εγκλωβισμενη στο ιδιο μου το σπιτι...
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 28
    Member

εγκλωβισμενη στο ιδιο μου το σπιτι...

Καλησπερα,πρωτη φορα γραφω αλλα θα ηθελα να ακουσω αποψεις απο ανθρωπους που ειναι πραγματικα τριτοι!Ειμαι 30 ετων και πραγματικα πως να περιγραψω μια ζωη 30 χρονων?ξεκινω οσο πιο περιληπτικα μπορω...μοναχοπαιδι χωρισμενων γονιων, χωρισαν οταν ημουν 6 μηνων,ο μπαμπας εντελως μα εντελως απων(τον ειχα δει 15 φορες και αν μεχρι να φυγει απο την ζωη).Μια μαμα βραχος που παλεψε για να με μεγαλωσει και κανεις δεν αμφισβητει πως εκανε οτι καλυτερο για μενα.Δυστηχως η διψα της για δουλεια και επιβιωση δεν της επετρεψε να χτισει μαζι μου ενα διαυλο επικοινωνιας συνεπως δεν εχω σε καμμια περιπτωση τη σχεση μαμας κορης.Επελεξε να μεινει μονη χωρις συντροφο μιας και ολη της την προσοχη την εριξε σε εμενα και την ανατροφη μου.Δημιουργησε μια αρκετα καλη επιχειρηση στην οποια ειμαι απο τα 18 μου.Το προβλημα ξεκιναει περιπου απο εκει....Μεχρι σημερα δεν εχω καταφερει να ανεξαρτητοποιηθω..σαφεστατ α αυτη η δουλεια που εχει προσφερει ενα αμαξι,ταξιδακια εστω και επαγγελματικα και μια καλη ποιοτητα ζωης.Το θεμα ειναι η προσωπικη μου ζωη.Ποτε κανεις δεν εκανε για μενα (κατα την γνωμη της παντα).Ηταν και ειναι ολοι πολυ λιγοι,ασχημοι,θελουν να με εκμεταλλευτουν.Με την τωρινη μου σχεση εγω το μεγαλυτερο προβλημα.Τον βριζει συνεχως και ας τον εχει δει μια φορα.Κρινει την εμφανιση του,λεει πως εξευτελιζομαι,πως θα επρεπε να μην κυκλοφορω μαζι του και με πετυχουν οι φιλες της και τετοια.Το παιδι αυτο δεν ειναι κουκλος αλλα πραγματικα η αντιδραση της ειναι παρανοικη.Οσοι τον ξερουν εχουν απορησει με αυτη την σταση της...Εβγαλε απο το πουθενα συμπερασμα πως τωρα λεει ειναι καλος και οτι μετα μπορει να με χτυπαει(!!!!!!!!!!!!)Δεν σας ξερω παιδια και θα μπορουσα αν συνεβαινε κατι τετοιο να το μοιραστω με αγνωστους.Ο ανθρωπος με αγαπαει,με προσεχει και πραγματικα με καλυπτει συναισθηματικα οσο κανεις αλλος.Το θεμα μου ειναι πως μεσα στο σπιτι μου ειναι σαν να ζω σε πεδιο πολεμου.Δεν αντεχω αλλο...την ειρωνια της τις προσβολες της.Τηε εχω μιλησει πολλες φορες και της λεω πως ετσι με διωχνει και δεν το καταλαβαινει!Θελω να φυγω απο το σπιτι να ηρεμησω....ομως ακομα και στο οικονομικο ειμαι εγκλωβισμενη γιατι απλα..με πληρωνει εκεινη...ψαχνω για δουλεια να σταθω στα ποδια μου αλλα ακομα και αν φυγω ειναι μανα μου πως μπορω να κλεισω ετσι απλα την πορτα?

Senior Member
    τρομερη η ιστορια σου,,,,,,,,,,,,,,λογικα η μαμα σ φοβαται μην σε χασει απο διπλα της..........και την εγκαταλειψεις οπως ο πατερας σου...ειναι προφανες....
    I m a Good Person With Bad Attitude

Senior Member
    Μπορεις καλιστα να ζησεις το υπολοιπο της ζωης σου , κανοντας τα χατηρια της μανας , αν αυτο θες.

Καλυτερα μην προσπαθεις να της αποδειξεις πολλα με τα λογια, αλλα με τις πραξεις. Μην της λες οτι \"θα\" δουλεψεις και \"θα\" γινεις ανεξαρτητη (κακως που δεν εχεις γινει ηδη μεχρι τα 30 σου..!) , αλλα να το κανεις και να το δει.

Η αντιδραση της μαμας σου παντως ειναι φυσιολογικη , για τον κοσμο της τουλαχιστον. Σκεψου, σε μεγαλωσε, παλεψε για εσενα, αφιερωσε την ζωη της για να εχεις καποια πραγματα εγγυημενα, και τωρα βλεπει εναν \"ασχετο\" να σε παιρνει μακρυα της, ετσι στα καλα καθουμενα. Λογικο ειναι να σκεφτεται , \"μα καλα, μετα απο τοσα που εκανα για αυτη, εγω η μανα της(!), με προδιδει τωρα με τον πρωτο τυχοντα? Και ποιος ειναι αυτος δηλαδη? Τον ξερουμε και απο χθες? Μπορει να ειναι και κανας επικινδυνος! Πρεπει να την προστατεψω..! Για το δικο της το καλο!\"

Το προβλημα αρχιζει με αυτη την τελευταια φραση \"για το δικο της το καλο\" , μιας και συχνα κανουμε πραγματα για το καλο των αλλων, αλλα αυτα τα πραγματα ειναι για το καλο των αλλων , με βαση την δικια μας λογικη, και οχι την δικια τους.

ΕΧΕΙΣ απολυτο ΔΙΚΑΙΟ στο θεμα σου λοιπον και η μανα σου εχει ΑΔΙΚΟ , αν αυτο σε ηρεμει.

Παρολα αυτα, πρεπει να βρεις με καποιον τροπο να την κανεις να το πιστεψει οτι εχει αδικο και η ιδια, δεν αρκει να το πιστευεις μονο εσυ , εγω και ο Λακης. Και με φασαριες, φωνες, προσπαθεια αποδειξης οτι εχεις δικαιο κτλ , πετυχαινεις μαλλον το αντιθετο και της δινεις λογους να πιστευει οτι \"σου βαζουν λογια\" μαλιστα.

Τι μπορεις να κανεις?

Κλεισε τα αυτια σου, φορεσε ωτοασπιδες, μην την ακους οτι και αν σου λεει,

ενω παραλληλα προσπαθησε να σταθεις στα ποδια μονη σου. Εισαι 30 χρονων εεε..!

Σιωπηλη , και δυνατη, χωρις φασαριες και φωνες, θα αποδειξεις την αξια σου , πρωτα στον εαυτο σου (!!!) και μετα στην μαμα..! Και η αποδειξη αυτη θα της ερθει σαν δικια ΤΗΣ σκεψη μαλιστα σε στυλ \"βρε συ.. αυτη οντως τα καταφερε... μηπως τελικα την ειχα υποτιμησει λιγο?\"

Member
    Κατ\'αρχας ευχαριστω για τις αμμεσες απαντησεις!
    Να διευκρινισω πως οταν λεω με πληρωνει δεν καθομαι σπιτι και απλα περιμενω λεφτα:P...σε αυτην την επιχειρηση εχω δωσει οσα περισσοτερα μπορω!εχω δουλεψει και ακομα το κανω!
    Απλα.....νιωθω τοσο μεγαλη απογοητευση...ειδικα οταν την ακουω να μιλαει με τετοιο τροπο!!Ειναι η μανα μου..πως ειναι δυνατον να βγαζει τοση κακια?πως ειναι δυνατον οταν εκεινη μου εχει δωσει τοσα να μη με αφηνει να βρω την ευτυχια?ειναι σαν να προσπαθει να ζησει την δευτερη ζωη της μεσα απο μενα....χωρις λαθη χωρις αγωνες!ομως αυτο δεν γινεται!μια ζωη εχουμε και πρεπει να την ζησουμε με τα λαθη μας και τις επιλογες μας.
    Ειμαι ηδη σε αναζητηση εργασιας και επισης στην προετοιμασια σπιτιου που νοικιασε ο συντροφος μου για να μεινουμε μαζι!
    Αυτο που ομως θα ηθελα ειναι να ειμαστε ολοι χαρουμενοι και να μην ποναει κανεις ειτε δικαια ειτε αδικα...μαλλον ομως ζω σε συννεφακι ροζ...

Senior Member
    Εχεις πολυ δικιο

η μητερα σου απο την πλευρα της εχει επενδυση σαν σε ζευγαρι στην σχεση σας και δε θελει να τη χασει

αρα βλεπει τους συντροφους σου ως βρωμερους αντιζηλους

εσυ απο την αλλη σαν κοπελα θελεις να βιωσεις την συντροφικη σχεση

χωρις να κακιωσεις με την οικογενεια σου

αχ!

πολυ περιπλοκο οταν η μητερα δεν εννοει να καταλαβει

παρε κανενα βιβλιαρακι αυτοβοηθειας:

μηπως σας εκβιαζουν συναισθηματικα;

και το

Στηριξε τον εαυτο σου απο τις εκδοσεις καστανιωτη

ισως σου λυθουν καποιες αποριες

παντως μεθοδευσε το σιγα σιγα και θα σου βγει

δεν ειναι η μαμα σου τερας αλλα ουτε και συ τοσο μικρο παιδακι

θα εχετε μια πιο ισοτιμη σχεση σιγα σιγα αν κινηθεις απο την πλευρα σου γνωριζοντας τον εαυτο σου καλυτερα και αναλαμβανοντας οχι μεγαλα αλλα μικρα μικρα ρισκα
    Λεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)

Συμφωνώ και με τα δυο μέλη που σου έγραψαν.
    Να ξέρεις πως μπορεί εσυ να τραβάς όλο το μαρτύριο, αλλά σκέψου πως θα νιώσει όταν σε δει ώριμη και έοιμη να σταθείς στα πόδια σου. Δείξτης την ταυτότητα σου, θυμισέ της πως είσαι 30 χρονών και αν χρειαστεί φύγε και απο το σπίτι και από η δουλειά.
    Μόνο έτσι θα καταλάβει πως έχεις μεγαλώσει...

