Βαρέθηκα να απογοητεύομαι - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast
Results 46 to 60 of 75
    Banned
    Με το \"υγιείς\" απόψεις και το έξω από το χορό λένε ωραία τραγούδια υποτιμείς τους συνομιλητές σου pvernos ή μου φαίνεται;

Member
    Ανέφερα αυτό που θεωρώ ότι προάγει τα πράγματα.
    Αφορισμοί του στυλ \"φοβήθηκες μήπως δεν βρεις κάτι καλύτερο\" ή \"μου είπαν ότι ήταν κοπέλα για σπίτι\"
    νομίζω υποβιβάζουν εμένα.
    Ναι την επέλεξα γιατί εγώ διαπίστωσα ότι ήταν κοπέλα για σπίτι και το έψαχνα.
    Μου άρερε ως γυναίκα και εύρισκα ένα ήθος και μια ευγένια ψυχής που με γοήτευαν.
    Που να φανταστώ την εξέλιξη ?
    Ενοιωθα ότι είχα επέναντί μου έναν άνθρωπο που χρειάζεται να κάνεις αρκετή υπομονή για να μπορέσεις να κερδίσεις
    πράγματα και από αυτόν.
    Μου άρεσε η πρόκληση.
    Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι αυτό θα με κούραζε τόσο πολύ.

Originally posted by pvernos
    Originally posted by ioannis2

_
    Με τη γυναίκα μου γνωριστήκαμε σε φιλικό σπίτι.
    Προξενιό ήταν δηλαδή;
    Απλά δε θέλεις να μας πεις κάτι τέτοιο!! Σου προκαλεί ντροπή να πεις ότι ήταν προξενιό;

Και τη διεκδίκησες δηλαδή;
    φοβόσουν ότι δε θα βρεις κάτι άλλο; φοβόσουν να διεκδικήσεις αυτές που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ σου άρεσαν; και μετάφραζες το φόβο σου με δικαιολογίες πχ είναι καλή κοπέλα, μου τη συστείνουν φίλοι, είναι για σπίτι κλπ.

Ξέσπασμα δυστηχίας διακρίνω για να γράφεις εδώ.

Και οι γονείς μου έτσι γνωρίστηκαν.
    Και μια ζωή υπέφεραν κι αυτοί και τα παιδιά τους που δεν έκαναν το λάθος να χωρίσουν. Καυγάδες, παρεξηγήσεις, φωνές, όλο στο σπίτι, καθόλου αγάπη και επικοινωνία, δυο συγκάτικοι που οι περιστάσεις τους ανάγκασαν να συζήσουν και δε χώρισαν όπως θα πρεπε να γίνει. Με τραύματα στα παιδιά.
    Δεν έχω τέτοια κολλήματα ioannis2.
    Αν επρόκειτο για προξενιό δεν θα είχα λόγο να μην το αναφέρω. Δεν έκανε κανείς προσπάθεια να μας γνωρίσει.
    Μην αφορίζεις τόσο εύκολα καταστάσεις που δεν ξέρεις.
    Εσύ δηλαδή που γράφεις εδώ έχεις ξέσπασμα δυστυχίας ?
    Ναι είναι στεναχωρημένος, μπερδεμένος και πρόθυμος να ακούσω υγιείς σκέψεις.
    Αν ήταν τόσο απλές οι σχέσεις και ξεκάθαρα τα πράγματα όπως λες κανείς δεν θα είχε κανένα πρόβλημα και θα ζούσαμε όλοι σε ένα όμορφο και ευτυχισμένο κόσμο.
    Εξω από το χορό πολλοί λένε ωραία τραγούδια...
    Δεν απαντάς στο δεύτερο σκέλος ΄: αν φοβόσουν, δηλαδή κόμπλαρες να μιλήσεις, να κάνεις πρόταση, να κυνηγήσεις κλπ άλλες που πραγματικά σου άρεσαν
    και αν φοβόσουν ότι δε θα βρισκες κάτι άλλο.

εκτός κι αν ήσουν τρελά ερωτευμένος και παθιασμένος μαζί της οπότε τα πιο πάνω δεν ισχύουν.

έξω του χορού δε νομίζω να είμαι σύμφωνα με αυτά που γραφω πιο πάνω για τις δικές μου εμπειρίες από το δικό μου σπίτι.

