Results 1 to 15 of 38
-
31-05-2006, 00:19 #1
Προς όλους τους καπνιστές του site
Όταν κόψετε το τσιγάρο:
Σε 20 λεπτά:
Η πίεση του αίματος και οι σφυγμοί πέφτουν στο κανονικό.
Η θερμοκρασία των άκρων ανεβαίνει στο κανονικό.
Σε 8 ώρες:
Το μονοξείδιο του άνθρακα στο αίμα πέφτει στο κανονικό.
Το οξυγόνο ανεβαίνει στα φυσιολογικά επίπεδα.
Σε 24 ώρες:
Μειώνεται η πιθανότητα καρδιακής προσβολής.
Σε 48 ώρες:
Ενδυναμώνει η γεύση και η όσφρηση.
Σε 72 ώρες:
Η αναπνοή αρχίζει να λειτουργεί ομαλότερα.
Αυξάνεται η χωρητικότητα των πνευμόνων.
Από 2 εβδομάδες έως 3 μήνες:
Η κυκλοφορία του αίματος βελτιώνεται.
Το περπάτημα γίνεται ευκολότερο.
Η λειτουργία των πνευμόνων αυξάνεται κατά 30%.
Από 1 έως 9 μήνες:
Σταματάει ο βήχας και η κούραση.
Η αναπνοή διαρκεί περισσότερο.
Αρχίζει η ανάπλαση του ενδοθηλίου των βρόγχων.
Μετά από 5 χρόνια:
Ο θάνατος από καρκίνο του πνέυμονα στο μέσο καπνιστή(1 πακέτο την ημέρα) μειώνεται(κατά 50%) από 137 ανά 100.000 σε 72 ανά 100.000.
Μετά από 10 χρόνια:
Οι προκαρκινικές κυψέλες αντικαθίστανται!
Οι πιθανότητες άλλων καρκίνων(στόματος,λάρυγγα,� �ισοφάγου),κύστεων(νεφρών και παγκρέατος),μειώνονται.
- 31-05-2006, 00:31 #2
Tην ώρα που άναβα τσιγάρο είδα το τόπικ σου :-)
Ενδιαφέρον όμως....
31-05-2006, 02:00 #3
Κοκκινοσκουφίτσα
Κατ αρχήν συγχαρητήρια για το θέμα σου !
Επίσης πρέπει να συμπληρώσεις στα θετικά ότι \"σέβεσαι\" περισσότερο τους διπλανούς σου μη καπνιστές που μέχρι τώρα τους υποχρέωνες χωρίς να τους ρωτήσεις να αναπνέουν το καπνό σου και να κινδυνεύουν μαζί σου σε όλα αυτά που προείπες...
31-05-2006, 15:39 #4
ρε παιδιά πείτε έναν τρόπο να σταματήσω αυτό το ρημάδι!
Αν υπάρχουν κάποιοι που το έκοψαν θα θελα πολύ να μας πουν πως το κατάφεραν......
μα είμαστε τόσο αδύναμοι μπροστά σε ενα πρεσσαριστό μασούρι χόρτων?
31-05-2006, 17:30 #5
για να το κόψεις πρέπει να το πάρεις απόφαση
εγώ το χω κόψει εδώ και τρεις μήνες
με πονούσε πολύ το στομάχι μου και είπα τέρμα
31-05-2006, 21:16 #6
Να \'σαι καλά erwtokritos!Είμαι μη καπνίστρια!!!
afroditi,δεν ξέρω αν το τσιγάρο είναι εθιστικό και η διακοπή του δημιουργεί στερητικό σύνδρομο.Αυτό όμως που ξέρω είναι οτι έχει καί βραχυπρόθεσμες αλλά και πολύ περισσότερο μακροπρόθεσμες συνέπειες στη υγεία!Προσπάθησε να το <<κόψεις>> και θα καταλάβεις τη διαφορά στον εαυτό σου!Θα γίνεις πάλι 21...!!!Πάρε παράδειγμα τον πατέρα σου!Στην αρχή είναι πιθανό να δυσκολευτείς,αλλά αξίζει!
Φιλικά,
Χρύσα
01-06-2006, 00:11 #7
Χρύσα μου αν και σε οικογένεια καπνιστών με 2 πακέτα τουλάχιστων ημερησίως δεν βρήκα κάτι θετικό για να ξεκινήσω το κάπνισμα...αντιθέτως θα έλεγα με ενοχλεί αφάνταστα!!! Όλα μια ιδέα είναι ιδιαίτερα στην εξάρτηση!!!
02-06-2006, 00:35 #8
Αφροδίτη μήπως να δοκίμαζες βελονισμό βρε? έχει βοηθήσει πολλούς καπνιστές...ʼλλωστε είσαι και fun των εναλλακτικών προσεγγίσεων...δεν υπάρχει μόνο η ανθοθεραπεία! Just try.........;)
02-06-2006, 11:08 #9
Πρέπει να το πάρεις ΑΠΟΦΑΣΗ, όχι απλώς να το πεις. Καλό είναι, όμως, να έχεις κάποιον δίπλα σου, για υποστήριξη. Ίσως τα καταφέρω..στο μέλλον!
03-06-2006, 00:30 #10
Αυτό που με εκνευρίζει αφάνταστα ξέρετε τί είναι? Το μεγαλύτερο ποσοστό των ελλήνων ταξιτζίδων καπνιστών!!! Χωρίς να ρωτήσουν τον δίπλα (επειδή τυχαίνει να παίρνω πολύ συχνά ταξί κάθε εβδομάδα) ανάβουν τσιγάρο. Κάτσε ρε...ρώτησες τον άλλον αν μπορεί να το ανεχτεί? Εκτός των άλλων που ξέρει ότι η κυρία ή ο κύριος που έχει δίπλα του τυγχάνει να έχει άσθμα? Πρέπει δηλαδή ο άλλος να κυκλοφορεί με ταμπέλα <<ΑΣΘΜΑΤΙΚΟΣ>> για να τον σέβονται οι άλλοι? Και στο κάτω κάτω δεν σε πληρώνει extra για να ανεχτεί την μπόχα σου, αλλά για να πάει άνετα και γρήγορα στη δουλειά του!!! Μόλις δε του λες ότι σε ενοχλεί ...στραβώνει και αρχίζει την μουρμούρα! Τί κακό και αυτό...άλλωστε η νομοθεσία τους απαγορεύει το κάπνισμα στο ταξί! Μαλάκες είναι όμως κάθε τρεις και λίγο να κάνουν στάσεις για να καπνίσουν μόνοι τους? ʼσε που σου κάνουν και χάρη αν θα σε εξυπηρετήσουν επιλεκτικά...Αν θέλουν δε και τις αυξήσεις που επιθυμούν με τις απεργίες είμαι σαφώς μαζί τους....αρκεί όμως να αναβαθμίσουν ανάλογα και την εικόνα των υπηρεσιών τους!!! Η αύξηση που θέλουν είναι για να καλύπτουμε τα έξοδα στα τσιγάρα τους...ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ? Αν είναι έτσι μάλλον μείωση θα ψηφίσουν αρκετοί στη σημαία τους....
03-06-2006, 14:20 #11
Olga,η ΕΛΛΗΝΙΚΗ νομοθεσία απαγορεύει το κάπνισμα στο taxi που σημαίνει οτι εφόσον δεν τιμωρούνται γιατί να μην καπνίζουν!Νομίζεις οτι τους νοιάζει για το διπλανό τους?Δεν έχουν ούτε το στοιχειώδη σεβασμό!
Χρύσα
04-06-2006, 22:20 #12
Εγώ ξέρετε τί θα έκανα για να βοηθήσω όσους καπνίζουν? Θα έβγαζα ειδικά τσιγάρα ηλεκτροσόκ...Μόλις θα ανάβεις ένα θα τραντάζεσαι ολόκληρος...χι...χι.- Μετά από 3 τέτοιες εμπειρίες θα σταματούσε ο εγκέφαλος να ζητάει νικοτίνη! ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΠΝΟ--επιχείρηση ΟΛΓΑ!
05-06-2006, 23:58 #13
Όλγα
Εγώ όποτε ανεβαίνω Αθήνα που παίρνω συνέχεια ταξί τους ζητάω να το σβήσουν και αν δε το κάνουν με ευγενικό τρόπο τους το επιβάλλω και τους επιπλήττω κιόλας...
06-06-2006, 23:33 #14
Γιάννη μου καλά κάνεις..εγώ όμως με τη λογική αυτή θα έπρεπε εβδομαδιαίως να τσακώνομαι με τους μισούς ταξιτζίδες της Αττικής και όπως πολλοί έχουν καταλάβει εδώ μισώ αφάνταστα τόσο την ένταση όσο και τους τσακωμούς με τρίτους- πόσο μάλιστα με ανάγωγους αγνώστους όπως οι ταξιτζίδες.!!!
13-06-2006, 20:21 #15
Τόχω κόψει εδώ και 6 χρόνια και θα σας πώ πως:
Δεν επέβαλλα στον εαυτό μου να το κόψει αλλά κάθε φορά που ήμουν έτοιμος να το ανάψω ρώταγα τον εαυτό μου \'αν πραγματικά το χρειάζεται. Στην αρχή το άναβα έτσι κι αλλιώς.
Σιγά σιγά η ερώτηση άρχισε να λειτουργεί και το άναβα μόνο όταν ένοιωθα ότι ήμουν σε πίεση.
Κάποια στιγμή χωρίς να το καταλάβω είχα σταματήσει να καπνίζω.
Το τελευταίο μου τσιγάρο ήταν πριν από 4 χρονια σε μία δύσκολη στιγμή, όπου απλώς τράβηξα δύο ρουφηξιές.
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια