Results 61 to 75 of 171
-
21-10-2010, 16:10 #61
στο θέμα σου, πάντως πιστεύω πως πρέπει να έχεις το γονίδιο το οποίο με τις κατάλληλες συνθήκες να πυροδοτήσει την ασθένεια. πολλά παιδιά τα κοροιδεύουν στο σχολείο, αλλά δεν παθαίνουν ψύχωση.
Θα μου πεις τι σημασια εχει , αν ειναι γονιδιο ή οχι?
Εχει τεραστια σημασια , ειδικα αν σκεφτεσαι να φερεις στον κοσμο παιδια.
Προσωπικα και εγω πιστευω οτι δεν εχει καμμια σχεση με τα γονιδια η ασθενεια μου.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
- 21-10-2010, 16:14 #62
Originally posted by lightbluepath
Αυτό το είπε ο δόκτωρ που φυσικά κάνει εικασίες, γιατί τίποτα δεν έχει αποδειχτεί. Και όσο για το ότι είχε περάσει πολλά, πολλοί το λένε αυτό, αλλά σε πόσους είναι αλήθεια; Εγώ πιστεύω οι άλλοι δεν έχουν προβλήματα σε σχέση με τα δικά μου. Περνάνε το 1% από ότι περνάω εγώ εκτός από αυτούς που έχουν καρκίνο ή άλλη αρρώστεια που ίσως είναι πιο δύσκολα από μένα.
21-10-2010, 16:18 #63
Originally posted by keep_walking
στο θέμα σου, πάντως πιστεύω πως πρέπει να έχεις το γονίδιο το οποίο με τις κατάλληλες συνθήκες να πυροδοτήσει την ασθένεια. πολλά παιδιά τα κοροιδεύουν στο σχολείο, αλλά δεν παθαίνουν ψύχωση.
Προσωπικα και εγω πιστευω οτι δεν εχει καμμια σχεση με τα γονιδια η ασθενεια μου.
τι να πω, μπορεί να είναι τυχαίο.
21-10-2010, 16:22 #64
Originally posted by claire
Originally posted by keep_walking
Προσωπικα και εγω πιστευω οτι δεν εχει καμμια σχεση με τα γονιδια η ασθενεια μου.
τι να πω, μπορεί να είναι τυχαίο.
Ακριβως...λες το ιδιο με μενα , δεν ξερεις καν το οικογενειακο κυκλο.
Στον δικο μου πχ ειμαι η μοναδικη περιπτωση.
Και μενα με πειραζαν στην παιδικη μου ηλικια γιατι ημουν \"περιεργο παιδακι\" και γενικως ειχα και \"περιεργη\" ενηλικιωση.
Τωρα εχω βρει ισορροπιες , και γενικα τα παω πολυ καλα , ενω εαν ηταν γονιδιακο θα ημουν ισως πιο \"βαρια\" περιπτωση.
Χωρια που υπαρχει μια πιθανοτητα επειδη ειχα γατες απο μικρος να οφειλεται σε τοξοπλασμωση.
Τεσπα , τουλαχιστον ετσι θελω να πιστευω και μαλλον ετσι ειναι.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
21-10-2010, 16:27 #65
κι εγώ είχα γάτες, και με πείραζαν στο σχολείο. αλλά δεν έπαθα κάτι.
πιστεύω πως πρέπει να έχεις την προδιάθεση.
εγώ υποφέρω από άγχος σε διάφορες πιο ζόρικες φάσεις της ζωής μου. κι αυτό κληρονομικό είναι.
21-10-2010, 16:34 #66
a! συμφωνώ πολύ με κάτι που έγραψε η θεοφανία νομίζω!
σημασία έχει πως ζεις με αυτό από εδώ και πέρα. τώρα το τι το προκάλεσε... αυτό μάλλον ενδιαφέρει περισσότερο τους επιστημονες μπας και βρουν κάποτε θεραπεία.
21-10-2010, 16:38 #67
Originally posted by claire
κι εγώ είχα γάτες, και με πείραζαν στο σχολείο. αλλά δεν έπαθα κάτι.
πιστεύω πως πρέπει να έχεις την προδιάθεση.
εγώ υποφέρω από άγχος σε διάφορες πιο ζόρικες φάσεις της ζωής μου. κι αυτό κληρονομικό είναι.
Δεν μπορω να καταλαβω το σκεπτικο σου.
Οταν λενε οι επιστημονες οτι η ψυχωση οφειλεται στην τοξοπλασμωση ή οταν λενε οτι το να σε \"πειραζουν\" στο σχολειο αυξανει τις πιθανοτητες ψυχωσης...τι σημαινει το και εγω ειχα γατες αλλα δεν επαθα τιποτα.
Εαν ολοι οσοι ειχαν γατες πχ παθαιναν ψυχωση , τοτε δεν θα μιλουσαμε για πιθανοτητες αλλα για τεκμηριωμενο ντεφακτο και φυσικα δεν θα ειχε κανενας γατες σπιτι...
Και φυσικα αν ολα τα παιδια που πειραζαν σχολειο αποκτουσαν ψυχωση τοτε θα ηξεραν οι γιατροι οτι ο ταδε θα παθει ψυχωση στην ενηλικιωση του ντεφακτο.
Τι ακριβως εννοεις με τον ορο προδιαθεση...οταν το 45% οπως λενε οι επιστημονες (μπορει να κανω λαθος ποσοστο βαριεμαι να ψαχνω) , συμφωνα με οσα ξερουν οφειλεται σε περιβαντολογικα αιτια?
Εννοεις οτι ετσι γεννηθηκαμε?
Και αν απαντησεις οχι δεν πιστευω οτι ετσι γεννηθηκατε...αποσαφηνισε το ορο \"προδιαθεση\".[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
21-10-2010, 16:45 #68
Η ελλειψη οξυγονου κατα την διαρκεια της γεννας που μπορει να δημιουργησει ...καποια εγκεφαλικα προβληματα εξακριβωμενα ειναι λογω γονιδιων?
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
21-10-2010, 16:47 #69
το να έχεις γονίδιο που φέρει αυτή την πληροφορία, που προδιαθέτει δηλαδή, δεν σημαίνει ότι γεννήθηκες με ψυχωσή. σημαίνει ότι έχεις όμως μια προδιάθεση και αν βρεθείς σε κατάλληλες συνθήκες, αυτή η προδιάθεση, θα γίνει ασθένεια.
κι εγώ είμαι αγχώδης. το έχω αυτό στα γονίδια μου. μπορεί κάποιες καταστάσεις που έζησα να με έκαναν πιο αγχώδη, απ΄ότι θα μπορούσα να είμαι αν μεγάλωνα στο ιδανικό περιβάλλον. είχα όμως την προδιάθεση. άλλοι άνθρωποι έχουν περάσει χειρότερα από εμένα και δεν αγχώνονται καθόλου. πως να το εξηγήσω αυτό?
21-10-2010, 16:49 #70
ε τώρα, τι να κάνω? αυτή είναι η άποψη μου :)
21-10-2010, 16:51 #71
Οκ κατανοητο.
Τα γονιδια κατα καποιο τροπο σε ενα συγκεκριμενο περιβαλλον ενεργοποιουν την ψυχωση.
Ειναι πολυπλοκο το φαινομενο , αλλωστε υπαρχουν ενα καρο αλλες περιπτωσεις , οπως η γεννα , το μικροβιο της τοξοπλασμωσης ,τα ναρκωτικα κλπ. κλπ.
Δεν συμφωνω με light που προδιαγραφει οτι σιγουρα εφταιξε αυτο , αλλα την καταλαβαινω ως ενα σημειο.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
21-10-2010, 16:56 #72
οκ, λάθος που εκφράζω την άποψη μου, σε τέτοια θέματα, που πιθανόν να χρειάζεται άλλη ευαισθησία.
21-10-2010, 16:58 #73
Οχι καλα κανεις , αν μη τι αλλο εγινε ενας διαλογος.
Μη νομιζεις οτι εμεις γραφουμε σοφιες , σοφιες θα γραφανε εξιδεικευμενοι επιστημονες που ημουν σιγουρος αν μαζευονταν 10 αυθεντιες θα τρωγαν εξισου τα μουστακια τους πανω στο θεμα:)[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
21-10-2010, 17:02 #74
Και αυτο νομιζω υποστηριζουν και οι ειδικοι , οτι συγκεκριμενα γονιδια σε συγκεκριμενο περιβαλλον...δημιουργουν την ψυχωση (στην απλοϊκη μορφη εξηγησης της μιας προτασης).
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
21-10-2010, 17:11 #75
έστειλα ένα u2u , μάλλον κάτι δεν πήγε καλά όμως!
Can Zopiclone Really Help You Sleep Better Tonight?
30-07-2025, 14:13 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή