LEPONEX - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 6 FirstFirst ... 23456 LastLast
Results 46 to 60 of 84

Thread: LEPONEX

Banned
    Βρε claire, το ότι βλέπω τους άλλους εχθρικά, είναι από προσωπικά βιώματα πάρα πολλά, και δεν μπορεί η ψυχοθεραπεία να μου τα βγάλει από μέσα μου, αφού είναι η αλήθεια! Επιπλέον, ο γιατρός μου κρίνει απαραίτητο ότι δεν μου χρειάζεται μάλλον η ψυχοθεραπεία!
    Όσο για την αντιμετώπιση που λες, δεν είναι σωστή αντιμετώπιση αυτή. Ο γιατρός αν θέλει να λέγεται γιατρός, πρέπει να ενδιαφέρεται για τη γνώμη του ασθενού του, αλλιώς να αλλάξει επάγγελμα! Υπάρχουν κι άλλοι στη σειρά!!

καλισπερα λαιτ!..ηθελα να σου απαντησω πως το λεπονεξ ειναι φοβερο φαρμακο και δινεται παντα σαν τελευταια λυση οταν δε σε πιανουν τα αλλα..παρολα αυτα ηθελα να σε ρωτησω αν ολο τον προηγουμεν καιρο που επαιρνες αλλο φαρμακο μηπως δεν εκανε τπτ και σταδιακα αυτο σε οδηγησε σε καποια υποτροπη?τελος θα επιμεινω στην αποποψη πως τα φαρμακα στην σχιζο μπορει να μη τα κοψεις ποτε αλλα σιγουρα καποια στιγμη φευγουν τα συμπτωματα και αυτο εχει πετυχει σε παρα πολλους να ξερεις.σου ευχομαι καλη δυναμη και κουραγιο!

Senior Member
    Originally posted by lightbluepath
    Βρε claire, το ότι βλέπω τους άλλους εχθρικά, είναι από προσωπικά βιώματα πάρα πολλά, και δεν μπορεί η ψυχοθεραπεία να μου τα βγάλει από μέσα μου, αφού είναι η αλήθεια! Επιπλέον, ο γιατρός μου κρίνει απαραίτητο ότι δεν μου χρειάζεται μάλλον η ψυχοθεραπεία!
    Όσο για την αντιμετώπιση που λες, δεν είναι σωστή αντιμετώπιση αυτή. Ο γιατρός αν θέλει να λέγεται γιατρός, πρέπει να ενδιαφέρεται για τη γνώμη του ασθενού του, αλλιώς να αλλάξει επάγγελμα! Υπάρχουν κι άλλοι στη σειρά!!
    ο γιατροσ συνηθωσ κοιταει την παρτη του αυτοσ καλα ειναι και δεν τον πολυνοιαζει τι θα κανεισ εσυ να περνεισ τα φαρμακα σου να βγαζει κι αυτοσ το μεροκαματο κλπ οπωσ σε ολεσ τισ δουλειεσ δηλαδη!!!!

Banned
    Originally posted by filipk
    καλισπερα λαιτ!..ηθελα να σου απαντησω πως το λεπονεξ ειναι φοβερο φαρμακο και δινεται παντα σαν τελευταια λυση οταν δε σε πιανουν τα αλλα..παρολα αυτα ηθελα να σε ρωτησω αν ολο τον προηγουμεν καιρο που επαιρνες αλλο φαρμακο μηπως δεν εκανε τπτ και σταδιακα αυτο σε οδηγησε σε καποια υποτροπη?τελος θα επιμεινω στην αποποψη πως τα φαρμακα στην σχιζο μπορει να μη τα κοψεις ποτε αλλα σιγουρα καποια στιγμη φευγουν τα συμπτωματα και αυτο εχει πετυχει σε παρα πολλους να ξερεις.σου ευχομαι καλη δυναμη και κουραγιο!
    Φίλιπ το ξέρω για το Λεπονέξ, όσο γι\'αυτό που λες για υποτροπή δεν ισχύει. Η μόνη φορά που κόντεψε -δεν με έπιασε- να με πιάσει υποτροπή, ήταν όταν άλλαξα ένα φάρμακο, ήταν το μόνο που δεν με έπιανε το καινούριο. Μακάρι να είναι όπως τα λες και να φεύγουν τα συμπτώματα, γιατί εγώ άλλα διάβασα στο ίντερνετ. Στο έχει πει ο γιατρός σου αυτό;; Ευχαριστώ για τις ευχές, επίσης!

Banned
    Originally posted by pad
    ο γιατροσ συνηθωσ κοιταει την παρτη του αυτοσ καλα ειναι και δεν τον πολυνοιαζει τι θα κανεισ εσυ να περνεισ τα φαρμακα σου να βγαζει κι αυτοσ το μεροκαματο κλπ οπωσ σε ολεσ τισ δουλειεσ δηλαδη!!!!
    Βρε pad, η ιατρική είναι λειτούργημα, δεν είναι απλά μεροκάματο!! Όποιος δεν ξέρει να είναι γιατρός, να πάει σπίτι του! Όπως επίσης και όσοι γιατροί σε στιγματίζουν αφού μαθαίνουν τι έχεις.

Senior Member
    καλα τα λεσ αλλα αυτο ισχυει θεωρητικα πρακτικα εχω καταληξει σε αυτο το συμπερασμα και αμα θεσ ρωτα και κανεναν αλλο

Senior Member
    Εγώ θα συμφωνήσω με τον οboro και την claire.Η αλλαγή από φάρμακο σε φάρμακο είναι η εύκολη λύση,η \"μαγική\"λύση.Μετά από το Leponex,τι;
    Ο άλλος δρόμος είναι ο ουσιαστικός,ο ζόρικος,αυτός που μας φέρνει προ των ευθυνών μας.Της δικής μας συμμετοχής στο \"πρόβλημα\",άρα και της συνειδητοποίησης των δυνατοτήτων μας για αλλαγή πλεύσης.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Banned
    RainandWind, δεν είναι θέμα ευθυνών και δεν λύνεται έτσι το πρόβλημα. Ούτε θέμα δυνατοτήτων. Το πρόβλημα δεν λύνεται με απλή αλλαγή πλεύσης, είναι θέμα οργανισμού από κει και πέρα. Γι\'αυτό τα χάπια είναι η μόνη λύση. Δεν υπάρχει άλλη.

Senior Member
    βρε συ λάιτ, δεν είπαμε να κόψεις τη φαρμακά σου. απλά για να πας ένα βήμα πιο πέρα, για να βελτιώσεις τη ζωή σου πρέπει κι εσύ η ίδια να προσπαθήσεις πολύ! οκ, θα έχεις τα φάρμακα για να σε εξισορροπούν, αλλά από εκεί και περα εσύ θα πρέπει να κάνεις κινήσεις αλλαγής.

Banned
    Μα δεν υπάρχει τίποτα που μπορώ να κάνω ώστε να γίνω καλά! Η ψύχωση μόνο με φάρμακα γιατρεύεται! Μου είπε ο γιατρός μου να κάνω κάποια πράγματα, και τα κάνω, όμως δεν βλέπω καμμιά βελτίωση! Εξάλλου για να τα κάνω αυτά, πρέπει ταυτόχρονα να μην πιέζομαι, πράγμα πολύ δύσκολο, αφού δεν έχω όρεξη για τίποτα και δεν μπορώ να συγκεντρωθώ!

Senior Member
    Εχει δικιο η lightbluepath,τα φαρμακα ειναι η λυση στην ψυχωση ολα τα αλλα τα κανουμε αλλα δεν βοηθανε τοσο οσο τα φαρμακα.Καλο ειναι να υπαρχει εργοθεραπεια αλλα η ουσιαστικη θεραπεια ειναι τα φαρμακα αυτο πιστευω κι εγω.

