Results 1 to 8 of 8
Thread: Μία λιγότερη...
-
22-10-2010, 15:02 #1
Μία λιγότερη...
Έφευγα από τη δουλειά όταν ένα αμάξι με μεγάλη ταχύτητα χτύπησε μπροστά στα μάτια μου ένα γατάκι.Γκρι με άσπρο,με γαλάζια ματάκια.Δε φαίνονταν πληγές.Μόνο αίμα που έτρεχε από το στόμα και τ'αυτί.Ήξερα πως θα πεθάνει.
Τιναζόταν,σπασμωδικά,βίαια .Ήθελα να το πιάσω,να το χαιδέψω,να δω αν μπορώ να το μεταφέρω κάπου,να δω,να κάνω κάτι,οτιδήποτε.Το αίμα που πεταγόταν καθώς τιναζόταν το κορμί του μου έβαψε τα ρούχα και τα παπούτσια.Οι περαστικοί κοίταγαν το ψυχοράγημα.Και μένα.Ένας είπε"μία λιγότερη".Ένιωσα να τον μισώ.Και μετά μία λύπη που δεν ήθελα να την επικοινωνήσω με κανέναν.Δεν του μίλησα.Κι όμως,θα είχα τόσα να του πω,μα δεν ένιωθα πως θα καταλάβει.Συγκεντρώθηκα στη ζωή που τέλειωνε.Λίγο ακόμη.Και το βλέμμα στο κενό,τα γαλάζια ματάκια που δε θα έβλεπαν πια τους άχαρους δρόμους της πόλης και τα άρρωστα δέντρα.
Ο θάνατος δεν είναι εύκολος όταν ένα πλάσμα δεν θέλει να πεθάνει.Είναι βίαιος και τραγικός.Είναι ένα θέαμα που σε σοκάρει.Είναι ένας εξευτελισμός.Και έχει και κάποιες πλευρές που δεν είναι να περιγράφονται.
Έβρεχε.Μέσα σε λίγα λεπτά το τρίχωμα έγινε μούσκεμα.Κι εγώ.Και το αίμα ξεπλύθηκε από το οδόστρωμα.
Εγώ έπλυνα στο σπίτι τα ρούχα και τα παπούτσια μου.Όμως μέσα μου δεν έχω πλυθεί.Το σκέφτομαι συνέχεια.Αυτό που σκέφτομαι περισσότερο είναι εκείνη η φράση"Μία Λιγότερη"...
Θα μου περάσει..."Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
- 22-10-2010, 15:09 #2
τι εγινε εν τελει με το γατακι? το πηγες στον κτηνιατρο η οχι? υπαρχουν πολλοι μαλακες οδηγοι ! ! εχω αδυναμια στις γατες, εχω 2 και τις εχω μαναρια.
22-10-2010, 15:14 #3
Χτες ήρθε έξω απ το μαγαζί μου ένα αδέσποτο.
Φαινόταν τσομπανόσκυλο. Ήταν κοκαλιασμένο και τά μισά δόντια έλλειπαν από χτυπήματα. Είχε μια μεγάλη ουλή στο κορμί του. Αγοράσαμε κονσέρβες και του δίναμε από λίγο κάθε μια ώρα. Έμεινε απ έξω μέχρι το βράδυ, καθώς δεν πειθόταν να μπει στην αυλή του διπλανού μαγαζιού που έκλεινε και θα ήταν προστατευμένο.
Σήμερα δεν είναι πουθενά. Ελπίζω να ζει.
Υγ. Ρειν το έχω πάθει και γω αυτό με γάτα και είχα αρρωστήσει. Τη σκεφτόμουν επί μέρες.
22-10-2010, 15:18 #4
Originally posted by RainAndWind
Έφευγα από τη δουλειά όταν ένα αμάξι με μεγάλη ταχύτητα χτύπησε μπροστά στα μάτια μου ένα γατάκι.Γκρι με άσπρο,με γαλάζια ματάκια.Δε φαίνονταν πληγές.Μόνο αίμα που έτρεχε από το στόμα και τ\'αυτί.Ήξερα πως θα πεθάνει.
Τιναζόταν,σπασμωδικά,βίαια .Ήθελα να το πιάσω,να το χαιδέψω,να δω αν μπορώ να το μεταφέρω κάπου,να δω,να κάνω κάτι,οτιδήποτε.Το αίμα που πεταγόταν καθώς τιναζόταν το κορμί του μου έβαψε τα ρούχα και τα παπούτσια.Οι περαστικοί κοίταγαν το ψυχοράγημα.Και μένα.Ένας είπε\"μία λιγότερη\".Ένιωσα να τον μισώ.Και μετά μία λύπη που δεν ήθελα να την επικοινωνήσω με κανέναν.Δεν του μίλησα.Κι όμως,θα είχα τόσα να του πω,μα δεν ένιωθα πως θα καταλάβει.Συγκεντρώθηκα στη ζωή που τέλειωνε.Λίγο ακόμη.Και το βλέμμα στο κενό,τα γαλάζια ματάκια που δε θα έβλεπαν πια τους άχαρους δρόμους της πόλης και τα άρρωστα δέντρα.
Ο θάνατος δεν είναι εύκολος όταν ένα πλάσμα δεν θέλει να πεθάνει.Είναι βίαιος και τραγικός.Είναι ένα θέαμα που σε σοκάρει.Είναι ένας εξευτελισμός.Και έχει και κάποιες πλευρές που δεν είναι να περιγράφονται.
Έβρεχε.Μέσα σε λίγα λεπτά το τρίχωμα έγινε μούσκεμα.Κι εγώ.Και το αίμα ξεπλύθηκε από το οδόστρωμα.
Εγώ έπλυνα στο σπίτι τα ρούχα και τα παπούτσια μου.Όμως μέσα μου δεν έχω πλυθεί.Το σκέφτομαι συνέχεια.Αυτό που σκέφτομαι περισσότερο είναι εκείνη η φράση\"Μία Λιγότερη\"...
Θα μου περάσει...
καταλαβαινω πως νιωθεις ...
τα κακομοιρα τα βλεπω πατημενα στην εθνικη,
οδηγους να μη δινουν δεκαρα για την ψυχουλα που πηραν,
ανθρωπους αδιαφορους απέναντι στα ζωα...
Αυτο σημαινει και η φραση \"μία λιγότερη\"..αδιαφορια,ελλει� �η συμπονιας.
Να σου πω κατι?εγω οταν ακουσω καποιον να μιλαει με απεχθεια για ζωο ,\"το παλιογατο,το βρωμοσκυλο κτλ\",παθαινω κατι και νιωθω απεχθεια για αυτον..
22-10-2010, 15:22 #5
http://www.youtube.com/watch?v=GAaH_HlUD68
μακαρι να φταναμε το μεγαλειο της αγαπης των ζωων..
22-10-2010, 17:25 #6
http://www.youtube.com/watch?v=9Y9BmOBhTy8
ειναι 10 λεπτα, αλλα αξιζει,
αν δεν θελετε να το δειτε ολο (δειτε το ;d) τουλαχιστον δειτε σκηνες απο τα πρωτα λεπτα και μετα δειτε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ απο το 07:50 και μετα......
22-10-2010, 17:29 #7
παντως ολιγον οντως ΣΟΚ η περιγραφη...
εχω αδυναμια στις γατες και...
νταμν...
Ισως στο μελλον να λενε
\"καποτε στην μακρυνη βαρβαρη κοινωνια των προγωνων μας ,επιτρεπονταν νομικα αλλα και ηθικα να φυλακιζεις πτηνα μεσα σε μικροσκοπικα κλουβια μεσα στο σπιτι σου, να σκοτωνεις ζωακια απο ατυχημα χωρις καμια συνεπεια, να φερεσαι στα ζωα οχι σαν συγκατοικους αυτου του πλανητη που τυχαινει να ειμαστε φυλοξενουμενοι, αλλα σαν ζωα.\"
22-10-2010, 23:43 #8
«Βροχερέ Αέρα» η περιγραφή σου πραγματικά είναι καταπληκτική…
Μας έβαλες σε σκέψεις αν και το περιστατικό είναι όντως τραγικό…
Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΕΠΑΝΗΛΘΕ
22-06-2025, 19:40 in Κατάθλιψη - Δυσθυμία