κατά τα άλλα νοιώθεις ότι έχεις εξαντλήσει ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ μαζί της;
    αν είναι έτσι πολύ δύσκολη βλέπω τη συνέχεια για σένα.
    γιάννης

Αφορισμοί του στυλ \"φοβήθηκες μήπως δεν βρεις κάτι καλύτερο\" ή \"μου είπαν ότι ήταν κοπέλα για σπίτι\"
    Μου άρερε ως γυναίκα και εύρισκα ένα ήθος και μια ευγένια ψυχής που με γοήτευαν.
    Ενοιωθα ότι είχα επέναντί μου έναν άνθρωπο που χρειάζεται να κάνεις αρκετή υπομονή για να μπορέσεις να κερδίσεις
    πράγματα και από αυτόν.
    Μου άρεσε η πρόκληση.
    Τώρα είδα το ποστ αυτό, μετά που έστειλα το προηγούμενο.
    Χαίρομαι, είσαι από τους λίγους που θα έψαχναν με βάση το ήθος και την ευγένεια στη ψυχή μιας γυναίκας και ήθελες να ανοίξεις το δικό σου σπίτι. Σ΄αυτά συμφωνώ μαζί σου.
    Δείχνεις μετρημένος και υπεύθυνος άνθρωπος με αρχές.
    Μακάρι όλοι να τα τετοιοι χαρακτήρες.
    Νοιώθω το ύψος του συναισθήματος, της αφοσίωσης απέναντι στη γυναίκα σου, το πόσο σημαντική είναι για σένα η αγάπη μέσα στο σπίτι και καταλαβαίνω τον πόνο σου όταν λες ότι δεν βρίσκεις ανταπόκριση.

Συμβουλεύθηκες ειδικό;
    Είσαι σίγουρος ότι δεν υπερβάλλεις με αυτά που γράφεις;
    Μήπως πρέπει να βρεις κάποιον άλλο τρόπο- δε ξέρω ποιον- για να κερδίσεις την ανταπόκριση της;
    γιάννης

Banned
    πράγματα και από αυτόν.
    Μου άρεσε η πρόκληση.
    Ναι, αλλά η γυναίκα από ότι φαίνεται δεν είναι καλά ψυχολογικά, και θέλει βοήθεια. Από ότι έχω καταλάβει, έχει απογοητευτεί πολλές φορές στη ζωή της από άντρες, ή μία και καλή. Γι\'αυτό έχει χάσει την εμπιστοσύνη της. Ίσως να την παράταγαν ή ξέρω εγώ τι. Το έχεις συζητήσει αυτό μαζί της; Να προσπαθήσεις να την καταλάβεις; Αυτά είναι σημαντικά.

Member
    Δεν ήμουν και ο πλέον καλύτερος \"κυνηγός\", αλλά γνώριζα γυναίκες που απλώς με αφήναν αδιάφορο.
    Εκεί ένοιωσα ότι μπορούσα να σταθώ και ότι αξίζει να πάω παρακάτω.

Αν είχα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια θα το είχα ήδη διαλύσει.
    Το ένστικτό μου και η προαίσθηση που έχω μου λένε ότι δεν μπορεί να έχω κάνει τόσο λάθος.
    Υπάρχουν στοιχεία που είναι καλά κρυμμένα και πρέπει να βρω τον τρόπο να βγουν στην επιφάνεια.
    Δεν παντρεύτηκα στα 40 για να το διαλύσω στα 43.

Υπάρχουν στοιχεία που είναι καλά κρυμμένα και πρέπει να βρω τον τρόπο να βγουν στην επιφάνεια.
    Τόσα χρόνια πως δεν τα βρήκες;
    μήπως υπερβάλλεις;
    γιάννης

Member
    Originally posted by lightbluepath
    πράγματα και από αυτόν.
    Μου άρεσε η πρόκληση.
    Ναι, αλλά η γυναίκα από ότι φαίνεται δεν είναι καλά ψυχολογικά, και θέλει βοήθεια. Από ότι έχω καταλάβει, έχει απογοητευτεί πολλές φορές στη ζωή της από άντρες, ή μία και καλή. Γι\'αυτό έχει χάσει την εμπιστοσύνη της. Ίσως να την παράταγαν ή ξέρω εγώ τι. Το έχεις συζητήσει αυτό μαζί της; Να προσπαθήσεις να την καταλάβεις; Αυτά είναι σημαντικά.
    Ναι αυτό που λες ισχύει.
    Εχει απογοητευτεί μια και καλή διότι την απάτησαν και την απατούσαν επαναλαμβανόμενα.
    Αυτό έχει αφήσει πολλές πληγές.
    Αλλά τώρα βλέποντας έναν άνθρωπο που είναι όλος δικός της δεν θα έπρεπε να χαίρεται και να το προσέχει περισσότερο από κάθε τι?
    Φοβάται πάλι την προδοσία ?
    Δεν έχω δώσει ποτέ τέτοια δείγματα.

