούν βάσεις οι οποίες προκύπτουν από αμοιβαίο θέλω.
Σκέψου το.
02-12-2010, 13:30 #24
Βρε Θεοφανία ειλικρινά δεν μπορώ μόνο να δίνω. Έχω κουραστεί να τους λύνω όλα τα προβλήματα. Είμαι πάντα εκεί να τους λύνω όλα τους τα προβλήματα. Ναι ξέρεις κάτι το λάθος μου είναι αυτό. Δεν λέω όχι σε τπτ. Είμαι βλάκας και το αναγνωρίζω θα κάνω τα πάντα για να μην στεναχωριούνται γιατί δεν θέλω να τους βλέπω στεναχωρημένους. Αυτό είναι το πρόβλημα μου. Ειλικρινά δεν έχω χαλάσει ποτέ σε κανέναν το κέφι, επίσης όταν τσακωνόμαστε δεν απαιτώ συγνώμη μόνο να κατανοήσει που έφταιξε αυτό μου αρκεί. Αντίθετα εμένα επειδή λόγω της ΙΨΔ όταν αισθανθώ πως έκανα κάτι λάθος τους ζητάω συγνώμη ακόμα και χωρίς να φταίω ως αντάλλαγμα με κάνουν να αισθάνομαι άσχημα πιέζοντας με να ζητήσω συγνώμη σε πράγματα που δεν φταίω...
δεν κοιτάζω τι έκαναν οι άλλοι σε μένα αλλά αν έφτιαχνα μια λίστα με το τι παίρνω και το τι δίνω πάντα είμαι ο ριγμένος!Όσο κι αν κανείς προσέχει όσο κι αν το κυνηγά, πάντα πάντα θα `ναι αργά δεύτερη ζωή δεν έχει.
02-12-2010, 13:50 #25
Ίσως λοιπόν εκεί να βρίσκεται το "πρόβλημα". Είδες τι σου είπα παραπάνω; Δίνω-Παίρνω. Όταν μόνο δίνω και δεν παίρνω είμαι κορόιδο. Βάλε λοιπόν τα όρια σου και με την πρώτη που ξεπερνιούνται κάντο θέμα. Είχα διαβάσει ένα γνωμικό για τις σχέσεις που έλεγε πως τα προβλήματα που προκύπτουν είναι κόκοι σκόνης. Αν τα αφήνουμε χωρίς να τα λύνουμε, φτάνει η στιγμή που η σκόνη γίνεται βουνό και πλέον δεν μπορούμε να τη σκουπίσουμε.
Μην αφήνεις τους άλλους να σε θεωρούν δεδομένο.
02-12-2010, 14:00 #26
ναι κορόιδο είμαι. Δυστυχώς ναι τα προσπερνώ όλα πάντα.... και πλέον μου είναι αδύνατο να εμπιστευτώ ανθρώπους είμαι σίγουρος πως θα γίνει πάλι το ίδιο πως πάλι θα γίνουν τα ίδια με αποτέλεσμα να μένω στάσιμος.
Όσο κι αν κανείς προσέχει όσο κι αν το κυνηγά, πάντα πάντα θα `ναι αργά δεύτερη ζωή δεν έχει.
02-12-2010, 14:03 #27
Αφού λοιπόν βλέπεις πως με αυτή σου τη συμπεριφορά στοπ τέλος την πατάς, άλλαξε την.
Οι άνθρωποι δεν τελειώνουν ποτέ. Γύρνα το κεφάλι σου και θα βρεις χιλιάδες που ψάχνουν για φιλία και ανθρώπους.
Όμως, μέσα απ τη δική μας συμπεριφορά προκύπτουν και οι συμπεριφορές των άλλων....:)
02-12-2010, 14:11 #28
A,Γάτε,ξέρεις τι είναι μία σχέση εξάρτησης;Αυτό που περιέγραψες είναι ο ρόλος του enabler,αυτού που γίνεται η συναισθηματική σανίδα των γύρω του,εις βάρος του δικού του συναισθηματικού κόσμου.Περιέγραψες αυτό ακριβώς το μοτίβο που ακολουθείς συστηματικά στις φιλίες σου,το να παίρνεις στους ώμους σου την ευθύνη για τη ειρήνη στη σχέση.Είναι μία ειρήνη πλαστή η βασισμένη σε καταπίεση,καθώς ο ήρωας-φίλος γεμίζει θυμό για τις διαρκείς παραβιάσεις των άλλων(που όμως και καλά συγχωρεί,για να έρθει μία ψεύτικη γαλήνη,ενώ κάτω από την επιφάνεια σιγοβράζουν άλυτα ζητήματα).Για την εξέλιξη κάθε σχέσης ευθύνονται δύο μέρη,εσύ κι ο άλλος.Αν αποσοβείς πάντα τις ευθύνες του άλλου,σιγοντάρεις το συναισθηματικό του μη-μεγάλωμα,του στερείς το δικαίωμα στο να αναγνωρίσει το δικό του μέρος,τη δική του συνεισφορά στο πρόβλημα,άρα και τρενάρεις επ'αορίστου τις λύσεις των θεμάτων.
Όταν μία σχέση-οποιαδήποτε-δεν εξυπηρετεί τις υγιείς ανάγκες των δύο μερών,δεν είναι μία υγιής σχέση.Και κάποια στιγμή,όπως σωστά το ανέφερε και η Θεοφανία,όταν οι εσωτερικές συγκρούσεις γίνουν αφόρητες,θα υπάρξει είτε η απομάκρυνση απ'αυτήν από το μέρος του οποίου οι ανάγκες δεν εξυπηρετούνται(οι δικές σου),είτε θα συνεχίζεται ένας κύκλος εξάρτησης,με διαρκείς κοπιαστικές και κουραστικές επαναλήψεις του μοτίβου.
Υπάρχει διαφορά ανάμεσα σ'αυτά τα δύο:inter-dependency και co-dependency.Στο πρώτο υπάρχει ισορροπία,στο δεύτερο ανισορροπία στο δούναι και λαβείν."Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
02-12-2010, 14:23 #29
ΧΑΧΑΧΑΧΑ όχι κι έτσι ρε rainnnnnnnnnnnnnnn :d Ωραία βέβαια το έθεσες.
Λυπάμαι και αυτό αποτέλεσμα της ΙΨΔ πρέπει να είναι. Δεν είναι καλό που το αναγνώρισα όμως; Εδώ και 6 μήνες το σκέφτομαι πως ναι φταίω κι εγώ. Και που το κατάλαβα πάλι το έκανα το λάθος! Άσχετα αν το γεγονός πως το αναγνώρισα συνέβαλλε στο να μεγαλώσει η αγχώδης κατάθλιψη.
Στην τελική μην ρίχνουμε όλο το φταίξιμο σε αυτόν που ανέχεται τον άλλο! Υπάρχουν και άνθρωποι νορμάλ που δεν κοιτάνε να εκμεταλλευτούν. Δλδ πρέπει ο άλλος να διαμορφώσει την συμπεριφορά του και να αλλάξει τα χαρακτηριστικά του για να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε μια φιλία; Τότε καλά το είπα πως δεν υπάρχουν φίλοι. :dΌσο κι αν κανείς προσέχει όσο κι αν το κυνηγά, πάντα πάντα θα `ναι αργά δεύτερη ζωή δεν έχει.
02-12-2010, 14:37 #30
Όχι,δεν το ρίχνουμε όλο σ'αυτόν.Αλλά ούτε και όλο στον άλλον.Κάπου και ο Πανίτο,και εσύ,κι εγώ σε διάφορες φάσεις της ζωής μου,έχουμε ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ την εκμετάλλευση.Μοιράζομαι την ευθύνη,σημαίνει καταλαβαίνω τη θέση μου στον κύκλο αυτό.Όταν καταλαβαίνω,μου γίνεται εύκολο πια να δω με ποιους τρόπους αφήνω να γίνεται.Πχ,σου έκανε εντύπωση αυτό που είπε ο Πανίτο,πως μερικές φορές το ρίχνει στην πλάκα?Όταν ρίχνω στην πλάκα κάτι που για μένα είναι σοβαρό,από φόβο μην κοντραριστώ με τον άλλον,τότε έδωσε το μήνυμα στον φίλο του πως φοβάται,δίχως να το έχει αντιληφθεί...Παρατήρησε δε το ερωτηματικό στον τίτλο του νήματος"Φίλος?".Οι αμφιβολίες του για τη διάσταση και τις ποιότητες της σχέσης,αυτό το ερωτηματικό μετά το φίλος,σημαίνει πως η σχέση δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες του στο βαθμό που θα ήθελε.
Δε χρειάζεται όμως να συγκρουστεί καν,μπορεί και δίχως τσακωμό να περάσει μηνύματα.Αν μετά τα μηνύματα η συμπεριφορά του άλλου δεν αλλάζει,θα έρθει η ώρα να εξετάσει κατά πόσον θέλει τον άλλο στη ζωή του λιγότερο ή περισσότερο.Μπορεί δλδ να αλλάξει τη θέση της σχέσης στη ζωή του,να της μειώσει το χρόνο,τη συχνότητα των επαφών,κτλ(λέω λίγα βιαστικά)"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
Ποντικάκια
25-07-2025, 11:40 in Με καφέ και συμπάθεια....