Results 1 to 15 of 36
Thread: ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΛΖΖΖΖ
-
04-11-2010, 17:27 #1
ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΛΖΖΖΖ
καλησπερα! αποφασισα μηπως βρω εδω μια λυση να σας πω το προβλημα μου...
εχει 3 βδομαδες που πηρα σκυλακι και η μαμα μου απο την 4η μερα και μετα γκρινιαζει κ δεν τον θελει κ συνεχεια μου λεει να τον δωσουμε.... εχω μαλωσει απειρες φορες μαζι της ειπαμε βαριες κουβεντες η μια στην αλλη προσπαθησα να την ηρεμησω να της προτεινω να την βοηθησω σε καποιες δουλειες... ειναι παρα πολυ αρνητικη τα εχει μεγενθυνει στο μυαλο της ολα γενικα εγω δουλευω μεχρι τις 5 κ δεν θελει να τον προσεχει συνεχεια παραπονιεται για τις δουλειες του σπιτιου οτι εχουν μεινει πισω εχουν πέρασει 2 μιση βδομαδες κ γινονται χειροτερα τα πραγματα. δεν αντεχω αλλο ηθελα ενα σκυλακι οσο τιποτα αλλο και απο την μερα που τον πηραμε ολο μαλωνουμε γυρναω σπιτι και θελω να φυγω και δεν μπορω γιατι δεν θελω να τον αφησω μονο του... παιδια δε ξερω τι εχει παθει.. εχω την εντυπωση οτι απο πριν ενιωθε κουρασμενη γενικα νιωθω οτι δεν θελει να μας φροντιζει κλπ
μεχρι μου κανει πολεμο ψυχολογικο οτι θα παθει κατι κι οτι αν παθει κατι δεν θα την κοιταξει κανεις δηλαδη εγω...
πριν τον παρουμε εβγαινε με τις φιλες τηςμονο και καθοταν στο φεισμπουκ ωρες τωρα γυρισε και μου ελεγε οτι την εβαλα σε ταξη ενω εγω δεν ειχα τετοιο σκοπο απλα ηθελα να ερθει χαρα στο σπιτι
δε ξερω ισως τα λεω μπερδεμενα απλα ειναι τοσο μπερδεμενα μεσα μου ολα.... τι να κανω; εχω φτασει στο σημειο να σκεφτομαι να φυγω απο το σπιτι μου! τι εχει;;;;;;
τοσα νευρα τοσο πια κουραση για ολα!:(
- 04-11-2010, 17:29 #2
την παρακαλαω να κανει λιγο υπομονη και δεν ειναι διατεθειμενη για τιποτα!!!!!!
04-11-2010, 17:53 #3
Ε ενταξει, εσυ οντως μπορει να ηθελες ενα σκυλακι αλλα απο την στιγμη που ζεις στο ιδιο σπιτι με αλλα ατομα, θα πρεπει να ρωτησεις και τα \"θελω\" των αλλων, οχι μονο τα δικα σου.
Ενα σκυλακι , ειναι κατι ζωντανο, απαιτει φροντιδα και προσοχη σχεδον ολη μερα , πρεπει να το μαθαινεις, να το κοινωνικοποιεις με το να το βγαζεις βολτες, να το ταιζεις, να καθαριζεις τις ναρκες που αφηνει , να το προσεχεις μην κανει κατι επικινδυνο τοσο για αυτο τοσο για αλλα ατομα. Δεν ειναι και τοσο απλη υποθεση τελικα μιας και τα σκυλακια ειναι απιστευτα κοινωνικα ζωντανα και δεν τα βγαζουν το ιδιο περα ευκολα μονα τους οπως πχ οι γατες.
