LEPONEX - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 6 FirstFirst ... 3456 LastLast
Results 61 to 75 of 84

Thread: LEPONEX

Banned
    Originally posted by RainAndWind
    H ψύχωση μπορεί να μη θεραπεύεται(προς το παρόν),αλλά κάποια κομμάτια της συμπεριφοράς που δεν οφείλονται σε αυτήν αλλά σε χαρακτήρα,σε βιώματα που έχουν αφήσει τραύματα,σίγουρα\"θεραπεύο� �ται\",τουτέστιν μπορούν να βελτιωθούν.Μία ασθένεια δεν ευσταθεί ως δικαιολογία για να μη φτιάχνει κανείς ό,τι μπορεί να διορθωθεί.

Όσο για το κέφι(την έλλειψη κινήτρων βασικά)κι αυτό το επιχείρημα εμπεριέχει μία ασπρόμαυρη οπτική.Αν δεν έχω κέφι για κάτι,δε μπορώ να κάνω τίποτε.Άμα περιμέναμε να έχουμε κέφι πρώτα,τίποτε δε θα κάναμε.Σιγά μην κάνω κέφι να πάω στη δουλειά κάθε πρωί.Υπάρχει όμως η δυνατότητα να δημιουργήσουμε κίνητρα.

Το καλύτερο δυνατόν σημαίνει φτιάχνω ό,τι μπορώ.Δε λέω δε μπορώ πριν δοκιμάσω καν τι φτιάχνει και τι όχι.Δε θα πέσει στην αγκαλιά μας η βελτίωση αν δεν παλέψουμε για να τη δούμε.
    Αυτά τα βιώματα που λες RainAndWind δεν έχουν τόσο σχέση με την ψύχωση, μπορεί αυτά να στη δημιούργησαν αλλά με το να τα γιατρέψεις δεν σημαίνει ότι θα γίνεις καλά, η ψύχωση γίνεσαι καλά με φάρμακα! Και όχι σε όλους τους τομείς, γι\'αυτό θέλω να πάρω το Λεπονέξ, γιατί αυτό σε βοηθάει σε όλους τους τομείς.
    Η έλλειψη κινήτρων δεν είναι κάτι που το ελέγχουμε. Δεν μπορώ να αποκτήσω κίνητρα, γιατί δεν είμαι υγιής. Απλά τουλάχιστον μπορώ και ανέχομαι.
    Αν πιστεύεις ότι μπορούμε να δούμε βελτίωση έτσι, πες μου έναν τρόπο να σου πω αν μπορούμε, γιατί εγώ δεν ξέρω κανέναν, σου είπα, είναι μόνο τα φάρμακα.

Senior Member
    Δεν ξέρω path,ό,τι νομίζεις από κει και πέρα.Κανένας δε μπορεί να αναλάβει την ευθύνη για τον εαυτό σου εξάλλου,παρά μόνο εσύ.Εύχομαι να σε φροντίζεις σωστά και να σε αγαπάς.:)
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Banned
    Ευχαριστώ, αλλά βλέπεις πως κι εσύ δεν έχεις λύσεις, γιατί πολύ απλά... δεν υπάρχουν!

Senior Member
    δηλαδη light αποφασισες να παιρνεις τα φαρμακα για ολη σου τη ζωη! Μετα το λεπονεξ δεν υπαρχει αλλο φαρμακο ,ναι ισως ειναι το καλυτερο αλλα ξερω οτι το δινουν οταν εχουν αποτυχει ολα τα αλλα!
    Νομιζω οτι μετα την πενταετια χρησης ψυχωτικων κ αποτυχιας να θεραπευσουν τα αρνητικα συμπτωματα συζητιεται η θεραπεια με λεπονεξ.
    Γνωμη μου ειναι να κανεις κιαλλο υπομονη κ να προσπαθησεις με ψυχολογικη υποστηριξη κ οχι να βασιζεσαι μονο στα φαρμακα οπως λεει η ψυχιατρος σου!

Member
    Originally posted by lightbluepath
    Ευχαριστώ, αλλά βλέπεις πως κι εσύ δεν έχεις λύσεις, γιατί πολύ απλά... δεν υπάρχουν!

καλα εσυ θα μας τρελανεις κοπελια,εχεις λυσεις αλλα εισαι τοσο εγωιστρια που προτιμας να παρεις αυτα τα κολοχαπα ,αντι να κατσεις και να βελτιωσεις τη ζωη σου

Senior Member
    Συμφωνώ με την lightbluepath σε όλα.Τα φαρμακα μας κανουν καλα.Αν δεν νιωθεις καλα και να κανεις κατι πχ ενα χομπυ δεν εχεις τοσο καθαρο μυαλο γι αυτο και το κανεις μηχανικα.Τι να λεμε τωρα.Καλη και η εργασιοθεραπεια αλλα αν δεν εισαι καλα δεν παει να κανεις και αναρρίχηση και οτι αλλο που σε ευχαριστει δεν θα μπορεις να αποδώσεις.Το βλεπω και απο τον εαυτο μου, οταν ειμαι στον κοσμο μου λογω της ψυχωσης και να ασχοληθω με κατι δεν βοηθαει αφου ειμαι στον κοσμο μου αποβλακωμενος.

Banned
    Originally posted by τομαζινα
    καλα εσυ θα μας τρελανεις κοπελια,εχεις λυσεις αλλα εισαι τοσο εγωιστρια που προτιμας να παρεις αυτα τα κολοχαπα ,αντι να κατσεις και να βελτιωσεις τη ζωη σου
    Εσύ κοπελιά είσαι γιατρός, ή έχεις ψύχωση; Με ξέρεις;

Banned
    Originally posted by mihalis
    Συμφωνώ με την lightbluepath σε όλα.Τα φαρμακα μας κανουν καλα.Αν δεν νιωθεις καλα και να κανεις κατι πχ ενα χομπυ δεν εχεις τοσο καθαρο μυαλο γι αυτο και το κανεις μηχανικα.Τι να λεμε τωρα.Καλη και η εργασιοθεραπεια αλλα αν δεν εισαι καλα δεν παει να κανεις και αναρρίχηση και οτι αλλο που σε ευχαριστει δεν θα μπορεις να αποδώσεις.Το βλεπω και απο τον εαυτο μου, οταν ειμαι στον κοσμο μου λογω της ψυχωσης και να ασχοληθω με κατι δεν βοηθαει αφου ειμαι στον κοσμο μου αποβλακωμενος.
    Thanks Μιχάλη.

Senior Member
    δεν σου είπε κανείς να κόψεις τα φάρμακα, απλά να μην στηρίζεις τις ελπίδες σου σε ένα συγκεκριμένο που όπως φαίνεται και επικίνδυνο είναι και απευθύνεται σε άλλους ασθενείς.

καλή μου, είμαι σίγουρη ότι περνας πολύ δύσκολα. αλλά πρέπει να βρεις διάθεση για ζωή, και να προσπαθήσεις. οκ, δεν έχεις όρεξη για χόμπυ. τρώγοντας έρχεται η όρεξη λένε. μην περιμένεις δραματικές αλλαγές από τη μια μέρα στην άλλη. σιγά σιγά, ένα βήμα τη φορά.

έχω κι εγώ φίλο με ψύχωση. το έχει περίπου δέκα χρόνια. στην αρχή ήταν χάλια, σιγά σιγά όμως με προσπάθεια είναι πολύ πολύ λειτουργικός, έχει χόμπυ, έχει όνειρα για το μέλλον.

Banned
    Originally posted by claire
    δεν σου είπε κανείς να κόψεις τα φάρμακα, απλά να μην στηρίζεις τις ελπίδες σου σε ένα συγκεκριμένο που όπως φαίνεται και επικίνδυνο είναι και απευθύνεται σε άλλους ασθενείς.

καλή μου, είμαι σίγουρη ότι περνας πολύ δύσκολα. αλλά πρέπει να βρεις διάθεση για ζωή, και να προσπαθήσεις. οκ, δεν έχεις όρεξη για χόμπυ. τρώγοντας έρχεται η όρεξη λένε. μην περιμένεις δραματικές αλλαγές από τη μια μέρα στην άλλη. σιγά σιγά, ένα βήμα τη φορά.

έχω κι εγώ φίλο με ψύχωση. το έχει περίπου δέκα χρόνια. στην αρχή ήταν χάλια, σιγά σιγά όμως με προσπάθεια είναι πολύ πολύ λειτουργικός, έχει χόμπυ, έχει όνειρα για το μέλλον.
    Πως δεν μου είπε; Δεν είδες αυτήν από πάνω τι μου είπε; Εκτός και αν λες για σένα και τη Rain. Οκ, έχω ξεκινήσει κάποια πράγματα, αλλά δεν βλέπω κάποια βελτίωση, Απλώς τα ανέχομαι, μήηηηπως και γίνω καλύτερα. Αλλά αποκλείεται. Βελτίωση εννοώ δεν έχω δει ως προς τη διάθεση να τα κάνω. Αλλά ούτε έχω δει και βελτίωση στον συναισθηματικό τομέα, να αρχίσω δηλαδή να έχω έστω και λίγα συναισθήματα. Οπότε καμμία βελτίωση. Ένα το κρατούμενο. Γιατί επιμένετε δεν μπορώ να καταλάβω. Όσο για το φίλο σου, πόσον καιρό του πήρε να είναι λειτουργικός, και τι έκανε γι\'αυτό; Αν και μπορεί να μην παίζει ρόλο το τι έκανε, μπορεί απλά να έγινε καλά. Αν ξέρεις απαντάς.

Senior Member

Αγαπητη μου τομαζινα
    κανενας δεν θελει να τρελανει κανεναν εδω
    Αλλα την επομενη ,απλος προσεχε τη λες σε παρακαλω ,γιατι ακριβως δεν ξερεις ,πως λειτουργει ο καθενας ,και για ποιο λογο θελει να παρει τα κολοχαπα.
    Δεν συμφωνω με τα \"κολοχαπα\" {αυτα που θελει να παρει},αλλα δεν θα ελεγα ποτε τον αλλον εγωιστη \"γλυκια μου\"
    Οταν δεν ξερεις ,και δεν εχεις περασει απο κει ,δεν αποκαλεις τον αλλον ετσι
    Aλλα και να εχεις περασει τοτε θα ξερεις πολυ καλα, και θα εχεις νιωσει , οτι τετοια λεκτικη επιθεση δεν ειναι αναγκαια αλλα σε κανει χειροτερα \":)\"

Υπαρχουν και αλλοι τροποι :)
    Το πρώτο σου χρέος πλαταίνοντας το εγώ σου είναι, στην αστραπόχρονη τούτη στιγμή που περπατάς στη γης, να μπορέσεις να ζήσεις την απέραντη πορεία, την ορατή και την αόρατη του εαυτού σου.
    ΚΑΖΑNΤΖΑΚΗΣ

Senior Member
    τομαζινα το να περνεισ αντιψυχωτικα ειναι περιπου σαν να εχεισ να φασ καμια βδομαδα να εχεισ στεγνωσει απο ενεργεια και να σε στελνουν για τρεξιμο εκει βλεπεισ οτι η ψυχη θελει αλλα το σωμα δε μπορει γιατι δεν εχει ενεργεια οτι και να κανεισ οσο και να πεισμωσεισ το σωμα δεν ακουει καπωσ ετσι παει και παλι αυτο ειναι καλυτερο απο οτι τα αντιψυχωτικα

Banned
    Σ\'ευχαριστώ soft αλλά τα χάπια είναι απαραίτητα. Αλλιώς θα έκανα κρίσεις.

Member
    Originally posted by soft

Αγαπητη μου τομαζινα
    κανενας δεν θελει να τρελανει κανεναν εδω
    Αλλα την επομενη ,απλος προσεχε τη λες σε παρακαλω ,γιατι ακριβως δεν ξερεις ,πως λειτουργει ο καθενας ,και για ποιο λογο θελει να παρει τα κολοχαπα.
    Δεν συμφωνω με τα \"κολοχαπα\" {αυτα που θελει να παρει},αλλα δεν θα ελεγα ποτε τον αλλον εγωιστη \"γλυκια μου\"
    Οταν δεν ξερεις ,και δεν εχεις περασει απο κει ,δεν αποκαλεις τον αλλον ετσι
    Aλλα και να εχεις περασει τοτε θα ξερεις πολυ καλα, και θα εχεις νιωσει , οτι τετοια λεκτικη επιθεση δεν ειναι αναγκαια αλλα σε κανει χειροτερα \":)\"

Υπαρχουν και αλλοι τροποι :)

Kαμια λεκτικη επιθεση δεν κανω,βλεπω την κοπελια αυτη τοσο καιρο που γραφει να εχει μεγαλο πεισμα και εγωισμο(δεν τα θεωρω αρνητικα στοιχεια ,το αντιθετο μαλλον),που θα μπορουσε καλιστα χρησιμοποιωντας αυτα τα στοιχεια να βελτιωσει τη ζωη της,αντι να ψαχνει για το συγκεκριμενο φαρμακο.

Banned
    Άμα δεν έχεις ψύχωση ή δεν είσαι γιατρός, δεν ξέρεις να κρίνεις αν το φάρμακο που θέλω μου είναι απαραίτητο ή όχι. Οκ κοπελιά;

Page 5 of 6 FirstFirst ... 3456 LastLast