Results 31 to 42 of 42
Thread: τι σημαινει τρελος
-
14-10-2010, 15:41 #31
Originally posted by lightbluepath
Originally posted by RainAndWind
Φανταστικό κείμενο!Τόσο απλά.Συμπυκνωμένη σοφία.Σ\'ευχαριστώ,μου έδωσες μπόλικο υλικό για σκέψη.Θα ήθελα να συμπληρώσω κι εγώ κάποιες δικές μου απόψεις,αλλά δεν έχω τώρα χρόνο.Αργότερα όμως,σίγουρα.:)
- 14-10-2010, 15:45 #32
τι?
πρωτον κοιτα να ηρεμισεις και να μην βγαζεις συμπερασματα που δεν στεκουν. εχω ολη την καλη διαθεση να σου εξηγησω. παμε λοιπον.
δεν ειπα τους σχιζοφρενεις πειραματοζωα. ειπα τα ποντικια πειραματοζωα (ποντικακια, you know σαν αυτα που εμπαιναν στα σπιτια μας καποτε). οχι πως δεν υπαρχουν και ανθρωποι πειραματοζωα ασχετως αν ειναι \"σχιζοφρενεις\" η οχι. ενα ενα ομως. καταρχας τι ειναι σχιζοφρενης για σενα lighhtbluepath? εχεις διαβασει καπου κατι και το εξελαβες ως την απολυτη θεωρεια? την λεξη σχιζοφρενης την χρησιμοποιει ο ανθρωπος πολλες φορες οχι για να δηλωσει πως καποιος εχει παραισθησεις/ ψευδαισθησεις αλλα και στην καθημερινοτητα. το οτι η λεξη εχει τατυιστει με δολοφονους αυτο ειναι ενα μεγαλο λαθος των μεντια και του σινεμα και δεν εχει καμια σχεση με την πραγματικοτητα παρολο που εχει αντικτυπο στην πραγματικοτητα. να σου εξηγησω τι εννοω. ας πουμε πως υπαρχει διαταραχη με ονομα μοριακονευρωτκη διαταραχη και η οποια σχετιζεται στη συνεχεια με προβληματικα νευρωνικα μορια . πως θα εχει γινει αυτο.
παραδειγμα.
ο μπομπ ειναι ιρλανδος. ο μπομ ειναι χαζος. αρα, συμπερασμα κοινου, ολοι οι ιρλανδοι ειναι βλακες.
καπως ετσι βγαινουν οι θεωριες καλη μου lightbluepath. εν ειν η αρχη.
στην πραγματικοτητα δεν ειναι ολοι η σχιζοφρενεις η λογικοι, ουτε υπαρχει διαταρχη μοριακονευρωσης.
οι τρελοι για την επιστημονικη κοινοτητα χαρακτηριζονται οι επικυνδυνοι. αυτο πρεπει να καταλαβεις. δεν εχει σχεση με τη λογικη. εχει σχεση με τα δειγματα γραφης που εχεις δωσει και η διαγνωση αλλαζει αναλογως με την πορεια σου.
ειναι στο χερι σου δηλαδη. εσενα και ολων των παιδιων. ας μην ριχνουμε το φταιξιμο μονο στις ορολογιες η την λογικη της μαζας.
14-10-2010, 15:57 #33
Μιλας για την περιθωριοποιηση και μου αρεσαν αυτα που εγραψες.
Ειχα κανει μια προσπαθεια να αναπτυξω το θεμα εδω:
http://www.e-psychology.gr/forum/viewthread.php?tid=7341#pid209149
καθως και ειχα βρει και ενα πολυ δυνατο αρθρο...αλλα δεν μπορω να το πετυχω τωρα που το ειχα ποσταρει καπου...αλλα δεν θυμαμαι που:)
Τεσπα ενδιαφεροντα ναι...τοσο που σκεφτομουν να αγορασω ολοκληρο βιβλιο για την περιθωριοποιηση.
Αν ξερει κανεις την αγγλικη ορολογια για αυτη την λεξη....ας την γραψει.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
14-10-2010, 16:04 #34
Originally posted by lightbluepath
Ποιός τέτοιος Χάιντι; Έγινες κι εσύ ρατσίστρια ή για τον θεματοθέτη μιλάς;
14-10-2010, 16:06 #35
ευχαριστω keep walking.
14-10-2010, 16:15 #36
για την σχιζοφρενεια επισης ειναι αρνητικος παραγοντας τα ναρκωτικα αλλα δεν παθαινουν σχιζοφρενεια ολοι οσοι δοκιμαζουν ναρκωτικα-παραισθησιογονα. πρεπει να συμβει σε καποιον κατι πολυ ασχημο για να νοσησει. δεν ξερω τι μπορει να ειναι αυτο για τον καθενα. εδωσα ενα παραδειγμα πιο πανω. τοσο απλα.
14-10-2010, 18:34 #37
το παραδειγμα με τον ιρλανδο πιστευω ειναι διαφωτιστικο. δεν σας εχει τυχει να δειτε για παραδειγμα μια γατουλα να ειναι παιχνιδιαρα και να βγαλετε το συμπερασμα πως ολες οι γατουλες ειναι παιχνιδιαρες εως ωτου γνωρισετε μια γατουλα που δεν ειναι παιχνιδιαρα; δεν ειναι σπανιο, οι περισσοτεροι ανθρωποι βγαζουν αυτοματα συμπερασματα.
οσο για την σχιζοφρενεια. θα διαγραψω λιγο απο το κειμενο καθως δεν ειναι και πολυ χαπυ και θα σταθω απλα σε αυτο που ειπα προηγουμενως. κατι συμβαινει για να τρελαθει ενας ανθρωπος. δεν γεννιεται τρελος.
15-10-2010, 09:13 #38
Originally posted by keep_walking
Τεσπα ενδιαφεροντα ναι...τοσο που σκεφτομουν να αγορασω ολοκληρο βιβλιο για την περιθωριοποιηση.
Αν ξερει κανεις την αγγλικη ορολογια για αυτη την λεξη....ας την γραψει."When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."
15-10-2010, 12:14 #39
Originally posted by oboro
Originally posted by keep_walking
Αν ξερει κανεις την αγγλικη ορολογια για αυτη την λεξη....ας την γραψει.
Να σαι καλα oboro...και καλως ηρθες παλι:)[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
15-10-2010, 14:34 #40
Καλως σας ξαναβρηκα κηπ :)
Ξερεις διαβαζοντας το αρθρο αυτο δεν ειδα πολλες αναφορες στην ψυχικη υγεια παρολο που ειναι μεγα ζητημα... Νομιζω οτι βρισκει κανεις περισσοτερες τετοιες αναφορες ψαχνοντας αρθρα για τον στιγματισμο (social stigma κλπ). Ενω βεβαια ειναι τοσο αλληλενδετα αυτα τα δυο... Χμμ. Αναρωτιεμαι οι κοινωνικοι επιστημονες τι εχουν να πουν για τη σχεση στιγματος και περιθωριοποιησης με τη γενικοτερη εννοια. Ισως δεν ειναι τοσο απλη σχεση. Πιθανως το στιγμα επηρεαζει μειονοτητες με μικροτερο πληθυσμο, ενω ας πουμε η ανεργια η αλλες παθογενειες που οδηγουν στην περιθωριοποιηση μπορουν να λαβουν εκρηκτικες διαστασεις."When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."
15-10-2010, 17:26 #41
μιας και φερατε το θεμα του στιγματισμου και της κοινωνικης απομονωσης ας μου επιτραπουν δυο λογακια.
ας υποθεσουμε πως επιλεγεται ενα συνολο ατομων, ολοι με κοινα χαρακτηριστικα, οπως υψος βαρος, χαρακτηριστικα προσωπου, αλλα και συνηθειες να ζησουν μονοι τους σε ενα νησι. το πιο πιθανον ειναι στην πορεια να εξελιχθουν διαφορετικα, να αλλαξουν βαρος πχ. η συνηθειες, με στοχο καποιος απο αυτους να αναδυχθει απο το συνολο. ετσι θαρρω πως η κοινωνιολογια ναι μεν χαρακτηριζει τους ανθρωπους απο την κοινωνικη τους γνωση, δεν υπολογιζει ομως το στοιχειο της ατομικοτητας και της εμπλοκης ατομικοτητων σε οποιοδηποτε οργανικο συνολο, κατι που το κανει η ψυχολογια.
το μέλος αποκλείστηκε από την συμμετοχή του στο φόρουμ.
Που_ζούμε, ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΠΡΟΦΙΛ.
16-10-2010, 18:06 #42
αυτο το παραδειγμα με το νησι ειναι ολα τα λεφτα. δεν περιμενω βραβειο παρα μονο συμορφωση.
Έχω χαζεψει, μου λείπει ο πόνος και η σύνδεση
27-06-2025, 23:24 in Σχέσεις και Επικοινωνία