πιστευετε στις καταρες?
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 13 of 13
    Banned

πιστευετε στις καταρες?

μπορει ενας ανθρωπος να καταραστει εναν αλλο ανθρωπο?ακομα και να μην πιστευει ο αλλος ανθρωπος σε καταρες να λειτουργησει μια καταρα πανω του?

πως ειναι δυνατον να συμβει αυτο? υπαρχει καποια λογικη εξηγηση?

απο τα οσα μπορω να καταλαβω αυτο που πιστευουμε ειναι πιο δυνατο απο αυτο που ξερουμε. δηλαδη μπορει, λεω τωρα, να πιστευω πως μπορει να εχει επιρροη επανω μου μια εμπειρια/ αναμνηση μου και αυτη η εμπειρια/ αναμνηση να επηρρεαζει το παρον μου. πως ομως μπορει να συμβει αυτο οταν δεν εχουμε την σκεψη αυτη στη συνειδητη λειτουργια μας. ειναι δυνατον οι εμπειριες/ αναμνησεις να αρχειοθετουνται με βαση την δυναμη του συναισθηματος που εχουν προκαλεσει? συνειδητο ειναι εν τελη το ορατο και ασυνειδητο το αορατο, η μιλαμε για ατομικη και συλλογικη συνειδηση? θα χαρω να συμμετασχετε στο θεμα, να πειτε την αποψη σας.

Banned
    τρανταχτο παραδειγμα αυτου που λεω ειναι οι ταχυκαρδιες. η καρδια μας χτυπαει δυνατα οταν ερωτευομαστε, χτυπαει πιο γρηγορα οταν πινουμε καφε η οταν τρεχουμε, δηλαδη η χημικη δραστηριοτητα του ανθρωπινου οργανισμου μας μπορει να αλλαξει ακομα και απο ενα συναισθημα.

Senior Member
    ειμαι απο τους \"τυχερους\"ανθρωπους μιας και απο τα 20 μου εχω εισπραξει χιλιαδες καταρες απο ατομα της οικογενειας του αντρα μου.Πολλες φορες σκεφτηκα πως οι καταρες επιασαν, πως δεν ειναι δυνατον να μη μπορουμε να σηκωσουμε κεφαλι απο πολλες ατυχιες και ειδικα απο θεματα υγειας.Ομως, δεν μπορω να διανοηθω, να πιστεψω,οτι μια γυναικουλα ή ενας απατεωνας επειδη με καταραστηκε περναω τοσα βασανα.
    Πιστευω στην κακη ενεργεια, στις κακες επιλογες , στην ατυχια, καθως συμβαινουν διαφορες συγκυριες στην ζωη και παραγοντες, που ειναι ξεχωριστοι για τον καθενα.
    Για το θεμα αυτο ρωτησα ιερεα να μου πει και την αποψη της εκκλησιας και ηταν αρνητικος στο οτι μπορει να παθουμε εαν καποιος μας καταραστει.
    εκεινο που εχω δει γυρω μου αρκετες φορες ειναι οτι η ζωη τιμωρησε ατομα που προσπαθησαν να κανουν κακο σε αθωους.
    Λενε πως οι αδικες καταρες γυρνανε στον αφεντη τους. Επειδη εχω βιωσει καταστασεις και αναλογες συμπεροφορες, μονο αηδια και θυμο αισθανομαι για τετοια ανθρωπαρια.

Banned
    πανω στο νευρα μας ολοι διαολοστελνουμε. ειδες κι εσυ ειπες οτι αισθανεσαι αηδια και θυμο για οσους καταριουνται αλλα κι εσυ με τον τροπο σου διαολοστελνεις.

στα υπολοιπα, εχεις μερικα point. κακη ενεργεια, κακες επιλογες, κακα πραματα γενικως, ειμαστε ολοι ενα μερος της ζωης και πορευομαστε με την υλη, την ενεργεια και τα αποτελεσματα της ανισσοροπειας που ο ανθρωπος πρωτος χαλασε.