Senior Member
    ποσο δικιο εχεις..............ειναι ασχημο να μν σε ακουει η ιδια σ η οικογενεια!!!!!!δν το καταλβαινει πως γινεται κακια νομιζει πως σε προστατευει ετσι!!!!!!γτ δν κανονιζεις να πατε οι 2 σας σε οικογενειακο ψυχολογο?μια φιλη μ το εκανε κ επιασε!!!!

Senior Member
    Originally posted by Θεοφανία
    Συμφωνώ και με τα δυο μέλη που σου έγραψαν.
    Να ξέρεις πως μπορεί εσυ να τραβάς όλο το μαρτύριο, αλλά σκέψου πως θα νιώσει όταν σε δει ώριμη και έοιμη να σταθείς στα πόδια σου. Δείξτης την ταυτότητα σου, θυμισέ της πως είσαι 30 χρονών και αν χρειαστεί φύγε και απο το σπίτι και από η δουλειά.
    Μόνο έτσι θα καταλάβει πως έχεις μεγαλώσει...
    πιστευω αμα το κανει θα τσαντιστει πιο πολυ η μανα της κ θα την θεωρησει αχαριστη!!!!!!επειδη εκανε μια επιχειρηση κ αντι να την διατηρησει θα φυγει!εγω προτεινω να μν φυγει αλλα να μεινει κ απλα να διεκδηκησει το δικαιωμα της στην προσωπικη της ζωη!αμα φυγει απ την δουλεια θα ειναι σαν να σηκωνει τα χερια!

Member
    αγαπητη researcher το προβλημα ειναι πως τελικα εκεινη ποναει πιο πολυ απο εμενα!και θελω τοσο να της δωσω να καταλαβει πως ειμαι καλα πως ακομα σε αυτη την κολοζωη καλα ειναι τα λεφτα αλλα τι να τα κανεις αν δεν εχεις αγαπη και στηριξη?ειμαστε ολοι νεοι ανθρωποι!αν δεν βρουμε συντροφο να μας νοιαζεται πως θα παλεψουμε για το αυριο??
    Το κακο ειναι πως εχοντας τετοια ατμοσφαιρα μεσα στο σπιτι ξαφνικα δεν μπορεις να νιωσεις χαρα ακομα και αν με τον ανθρωπο σου εισαι καλα.πολλες φορες ξεσπαω και σε εκεινον..ειμαι πολυ πιεσμενη και ο καημενος ωρες ωρες την πληρωνει χωρις να φταιει...

Senior Member
    εμεις οι γυναικες ειμαστε τοσο σκυλες καμια φορα.............φαντασου να ησουν κ αγορι τι θα χες να παθεις :P

Member
    πιστευω αμα το κανει θα τσαντιστει πιο πολυ η μανα της κ θα την θεωρησει αχαριστη!!!!!!επειδη εκανε μια επιχειρηση κ αντι να την διατηρησει θα φυγει!εγω προτεινω να μν φυγει αλλα να μεινει κ απλα να διεκδηκησει το δικαιωμα της στην προσωπικη της ζωη!αμα φυγει απ την δουλεια θα ειναι σαν να σηκωνει τα χερια! [/quote]

δεν βγαζεις ακρη....τη μια λεει πως αυτος θελει να διαλυσει περα απο την οικογενεια μας και την δουλεια μας και την αλλη μου λεει πως τι τα θες τα λεφτα για να του φτιαξεις το σπιτι?πηρες το Σαββατο τι τα εκανες?ειναι δυνατον...????

Senior Member
    Παντως οτι και να γινει, προσεχε(!) μην τελικα καταληξεις να ζεις με την μαμα σου ...για παντα.

Το εχω δει σε διαφορες οικογενειες με μανα-ανυπαντρη κορη που ζουνε στο ιδιο σπιτι ...για παντα.

Δε μου αρεσε ΚΑΘΟΛΟΥ σαν θεαμα αυτο που εβλεπα, η μανα να ανακατευεται ΠΑΝΤΟΥ παντου παντου (σε μια περιπτωση διελυσε γαμο) , η κορη να της φωναζει , αλλα να υπακουει ταυτωχρονα(!) ,και γενικα μια τετοια οικογενειακη σχεση κυριαρχουσε. problematic one , if ya ask me..

Member
    μμμμμμμ.......ξεχασα να σας πω πως απ\'οταν χωρισε ζουμε με την γιαγια μου...το εχω δει αυτο το εργο μεσα στο σπιτι μου boltseed

Senior Member
    To καλο παντως ειναι οτι εχεις ηδη να σκεφτεσαι την πιθανοτητα του δεν_υπαρχει_μελλον_αν_συνεχ ιστει_το_ιδιο_βιολι.

και αυτο ναι... ειναι καλο..!

Member
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!

Page 1 of 2 12 LastLast