πληροφοριες για...
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 3 of 3
    Junior Member

πληροφοριες για...

Γεια χαρα,
    εχω τελειωσει Φ.Π.Ψ με κατευθυνση ψυχολογια και αυτο που μας ειχαν πει στη σχολη ειναι πως δεν μπορουμε να ασκησουμε το επαγγελμα ουτε με μεταπτυχιακο κλπ.Ειναι απαραιτητο το πτυχιο της Ψυχολογιας αποκλειστικα.
    Θα ηθελα να μου πειτε αν οντως ισχυει κατι τετοιο και τι μπορω να κανω για να ανγνωριζεται το πτυχιο μου και να παρω την αδεια ασκησεως.Ευχαριστω εκ των προτερων

Υ.Γ ενα χρονο εργαζομοθν εθελοντικα σε ενα ξενωνα ψυχικης υγειας στα Γιαννενα και στη στεγη αυτιστικων.Παιζει καποιο ρολο αυτο καπου?

φιλικα
    Σοφια

Junior Member
    Χωρίς να γνωρίζω σε βάθος το θέμα νομίζω ότι υπήρχε κάποιος μεταβατικός νόμος, που έδινε τη δυνατότητα με μεταπτυχιακό ψυχολογίας οι απόφοιτοι του ΦΠΨ να παίρνουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Νομίζω (χωρίς να είμαι σίγουρος) ότι δεν ισχύει πια. Αν θέλεις μπορείς να απευθυνθείς στον πανελλήνιο ψυχολογικό σύλλογο για πληροφορίες. Βέβαια ο σύλλογος αυτός αντιτίθεται στις άδειες για αποφοίτους του ΦΠΨ, αλλά πιστεύω ότι δεν θα σε παραπληροφορήσουν. Στην χειρότερη περίπτωση έχεις εξετάσει την προοπτική κατατακτηρίων σε κάποιο πρόγραμμα ψυχολογίας. Λογικά το πρόγραμμα του Καποδιστριακού θα έχει τα πιο πολλά κοινά μαθήματα και θα είναι το πιο εύκολο να τελειώσεις.

Junior Member
    Γεια σου Σοφία. Αν τελείωσες το Φ.Π.Ψ. Αθηνών με ειδίκευση στην Ψυχολογία, θα γνωρίζεις ότι, για να γίνεις ψυχολόγος με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, πρέπει να δώσεις κατατακτήριες εξετάσεις στο Πρόγραμμα Ψυχολογίας του Φ.Π.Ψ., με τη διαφορά (και το πλεονέκτημα σε σχέση με τις υπόλοιπες κατευθύνσεις στη Φιλοσοφική σχολή) ότι θα εισαχθείς στο 5ο εξάμηνο κι όχι στο 3ο όπως συμβαίνει με όλους τους άλλους και θα σου αναγνωριστούν πολλά μαθήματα από τις προηγούμενες προπτυχιακές σπουδές σου. Με το πτυχίο που έχεις τώρα μπορείς να εργαστείς ως καθηγήτρια των λεγομένων \"φιλολογικών\" μαθημάτων ή όπως έχουμε συνηθίσει να λέμε φιλόλογος (αφού ανήκεις στους ΠΕ 02), αλλά συνάμα έχεις δικαίωμα να εισαχθείς στα μεταπτυχιακά της Σχολικής Ψυχολογίας και της Συμβουλευτικής & Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Φ.Π.Ψ. της Αθήνας και να εργαστείς με το δίπλωμα αυτό στους σχετικούς με το αντικείμενο χώρους, αφού σε ενδιαφέρουν (Σχολικής Ψυχολογίας, Συμβουλευτικής κ.ο.κ.), ΧΩΡΙΣ να έχεις πτυχίο τμήματος Ψυχολογίας. Πολλοί φίλοι και πρώην συμφοιτητές τελείωσαν το Φ.Π.Ψ. (κατευθύνσεις Παιδαγωγικής ή Ψυχολογίας) και μη θέλοντας να απασχοληθούν στην εκπαίδευση, έκαναν μεταπτυχιακά και ειδικεύτηκαν στην Ειδική Αγωγή ή στη Συμβουλευτική ή στη Σχολική Ψυχολογία και αλλού και αυτή τη στιγμή εργάζονται σε χώρους σχετικούς με τους μεταπτυχιακούς τους τίτλους. Εκείνο το μεταπτυχιακό που δεν μπορεί να κάνει ο πτυχιούχος του Φ.Π.Ψ. είναι της Κλινικής Ψυχολογίας. Γι\' αυτό χρειάζεται πτυχίο τμήμ. ή Προγρ. Ψυχολογίας. Η εθελοντική σου εργασία ή όποια επιστημονική/ερευνητική δραστηριότητα θα συνυπολογιστεί θετικά για την εισαγωγή σου στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών που θα επιλέξεις.