Originally posted by TheFlameWithin
Originally posted by chr1986
Θα σε βοηθήσει να καταλάβεις τί σου συμβαίνει και να το αντιμετωπίσεις.
ευχαριστω για τις ευχες σου

εχεις απολυτο δικιο σε οτι ειπες μα δε μονοπωλησα ποτε το προβλημα μου...ισως το γεγονος οτι η καταθλιψη ειναι τοσο γνωριμη στην πλειοψηφεια των ανθρωπων, συνεβαλλε στην ενισχυση της δικιας μου περιπτωσης (γι\'αυτο και την εθεσα ως εθιστικη)...επισης πιστευω πως εχω καταλαβει πληρως το τι μου συμβαινει...αυτο που δε μπορω να κανω οπως και εσυ ειπες ειναι να το αντιμετωπισω. δε νομιζω πως μου μενει αλλη λυση απο καποιον ειδικο, αν και ομολογω πως φοβομουν παντα αυτη την καταληξη.
Όλοι φοβόμαστε αρχικά κυρίως γιατί έχουμε δεχτεί πλύση εγκεφάλου και σκεφτόμαστε ότι οι ειδικοί θα μας γεμίσουν με φάρμακα τα οποία δήθεν δε χρειαζόμαστε και ότι μας βλέπουν απλά σαν πορτοφόλι.. Από τους δεύτερους υπάρχουν κάμποσοι αλλά αν τύχει και πέσεις σε τέτοιον πιστεύω θα το καταλάβεις από την αρχή.. Να πας TheFlameWithin, θα βοηθηθείς, αλήθεια.. Κανένας μας δε θέλει να πάει σε ψυχολόγο και μακάρι να είμαστε καλά και να μην τον χρειαζόμαστε. Όμως αφού δε νιώθουμα καλά, κάτι πρέπει να γίνει.. Και εξάλλου, ο στόχος της θεραπείας είναι αυτός: να φτάσουμε στο σημείο να μη χρειαζόμαστε τον ειδικό για να είμαστε καλά. Και κάτι τελευταίο: λέγοντας ότι και οι άλλοι έχουν προβλήματα δεν εννοούσα ότι μονοπωλείς το πρόβλημά σου αλλά το ότι όταν βρισκόμαστε σε μελαγχολία η κρίση μας είναι θολωμένη και είναι πολύ παρηγορητικό να ξέρεις ότι δεν είσαι μόνη σου σε όλο αυτό, ότι υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι με μελαγχολία. Καλή δύναμη!