Αυτη την στιγμη εχεις φορτωσει ολα τα παραπανω, σε εναν ανθρωπο που ουτε καν τον ρωτησες αν θα ηθελε ολες αυτες τις υποχρεωσεις εξαρχης , και μετα αναρωτιεσαι για ποιον λογο εχει νευρα? ;D
Στην καλυτερη περιπτωση μπορει να μην τα πηγαινε καλα με τα σκυλακια. Δικαιωμα της, δεν θα ειναι ουτε η πρωτη ουτε η τελευταια. Στο κατω κατω ειναι το σπιτι της και ειναι οι κανονες της.
Ακουγεται σκληρο το ξερω, αλλα ετσι ειναι, καποιες φορες πρεπει να παιζεις με τους κανονες. Αν μπορεις βρες εναν δικο σου χωρο και φτιαξε εκει τους δικου σου κανονες. Κανεις δε θα σου πει τιποτα μετα. Μεχρι τοτε ομως , δε μπορεις να κανεις και πολλα.
Λατρευω τα ζωακια , αλλα και εγω θα ειχα νευρα αμα καποιος μου τα εφερνε σπιτι μου χωρις καν απο εστω τυπικους λογους να με ρωτουσε ,και συν τις αλλοις με εβαζε με τον τροπο του να τα φροντιζω στην θεση του επειδη αυτος θα δουλευε-σπουδαζε-γενικα δε θα μπορουσε.
Απο την στιγμη που πηρες την αποφαση να παρεις ενα σκυλακι θα επρεπε να παρεις επισης την αποφαση του να υποστεις τις συνεπειες.
Τονιζεις \"ηθελα ενα σκυλακι οσο τιποτα αλλο\" , αλλα παρολα αυτα δεν σκεφτηκες το περιβαλλον που θα μεγαλωσει -αν μεινει σε αυτο το περιβαλλον- , οποτε το \"θελω\" εδω πρεπει να κανει πισω και να μπουν αλλες προτεραιοτητες. Να εμπαιναν βασικα αλλες προτεραιοτητες μιας και τωρα ειναι ολιγον αργα.
04-11-2010, 17:56 #4
Originally posted by christygr
καλησπερα! αποφασισα μηπως βρω εδω μια λυση να σας πω το προβλημα μου...
εχει 3 βδομαδες που πηρα σκυλακι και η μαμα μου απο την 4η μερα και μετα γκρινιαζει κ δεν τον θελει κ συνεχεια μου λεει να τον δωσουμε.... εχω μαλωσει απειρες φορες μαζι της ειπαμε βαριες κουβεντες η μια στην αλλη προσπαθησα να την ηρεμησω να της προτεινω να την βοηθησω σε καποιες δουλειες... ειναι παρα πολυ αρνητικη τα εχει μεγενθυνει στο μυαλο της ολα γενικα εγω δουλευω μεχρι τις 5 κ δεν θελει να τον προσεχει συνεχεια παραπονιεται για τις δουλειες του σπιτιου οτι εχουν μεινει πισω εχουν πέρασει 2 μιση βδομαδες κ γινονται χειροτερα τα πραγματα. δεν αντεχω αλλο ηθελα ενα σκυλακι οσο τιποτα αλλο και απο την μερα που τον πηραμε ολο μαλωνουμε γυρναω σπιτι και θελω να φυγω και δεν μπορω γιατι δεν θελω να τον αφησω μονο του... παιδια δε ξερω τι εχει παθει.. εχω την εντυπωση οτι απο πριν ενιωθε κουρασμενη γενικα νιωθω οτι δεν θελει να μας φροντιζει κλπ
μεχρι μου κανει πολεμο ψυχολογικο οτι θα παθει κατι κι οτι αν παθει κατι δεν θα την κοιταξει κανεις δηλαδη εγω...
πριν τον παρουμε εβγαινε με τις φιλες τηςμονο και καθοταν στο φεισμπουκ ωρες τωρα γυρισε και μου ελεγε οτι την εβαλα σε ταξη ενω εγω δεν ειχα τετοιο σκοπο απλα ηθελα να ερθει χαρα στο σπιτι
δε ξερω ισως τα λεω μπερδεμενα απλα ειναι τοσο μπερδεμενα μεσα μου ολα.... τι να κανω; εχω φτασει στο σημειο να σκεφτομαι να φυγω απο το σπιτι μου! τι εχει;;;;;;
τοσα νευρα τοσο πια κουραση για ολα!:(
δεν θυμαμαι αλλα θεματα σου και δεν ξερω αν μας εχεις πει την ηλικια σου. ποσο εισαι?
