Results 16 to 29 of 29
Thread: περιεργα συμπτωματα και εγω!
-
14-11-2010, 23:19 #16
Καλησπερα nopanic οχι τετοιο πραγμα δεν το εχω παθει,αλλα καλο θα ηταν αυριο να πας σε ενα γιατρο να το κοιταξεις.Εμενα τελικα ηταν νευροπαθητικος πονος αυτο στη πλατη τωρα δε με ποναει αλλα που και που μου δινει καμια σουβλια, αλλα μονο οταν του δινω πολυ σημασια ποναει πιο πολυ.Τελικα ειναι θεμα μυαλου και μονο
- 15-11-2010, 09:24 #17
Tι να πω και σε μενα τα συμπτωτα συνεχιζονται ποτε εναλλαξ και ποτε ολα μαζι!!!
η δυσπνοια η βασιλισσα ολων των ψυχοσωματικων μου!!!υπαρχει περιπτωση να παθουμε τιποτα αυτο!!!αλλα τοσο καιρο αν ηταν δεν θα εκδηλωνοταν ο,τι κι αν ηταν!!!μολις περασα και μια λοιμωξη του ανεπνευστικου και ηρθε να γιγαντωσει τη δυσπνοια!!!
και ο πονος στην πλατη ενω ειχα ηρεμησει απο δαυτονν επεστρεψε απο χθες να μου κανει αισθητη την παρουσια και αυτος παλι!!!
για τον πονο ο γιατρος μου συστησε αντικαταθλιπτικα, αυτα χορηγουνται λεει σε μακροχρονιους νευροπαθητικους πονους!!!αλλα εγω δεν θελω να τα παρω!!!
αυτη τη στιγμη ειμαι στη δουλεια χωρις ανασα και με πονο και δεν καταλαβαινω ρε γμτ γιατι αφου και εγω δεν αισθανομαι αγχωμενη!!!
τι βασανιστικο να νομιζεις οτι δεν μπορεις να αναπνευσεις , εχω ξεχασει την αρχικη λειτουργια του οργανισμου, εχω ξεχασει να αναπνεω!!!!
15-11-2010, 10:46 #18
Περι συμπτωμάτων.... συνέχεια
Λύδια σε χαιρετώ εσένα όσο και όλους τους φίλους που συμμετέχουν στο forum.
Όπως σου έχω πει και σε προηγούμενα Post τα σωματικά συμπτώματα δεν έχουν τέλος.
Το δυσκολότερο σε αυτή την κατάσταση είναι κάποιος να αποδεχτεί ότι αυτά συμβαίνουν λόγω άγχους. Αν το καταφέρεις αυτό θα το νικήσεις.
Μερικές φορές γίνονται έντονα τα συμπτώματα με αποτέλεσμα το μυαλό μας να είναι προσκολλημένο όλη τη μέρα σε αυτό (έμμονη ιδέα). Μην νομίζεις επειδή σου απαντώ και το παίζω ξερόλας (χε χε) ότι εγώ σταμάτησα να τα φοβάμαι.
Το θέμα είναι ότι επειδή έχουμε να κάνουμε κυρίως με το μυϊκό σύστημα μας και από ότι ξέρεις είμαστε γεμάτοι από μυς μπορεί το σύμπτωμα να εμφανιστεί οπουδήποτε.
Έτσι για να καταλάβεις εγώ εδώ και δύο μέρες έχω έντονο πόνο και σφίξιμο στον αυχένα, ζαλάδα και αστάθεια. Προσπαθώ να μην το σκέφτομαι αλλά είναι δύσκολο διότι τα συμπτώματα δεν είναι φανταστικά αλλά συμβαίνουν.... για τους πιο πάνω λόγους.
Αν νιώθεις ότι η ποιότητα της ζωής σου επηρεάζεται τόσο πολύ από αυτή την κατάσταση καλό θα ήταν να επισκεφτείς ένα θεραπευτή (ψυχολόγο-ψυχίατρο).
Επειδή εγώ έχω δοκιμάσει και τις δύο ειδικότητες πιστεύω ότι στον ψυχίατρο θα έχεις πολύ γρηγορότερα αποτελέσματα(προσωπική άποψη).
15-11-2010, 10:46 #19
Kαλημερα λυδια και γω τα ιδια ειμαι σημερα,ειχα βεβαια και μια μικρη ιωση μεσοβδομαδα αλλα σημερα αστα.ειχα βγει εξω πριν για κατι δουλειες και μολις γυρισα και νιωθω μια ξαφνικη ατονια,λες και οταν ειμαι ορθιος νιωθω οτι θα πεσω εμπρος ενα περιεργο πραγμα.καθομαι στο γραφειο πηρα ενα ντεπον μολις τωρα,ευτυχος η πλατη μου εχει περασει για την ωρα,νιωθω βεβαια κατω απο τη μασχαλη ενα μικρο πονακι αλλα δε του δινω σημασια, ακομα.απλα σκεφτομαι πως καταντησαμε ετσι,χτες μια κοπελα εδω στη δουλεια τη τρεχαμε στο νοσοκομειο,δε μπορουσε να αναπνευσει τελικα ηταν κριση πανικου,και εμαθε οτι εχει και διαφραγμα γι αυτο βουλωνε η μυτη της συνεχεια,αλλα οσο παει χτυπαει ολο και πιο πολλους.εδω μεσα ειμαστε 12 ατομα με κριση πανικου,τη να πω πλεον.πηρα να φαω τωρα τοστ και χυμο πορτοκαλι αντε να ανεβει η διαθεση μου γιατι νιωθω χαλια.βεβαια ενας καλος τροπος να ξεχνας την αναπνοη σου ειναι να εισαι παντα απασχολημενη με κατι η να σου μιλανε να σε απασχολουν με τη δουλεια σου ετσι θα εχεις το μυαλο σου αλλου και θα το ξεχνας,αρκει να μη δινεις εσυ τροφη στης κρισεις σου.συμαντικο καλη σου μερα
15-11-2010, 10:51 #20
apsogos καλημερα ο πατερας μου εχει αυχενικο με τα ιδια συπτωματα οπως εσυ,λες να ειναι κληρονομικο γιατι και γω ειχα σημερα τα ιδια συπτωματα,και οχι απο το πρωι ξαφνικα με επιασαν οταν οδηγουσα ?
15-11-2010, 11:03 #21
Υπαρχει και κατι που εχω παρατηρηση τελευταια δεν το ειχα ποτε αλλα δεν ξερω αν παιζει ρολο σε κατι.Αν και κανω μερα παρα μερα ντους μυριζει πολυ εντονα ιδρωτας πανω μου και στο χωρο που βρισκομαι.Βαζω ενα καρο αποσμητικα, νομιζα οτι ηταν ιδεα μου ,αλλα σημερα μου το ειπε μια κοπελα και τραλαθηκα αμα εφτασα στο σημειο να το μυριζουν οι αλλοι καληνυχτα, θα νομιζουν οτι ειμαι βρομιαρης απλυτος κλπ.Υπαρχει καποια λυση γι αυτο ? ευχαριστω
15-11-2010, 11:29 #22
makrei γεια σου και εσένα,
επειδή εγώ έχω μεγάλο πρόβλημα με το αυχενικό θα σου πω τις δικές μου εμπειρίες.
Είμαι 35 χρόνων και αυτό άρχισε στα 28. Το δικό μου πρόβλημα είναι μυϊκό. Στην αρχή αρχίζει με δυσκαμψία και λίγο πόνο και με τον καιρό χειροτερεύει.
Αυτό οφείλεται σε ευθιασμό του αυχένα, σε κακή στάση σώματος (γραφειακή δουλειά), και τρίτον και κυριότερο πιστεύω λόγω άγχους. Όταν είμαι αγχωμένος και λόγω του ότι η περιοχή του αυχένα είναι το ευαίσθητο μου σημείο σφίγγουν οι μυς της περιοχής, γίνεται μυϊκός σπασμός και αρχίζουν όλα τα άσχημα. Πονοκέφαλος, ζαλάδα, πόνος, δυσκαμψία, αστάθεια κτλ.
Είναι πολύ ενοχλητικό και όταν το πάθω διαρκεί για μέρες. Κάνω διάφορα είδη φυσιοθεραπείας όταν συμβαίνει και βελτιώνεται..... μέχρι την επόμενη.
Από τους λόγους που σου ανέφερα πιο πάνω αυτός που πιστεύω εγώ από την δική μου εμπειρία που μου προκαλεί το΄πιο μεγάλο πρόβλημα είναι το....... άγχοςςςς !!!!
04-12-2010, 04:45 #23
ναι..σπυράκι είναι...μπορεί και κανας λεμφαδένας αλλά μάλλον σπυράκι το κόβω(μπορεί να μην είναι και τίποτα βέβαια)
ασε παιδια και εγω αυτές τις μέρες είμαι χαλια - καθόμουν ξαπλωτός στην πολυθρόνα του γραφείου μου και ξαφνικά ένιωσα μια δυσφορία στο στομάχι
οπότε ξεκίνησε η αλυσιδωτή αντίδραση--->μπορεί κάτι να πιέζει το στομάχι--->Η σπλήνα?----> διογκωμένη σπλήνα!
αντε να ψάχνομαι στα youtube για το πως κάνουν οι γιατροί την εξέταση-ψηλάφηση σπλήνας συκωτιού κτλ
αντε να αρχίσω την αυτοεξέταση τοκ τοκ τοκ τοκ και χαζομάρες
τώρα έχω ξεπεράσει τη σπλήνα και είμαι σκέτο στο στομάχι..βάζω δάχτυλα πιέζω πειράζω (ελπίζω να μoυ χωθεί η ιδέα για το έντερο και καταφύγω σε προσωπικές μεθόδους κωλονοσκόπησης διότι την πατήσαμε)
εντωμεταξύ έχω πολλά αέρια στο στομάχι τις τελευταίες 2 μέρες και σκεφτομαι μήπως έχω έλκος ή....τα γνωστά
πλάκα πλάκα με πονάει όχι τοσο το στομάχι αλλά το κόκαλο του θώρακα όταν πιέζω δυνατά
04-12-2010, 10:55 #24
04-12-2010, 18:35 #25
04-12-2010, 19:16 #26
05-12-2010, 04:27 #27
pali kala pou iparxei kai apothema xioumor kai thn palevoume
kai pali kala pou diavazeo o enas thn arostofovia tou allou kai gelame me ta xalia mas ...einai mia parigoria oti den eisa o monos pou exei ginei expert stis iatrikes eksetaseis ....re to atimo to agxos pos mas allazei ta fota.......
05-12-2010, 04:28 #28
palia thimamai eixe kai chat room edo kai ta legame alla to kopsan mallon
15-12-2010, 21:36 #29
εγω αισθανομαι πνι3ιμο στο λαιμο και ρευομαι συνεχεια δεν μπορω να αναπνευσω απτο σφιξιμο αυτης της διαδικασιας, παιδια αντικαταθλιπτικα πηρα και περασε αλλα τα κοψα και 3αναρθε, ειναι αγχος προφανως, στην ψυχαναλυση υπαρχει μηχανισμος αμυνας με τον οποιο εκδηλωνεις αρνητικες εμπειριες σωματικα για να αποφυγεις το αγχος και καλα, στο ντι εσ εμ λεγεται σωματοποιητικη διαταραχη, ο ψυχιατρος μ το πε αγχωδη διαταραχη..ειναι ψυχολογικο παντως και λυση υπαρχει φαρμακα..
Τα χάνω ;
30-04-2025, 00:19 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή