Προς όλους τους καπνιστές του site - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 38 of 38
    Senior Member
    Χρύσα μου όντως είσαι από τις τυχερές!!!;)
    :)Εμένα στη δουλειά οι μισοί καπνίζουμε και οι μισοί δεν καπνίζουμε....
    Αυτοί που καπνίζουν εν το μεταξύ αν και νέοι δεν μπορείτε να φανταστείτε τί βιοχλαπάτσες ρίχνουν πρωι πρωι στην τουαλέτα για να ανοίξει ο λαιμός τους!!!!!:(:(
    Μας αναγουλιάζουν όσο δεν φαντάζεστε!!!
    Ώρες ώρες σκέφτομαι ειλικρινά να τους δωθεί επίδομα του-μπλο-φλο για να ανακουφίζονται πιο γρήγορα στην απόφραξη!!!:P:P

Αggelika δεν έχεις άδικο βρε...όντως κουτή ερώτηση αυτή που κάνουν οι μη καπνίζοντες στους καπνίζοντες για το αν έχουν σκεφτεί να κόψουν το κάπνισμα......Και εγώ την έκανα παλιά........Τώρα το έχω κόψει και έχω περάσει σε πιο δραστικά ψυχολογικά αντίμετρα.......
    Όταν έχουν τα γεννέθλιά τους, τους κάνω ανάμεσα στα άλλα δώρα και μία μικρή κορνίζα με ένα πνευμόνι που τα έχει δει όλα από τη νικοτίνη μετά από χρόνια χρήση. Όχι τόσο για να κόψουν τον εθισμό, όσο για να ξυπνήσω συνειδήσεις για το πως ήταν όταν γεννήθηκαν και πως θα είναι μετά από χρόνια.....
    Ήδη κάποιοι γνωστοί μου τουλάχιστον το ελάττωσαν...Δεν περιμένω άλλωστε και θαύματα η γυναίκα.Σίγουρα όμως περιμένω και απαιτώ σεβασμό σε στιγμές που μπορούν να μην καπνίζουν μπροστά μου μιας και δεν τους φταίω σε τίποτα.

Αυτό δε που έχω προσέξει στους περισσότερους καπνιστές είναι μιαν ακραία εγωιστική τάση που αναπτύσουν οι περισσότεροι να συμμετέχουν στα κοινά με τους μη καπνίζοντες και μη θέλοντας να στερηθούν κάτι στην επικοινωνία τους με τους τρίτους, ανάβουν τσιγάρο στη μέση των κοινωνικών συνυπάρξεων προκειμένου να μην χάσουν συνέχειες και δεν πάνε κάπου απόμακρα να καπνίσουν και να ξαναγυρίσουν!!!:(:(
    Ενώ λοιπόν οι μή καπνίζοντες μπορεί έστω με δυσκολία να σέβονται τον εθισμό τους - από την άλλη όμως αυτοί που καπνίζουν δεν σέβονται καθόλου την βαθιά επιθυμία αυτών που δεν καπνίζουν να γίνονται με το έτσι αποφασίζω και διατάζω παθητικοί καπνιστές!

Αυτό λυπάμαι παίδες αλλά το κατακρίνω χρόνια τώρα!!! Μπορούν να πάνε σε μια γωνιά να καπνίσουν και ας ξανάρθουν.....Το τί θα χάσουν από μια συζήτηση ή συναλλαγή θα είναι καθαρά επιλογή τους......Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα όταν ξέρουμε ότι βλάπτουμε τους γύρω μας προκειμένου να μην χάσουμε τη βολεψιά μας!!!!

Senior Member
    Καλησπερα σας, ειμαι και εγω καπνιστης και θελω να σας πω οτι η διαμαχη καπνιστων και μη βλεπω οτι και σε αυτο το ποστ εχει αναψει για τα καλα! πρεπει να σας πω οτι με ενοχλει παρα πολυ ο τροπος με τον οποιο με αντιμετωπιζουν οι μη καπνιστες τον θεωρω ρατσισιτικο,να πρεπει ας πουμε να απομακρινθω απο το χωρο που ειμαστε για να καπνισω ή να μην μου επιτρεπουν να καπνισω καθολου,θα μου πειτε πως βλαπτω την υγεια τους με τον καπνο μου, αλλα το ερωτημα ειναι πως εγω πρεπει να σεβαστω την επυθημεια τους,εκεινοι δεν πρεπει να σεβαστουν τη δικη μου;.Οχι οτι δεν θελω να το κοψω αλλα ειναι πολυ δυσκολο και αυτο ειναι που δεν καταλαβενουν οι μη καπνιστες! το πως αρχιζεις και νιωθεις μετα απο μιση ή μια ωρα χωρις τσιγαρο! για αυτο και ετσι απλα σου λενε οσο ειμαστε εδω π.χ. μην καπνισεις.