υποθετω παντως πως εισαι ενηλικη εφοσον δουλευεις (κι εφοσον γραφεις εδω)
εχω να σου πω οτι ΟΛΟ το σκεπτικο σου με βρισκει ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΗ.
εφοσον εισαι ενηλικη και για καποιους λογους μενεις ακομα στο πατρικο σου , εκτος απο \"παιδι\" εισαι και συγκατοικος τους.
το σκυλακι δεν ειναι βαζο , να το παρουμε κι αν δεν αρεσει σε καποιον το πεταμε η το βαζουμε στην αποθηκη....
το αν ειναι επιθυμητο απο ολους το σκυλακι η οχι, επρεπε ΝΑ ΤΟ ΛΥΣΕΤΕ ΠΛΗΡΩΣ, ΠΡΙΝ ΤΟ ΦΕΡΕΙΣ ΕΚΕΙ!
ποιος σου ειπε οτι μπορεις να επιβαλεις μια δικη σου επιθυμια που επηρρεαζει τις ζωες των αλλων, με το ετσι θελω και μετα να ξεκινας καυγαδες και διαπραγματευσεις????
και τι θα πει της προτεινες να αναλλαβεις δουλειες? επρεπε να τις εχεις αναλαβει ετσι κι αλλιως αφου μενεις μαζι τους κι αν μη τι αλλο, να αναλαβεις ΠΛΗΡΩΣ την ευθυνη του σκυλου σου εφοσον η μαμα σου δεν ειναι συμφωνη!
για να λεει οτι της εχεις αλλαξει το προγραμμα, προφανως της το εχεις φορτωσει λες και πας δημοτικο και ειναι υποχρεωμενη να σε νταντευει!!!
και τι θα πει\"νοιωθω οτι δεν θελει να μας φροντιζει\"? τι ειναι η γυναικα< παραδουλευτρα η νοσοκομα? να φροντιζετε τους εαυτους σας και μιας και ειναι μεγαλυτερη και σ εχει φροντισει για πολλα πολλα χρονια, καιρος να την φροντισεις λιγο εσυ, κι οχι να εχεις ατελειωτες απαιτησεις και να γκρινιαζεις κι απο πανω!!!!!
εννοειται οτι αν αποφασισεις να μεινεις μονη, παρε και τον σκυλο κι οτι αλλο ζωο σου κανει κεφι και κανε το αμαζονιο...η γυναικα ομως τι σου φταιει να πληρωνει τις επιλογες σου στα καλα καθουμενα?(ελπιζω να μη σκοπευεις να αλλαξεις σπιτι και να της αφησεις το σκυλι , αμανάτι)
04-11-2010, 18:03 #5
καταρχην το σκυλακι ειχαμε συμφωνησει ολοι μας να το παρουμε και ειμασταν συμφωνοι ειμαι 23 χρονων και δουλευω απο τα 18 μου μολις τελειωσα τη σχολη μου! οσο για τις δουλειες απο τη στιγμη που λειπω απο το σπιτι στη δουλεια δε μπορω να τις κανω αφου τις αναλαμβανει η μαμα μου οταν λειπουμε απο το σπιτι! απο τη στιγμη που παιρνεις ενα σκυλο δεν αποφασιζεις μετα σε 4 μερες και λες μετανιωσα να το δωσουμε πισω! το θεμα αυτο το συζητουσα μαζι της επι 2 χρονια!!!!!
