Results 1 to 9 of 9
Thread: Ψυχολογοι και φαρμακα.
-
02-11-2010, 03:06 #1
Ψυχολογοι και φαρμακα.
Βλεπω συνεχεια απαντησεις π.χ
"Πηγενε στο γιατρο.
Ξεκινα τα ταδε φαρμακα
Χρειαζεσαι ψυχολογο αλλιως δεν θα γινεις καλα.
Μονο ο Ψυχολογος μπορει να σου λυσει αυτο το θεμα.
Ο ψυχολογος μονο ξερει γιατι ειναι η δουλεια του."""
Απαντηστε μου με ειλικρινια πιστευεται πραγματικα πως
αυτες οι απαντησεις εχουν νοημα?και αν ναι εξηγηστε το
Δεν καταλαβαινω,πειτε με χαζο,αλλα σκεφτειτε πρωτου το κανετε.
- 02-11-2010, 04:25 #2
Ναι,το πιστεύω.Και επίσης θεωρώ πως όταν πιστεύεις σε κάτι,όταν αφήνεσαι να το εξερευνήσεις δίχως κολλήματα,τότε λειτουργεί καθώς τότε είσαι ελεύθερος να χτίσεις μαζί του μία σχέση εμπιστοσύνης.Δίχως εμπιστοσύνη,καθαρές σχέσεις δε χτίζονται.
Η πίστη σου δηλαδή σε μία σχέση,η πεποίθηση πως μπορεί να δουλέψει,η εμπιστοσύνη που προηγείται του ανοίγματός της στις δυνατότητες και στις ανακαλύψεις,είναι προ-προυπόθεση για τη μετέπειτα εξέλιξή της.Τίποτε δε θα λειτουργήσει όταν πας σ\'αυτό σα να πας για να καταπιείς μουρουνόλαδο.Και ό,τι δεν κάνεις κέφι,θα το σταματήσεις,οπότε και διάρκεια στο χρόνο δεν θα έχει,δουλειά δε θα γίνει.
Ξέρω άτομα που πάνε σε ψυχολόγο χρόνια και δεν έχουν προχωρήσει ούτε βήμα.Και ξέρω άλλα που πάνε δυο μήνες και επιχειρούν μεταμορφώσεις.
Επίσης,μην ξεχνάς πως το ότι κάποιος προτείνει κάτι,δε σημαίνει ότι υποχρεώνει την άλλη πλευρά να το αποδεχτεί και να το ενστερνιστεί.Αν εγώ σου προτείνω να πας σε έναν ειδικό,η απόφαση για το αν θα πας ή όχι είναι δική σου ευθύνη,έχεις το αναφαίρετο δικαίωμα να απορρίψεις την πρόταση,να διαλέξεις κάποια άλλη,να το πας αλλιώς,οτιδήποτε.Προσωπικά το να ωθήσεις κάποιον που βλέπεις πως κάτι χρειάζεται προς την κάλυψη της ανάγκης του,το κόβω ως θετικό.Το αν ο άλλος θα κυνηγήσει την κάλυψή της,εξαρτάται από πολύ περισσότερα που δεν περνάνε από το χέρι σου."Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
02-11-2010, 04:29 #3
Επίσης,ο τίτλος του νήματος δημιουργεί λάθος εντυπώσεις.Οι ψυχολόγοι δεν έχουν σχέση με συνταγογραφήσεις φαρμάκων.
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
02-11-2010, 12:20 #4
Εγω βλεπω οτι τα παιδια γραφουν στο φορουμ για να ακουσουν αν εχει κανεις βιωσει τα πραγματα που περνανε αυτοι και να τους βοηθησει δινωντας ιδεες και χρησιμες πληροφοριες ωστε να κοιταξουν τα πραγματα απο διαφορες πλευρες να το εξερευνησουν και να δουν αν θα εχει καποιο αποτελεσμα.Δεν ζητανε γιατρο.
Πιστεψε με ολα αυτα που γραφεις εδω κατω με τις σχεσεις κλπ ειναι υπερβολικα,ξερεις γιατι?Γιατι δεν εχουν καλη σχεση με τον εαυτο τους,πως περιμενεις να ακουσουν εναν \"αγνωστο\" και καλα επειδη εχει διαβασει καποια βιβλια και ξερει πολλες θεωριες κλπ
Νταξει δεν λεω ξερουν αρκετα πραγματα κλπ αλλα σκεψου λιγο,η ψυχολογια δεν ειναι γραμενη στα βιβλια.Πως να δωσεις απαντηση σε καποιον οταν δεν εχεις περασει αυτο που περναει?
Μονο ετσι μπορεις να τον καταλαβεις,οποτε θα του δωσεις καποιες συμβουλες,σωστα?
