εγκλωβισμενη στο ιδιο μου το σπιτι... - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 28 of 28
    Senior Member
    Originally posted by mariadimitra
    μμμμμμμ.......ξεχασα να σας πω πως απ\'οταν χωρισε ζουμε με την γιαγια μου...το εχω δει αυτο το εργο μεσα στο σπιτι μου boltseed
    OMG ....................................... μου θυμιζει μια αμερικανικη σειρα πως λεγοτανε..............μανα-κορη-γιαγια
    I m a Good Person With Bad Attitude

Senior Member
    αγαπητη researcher το προβλημα ειναι πως τελικα εκεινη ποναει πιο πολυ απο εμενα!και θελω τοσο να της δωσω να καταλαβει πως ειμαι καλα πως ακομα σε αυτη την κολοζωη καλα ειναι τα λεφτα αλλα τι να τα κανεις αν δεν εχεις αγαπη και στηριξη?ειμαστε ολοι νεοι ανθρωποι!αν δεν βρουμε συντροφο να μας νοιαζεται πως θα παλεψουμε για το αυριο??
    Το κακο ειναι πως εχοντας τετοια ατμοσφαιρα μεσα στο σπιτι ξαφνικα δεν μπορεις να νιωσεις χαρα ακομα και αν με τον ανθρωπο σου εισαι καλα.πολλες φορες ξεσπαω και σε εκεινον..ειμαι πολυ πιεσμενη και ο καημενος ωρες ωρες την πληρωνει χωρις να φταιει...

φυσικα και ποναει

εξ ου και πονας και συ και ετσι το ολο σκηνικο

βασιζεται εξ ολοκληρου στις ενοχες

οταν μιλαμε για σενα στις δικες σου

αχ δυσκολα τα πραγματα

ναι και πομαει αλλα και σε εκβιαζει συναισθηματικα

δεν λεω οτι το καταλαβαινει

λεω ομως οτι καλο ειναι σιγα σιγα να το καταλαβαινεις εσυ

αυτη τη στιγμη εκβιαζεσαι

παει και τελειωσε

παρε βιβλια αυτοβοηθειας να μαιεος πως

ψαξε ψαξε ψαξε

νιωθω χαρα γιατι σε βλεπω πολυ αποφασισμενη συνειδητοποιημενη και ετοιμη να σπασεις τον φαυλο κυκλο της αλληλοεξαρτησης.

δεν βγαζει πουθενα

και αλλιως παλι οικογενεια θα εισαστε αλλα με εσενα ευχαριστημενη
    Λεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)

Senior Member
    Α λες το Gilmor Girls -> http://en.wikipedia.org/wiki/Gilmore_Girls

Η πραγματικοτητα ομως ειναι πιο σκληρη^^

Senior Member
    μμμμ...
    η μαμα θελει να ειναι το αφεντικο..και οχι μονο στη δουλεια,ναι?

\"Γεια σου μανουλα μου γλυκεια\",μακια μακια..μην την βριζεις, μην την υπακους..κανε το καλυτερο για σενα ,αλλα διατηρησε τον σεβασμο και την αγαπη σου απεναντι της..

Senior Member
    ποσο υπομονη να χει καποιος για γαλυφιες οταν ακουει μονιμως κακιες??????
    I m a Good Person With Bad Attitude

Junior Member
    Ειμαι ηδη σε αναζητηση εργασιας και επισης στην προετοιμασια σπιτιου που νοικιασε ο συντροφος μου για να μεινουμε μαζι!
    Αυτο που ομως θα ηθελα ειναι να ειμαστε ολοι χαρουμενοι και να μην ποναει κανεις ειτε δικαια ειτε αδικα...μαλλον ομως ζω σε συννεφακι ροζ...
    Ζορικα τα πραγματα οταν αφορα τους γονεις. Η αποσταση μονο καλο θα σου κανει και απο \'κει και περα μπορεις να προσπαθησεις να συμβιβασεις τα {κατα πασα πιθανοτητα} ασυμβιβαστα. Μονο που φαινεται οτι εισαι σε φαση \"ή εγω ή εσυ\".

Senior Member
    Originally posted by me_vs_myself
    ποσο υπομονη να χει καποιος για γαλυφιες οταν ακουει μονιμως κακιες??????
    Οταν μιλαμε για σχεσεις ζωης (μανα-κορη),που δεν ειναι ο πρωτος ασχετος που πεταμε χωρις ενδοιασμους,ναι κανουμε ΚΑΙ λιγη υπομονη!!!
    Και αυτο το λεω εγω που πιστεψε με εχω πολλα στο βιογραφικο μου..
    Σε καμια περιπτωση αυτο που προτεινω δεν ειναι γαλιφιες...ειναι αυτο που λεμε \"παρτο στο χαβαλε\" ,κανε την φαση αναλαφρη...
    Η μητερα σιγουρα εχει ανασφαλειες και εγω πιστευω οτι απο το να της πει \"αει χασου\",ειναι προτιμοτερο να την πλησιασει με αλλο τροπο πιο τρυφερο,ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ!!!
    Μπορουμε να ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ να κανουμε το δικο μας με 1002 τροπους..ας ειναι ο λιγοτερο επωδυνος!

Banned
    Μαρίαδήμητρα, δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημά σου ειλικρινά. Έχεις τη δουλειά σου, το αυτοκίνητό σου και τα ταξίδια σου, επίσης έχεις προυπηρεσία, άμα δηλαδή θες να πιάσεις δουλειά θα βρεις αμέσως, άλλοι δεν τα έχουν αυτά, και επίσης έχεις έναν υπέροχο από ότι κατάλαβα σύντροφο, που θα συζήσετε κιόλας. Σαν όνειρο μου ακούγονται αυτά, ψυχολογικό πρόβλημα δεν φαίνεται να έχεις, ε όλα τα σπίτια αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα, ίσως όχι σε τέτοιο έντονο βαθμό πάντα, καμμιά φορά όμως και πιο πολύ, και επιπλέον δεν έχουν και τόσα θετικά οι νέοι σήμερα! Βγες έξω, διασκέδασε τη ζωή σου, και φύγε από το σπίτι. Δεν έχεις να κάνεις κάτι άλλο, τη μάνα μας δεν την χάνουμε ποτέ αν μας θέλει.

Senior Member
    Αγαπητή Μαρια.
    Μου αρεσει να κανω συχνα τον δικηγορο του διαβολου και αυτό όχι γιατι ειμαι αντιδραστικος αλλα πολλες φορες αυτό που διαβαζουμε είναι η μια αποψη.

Ειμαι σιγουρος λοιπον ότι αν ακούγαμε την μητερα σου θα λεγαμε κατι άλλο.

Σκεψου κατι .Η μητερα σου εχει εμπειρια πολύ περισσότερη από οσο εσυ νομιζεις…
    Μήπως η σχεση σου όντως σε υποβαθμίζει? Τόσο εξω πέφτει αυτή η γυναικα? Το ξερει ο άνθρωπος αυτος ότι η μητερα σου απλα δεν τον θέλει? Εγω αν η κοπελα μου μου ελεγε κατι τετοιο θα με ενοχλούσε πραγματικα…Θα ηθελα να την συναντισω για να δω τι είναι αυτό που την κανει να εχει τετοια αποψη για μενα. Ο δικος μου εγωισμος δεν θα αφηνε να περασει ετσι κατι τετοιο.
    Η παθητικότητα σε κατι τετοιο μου θυμίζει άλλες εποχες…

Μας λες ότι εξαρτάσαι πολύ από την δουλεια της μητερας σου…
    Η ιδια σου προσφερε αυτό που αλλα παιδια το παρακαλάνε. Εξάλλου θα μπορουσες απλα να το αποφυγεις με το χρονο αλλα ειμαι σιγουρος ότι και εσυ βολεύτηκες σε μια τετοια κατασταση και όταν η μητέρα σου εγινε αντιδραστικη για κατι και ένιωσες απειλη τοτε σου δημιουργήθηκε η αναγκη να αποδράσεις…

Και κατι τελευτεο. Εχεις δουλέψει ποτε σου σε μια «ξένη» εργασια?
    Νομιζεις ότι τα πραγματα εκει εξω είναι ροδινα και ωραια?

Μη Βιαστείς να μου απαντησεις απλα σκεψου και αυτά που σου λεω και ισως οι αποφασεις που θα παρεις να είναι πραγματικα οι σωστες…

Banned
    Βασίλη το νεαρό τον έχει δει μόνο μια φορά η μητέρα της. Πως μπορεί να βγάλει συμπέρασμα με μία φορά; Εδώ χρόνια και δεν τον ξέρεις τον άλλον. Άρα σίγουρα η μητέρα της έχει άδικο, και σίγουρα το έκανε είτε για να μην την χάσει, είτε γιατί η ίδια δεν εμπιστεύεται τους άντρες λόγω του χωρισμού της, είτε και για τα δύο.
    Όσο για τη δουλειά, ο καθένας θα \"βολευόταν\" σε μια τέτοια δουλειά, και άμα φυσικά του έσπαγαν τα νεύρα, θα ήθελε να φύγει. Αλλά ίσως είναι πιο ψυχοφθόρο να μείνει με τη μάνα της παρά να βρει νέα δουλειά.

Member
    Θα προσπαθησω να απαντησω στον καθενα χωριστα....γιατι οι αποριες σας ειναι ευλογες.
    lightbluepath:η προυπηρεσια σαφεστατα και υπαρχει ομως ο συγκεκριμενος χωρος ειναι τετοιος(δεν θα ηθελα να αναφερθω) που θα επρεπε να παω σε ανταγωνιστη.Δεν θα το εκανα ποτε.Ομως πηγα σε καποια σχολη και εμαθα καποια τεχνη και προσανατολιζομαι εκει.Το οτι βολευτηκα βεβαιως και το παραδεχομαι!ποιος δεν θα βολευοταν?Απο την αλλη νομιζετε πως εγω δεν ειχα ονειρα να φτασω την επιχειρηση ακομα πιο ψηλα?Τα πραγματα στις οικογενειακες επιχειρησεις ειναι παραξενα....καθε φορα που η επιλογη μου ειναι κατι αλλο απο τα θελω της πολυ απλα μπαινει μπροστα το οικονομικο.Ειναι ασχημο να ξερεις πως οσο και αν εχεις δουλεψει ουσιαστικα δεν εχεις παρει απο μονος σου τιποτα!Πρεπει να δικαιολογω τι θελω τα λεφτα και που χαλασα της προηγουμενης εβδομαδας.
    τωρα ο φιλος μου ο Βασιλης....το αγορι μου ξερει καποια πραγματα αλλα σαφεστατα οχι ολα!Μου εχει πει απειρες φορες πως οποτε θελω να τον παω να της μιλησει και να της δωσω να καταλαβει πως νοιαζεται!\"Οταν της ειπα πως \"καλα βρε μαμα δεν εχεις την περιεργεια να γνωρισεις αυτον τον ανθρωπο και να δεις τι στα κομματια με τραβηξε σε αυτον;\'\"
    Η απαντηση.......δοθηκε με υστερια και φωνες ΠΟΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!τι αλλο να κανω??
    Επισης οχι δεν ξερω τι ειναι να εχω αφεντικο!
    Νομιζω ομως πως εχω το δικαιωμα να προσπαθησω στα 30 μου να σταθω στα δικα μου ποδια.
    Δεν ειναι κακια και με νοιαζεται αυτο ειναι σιγουρο!
    Το κακο ειναι πως ειναι απολυτη και θελει απλα να πει αυτο που σκεφτεται χωρις να ακουει τον αλλον.
    Σεβομαι ολα οσα μου εχει προσφερει....δεν μπορει ομως να μου λεει πως στο σπιτι μας θα μεινεις αν θα παντρευτεις αλλα οχι με αυτον....αυτο ειναι εκβιασμος και απλα δεν το δεχομαι.
    Δυστηχως αντιδρασεις ειχε για ολους απλα με αυτον πιο εντονα!Ισως βλεπει πως εφτασα 30 και πλεον η πιθανοτητα του γαμου ειναι ορατη....

Senior Member
    Ειναι ασχημο να ξερεις πως οσο και αν εχεις δουλεψει ουσιαστικα δεν εχεις παρει απο μονος σου τιποτα!Πρεπει να δικαιολογω τι θελω τα λεφτα και που χαλασα της προηγουμενης εβδομαδας.
    Οποτε να υποθεσω, προσωπικο απορητο δεεεεν...... ε?

Ταιριαζει οντως τοτε ο τιτλος του θεματος \"εγκλωβισμενη στο ιδιο μου το σπιτι\" , μονο που εδω πρεπει να θυμασαι οτι ... κατσε να δεις πως το λενε.. α ναι, \"για να σου περασει καποιος αλυσιδες, θα πρεπει πρωτα να τον αφησεις να σου παρει τα μετρα..\".

Δεν εισαι εγκλωβισμενη πουθενα. Δεν σε εχει εγκλωβισει κανεις. Μπορει να φανει σκληρο λιγο..καπως αυτο που θα πω (ωχ...) αλλα μπορει κατα βαθος να σε βολευει αυτη η κατασταση, εστω και λιγο.. Σκεψου ,το ειπες και η ιδια, εχεις το αυτοκινητο σου, μια σταθερη στεγη, ενα αλφα εισοδημα , εναν ανθρωπο να σε προστατευει και να νοιαζεται για εσενα.

Παρολα αυτα ΔΕΝ εχεις αυτονομια παρολο την ηλικια ,και δε το λεω για να σε κρινω ή κατι (δικαιωμα σου κιολας..! δε μου πεφτει λογος!) , αλλα και παλι εσυ η ιδια το ειπες αυτο σαν μινι παραπονο απο την ζωη σου.

Για φ,χ,ψ καθαρα δικους σου λογους που δε μπορεις να φτασεις σε αυτη την αυτονομια , δε μπορεις να το παραδεχτεις , και ετσι λες \"η μαμα φταιει!\" ή \"δε με αφηνουν να φυγω..\" , \"με κρατανε με αλυσιδες\" , \"η επιχειρηση ειναι οικογενειακη και δε μπορω να κανω κατι\" κτλ κτλ

Βλεπεις, απο την μια ΘΕΣ να γινεις ανεξαρτητη, απο την αλλη ομως επειδη εσυ η ιδια δεν μπορεις , ριχνεις το φταιξιμο σε αλλους παραγοντες.

Ξαναλεω, ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟ και ειναι κατι παραπανω απο ΟΥΜΠΕΡ ΚΑΛΟ που θες να παλεψεις να φυγεις , παρολα αυτα το \"θελω\" απο μονο του δεν αρκει , και ισως να πρεπει να λερωθεις και λιγο και να μην φοβασαι να μπεις στα ρισκα αν θες το \"θελω\" να το μετατρεψεις σε \"το εκανα\".

ps: ξεκινα να με μισεις ;D

Member
    ps: ξεκινα να με μισεις ;D [/quote]

σιγα μη σε μισησω.....
    μη νομιζεις πως ολα αυτα δεν τα λεω στον εαυτο μου!
    Κατηγορω και εμενα και μη σου πω πιο πολυ εμενα...
    Επεσα στην παγιδα που πεφτουμε στις σχεσεις.....
    Θα αλλαξει ελεγα οσο μεγαλωνω και θα μπορεσω μεσα απο την δουλεια μας να εξελιχθω και να ανεξαρτητοποιηθω.
    Αργησα να παρω μπρος και να ψαχνομαι εντατικα για αλλη δουλεια δεν λεω...αλλα θελω να ελπιζω οτι θα τα καταφερω!
    Και ειμαι σιγουρη πως μετα θα ερθουν οι ισορροπιες που λειπουν απο την σχεση μας....
    Το παν ειναι να εχουμε ψυχικη και σωματικη υγεια...ορεξη για δουλεια και νομιζω πως ολα θα γινουν!

Page 2 of 2 FirstFirst 12