δεν ειμαι τοσο αναισθητη ωστε να φερομαι σαν 10χρονο! υποτιθεται συμφωνεις σε κατι και το τηρεις! εγω τι πρεπει να κανω δηλαδη οταν υτον φερνουμε στο σπιτι και σε 4 μερες λεμε να το δωσουμε αλλου; και επισης δεν της τον φορτωνω στη δουλεια ειμαι οχι για καφεδες! τοσο καιρο βλεπω μονο γκρινια και πριν το σκυλακι εγω πιστευω οτι ολο αυτο ειναι η αφορμη και δεν επεβαλλα τιποτα ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΜΕ!
04-11-2010, 18:10 #6
οι λογοι που μενω στο πατρικο ειμαι ειναι πολυ απλοι!!!! κανενας στην ηλικια μου ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν μπορει να μεινει μονο του γιατι τα λεφτα ΔΕΝ αρκουν! αν ημουν πλουσια και τα τρωγα απο τους γονεις μου θα εμενα εδω και χρονια μονη μου! προσπαθω να ζησω με κανονες που δεν μου ταιριαζουν εδω και παρα πολυ καιρο!
04-11-2010, 18:11 #7
καταρχην το σκυλακι ειχαμε συμφωνησει ολοι μας να το παρουμε και ειμασταν συμφωνοι ειμαι 23 χρονων και δουλευω απο τα 18 μου μολις τελειωσα τη σχολη μου! οσο για τις δουλειες απο τη στιγμη που λειπω απο το σπιτι στη δουλεια δε μπορω να τις κανω αφου τις αναλαμβανει η μαμα μου οταν λειπουμε απο το σπιτι! απο τη στιγμη που παιρνεις ενα σκυλο δεν αποφασιζεις μετα σε 4 μερες και λες μετανιωσα να το δωσουμε πισω! το θεμα αυτο το συζητουσα μαζι της επι 2 χρονια!!!!!
δεν ειμαι τοσο αναισθητη ωστε να φερομαι σαν 10χρονο! υποτιθεται συμφωνεις σε κατι και το τηρεις! εγω τι πρεπει να κανω δηλαδη οταν υτον φερνουμε στο σπιτι και σε 4 μερες λεμε να το δωσουμε αλλου; και επισης δεν της τον φορτωνω στη δουλεια ειμαι οχι για καφεδες! τοσο καιρο βλεπω μονο γκρινια και πριν το σκυλακι εγω πιστευω οτι ολο αυτο ειναι η αφορμη και δεν επεβαλλα τιποτα ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΜΕ!
γιατι κατι τετοιο καταλαβαινω οτι εγινε.
εφοσον συμφωνησατε μεν, αλλα η επιθυμια ηταν δικη σου, οφειλες να αναλάβεις και την ευθυνη του, ασχετως της συμφωνιας.
και τι θα πει δουλευεις?
αν εμενες μονη σου δεν θα δουλευες? δεν θα εκανες παραλληλα και καποια πραγματα για το σπιτι σου?
εφοσον επιβαρυνεις αυτο το σπιτι (ποικιλοτροπως) πρεπει και να συμβαλεις στην συντηρηση του.
ολοι δουλευουμε. παντα υπαρχει καποιος ελευθερος χρονος. σε ενα μερος του, κανουμε δουλειες, δεν φωναζουμε την μαμα μας..
εκτος αν συνεισφερεις με χρηματα, ενω η μαμα ειναι αεργη και δεν μας το ειπες.
εφοσον λοιπον, αν και συμφωνησατε, η μαμα διαπιστωσε οτι ολο το βαρος το αφησατε πανω της και αλλαξε γνωμη για το ολο σκηνικο, κι εφοσον αυτη που τρελαινοταν για το σκυλακι, ησουν εσυ, οφειλεις να επωμιστεις την φασαρια του προσωπικα αν θελεις να το κρατησεις, η διαφορετικα να βρεις μια καλη οικογενεια να το δωσετε...
04-11-2010, 18:15 #8
Εστω, το συμφωνησατε.
Στην συμφωνια ομως ηταν και οτι θα ελειπες και οτι θα το φροντιζε η μαμα σου ολη μερα ομως? Αμα ηταν ετσι τοτε δεν θα επρεπε να λες \"ηθελα ενα σκυλακι\" , αλλα \"ηθελα ενα σκυλακι που να το φροντιζει ολη μερα η μαμα μου και εγω απλα να παιζω μαζι του οποτε εχω λιγο χρονο και δεν νοιωθω κουρασμενη απο την δουλεια\"
Περιττο να πω το οτι το
και επισης δεν της τον φορτωνω στη δουλεια ειμαι οχι για καφεδες!
Για την μητερα σου που σου φροντιζει τον σκυλο που εσυ πηρες, ο χρονος που λειπεις και η απουσια σου ειναι η ιδια ειτε λειπεις για καφεδες, ειτε για δουλεια. Δοκιμασε λιγο να προσπαθησεις να σκεφτεις πως σκεφτεται η γυναικα. Δεν την ενδιαφερει και τοσο που εισαι, αλλα την ενδιαφερει που ΔΕΝ εισαι -σπιτι- και οχι τι κανεις αλλα τι ΔΕΝ κανεις -φροντιδα σκυλου σου-
04-11-2010, 18:17 #9
οι λογοι που μενω στο πατρικο ειμαι ειναι πολυ απλοι!!!! κανενας στην ηλικια μου ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν μπορει να μεινει μονο του γιατι τα λεφτα ΔΕΝ αρκουν! αν ημουν πλουσια και τα τρωγα απο τους γονεις μου θα εμενα εδω και χρονια μονη μου! προσπαθω να ζησω με κανονες που δεν μου ταιριαζουν εδω και παρα πολυ καιρο!
κι αυτο που μπορουν, το κανουν. δηλαδη σε φιλοξενουν.
αλλα εφοσον εισαι στο δικο τους σπιτι, εστω κι απο αδυναμια,οπως οι περισσοτεροι νεοι, οφειλεις να μην τους επιβαρυνεις περισσοτερο με επιλογες που δεσμευουν και τους ιδιους.
αντιθετα, θα επρεπε να τους απαλλαξεις απο καποια βαρη, ειτε αυτα λεγονται δουλειες, ειτε σεβασμος στον τροπο που θελουν να ζουν μεσα στο σπιτι τους...
04-11-2010, 18:18 #10
λοιπον.... οι ευθυνες ειναι μοιρασμενες στο σπιτι οταν λειπω δεν μπορω να κανω κατι αλλα οταν ειμαι εδω βοηθαω σε οτι μπορω! οταν γινεται μια αλλαγη στο σπιτι και γενικα δεν χρειαζεται να πανικοβαλλομαστε αλλα να προσπαθουμε να βρουμε μια ρεγουλα και να μπουνε σε ταξη! αυτη ειναι η ταπεινη μου αποψη και μακαρι να ημουν μονο για παιχνιδια αλλα εγω τον φροντιζω εγω τον παω στουσ γιατρους και οταν ειμαι σπιτι εγω καθαριζω και δεν εχω κανενα προβλημα γιαυτο! η μαμα μου δεν δουλευει ειναι νοικοκυρα! εγω δουλευω μαζι με τον πατερα μου στο μαγαζι μας! ειχα την εντυπωση οτι ολοι μας πρπεει να συνεισφερουμε στο σπιτι μας! και να μην υπαρχει γκρινια επειδη θα μαγειρεψει και επειδη βαρεθηκε! την αγαπαω παρα πολυ αλλα για μενα ειναι υπερβολικη χωρις λογο! δεν της αφησα κανενα βαρος οταν γυρναω εγω ασχολουμαι δεν την αφηνω να τον προσεχει ολη μερα! δε θα επαιρνα σκυλι αν δεν ηθελα να το φροντισω και να το μεγαλωσω! απο την αρχη της το ειχα ξεκαθαρισει! αν δε μπορει να γινει υπομονη για λιγεσ βδομαδες μεχρι να κανει εμβολια για να βγαινει βολτες τι να πω...
να παμε να το δωσουμε τετοιοι ανευθυνοι ανθρωποι που ειμαστε και οπως λες ειμαι! γιατι η στο μαγαζι του πατερα μου θα ειμαι η στο σπιτι μου να μην εχει παραπονο η μανα μου! ωραια τα λες!
04-11-2010, 18:22 #11
εγω δεν ειπα να εισαι η στο μαγαζι η στο σπιτι για να μην εχει παραπονα η μανα σου....
αυτα ειναι επιλογες πουα φορουν ΜΟΝΟ ΕΣΕΝΑ.
αλλα δεν μπορεις να εχεις απαιτησεις που εχουν επιπτωση στην ζωη των αλλων. και το σκυλι ειναι ενα πολυ απαιτητικο ον, κι αν εχει πεσει η φροντιδα του πανω της, πρεπει να την απαλλαξεις..
04-11-2010, 18:23 #12
η συμφωνια ηταν να αναλαβω τα εξοδα του τις βολτες του και εννοειται οτι οταν ειμαι στο σπιτι να τον φροντιζω κι αυτο κανω αλλα 6 ωρες ειναι πολλες το να του βαλει ενα φαι μαλλον και να κανει τις δουλειες της για ολα υπαρχει τροπος αρκει να υπαρχει θεληση
αλλα για μενα ειναι αδικο ενω το λεμε 2 χρονια και ηξερε ποσο το ηθελα χωρις να προσπαθησει καν να ζηταει να φυγει απο το σπιτι! οχι εγω αυτο δε το δεχομαι και δε το θεωρω καθολου σωστο!
04-11-2010, 18:25 #13
δε φταιει σε τιποτα το ζωακι...! εγω ομως δεν θα τον δωσω αλλου γιατι ειναι δικος μου! ξαφνικα δεν μας αρεσει δρομο; οχι...
04-11-2010, 18:26 #14
η συμφωνια ηταν να αναλαβω τα εξοδα του τις βολτες του και εννοειται οτι οταν ειμαι στο σπιτι να τον φροντιζω κι αυτο κανω αλλα 6 ωρες ειναι πολλες το να του βαλει ενα φαι μαλλον και να κανει τις δουλειες της για ολα υπαρχει τροπος αρκει να υπαρχει θεληση
αλλα για μενα ειναι αδικο ενω το λεμε 2 χρονια και ηξερε ποσο το ηθελα χωρις να προσπαθησει καν να ζηταει να φυγει απο το σπιτι! οχι εγω αυτο δε το δεχομαι και δε το θεωρω καθολου σωστο!
εκανες πολυ κακο προγραμματισμο. το σκυλι επρεπε να το παρεις στις διακοπες σου, ωστε να εχεις χρονο να αχοληθεις μαζι του μεχρι να στρωσει.
αν ηξερε να μην λερωνει, δεν θα ειχε προβλημα να του νβαζει ενα φαι, αλλα την εχετε κανει καθαριστρια στην ηλικια που το πηρατε.
μπορουσες επισης να παρεις ενα λιγο μεγαλυτερο να μην εχει τετοια προβληματα.
04-11-2010, 18:28 #15
δεν τους το εφερα στο σπιτι μια μερα και ειπα φροντιστε το! ηταν κοινη αποφαση!!!!! απλα ξεβολευτηκε! αυτο ειναι για μενα! τιποτα αλλο! ολο αρνητισμος δε μπορεσα να τον χαρω καθολου με τους καβγαδες και εχω βαρεθει να ειμαι σε ενα δωματιο κλεισμενη και να κλαιω να βλεπω ολη αυτην την γκρινια και τα μουτρα! λυπαμαι αλλα δε μπορω αλλιως να σας δειξω πως το βιωνω!
τοξικοι φιλοι η προδότης εγω?
21-06-2025, 03:35 in Σχέσεις και Επικοινωνία