Αυτο που θελω εγω να πω μεσω αυτου του μηνυματος ειναι οτι εχω παρατηρησει πως περιμενετε απο φαρμακα και ψυχολογους να γινεται καλα και ειναι μεγα λαθος.
Το παν ειναι στο κεφαλι σας και πρεπει να νικησεται τις σκεψεις
που σας εγκλωβιζουν να ζησεται νορμαλ και αυτο γινεται.
Για αυτο λεμε καποιους ανθρωπους δυνατους γιατι περνανε καποια πραγματα χωρις να κλαιγονται και να νιωθουν οτι θα πεθανουν η οτι η ζωη ειναι χαλια.
Δεν μπορεις να αποφυγεις τη ζωη Οποτε παλεψε την στο χερι σου ειναι,μην ζητας βοηθεια απο τους αλλους,δεν ξερει κανεις ποιος εισαι και πως νιωθεις.Το πιο κοντινο ατομο που θα μπορουσες να μιλησεις ειναι η μανα σου αν εχετε καλες σχεσεις,ετσι κανω εγω και παντα με ακουει,γιατι αυτη νοιαζεται πραγματικα.
Αλλα οσο να ναι δεν ξερει κανεις τι περνας.Βγειτε εξω και βρειτε πραγματα ωστε να μην εχετε χρονο να σκεφτεστε ασχημα και το παν ειναι να νικησετε τις σκεψεις σας,δεν ειναι τοσο αρνητικα τα πραγματα απλα εχετε σχηματισει λαθος εικονα.
Originally posted by RainAndWind
Ναι,το πιστεύω.Και επίσης θεωρώ πως όταν πιστεύεις σε κάτι,όταν αφήνεσαι να το εξερευνήσεις δίχως κολλήματα,τότε λειτουργεί καθώς τότε είσαι ελεύθερος να χτίσεις μαζί του μία σχέση εμπιστοσύνης.Δίχως εμπιστοσύνη,καθαρές σχέσεις δε χτίζονται.
Η πίστη σου δηλαδή σε μία σχέση,η πεποίθηση πως μπορεί να δουλέψει,η εμπιστοσύνη που προηγείται του ανοίγματός της στις δυνατότητες και στις ανακαλύψεις,είναι προ-προυπόθεση για τη μετέπειτα εξέλιξή της.Τίποτε δε θα λειτουργήσει όταν πας σ\'αυτό σα να πας για να καταπιείς μουρουνόλαδο.Και ό,τι δεν κάνεις κέφι,θα το σταματήσεις,οπότε και διάρκεια στο χρόνο δεν θα έχει,δουλειά δε θα γίνει.
Ξέρω άτομα που πάνε σε ψυχολόγο χρόνια και δεν έχουν προχωρήσει ούτε βήμα.Και ξέρω άλλα που πάνε δυο μήνες και επιχειρούν μεταμορφώσεις.
Επίσης,μην ξεχνάς πως το ότι κάποιος προτείνει κάτι,δε σημαίνει ότι υποχρεώνει την άλλη πλευρά να το αποδεχτεί και να το ενστερνιστεί.Αν εγώ σου προτείνω να πας σε έναν ειδικό,η απόφαση για το αν θα πας ή όχι είναι δική σου ευθύνη,έχεις το αναφαίρετο δικαίωμα να απορρίψεις την πρόταση,να διαλέξεις κάποια άλλη,να το πας αλλιώς,οτιδήποτε.Προσωπικά το να ωθήσεις κάποιον που βλέπεις πως κάτι χρειάζεται προς την κάλυψη της ανάγκης του,το κόβω ως θετικό.Το αν ο άλλος θα κυνηγήσει την κάλυψή της,εξαρτάται από πολύ περισσότερα που δεν περνάνε από το χέρι σου.
02-11-2010, 12:46 #5
εγω οταν εχω αναγκη να μιλησω παντως παω σε εναν ψυχοθεραπευτη που ασχολειται με ενεργειες,τσακρας και τετοια.....εχει βοηθησει πολυ κοντινο μου ατομο που περασε δυσκολα οταν λιποθυμουσε περιπου 20 φορες την ημερα και ειχε σπασμους σαν επιληπτικη.
Το θεμα ειναι να τον πιστευεις.....
πας μια φορα και δεν ειναι καν του στυλ σκαψιματος του παρελθοντος.
Αλλοι τους λενε κομπογιανιτιδες αυτους..εμενα δεν με νοιαζει!
Αφου τα παντα τελικα πηγαζουν απο το μυαλο μας εγω εκει βρισκω την ωθηση να ξεμπλοκαρω...
αυτα!
02-11-2010, 13:10 #6
Forever.young
««Το παν ειναι στο κεφαλι σας και πρεπει να νικησεται τις σκεψεις
που σας εγκλωβιζουν να ζησεται νορμαλ και αυτο γινεται.»»
Συμφωνώ. Είναι αποτέλεσμα αρνητικών βιωμάτων που έχουν την αρχή τους σε παιδική ηλικία.
Και σε μπλοκάρουν, δεν σε αφήνουν να χαρείς τη ζωή σου.
Ο ψυχολόγος θα σου δώσει μεθόδους να ελέγξεις τις σκέψεις για να αλλάξεις.
Απ εκεί και πέρα είναι στο χέρι σου.
Και δεν είναι και τόσο εύκολο να το ξεπεράσεις όσο φαντάζει για κάποιον που είναι απ έξω.
Κανείς δε ξέρει πόσο θα πάρει αυτό.γιάννης
02-11-2010, 13:35 #7
Εγω βλεπω οτι τα παιδια γραφουν στο φορουμ για να ακουσουν αν εχει κανεις βιωσει τα πραγματα που περνανε αυτοι και να τους βοηθησει δινωντας ιδεες και χρησιμες πληροφοριες ωστε να κοιταξουν τα πραγματα απο διαφορες πλευρες να το εξερευνησουν και να δουν αν θα εχει καποιο αποτελεσμα.Δεν ζητανε γιατρο.
Πιστεψε με ολα αυτα που γραφεις εδω κατω με τις σχεσεις κλπ ειναι υπερβολικα,ξερεις γιατι?Γιατι δεν εχουν καλη σχεση με τον εαυτο τους,πως περιμενεις να ακουσουν εναν \"αγνωστο\" και καλα επειδη εχει διαβασει καποια βιβλια και ξερει πολλες θεωριες κλπ
Νταξει δεν λεω ξερουν αρκετα πραγματα κλπ αλλα σκεψου λιγο,η ψυχολογια δεν ειναι γραμενη στα βιβλια.Πως να δωσεις απαντηση σε καποιον οταν δεν εχεις περασει αυτο που περναει?
Μονο ετσι μπορεις να τον καταλαβεις,οποτε θα του δωσεις καποιες συμβουλες,σωστα?
Αυτο που θελω εγω να πω μεσω αυτου του μηνυματος ειναι οτι εχω παρατηρησει πως περιμενετε απο φαρμακα και ψυχολογους να γινεται καλα και ειναι μεγα λαθος.
Για αυτο λεμε καποιους ανθρωπους δυνατους γιατι περνανε καποια πραγματα χωρις να κλαιγονται και να νιωθουν οτι θα πεθανουν η οτι η ζωη ειναι χαλια.
Δεν μπορεις να αποφυγεις τη ζωη Οποτε παλεψε την στο χερι σου ειναι,μην ζητας βοηθεια απο τους αλλους,δεν ξερει κανεις ποιος εισαι και πως νιωθεις.Το πιο κοντινο ατομο που θα μπορουσες να μιλησεις ειναι η μανα σου αν εχετε καλες σχεσεις,ετσι κανω εγω και παντα με ακουει,γιατι αυτη νοιαζεται πραγματικα.
Αλλα οσο να ναι δεν ξερει κανεις τι περνας.Βγειτε εξω και βρειτε πραγματα ωστε να μην εχετε χρονο να σκεφτεστε ασχημα και το παν ειναι να νικησετε τις σκεψεις σας,δεν ειναι τοσο αρνητικα τα πραγματα απλα εχετε σχηματισει λαθος εικονα.
Οταν καποιος ανοιγει ενα θεμα χτυπαει μια πορτα , περιμενει να του ανοιξουν , να δει οτι υπαρχει κοσμος που τον ακουει , οτι δεν ειναι φωνη βοωντος εν τη ερημω.
Και φυσικα θα ζητησεις βοηθεια απο τους αλλους εαν εχεις καταληξει σε αδιεξοδο.
Μιας και το σαϊτ εναι αλληλοβοηθειας και μονο αυτο , το τονιζουμε πολλες φορες σε καθε ποστ , γιατι πολλοι νομιζουν βρηκαν τροπο θεραπειας χωρις να κουνηθουν και απο την καρεκλα τους.
Δυστυχως σε πολλες περιπτωσεις θα πρεπει να πας στον γιατρο , θα πρεπει να παρεις φαρμακα και ουτοκαθεξης , δεν υπαρχουν ακριβως καλουπια που χωρανε ολοι.
Ειναι λιγο \"εγωϊστικο\" -δεν ξερω τι λεξη να βαλω εδω- να νομιζεις οτι μπορεις να τα καταφερεις μονος σου και να λιωνεις στην κυριολεξια ολοκληρη τη ζωη σου ή και να την τερματισεις λογω του οτι ΕΓΩ δεν παω σε ψυχολογο γιατι δεν εχει κατι να μου προσφερει ενας \"βιβλιοφαγος\" ή οτι ΕΓΩ δεν παιρνω ουτε ασπιρινη ποσο μαλλον αυτες τις αηδιες που πασαρουν.
Σιγουρα πολλα προβληματα ειναι τοσο φυσιολογικα και εισαι ακρως λειτουργικος με αυτα (γιατι κανεις απροβληματιστος) που δεν χρειαζεται ουτε να πας σε γιατρο , ουτε να παρεις φαρμακα.
Φυσικα ο καθενας μπορει να αγνοησει την οποια συμβουλη ή να την ακολουθησει , αλλα οταν χτυπαει την πορτα καλο ειναι να απανταμε καλοπροαιρετα, με σκεψη,συνεση και οπως μπορει ο καθενας:)[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
05-11-2010, 18:22 #8
Tο ιδιο ακριβως λεμε μονο που το να λες οτι δν παω σε ψυχολογο και δεν παιρνω αηδιες σημαινει οτι το σκεφτεσε αρνητικα,οταν λοιπον σκεφτεσαι κατι τοσο αρνητικα σημαινει οτι σε πειραζει κ για να σε πειραζει,σημενει οτι δεν τα εχεις βρει με τον εαυτο σου για αυτο σε τρωει τοσο,γιατι νομιζεις πως μονος σου δεν θα τα καταφερεις οποτε οι σκεψεις σου πανε στον ψυχολογο η φαρμακα για βοηθεια γιατι στις μερες μας ολοι λενε(πηγενε σε ψυχολογο..) ομως υπαρχει κατι που σε τραβαει πισω,παλι παιζεις με τις σκεψεις σου και κανεις τα πραγματα χειροτερα,Με λιγα λογια περιμενεις απο αλλους βοηθεια κ αυτο σε κανει αδυναμο,αμφιβαλεις?
Originally posted by keep_walking
Οταν καποιος ανοιγει ενα θεμα χτυπαει μια πορτα , περιμενει να του ανοιξουν , να δει οτι υπαρχει κοσμος που τον ακουει , οτι δεν ειναι φωνη βοωντος εν τη ερημω.
Και φυσικα θα ζητησεις βοηθεια απο τους αλλους εαν εχεις καταληξει σε αδιεξοδο.
Μιας και το σαϊτ εναι αλληλοβοηθειας και μονο αυτο , το τονιζουμε πολλες φορες σε καθε ποστ , γιατι πολλοι νομιζουν βρηκαν τροπο θεραπειας χωρις να κουνηθουν και απο την καρεκλα τους.
Δυστυχως σε πολλες περιπτωσεις θα πρεπει να πας στον γιατρο , θα πρεπει να παρεις φαρμακα και ουτοκαθεξης , δεν υπαρχουν ακριβως καλουπια που χωρανε ολοι.
Ειναι λιγο \"εγωϊστικο\" -δεν ξερω τι λεξη να βαλω εδω- να νομιζεις οτι μπορεις να τα καταφερεις μονος σου και να λιωνεις στην κυριολεξια ολοκληρη τη ζωη σου ή και να την τερματισεις λογω του οτι ΕΓΩ δεν παω σε ψυχολογο γιατι δεν εχει κατι να μου προσφερει ενας \"βιβλιοφαγος\" ή οτι ΕΓΩ δεν παιρνω ουτε ασπιρινη ποσο μαλλον αυτες τις αηδιες που πασαρουν.
Σιγουρα πολλα προβληματα ειναι τοσο φυσιολογικα και εισαι ακρως λειτουργικος με αυτα (γιατι κανεις απροβληματιστος) που δεν χρειαζεται ουτε να πας σε γιατρο , ουτε να παρεις φαρμακα.
Φυσικα ο καθενας μπορει να αγνοησει την οποια συμβουλη ή να την ακολουθησει , αλλα οταν χτυπαει την πορτα καλο ειναι να απανταμε καλοπροαιρετα, με σκεψη,συνεση και οπως μπορει ο καθενας:)
05-11-2010, 19:11 #9
Δεν είναι τόσο απλό το θέμα. Όσο παίρνουμε κάτι στο χαλαρό, δεν μας πειράζει τόσο. Όμως όταν κάποιος δεν μπορεί να πάρει στο χαλαρό κάτι, για πολλούς λόγους, ή επειδή είναι σοβαρό πολύ το πρόβλημα, πχ θάνατος, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ τη βοήθεα ειδικού. Δεν είναι οι ειδικοί για πλάκα, για κάποιο σκοπό έχουν υπάρξει. Όσο για τα φάρμακα, χρειάζονται σε πολλές περιπτώσεις σχεδόν πάντα όταν έχεις ένα ψυχολογικό πρόβλημα, γιατί όπως και όταν έχεις ζάχαρο παίρνεις φάρμακα, έτσι και όταν αρρωσταίνεις ψυχικά, έχεις πχ πανικούς, μόνο με φάρμακα θα το λύσεις.
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....