Banned
    Περίμενε γιατί δεν κατάλαβα. Την απάτησαν ή την απατούσαν; Δλδ πως έγινε, συνεχόμενα από έναν, μια φορά από πολλούς, συνεχόμενα από πολλούς, πως; Για να καταλάβω πιο σφαιρικά το θέμα. Επιπλέον, να χαίρεται δεν νομίζω, γιατί θα φοβάται μην το χάσει. Αλλά να προσέχει ναι. Εγώ τουλάχιστον αυτό θα έκανα, δεν θα χαιρόμουν, αλλά θα πρόσεχα. Κοίτα, άμα έχεις χάσει την εμπιστοσύνη, δύσκολο να μπορείς να το χαρείς μετά. Αλλά όσο για το ότι δεν σε προσέχει, ίσως έχει χάσει το ενδιαφέρον της για το αντρικό φύλο. Προσπάθησε να της το ξαναβρείς, με το να μιλήσεις μαζί της και να της δείξεις ότι μπορεί να σου έχει απόλυτη εμπιστοσύνη. Πάψε να γίνεσαι τόσο δοτικός, γιατί αυτό δεν βοηθάει πουθενά. Είπαμε, με το φτύσιμο κολλάμε. Αλλά να τη βοηθάς ψυχολογικά αφού είναι η γυναίκα σου. Θέλει ισορροπίες όπως κατάλαβες. Και δεν έχει σημασία τι δείγματα της έχεις δώσει, γιατί μπορεί ο προηγούμενος (ή οι προηγούμενοι), να είχαν δείξει τα καλύτερα δείγματα και όμως να αποδείχτηκαν σκάρτοι. Οπότε δεν μπορείς να ξέρεις πως σκέφτεται.

Member
    Originally posted by lightbluepath
    Περίμενε γιατί δεν κατάλαβα. Την απάτησαν ή την απατούσαν; Δλδ πως έγινε, συνεχόμενα από έναν, μια φορά από πολλούς, συνεχόμενα από πολλούς, πως; Για να καταλάβω πιο σφαιρικά το θέμα. Επιπλέον, να χαίρεται δεν νομίζω, γιατί θα φοβάται μην το χάσει. Αλλά να προσέχει ναι. Εγώ τουλάχιστον αυτό θα έκανα, δεν θα χαιρόμουν, αλλά θα πρόσεχα. Κοίτα, άμα έχεις χάσει την εμπιστοσύνη, δύσκολο να μπορείς να το χαρείς μετά. Αλλά όσο για το ότι δεν σε προσέχει, ίσως έχει χάσει το ενδιαφέρον της για το αντρικό φύλο. Προσπάθησε να της το ξαναβρείς, με το να μιλήσεις μαζί της και να της δείξεις ότι μπορεί να σου έχει απόλυτη εμπιστοσύνη. Πάψε να γίνεσαι τόσο δοτικός, γιατί αυτό δεν βοηθάει πουθενά. Είπαμε, με το φτύσιμο κολλάμε. Αλλά να τη βοηθάς ψυχολογικά αφού είναι η γυναίκα σου. Θέλει ισορροπίες όπως κατάλαβες. Και δεν έχει σημασία τι δείγματα της έχεις δώσει, γιατί μπορεί ο προηγούμενος (ή οι προηγούμενοι), να είχαν δείξει τα καλύτερα δείγματα και όμως να αποδείχτηκαν σκάρτοι. Οπότε δεν μπορείς να ξέρεις πως σκέφτεται.
    Για το μεγάλο της έρωτα που έχουμε συζητήσει χώρισαν διότι διαπίστωσε ότι την απατούσε αλλά και ότι το έκανε και πολλές φορές στο παρελθόν χωρίς να το έχει πάρει χαμπάρι.
    Από τότε από ότι κατάλαβα δεν είχα κάνει καμμιά σοβαρή σχέση και είχε αναγάγει τους φίλους της σε οικογένειά της.
    Χαίρονταν με τις χαρές τους και λυπόνταν με τις λύπες τους με απόλυτη ταύτιση όμως.
    Αποφάσισε να προχωρήσει τη ζωή της μαζί μου αλλά νομίζω ότι έπρεπε ακόμη να κάνει δουλειά με τον εαυτό της.
    Μέχρι τότε χαίρονταν μόνο με τις χαρές των άλλων

Banned
    Μάλλον της άφησε τραύμα αυτός ο έρωτας. Είμαι σχεδόν σίγουρη δλδ, αλλά δεν την ξέρω. Αυτό και μόνο που λες, ότι δεν έκανε καμμία σοβαρή σχέση μετά, τα λέει όλα. Ίσως εσένα να σε εμπιστεύτηκε, αλλά πλέον δεν μπορεί να σου δωθεί, γιατί όπως είπα έχει χάσει το ενδιαφέρον της. Πρέπει με κάποιο τρόπο να της το ξανακερδίσεις. Αλλά το λογικό είναι να της ξαναέρθει κάποια στιγμή, δεν μπορεί να έκλεισε σαν γυναίκα, νέα είναι ακόμη. Βέβαια είχα γνωρίσει και μία που πέθανε ο άντρας της, και ισχυριζόταν ότι δεν πρόκειται να ξαναπάει με άλλον. Οπότε πρέπει να δουλέψεις εσύ μαζί της. Το καλυτερο είναι να την γράφεις για μένα, αλλά ταυτόχρονα να μην την επιβαρύνεις και άλλο συναισθηματικά, πχ άμα γίνεται κάτι με τα αδέρφια της, να μην της φωνάζεις. Αυτά από μένα.

Member
    Ετσι απλα... Νομιζω οτι εχετε ξεπερασει το σημειο που μπορειτε απο μονοι σας να λυσετε το θεμα. Ζουμε στο 2010 και ποτε δεν βλαπτει να ζητησει καποιος την βοηθεια ενος ειδικου. Στην περιπτωση σου θα ελεγα καποιου κλινικου ψυχολογου με εξιδικευση σε καποια μορφη ψυχοθεραπειας. Το τριτο ματι του ειδικου σιγουρα θα ανιχνευσει τα οποια παγιωμενα προβληματα επικοινωνιας εχετε. Μην πεφτεις στην παγιδα να θεωρεις δεδομεν και χαρακτηριολογικα καποια παραματα (ηταν απο παντα ετσι κτλ). Στην τελικη αν θελετε να προσπαθησετε πηγαινετε σε καποιον ειδικο και ακολουθηστε μια θεραπεια για κανενα χρονο. Αν δεν σας βγαινει χωριστε, αν σας βγαινει μεινετε μαζι. Οποια και αν ειναι η καταληξη σιγουρα θα σας βοηθησει να ειστε πιο ξεκαθαροι και με τον εαυτο σας αλλα και τους αλλους.

Member
    Ακομα συνεχιζεις το θεμα?Κριμα που απαντησα εχασα τον χρονο μου.
    Καλη τυχη.

Senior Member
    Την γυναίκα σου την πνίγεις και την καταπιέζεις.Και οι ευθύνες παρατηρώ να είναι δυσανάλογα ριγμένες στο εσύ,ενώ το εγώ περνάει ανέπαφο ως προς τις ευθύνες του για την αρχική επιλογή και τις τωρινές του κινήσεις και απαιτήσεις.Που αν δεν συνειδητοποιηθούν,δουλειά δε θα γίνει.
    Αυτή δεν αναγνωρίζει,αυτή είναι απαθής,αυτή δεν κάνει τέρατα για να μου\"αποδείξει\"αγάπες,αυτή δεν με υπερασπίζεται,αυτή δε με,αυτή δε με.

Έγραψες ήδη πως έκανες μεγάλο αγώνα για να την κατακτήσεις.Ένα το κρατούμενο.Η προσφορά δεν εγγυάται την ανταπόδοση.Μπορεί να τσούζει,αλλά έτσι είναι.