Senior Member
    Δημήτρη μου καλησπέρα και από εμένα!:)
    Σχετικά με τη θέση σου έχω να σχολιάσω τα εξής: το να σου απαγορεύουν να καπνίσεις αν είσαι χρόνιος καπνιστής - ναι όντως είναι ρατσιστικό όπως αναφέρεις και το κατακρίνω!!! Δεν γίνεται πρακτικά να κόψεις με τη μία χρόνιο εθισμό και ίσως για πολλούς αυτήν την ευχαρίστηση που βρίσκουν στο τσιγάρο! Αυτό το καταλαβαίνω και το δικαιολογώ απόλυτα μπορώ να σου πω!;)

Το να καπνίζεις όμως σε παρέα μη καπνιστών ενώ μπορείς να σεβαστείς και να απομακρυνθείς για λίγα λεπτά δεν είναι ρατσισμός , αλλά σεβασμός στα θέλω των μή καπνιζόντων ! Το να μείνεις και να καπνίζεις σε παρέα μη καπνιστών εις γνώση σου είναι καθαρά εγωισμός (σκέφτεσαι μόνο την πάρτη σου και αδιαφορείς για όλους τους άλλους που βρίσκονται γύρω σου.....)- ʼσχημο αυτό!
    Στατιστικά δυστυχώς ρατσιστικές τάσεις δείχνουν οι καπνιστές και όχι οι μή καπνιστές , μιας και οι τελευταίοι δεν έχουν ιδιαίτερες επιλογές , μιας και στα περισσότερα καθημερινά δρώμενα ανέχονται τις επιδράσεις στην υγεία τους από την περιφρόνηση των δικαιωμάτων τους από τους χρόνιους καπνιστές......

Το διαρκές δικό μου παράπονο είναι ότι ενώ εγώ κατανοώ την ανάγκη των καπνιστών, αυτοί τις περισσότερες φορές αδιαφορούν για τα δικά μου δικαιώματα..... Το να κρατηθεί πχ ένας ταρίφας να μην καπνίσει για 15 λεπτά διαδρομής , δεδομένου ότι έτσι και αλλιώς απαγορεύεται από τη νομοθεσία δεν είναι και τόσο τραγικό!!!
    Ή το να πάει ένα φιλαράκι μου πιο πέρα να καπνίσει και να ξαναγυρίσει δεν είναι τραγικό! Ίσα - ίσα δείχνει περίτρανα τον σεβασμό που και εγώ του αποδίδω για τον εθισμό του!

Για να καταλάβεις τον μη καπνιστή σου δίνω το εξής παράδειγμα......φαντάσου εσύ να τρως μετά μανίας τα ψάρια!!! Να τρελαίνεσαι για αυτά και να μην μπορείς γεύμα χωρίς αυτά!
    Από την άλλη αρκετοί γνωστοί σου να τα αποφεύγουν γιατί παρουσιάζουν σοβαρά αλλεργικά συμπτώματα και τους αρρωσταίνουν.........
    Θα τους υποχρέωνες ποτέ με το ζόρι να έτρωγαν ψάρια δεδομένου ότι ξέρεις ότι θα τους αρρώσταινες?

Απλώς σκέψου το, όπως και οι υπόλοιποι καπνιστές του forum!;)

Senior Member
    Εχεις δικιο, εγω ομως ρωταω αν ειναι ωραιο να ζητας απο καποιον να απομακρυνθει για να καπνισει,\'η ειναι θεμα πλιοψηφιας αν οι πολλοι ειναι μη καπνηστες τοτε παω στην ακρη αν οι περισσοτεροι ειναι καπνηστες τοτε παει στην ακρη αυτος που δεν καπνιζει;
    Να σε ρωτησω κατι; πας σε μια καφετερια με φιλους που καπνιζουν,θα κατσεις σε αλλο τραπεζι;(προς θεου δεν ειναι ειρωνια).\'Η τελικα αποκληεις απο τη ζωη σου ανθρωπους μονο και μονο επειδη καπνιζουν!.Τελικα πιστευω πως πρεπει να γινονται αμοιβαιες υποχωρισησεις και να υπαρχει συνενοηση,και να μην υπαρχει φανατισμος ουτε στη μια ουτε στην αλλη περιπτωση.

Senior Member
    Τελικά έχει πλάκα η αντιπαράθεση, γιατί είναι από εκείνες που αν υπάρχει καλή θέληση δεν υπάρχει καν θέμα, αλλά αν έχει κάποιος όρεξη... το φτάνει σε πόλεμο...

Όταν είμαι με μη καπνίζοντες ή σε σπίτι μη καπνιστών, πολύ απλά δεν καπνίζω (ή θα επισκεφτώ κάποια \"ανοιχτή περιοχή\", αν και καλά δεν αντέχω)... Εξαρτημένη χρόνια είμαι, αλλά το κάνω σαν από συνήθεια κι έτσι, επειδή δε το σκέφτομαι, δεν με ενοχλεί...

ʼλλωστε σε ποικίλες εκδηλώσεις δεν καλούμαστε να μην καπνίζουμε για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (σινεμά, μέσα μαζικής μεταφοράς, κ.α)? Ε, δεν είναι και τόσο τραγικό πια...

Και για να πω και την αμαρτία μου... και καπνίζω και δε με βλέπω να το κόβω, όμως χαίρομαι όταν βγαίνω από το ντουζ και δε \"βρωμάω\" καπνό ή τα φρεσκοπλυμμένα ρούχα...

Αδικία δεν είναι ο άλλος να μην καπνίζει κι εγώ να τον \"λιβανίσω\"? (Ρούχα και μαλλιά τραβάνε κάπνα...)

Senior Member
    Δημήτρη μου σχετικά με τα σχόλιά σου έχω να απαντήσω τα εξής: Όταν είμαι σε παρέα που όλοι καπνίζουν το ανέχομαι για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα και αν είναι ξένοι, μετά από λίγο πάω αλλού! Δεν το αντέχω......:(

Όταν είμαι σε παρέα που όλοι καπνίζουν, ξέρουν ότι θα ανεχτώ 1-2 τσιγάρα τους εις γνώση μου, αλλά επειδή τα φιλαράκια μου ξέρουν ότι έχω όρια.......στο 3ο τους τσιγάρο δεν χρειάζεται να πω κάτι.....ή κρατιούνται......ή πάνε λίγο πιο πέρα.......Ακόμα και αν είμαστε έξω για καφέ ή φαγητό......Έτσι είμαστε όλοι ευχαριστημένοι........αυτοί κάνουν τα 1-2 τσιγάρα τους.......και εγώ απολαμβάνω τον σεβασμό τους μιας και όταν είμαστε μαζί δεν καπνίζουν όσο θα κάπνιζαν κάπου αλλού. Έτσι δημιουργείται ο σεβασμός!!! Εγώ σέβομαι την ανάγκη της στέρησής τους και αυτοί σέβονται την ανάγκη μου να μην με πιάσει άσθμα......;);)

Δεν είναι τυχαίο που οι αχώριστες παρέες μου έχουν καπνίζοντες και μη καπνίζοντες. Ακραίες επιλογές ή απαγορεύσεις δεν έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου, μιας και εγώ έχω άλλες αδυναμίες που ανάλογα σέβονται οι υπόλοιποι.

Σίγουρα για θέμα υγείας και μόνο, όλοι οι καπνιστές σίγουρα έχουν σημαντικά κίνητρα να το σταματήσουν κάποια στιγμή ή τουλάχιστον να το ελαττώσουν... Αυτόματα κάνουν καλό και στους ίδιους αλλά και στους άλλους που δεν καπνίζουν!!!:):)

Αγγελική μου περί ρούχων μιας και το ανέφερες........η αλήθεια είναι ότι όταν γυρνάω σπίτι και έχω βγει με παρέα που έχει καπνίσει.....τα βάζω με τη μία στα άπλυτα......Μυρίζω τσιγαρίλας σε όλο το σπίτι...όντως.....

Φιλιά σε όλους.....:)

Senior Member
    olga μου σε βρισκω λιγο φανατισμενη με το θεμα αυτο αλλα και τυχερη που εχεις αυτα τα ατομα για παρεα.Επισης εχεις δικιο οτι πρεπει οι καπνιστες να το κοψουν ή να το μειωσουν,εγω παλι ακολουθω το δευτερο με τη μεθοδο του στριφτου τσιγαρου οποτε στο δρομο ή στη δουλεια ή μπροστα στον υπολογιστη ειναι λιγο δυσκολο να καπνισω για πρακτικους λογους και ετσι μειωνεται αισθητα.

Senior Member
    Δημήτρη μου κάθε άλλο παρά φανατισμένη θα έλεγα ότι είμαι για το θέμα αυτό…….. Απλώς μου είναι πρακτικά δύσκολο να μην σχολιάσω ακραία γεγονότα συμπεριφοράς (όπως πχ. Οι ταξιτζήδες που ανέφερα οι οποίοι ανάβουν τσιγάρο χωρίς καν να ρωτήσουν αν ο πελάτης τους έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας, ή το όλο θέμα με τους χώρους καπνιστών και μη καπνιστών σε εστιατόρια και ανάλογα μέρη, με τα οποία ακόμα και οι καπνιστές γελάνε με την ανούσια εφαρμογή τους…….:(

Χαίρομαι πάντως που προσπαθείς να το μειώσεις βρε παιδί ………Ειλικρινά….!!!:)

Σχετικά με τους φίλους μου, ναι όντως νιώθω πολύ τυχερή που κάνω παρέα με άτομα που έχουν υψηλή την αντίληψη του σεβασμού στις ανθρώπινες αδυναμίες, δεδομένου ότι μοιραζόμαστε τόσα άλλα θετικά συναισθήματα σε καθημερινές συνήθειες…..:):)

Page 3 of 3 FirstFirst 123