Senior Member
    λαιτ να ενα αρθρακι αεδω απο το e-psychology, και περι ψυχοθεραπειας!

http://www.e-psychology.gr/psychosis/503-psychotic-disorders-and-therapy

Senior Member
    παιδια οσοι δεν εχετε ψυχωση δε μπορειτε να καταλαβετε πωσ ειναι να εχεισ δευτερον η ψυχοθεραπεια στη ψυχωση ειναι υποστηρικτικη συνηθωσ για ανακουφιση κι ετσι κι αυτο γιατι δε ξερουν απο που αρχισε το προβλημα δεν υπαρχει ορισμοσ ξερουν μονο τα συμπτωματα που δημιουργει η ψυχωση και τριτον η ζωη ειναι πολυ δυσκολη αν εισαι καλα αμα παιρνεισ και αντιψυχωτικα ο βαθμοσ δυσκολιασ αυξανεται παρα πολυ και τελοσ το λεπονεξ δεν ειναι λυση ειναι η τελευταια και θα το ξαναπω μπασ και το καταλαβει η light εγω πρωσοπικα θα το παρω καποια στιγμη αν θελω να αυτοκτονησω για να μην παρω το βαροσ τησ αυτοκτονιασ πανω μου

Senior Member
    H ψύχωση μπορεί να μη θεραπεύεται(προς το παρόν),αλλά κάποια κομμάτια της συμπεριφοράς που δεν οφείλονται σε αυτήν αλλά σε χαρακτήρα,σε βιώματα που έχουν αφήσει τραύματα,σίγουρα\"θεραπεύο� �ται\",τουτέστιν μπορούν να βελτιωθούν.Μία ασθένεια δεν ευσταθεί ως δικαιολογία για να μη φτιάχνει κανείς ό,τι μπορεί να διορθωθεί.

Όσο για το κέφι(την έλλειψη κινήτρων βασικά)κι αυτό το επιχείρημα εμπεριέχει μία ασπρόμαυρη οπτική.Αν δεν έχω κέφι για κάτι,δε μπορώ να κάνω τίποτε.Άμα περιμέναμε να έχουμε κέφι πρώτα,τίποτε δε θα κάναμε.Σιγά μην κάνω κέφι να πάω στη δουλειά κάθε πρωί.Υπάρχει όμως η δυνατότητα να δημιουργήσουμε κίνητρα.

Το καλύτερο δυνατόν σημαίνει φτιάχνω ό,τι μπορώ.Δε λέω δε μπορώ πριν δοκιμάσω καν τι φτιάχνει και τι όχι.Δε θα πέσει στην αγκαλιά μας η βελτίωση αν δεν παλέψουμε για να τη δούμε.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Banned
    Originally posted by pad
    παιδια οσοι δεν εχετε ψυχωση δε μπορειτε να καταλαβετε πωσ ειναι να εχεισ δευτερον η ψυχοθεραπεια στη ψυχωση ειναι υποστηρικτικη συνηθωσ για ανακουφιση κι ετσι κι αυτο γιατι δε ξερουν απο που αρχισε το προβλημα δεν υπαρχει ορισμοσ ξερουν μονο τα συμπτωματα που δημιουργει η ψυχωση και τριτον η ζωη ειναι πολυ δυσκολη αν εισαι καλα αμα παιρνεισ και αντιψυχωτικα ο βαθμοσ δυσκολιασ αυξανεται παρα πολυ και τελοσ το λεπονεξ δεν ειναι λυση ειναι η τελευταια και θα το ξαναπω μπασ και το καταλαβει η light εγω πρωσοπικα θα το παρω καποια στιγμη αν θελω να αυτοκτονησω για να μην παρω το βαροσ τησ αυτοκτονιασ πανω μου
    Δεν πιστεύω ότι είναι δύσκολη η ζωή χωρίς ψύχωση, με ψύχωση όμως αυξάνει πάρα πολύ η δυσκολία σε όλους τους τομείς. Και γενικά με όλα τα ψυχολογικά προβλήματα, απλά με την ψύχωση έχεις πολλά παραπάνω από τα άλλα όπως ότι παίρνεις βάρος(εκτός κατάθλιψης που παίρνεις κι εκεί), έχεις το στίγμα, δεν έχεις συναισθήματα και άλλα πολλά. Για την ψυχοθεραπεία δεν ξέρω, πρέπει να συμφωνήσει ο γιατρός μου, αλλά δεν τον βλέπω πολύ πρόθυμο. Όσο για το λεπονέξ, δεν νομίζω ότι πεθαίνεις πια τι στο καλό.

Page 4 of 6 FirstFirst ... 23456 LastLast