Senior Member
    πανω στα νευρα μας λεμε πολλα.... αλλα ποτε δεν εχω καταραστει καποιον να αρρωστησει, κατι που εχω ακουσει επανηλλημενως εγω.Φυσικα αισθανομαι θυμο και αηδια, αλλα οχι με τον τροπο που το αντιλαμβανεσαι,οχι να δω καποιον να υποφερει....υπαρχει μια διαφορα νομιζω.Προτιμω να κοψω καθε επαφη με ενα τετοιο ατομο, να πω κανενα \"κοσμιτικο\" απο τα νευρα μου, αλλα ποτε κατι κακο.
    Πιστευω οτι πρεπει να ειναι ενας ανθρωπος πολυ τενεκες για να φτασει σε σημειο να χαιρεται με την δυστυχια του αλλου.

Banned
    γιωτα μου. εμενα οταν ημουν μικρος και με ειχαν βαλει στο πατωμα και με κλωτσουσανε και γελουσανε θυμωνα μεν αλλα ποτε δεν τους καταραστηκα. αντιθετως εχω πολυ υπομονη για να ζησω αλλα χιλια χρονια, οσο χρειαστει δηλαδη για να παψει αυτο να αποτελει μια δυσαρεστη αναμνηση.

Senior Member
    Δεν πιστευω στις καταρες ακριβως , αλλα πιστευω στις επιροη καποιου ατομου σε καποιο αλλο. Μερικες φορες ειναι σαν καταρα εαν επηρεαζεσαι αρνητικα.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Banned
    Originally posted by keep_walking
    Δεν πιστευω στις καταρες ακριβως , αλλα πιστευω στις επιροη καποιου ατομου σε καποιο αλλο. Μερικες φορες ειναι σαν καταρα εαν επηρεαζεσαι αρνητικα.
    keep_walking, θα σου πω σε τι κοσμο ζουμε. προσωπικη μου αποψη παντα.

ζουμε σε μια εποχη που αν ερθει καποιος με μια βαλιτσα απο λεφτα πουλαμε οχι μονο τη μανα μας, κοβουμε και τον πουτσο μας οι περισσοτερο.

it sucks big time. ποσο να αντισταθουμε λιγοι κακομοιρηδες πλεον, ποσο ακομα?

Banned
    εν τελη keep_walking μην υποτιμας τον εαυτο σου, ουτε εσυ, ουτε οποιοσδηποτε αλλος εχει γευτει την χημικη εκρηξη της παρανοιας. underestimate no-one gentlemen.

Banned
    δεν πιστευω στις καταρες..με τρομοκρατουν ομως αν τυχει κ ακουσω καποιον να καταριεται!με φοβιζει το γεγονος καποιος να εκτοξευει καταρες!

Senior Member
    οχι. αυτα ειναι τριχες κατσαρες.

Banned
    Originally posted by keep_walking

με βαζεις σε σκέψεις........λες?

Banned
    Originally posted by Pou_Zoume
    απο τα οσα μπορω να καταλαβω αυτο που πιστευουμε ειναι πιο δυνατο απο αυτο που ξερουμε. δηλαδη μπορει, λεω τωρα, να πιστευω πως μπορει να εχει επιρροη επανω μου μια εμπειρια/ αναμνηση μου και αυτη η εμπειρια/ αναμνηση να επηρρεαζει το παρον μου. πως ομως μπορει να συμβει αυτο οταν δεν εχουμε την σκεψη αυτη στη συνειδητη λειτουργια μας. ειναι δυνατον οι εμπειριες/ αναμνησεις να αρχειοθετουνται με βαση την δυναμη του συναισθηματος που εχουν προκαλεσει? συνειδητο ειναι εν τελη το ορατο και ασυνειδητο το αορατο, η μιλαμε για ατομικη και συλλογικη συνειδηση? θα χαρω να συμμετασχετε στο θεμα, να πειτε την αποψη σας.
    αυτο μου εχει συμβεί!!