Στήριξες τη δύναμη του εγώ σου στο να γίνεις απαραίτητος σε έναν άλλον,τώρα αναρωτιέσαι γιατί διαψεύστηκες.Όταν μετατοπίζουμε το κέντρο μας από εμάς στους άλλους επέρχεται ανισορροπία.

Επέλεξες τη σύντροφό σου ανάμεσα σε πολλές άλλες γυναίκες,που όπως είπες δε σου έκαναν\"κλικ\".Γιατί άραγε κλικ σου έκανε ο απρόσιτος και δύσκολος στόχος?Γιατί μέσω της κατάκτησής του θα ανέβαινες εσύ,θα αποδείκνυες την αξία σου.Διάλεξες μία γυναίκα μη ρομαντική(καθώς είπες αυτά με τις εκπλήξεις και τα κορδελάκια,δεν τό\'χει),μία γυναίκα που δεν είναι η προσωποποίηση της ομιλιτικότητας,ενώ εσύ το έχεις ανάγκη και τώρα θες να τη μετατρέψεις άξαφνα στο δικό σου φαντασιακό,για να εισπράττεις \"του κισσού το πλάνο ψήλωμα σε ξέν\'αναστηλώματα δεμένο\".

Αυτό που βρίσκω φοβερά ανάλγητο,είναι πως ακόμη και το ότι αρνείται τις φίλες της,το θεωρείς απόδειξη της\"αγάπης\"της.Είμαι σίγουρη ότι της έχεις φάει τα σκώτια για να την πλάσεις κατάλληλα,απορώ δηλαδή πως δεν το βλέπεις ότι όλα στην τελική ήταν σχεδιασμένα για το κρυφό κέρδος σου,της τόνωσης του εγώ σου.

Όταν παντρευόμαστε κάποιον κι ύστερα θέλουμε να τον καλουπώσουμε,δε φταίει αυτός που αντιστέκεται στο καλούπωμα,αφού το να αλλάξει δεν αποτελεί δική του ανάγκη.Αλλιώς θα το έκανε δίχως πίεση.Υπό το κράτος της εξωτερικής πίεσης θες να αλλάξεις ό,τι εσύ επέλεξες,με κριτήρια δικής σου εξυπηρέτησης.Αν η άρνηση σε συμφέρει,δε φταίει γι αυτό η γυναίκα σου.Φταις ο ίδιος που δε ρίχνεις μία σκληρή,καθαρή ματιά στον καθρέφτη σου.

Ήταν ρομαντική;
    Pvernos:Όχι,αλλά...
    Ήταν εκδηλωτική;
    Ήταν η ψυχή της συζήτησης;

Ε ΜΑ ΠΙΑ,ΤΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ \"ΑΛΛΑ\" ΠΟΥ ΣΕ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ,ΑΥΤΉ ΑΝΑΜΕΣΑ ΑΠ\'ΟΛΕΣ;;;;;;
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Κι εγώ τα ίδια προσπαθώ να καταλάβω για την επιλογή του φίλου μας αλλά δεν έχω πάρει καμιά απάντηση μέχρι τώρα.

Από την άλλη,

πως την διάλεξες αφού από τα γραφόμενα σου φαίνεται ότι από την αρχή δεν ταιριάζατε καθόλου;

μήπως η μέχρι τώρα μέθοδος σου προσέγγισης είναι λανθασμένη και πρέπει να την αλλάξεις;

μήπως είσαι και συ πολύ φορτικός μαζί της και γι αυτό συμπεριφέρεται έτσι;

μήπως αυτά που της ζητάς τα ζητάς σαν κάτι τυποποιημένο του τύπου πχ τώρα κάνουμε αυτό, μετά μιλάμε έτσι, ύστερα γίνεται εκείνο , σαν κάτι το προγραμματισμένο και λείπει ο αυθορμητισμός και αυτό που λέμε βγαίνει από μόνο του;

είχες πει ότι έψαχνες να βρεις μια κοπέλα με ηθικές αρχές που να κάνει για σπίτι, μετά γράφεις (διόρθωσε με αν κάνω λάθος) ότι είχε προηγούμενη σχέση και έρωτες. Αυτά πως συμβαδίζουν;

μήπως έκανες επιπόλαια επιλογή ή επρόκειτο (όπως σου έγραψα σε άλλο ποστ) για συμβιβασμό;

βοήθα να βρούμε άκρη για να βοηθήσουμε.
    γιάννης

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast