Results 61 to 75 of 84
Thread: LEPONEX
-
02-11-2010, 08:09 #61
Originally posted by RainAndWind
H ψύχωση μπορεί να μη θεραπεύεται(προς το παρόν),αλλά κάποια κομμάτια της συμπεριφοράς που δεν οφείλονται σε αυτήν αλλά σε χαρακτήρα,σε βιώματα που έχουν αφήσει τραύματα,σίγουρα\"θεραπεύο� �ται\",τουτέστιν μπορούν να βελτιωθούν.Μία ασθένεια δεν ευσταθεί ως δικαιολογία για να μη φτιάχνει κανείς ό,τι μπορεί να διορθωθεί.
Όσο για το κέφι(την έλλειψη κινήτρων βασικά)κι αυτό το επιχείρημα εμπεριέχει μία ασπρόμαυρη οπτική.Αν δεν έχω κέφι για κάτι,δε μπορώ να κάνω τίποτε.Άμα περιμέναμε να έχουμε κέφι πρώτα,τίποτε δε θα κάναμε.Σιγά μην κάνω κέφι να πάω στη δουλειά κάθε πρωί.Υπάρχει όμως η δυνατότητα να δημιουργήσουμε κίνητρα.
Το καλύτερο δυνατόν σημαίνει φτιάχνω ό,τι μπορώ.Δε λέω δε μπορώ πριν δοκιμάσω καν τι φτιάχνει και τι όχι.Δε θα πέσει στην αγκαλιά μας η βελτίωση αν δεν παλέψουμε για να τη δούμε.
Η έλλειψη κινήτρων δεν είναι κάτι που το ελέγχουμε. Δεν μπορώ να αποκτήσω κίνητρα, γιατί δεν είμαι υγιής. Απλά τουλάχιστον μπορώ και ανέχομαι.
Αν πιστεύεις ότι μπορούμε να δούμε βελτίωση έτσι, πες μου έναν τρόπο να σου πω αν μπορούμε, γιατί εγώ δεν ξέρω κανέναν, σου είπα, είναι μόνο τα φάρμακα.
- 02-11-2010, 11:34 #62
Δεν ξέρω path,ό,τι νομίζεις από κει και πέρα.Κανένας δε μπορεί να αναλάβει την ευθύνη για τον εαυτό σου εξάλλου,παρά μόνο εσύ.Εύχομαι να σε φροντίζεις σωστά και να σε αγαπάς.:)
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
02-11-2010, 13:49 #63
Ευχαριστώ, αλλά βλέπεις πως κι εσύ δεν έχεις λύσεις, γιατί πολύ απλά... δεν υπάρχουν!
02-11-2010, 20:49 #64
δηλαδη light αποφασισες να παιρνεις τα φαρμακα για ολη σου τη ζωη! Μετα το λεπονεξ δεν υπαρχει αλλο φαρμακο ,ναι ισως ειναι το καλυτερο αλλα ξερω οτι το δινουν οταν εχουν αποτυχει ολα τα αλλα!
Νομιζω οτι μετα την πενταετια χρησης ψυχωτικων κ αποτυχιας να θεραπευσουν τα αρνητικα συμπτωματα συζητιεται η θεραπεια με λεπονεξ.
Γνωμη μου ειναι να κανεις κιαλλο υπομονη κ να προσπαθησεις με ψυχολογικη υποστηριξη κ οχι να βασιζεσαι μονο στα φαρμακα οπως λεει η ψυχιατρος σου!
02-11-2010, 21:01 #65
Originally posted by lightbluepath
Ευχαριστώ, αλλά βλέπεις πως κι εσύ δεν έχεις λύσεις, γιατί πολύ απλά... δεν υπάρχουν!
καλα εσυ θα μας τρελανεις κοπελια,εχεις λυσεις αλλα εισαι τοσο εγωιστρια που προτιμας να παρεις αυτα τα κολοχαπα ,αντι να κατσεις και να βελτιωσεις τη ζωη σου
02-11-2010, 21:56 #66
Συμφωνώ με την lightbluepath σε όλα.Τα φαρμακα μας κανουν καλα.Αν δεν νιωθεις καλα και να κανεις κατι πχ ενα χομπυ δεν εχεις τοσο καθαρο μυαλο γι αυτο και το κανεις μηχανικα.Τι να λεμε τωρα.Καλη και η εργασιοθεραπεια αλλα αν δεν εισαι καλα δεν παει να κανεις και αναρρίχηση και οτι αλλο που σε ευχαριστει δεν θα μπορεις να αποδώσεις.Το βλεπω και απο τον εαυτο μου, οταν ειμαι στον κοσμο μου λογω της ψυχωσης και να ασχοληθω με κατι δεν βοηθαει αφου ειμαι στον κοσμο μου αποβλακωμενος.
02-11-2010, 23:21 #67
Originally posted by τομαζινα
καλα εσυ θα μας τρελανεις κοπελια,εχεις λυσεις αλλα εισαι τοσο εγωιστρια που προτιμας να παρεις αυτα τα κολοχαπα ,αντι να κατσεις και να βελτιωσεις τη ζωη σου
02-11-2010, 23:26 #68
Originally posted by mihalis
Συμφωνώ με την lightbluepath σε όλα.Τα φαρμακα μας κανουν καλα.Αν δεν νιωθεις καλα και να κανεις κατι πχ ενα χομπυ δεν εχεις τοσο καθαρο μυαλο γι αυτο και το κανεις μηχανικα.Τι να λεμε τωρα.Καλη και η εργασιοθεραπεια αλλα αν δεν εισαι καλα δεν παει να κανεις και αναρρίχηση και οτι αλλο που σε ευχαριστει δεν θα μπορεις να αποδώσεις.Το βλεπω και απο τον εαυτο μου, οταν ειμαι στον κοσμο μου λογω της ψυχωσης και να ασχοληθω με κατι δεν βοηθαει αφου ειμαι στον κοσμο μου αποβλακωμενος.
03-11-2010, 00:02 #69
δεν σου είπε κανείς να κόψεις τα φάρμακα, απλά να μην στηρίζεις τις ελπίδες σου σε ένα συγκεκριμένο που όπως φαίνεται και επικίνδυνο είναι και απευθύνεται σε άλλους ασθενείς.
καλή μου, είμαι σίγουρη ότι περνας πολύ δύσκολα. αλλά πρέπει να βρεις διάθεση για ζωή, και να προσπαθήσεις. οκ, δεν έχεις όρεξη για χόμπυ. τρώγοντας έρχεται η όρεξη λένε. μην περιμένεις δραματικές αλλαγές από τη μια μέρα στην άλλη. σιγά σιγά, ένα βήμα τη φορά.
έχω κι εγώ φίλο με ψύχωση. το έχει περίπου δέκα χρόνια. στην αρχή ήταν χάλια, σιγά σιγά όμως με προσπάθεια είναι πολύ πολύ λειτουργικός, έχει χόμπυ, έχει όνειρα για το μέλλον.
03-11-2010, 00:15 #70
Originally posted by claire
δεν σου είπε κανείς να κόψεις τα φάρμακα, απλά να μην στηρίζεις τις ελπίδες σου σε ένα συγκεκριμένο που όπως φαίνεται και επικίνδυνο είναι και απευθύνεται σε άλλους ασθενείς.
καλή μου, είμαι σίγουρη ότι περνας πολύ δύσκολα. αλλά πρέπει να βρεις διάθεση για ζωή, και να προσπαθήσεις. οκ, δεν έχεις όρεξη για χόμπυ. τρώγοντας έρχεται η όρεξη λένε. μην περιμένεις δραματικές αλλαγές από τη μια μέρα στην άλλη. σιγά σιγά, ένα βήμα τη φορά.
έχω κι εγώ φίλο με ψύχωση. το έχει περίπου δέκα χρόνια. στην αρχή ήταν χάλια, σιγά σιγά όμως με προσπάθεια είναι πολύ πολύ λειτουργικός, έχει χόμπυ, έχει όνειρα για το μέλλον.
03-11-2010, 04:14 #71
κανενας δεν θελει να τρελανει κανεναν εδω
Αλλα την επομενη ,απλος προσεχε τη λες σε παρακαλω ,γιατι ακριβως δεν ξερεις ,πως λειτουργει ο καθενας ,και για ποιο λογο θελει να παρει τα κολοχαπα.
Δεν συμφωνω με τα \"κολοχαπα\" {αυτα που θελει να παρει},αλλα δεν θα ελεγα ποτε τον αλλον εγωιστη \"γλυκια μου\"
Οταν δεν ξερεις ,και δεν εχεις περασει απο κει ,δεν αποκαλεις τον αλλον ετσι
Aλλα και να εχεις περασει τοτε θα ξερεις πολυ καλα, και θα εχεις νιωσει , οτι τετοια λεκτικη επιθεση δεν ειναι αναγκαια αλλα σε κανει χειροτερα \":)\"
Υπαρχουν και αλλοι τροποι :)Το πρώτο σου χρέος πλαταίνοντας το εγώ σου είναι, στην αστραπόχρονη τούτη στιγμή που περπατάς στη γης, να μπορέσεις να ζήσεις την απέραντη πορεία, την ορατή και την αόρατη του εαυτού σου.
ΚΑΖΑNΤΖΑΚΗΣ
03-11-2010, 08:15 #72
τομαζινα το να περνεισ αντιψυχωτικα ειναι περιπου σαν να εχεισ να φασ καμια βδομαδα να εχεισ στεγνωσει απο ενεργεια και να σε στελνουν για τρεξιμο εκει βλεπεισ οτι η ψυχη θελει αλλα το σωμα δε μπορει γιατι δεν εχει ενεργεια οτι και να κανεισ οσο και να πεισμωσεισ το σωμα δεν ακουει καπωσ ετσι παει και παλι αυτο ειναι καλυτερο απο οτι τα αντιψυχωτικα
03-11-2010, 08:52 #73
Σ\'ευχαριστώ soft αλλά τα χάπια είναι απαραίτητα. Αλλιώς θα έκανα κρίσεις.
03-11-2010, 11:57 #74
Originally posted by soft
κανενας δεν θελει να τρελανει κανεναν εδω
Αλλα την επομενη ,απλος προσεχε τη λες σε παρακαλω ,γιατι ακριβως δεν ξερεις ,πως λειτουργει ο καθενας ,και για ποιο λογο θελει να παρει τα κολοχαπα.
Δεν συμφωνω με τα \"κολοχαπα\" {αυτα που θελει να παρει},αλλα δεν θα ελεγα ποτε τον αλλον εγωιστη \"γλυκια μου\"
Οταν δεν ξερεις ,και δεν εχεις περασει απο κει ,δεν αποκαλεις τον αλλον ετσι
Aλλα και να εχεις περασει τοτε θα ξερεις πολυ καλα, και θα εχεις νιωσει , οτι τετοια λεκτικη επιθεση δεν ειναι αναγκαια αλλα σε κανει χειροτερα \":)\"
Υπαρχουν και αλλοι τροποι :)
Kαμια λεκτικη επιθεση δεν κανω,βλεπω την κοπελια αυτη τοσο καιρο που γραφει να εχει μεγαλο πεισμα και εγωισμο(δεν τα θεωρω αρνητικα στοιχεια ,το αντιθετο μαλλον),που θα μπορουσε καλιστα χρησιμοποιωντας αυτα τα στοιχεια να βελτιωσει τη ζωη της,αντι να ψαχνει για το συγκεκριμενο φαρμακο.
03-11-2010, 12:39 #75
Άμα δεν έχεις ψύχωση ή δεν είσαι γιατρός, δεν ξέρεις να κρίνεις αν το φάρμακο που θέλω μου είναι απαραίτητο ή όχι. Οκ κοπελιά;
Μπορεί κάποιος να μου γράψει πως με αγαπάει;
11-07-2025, 03:05 in Με καφέ και συμπάθεια....