Results 1 to 14 of 14
Thread: νεα μαγικα χαπια
-
20-08-2010, 22:00 #1
νεα μαγικα χαπια
Ουάσινγκτον
Ουσίες που αλλάζουν την κατάσταση της συνείδησης θα μπορούσαν να είναι χρήσιμα στην αντιμετώπιση διαφόρων ψυχικών παθήσεων, προτείνουν τρεις νέες μελέτες σε ΗΠΑ και Ευρώπη: Οι πρώτες δύο δείχνουν ότι η κεταμίνη μπορεί να καταπολεμήσει την κατάθλιψη από την πρώτη δόση, ενώ η τρίτη εξετάζει ένα συνδυασμό ψυχεδελικών ναρκωτικών και ψυχοθεραπείας.
Η κεταμίνη, ένα αναισθητικό που χρησιμοποιείται κυρίως στην κτηνιατρική και προκαλεί ψευδαισθήσεις σε μεγάλες δόσεις, «είναι σαν μαγικό φάρμακο» κατά της κατάθλιψης, εκτιμούν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Γέιλ που δημοσιεύουν τα ευρήματά τους στο κορυφαίο περιοδικό Science.
«Μία και μόνο δόση μπορεί να έχει ταχύτατα αποτελέσματα που διαρκούν για επτά με δέκα ημέρες» δήλωσε στο AFP o Ρόναλντ Ντούμαν, καθηγητής Ψυχιατρικής και Φαρμακολογίας και επικεφαλής της μελέτης.
Σε αντίθεση με τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα, τα οποία πρέπει να χορηγούνται για αρκετές ημέρες ή εβδομάδες για να φέρουν αποτέλεσμα, η κεταμίνη βοήθησε εντός λίγων ωρών ασθενείς με αυτοκτονικό ιδεασμό, αναφέρει η ερευνητική ομάδα.
Η δόση, βέβαια, ήταν πολύ μικρότερη από ό,τι όταν η κεταμίνη χρησιμοποιείται ως παράνομο ναρκωτικό, περισσότερο γνωστό ως «Special K».
Πειράματα σε αρουραίους με συμπεριφορικές διαταραχές που συνδέονται με την κατάθλιψη έδειξαν ότι η κεταμίνη βελτιώνει την επικοινωνία ανάμεσα στους νευρώνες του εγκεφάλου, η οποία πιστεύεται ότι επηρεάζεται από το χρόνιο στρες.
Πάντως ο μηχανισμός δράσης παραμένει εν πολλοίς αδιευκρίνιστος.
Μια δεύτερη, ανεξάρτητη μελέτη του αμερικανικού Εθνικού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας διαπιστώνει ότι το 70% των ασθενών με κατάθλιψη που δεν βελτιώνεται με αντικαταθλιπτικά ανακουφίστηκε εντός λίγων ωρών έπειτα από τη χορήγηση μιας δόσης κεταμίνης.
Η τρίτη μελέτη για το θέμα δημοσιεύεται στο Nature Neuroscience από ερευνητές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ψυχιατρικής της Ζυρίχης.
Η ερευνητική ομάδα εκτιμά ότι η κεταμίνη και άλλα ψυχεδελικά ναρκωτικά, όπως το LSD και η ψιλοκυβίνη (η δραστική ουσία στα λεγόμενα «μαγικά μανιτάρια») μπορούν να συνδυαστούν με την ψυχοθεραπεία για την αντιμετώπιση παθήσεων όπως η κατάθλιψη, οι ψυχαναγκαστικές διαταραχές και ο χρόνιος πόνος.
Οι ουσίες αυτές μπορούν να δρουν ως ψυχικοί «καταλύτες» που αλλάζουν την αντίληψη των ασθενών για τα προβλήματα ή το χρόνιο πόνο τους.
Όπως δήλωσε στο Reuters ο Φρανζ Βόλενβαϊντερ, επικεφαλής της μελέτης, «οι ψυχεδελικές ουσίες μπορούν να δώσουν στους ασθενείς μια νέα προοπτική -ειδικά όταν έρχονται στην επιφάνεια απωθημένες αναμνήσεις».
http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231055906
κατι μου λεει οτι ερχονται καλοι καιροι για μας
- 20-08-2010, 22:52 #2
κατι αντιστοιχο ειχα διαβασει και στην ελευθεροτυπια πριν κανα μινα και ελεγε και για τις ψυχωσεις περιπου το ιδιο ..οτι βοηθανε ναρκωτικες ουσιες..
21-08-2010, 01:34 #3
φιλε αυτα ομωσ βοηθανε αλλα δε ξερουν τι παρενεργειεσ εχουν και για ποσο κανουν καλο η πρωτη απλοικη σκεψη που μου ηρθε ειναι οτι αν τα ναρκωτικα ηταν καλα δε θα πεθαιναν τοσοι ανθρωποι καποιοι απο αυτουσ κανουν περιστασιακη χρηση και παλι εχουν προβληματα
21-08-2010, 11:06 #4
γιατι αυτα που παιρνουμε εμεις τι νομιζεις οτι ειναι ; ναρκωτικα ειναι..
21-08-2010, 18:58 #5
Originally posted by maus
γιατι αυτα που παιρνουμε εμεις τι νομιζεις οτι ειναι ; ναρκωτικα ειναι..
21-08-2010, 20:52 #6
παιδια να πω κατι και γω...
καποιοι με προδιαθεση που θα παρουν κεταμινεσ, ι αλλιωσ special key τουσ βγαινει η καταθλιψη οπως και με οποιαδηποτε ναρκωτικα.
τωρα οσον αφορα τα αντικαταθλιπτικα εχο παρει μονο τα λαντοσ, και ναι δυστυχωσ αυτο που νιωθεις και αυτο που σου κανει τελικα, ειναι μια ελεγχομενη μορφη του οτι ακριβωσ σε κανουν να νιωθεισ και λοιπα ναρρκωτικα τυπου κουμπια, κεη και λοιπα.
θαρροσ, χαμογελο, ευεξια, πιστη στισ δυναμεισ σου, κοινωνικοτητα κτλ..
αυτο τωρα αναλογογωσ την ενταση τισ καταθλιψησ θελει και ρυθμισμα στη δοση.
δεν ξερω αν υπαρχει καποια αλλη ουσια που να βοηθουσε στην βιολογικι-κυταρικη δεν ξερω και γω πωσ λεγεται, αντιμετωπιση τησ καταθλιψησ.
για καποιο λογο ομωσ, πιστευω πολυ στο κοινωνικο περιγυρο, στουσ ανθρωπουσ και στη δυναμη που μπορουμε να παρουμε απο αυτο.
δεν ανφερομαι σε κλινικεσ περιπτωσεισ κατατονιασ κτλ.., αναφερομαι σε μασ που μπορουμε να κουναμα το χερι μασ και να γραφουμε εδω.
επισησ εγω εκοψα τα φαρμακα οταν ειδα πωσ τελικα ειναι τα ιδια με τα ναρκωτικα. για μενα εστω.σε αλλουσ κανει καλο και καλα κανουν και τα συνεχιζουν.καθενασ διαφορετικοσ καθενασ θελει αλλη θεραπεια
προσοχη με αυτο το καινοργιο, ειναι ακομα νωρισ και ειναι ακομα μεγαλη η κουβεντα περι ποσο τελικα βοηθουν στην καταθλιψη τα φαρμακα.
γεια σασ
22-08-2010, 00:35 #7
{{{{γιατι αυτα που παιρνουμε εμεις τι νομιζεις οτι ειναι ; ναρκωτικα ειναι..}}}-----------------------------------------------------------------------ναι αλλα αυτα που παιρνεις εσυ τα παιρνεις ΝΟΜΙΜΑ αφενος , και με ιατρικη ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ αφετερου,,,,,,και επιπλεον δεν θα χρειαστει να τα αγορασεις στην μαυρη αγορα ουτε να σπασεις κανα φαρμακειο ουτε να σε σερνουν στην φυλακη. Σκεψου τις διαφορες ,,δεν ειν και λιγες..............
22-08-2010, 06:10 #8
η δραση του ομωσ ειναι ιδια δεσ το ριταλιν και δεσ και την κοκα ειναι τα ιδια ακριβωσ το ενα μελετηθηκε πριν βγει και ειναι νομιμο και το αλλο βγηκε απο καπιο εργαστηριο και ειναι παρανομο αν υπηρχαν μελετεσ κι η κοκα νομιμη θα ηταν μη ξεχνασ και το αλκοολ ηταν παρανομο το 1900 ετσι θα γινει και με τα ναρκωτικα καποια θα γινουν νομιμα
24-08-2010, 04:11 #9
Η Κεταμίνη είναι ένα πολύ ενδιαφέρον μόριο,σχετικά ασφαλές σε χαμηλές δόσεις.
Αν μπορέσουν να κοντρολαριστούν οι παραισθησιογόνες της δράσεις,με κάποιο ίσως άλλο φάρμακο-ρυθμιστή,θα ήταν εφικτό να μετακινηθεί στην λίστα με τα νόμιμα συνταγογραφούμενα φάρμακα.Εταιρείες σαν την Eli Lilly που συνέθεσε πρώτη την ουσία θα έκαναν κρα για να την κυκλοφορήσουν και σε χάπια(κυκλοφορεί ήδη νόμιμα σε ενέσιμη μορφή για αναισθητική χρήση).
Μιλάμε πάντα για καθαρή Κεταμίνη σε απολύτως συγκεκριμένες,με ακρίβεια της τάξης δεκάτων του mg δόσεις,και όχι για Special-K του δρόμου που μπορεί να έχει προσμειχθεί με...οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει ο νους ενός χημικού ή/και η μία δόση να είναι πολλαπλάσια της μέγιστης ασφαλούς.
Λόγω όμως προφανών κινδύνων κατάχρησης θα έπρεπε πιστεύω να συνταγογραφούνταν μόνο σε υπεύθυνους ασθενείς.
17-09-2010, 11:42 #10
Η κεταμίνη είναι ωραία ουσία , εμένα μου αρέσει , επίσης με βοήθησαν πολύ τα μανιτάρια ψιλοκιβίνης , με τα μανιτάρια φεύγει το άγχος βλέπεις με διαφορετικό μάτι τι ζωή πολύ όμορφα. Δε καταλαβαίνω γιατί πρέπει να παίρνουμε αντιψυχοσικά με όχι ευχάριστα effect και να μη μας δίνουνε κάτι που θα νιώθουμε καλύτερα.
Στην Αμερική δίνουν αμφεταμίνες σε υπερκινητικούς με συνταγή ( Adderal ) .
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε στο maps.org , είναι μια αμερικάνικη εταιρία με νόμιμη άδεια για πειραματισμούς πάνω στα \'ναρκωτικά\' για θεραπευτικούς σκοπούς , πχ κάνουν ψυχοθεραπεία με lsd .
Επίσης η μαριχουάνα , είναι ένα πολύ ωραίο ηρεμιστικό που προσφέρει εφορία και δεν έχει παρενέργειες πέρα του ψυχολογικού εθισμού αλλά όλα τα ψυχοφάρμακα είναι εθιστικά.
Εγώ πρέπει να παίρνω risperdal και νοσηλεύτηκα πριν 4 μήνες αλλά τα έκοψα όλα . Όταν βγήκα επειδή μου έδωσαν πολλά φάρμακα risperdal aloperidin και seroquel ήμουνα σαν κακομοίρης , άψυχος γεμάτος προβλήματα . Τώρα τα έκοψα όλα πίνω 2 τσιγάρα τη μέρα να είμαι ήρεμος και είμαι καλά. Χρόνια με τρέχουν στους γιατρούς ανά διαστήματα αλλά πάντα στο χόρτο καταλήγω υποτροπιάζω μόνο άμα πάρω lsd.
17-09-2010, 19:36 #11
Originally posted by aliento
Η κεταμίνη είναι ωραία ουσία , εμένα μου αρέσει , επίσης με βοήθησαν πολύ τα μανιτάρια ψιλοκιβίνης , με τα μανιτάρια φεύγει το άγχος βλέπεις με διαφορετικό μάτι τι ζωή πολύ όμορφα. Δε καταλαβαίνω γιατί πρέπει να παίρνουμε αντιψυχοσικά με όχι ευχάριστα effect και να μη μας δίνουνε κάτι που θα νιώθουμε καλύτερα.
Στην Αμερική δίνουν αμφεταμίνες σε υπερκινητικούς με συνταγή ( Adderal ) .
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε στο maps.org , είναι μια αμερικάνικη εταιρία με νόμιμη άδεια για πειραματισμούς πάνω στα \'ναρκωτικά\' για θεραπευτικούς σκοπούς , πχ κάνουν ψυχοθεραπεία με lsd .
Επίσης η μαριχουάνα , είναι ένα πολύ ωραίο ηρεμιστικό που προσφέρει εφορία και δεν έχει παρενέργειες πέρα του ψυχολογικού εθισμού αλλά όλα τα ψυχοφάρμακα είναι εθιστικά.
Εγώ πρέπει να παίρνω risperdal και νοσηλεύτηκα πριν 4 μήνες αλλά τα έκοψα όλα . Όταν βγήκα επειδή μου έδωσαν πολλά φάρμακα risperdal aloperidin και seroquel ήμουνα σαν κακομοίρης , άψυχος γεμάτος προβλήματα . Τώρα τα έκοψα όλα πίνω 2 τσιγάρα τη μέρα να είμαι ήρεμος και είμαι καλά. Χρόνια με τρέχουν στους γιατρούς ανά διαστήματα αλλά πάντα στο χόρτο καταλήγω υποτροπιάζω μόνο άμα πάρω lsd.
δηλ. εγινε εισαγωγη σε ψυχιατρικη κλινικη επειδη πηρες lsd/?
οταν εισαι μονο με μαυρο δεν εχεις κανενα προβλημα?
εγω, πρωην χρηστρια κοκαινης αλκοολ κ χασισ, παρουσιασα ψυχωσικα συμπτωματα , εγινα χρηστρια της ψυχιατρικης κ των αντιψυχωσικων για τρια χρονια κ τωρα εδω κ ενα χρονο περιπου δεν παιρνω φαρμακα ,πινω αλκοολ κ δεν πλησιαζω το χασισ γιατι θεωρω οτι εχει σημαντικη ευθυνη για την ψυχωσικη μου καταρευση.Βεβαια δεν ειμαι καλα αλλα δεν νομιζω οτι το να ξανααρχιζα το χασισ θα με βοηθουσε να απαλλαγω απο την αλλοπροσαλη συμπεριφορα μου.
Σε εσενα το χασισ λειτουργει σαν αντικαταθλιπτικο κ οχι σαν ψυχωδηλωτικο?
17-09-2010, 20:37 #12
Πρώτη φορά που πείρα lsd μετά από 6 μήνες έβγαλα το πρώτο ψυχωτικό επεισόδιο , ύστερα διάβασα ότι είναι κοινή παρενέργεια μετά από 6 μήνες να εκδηλώνετε ψυχασθένια και λένε μάλιστα ότι δεν φταίει το lsd αλλά η προδιάθεση για τη ασθένεια του κάθε ατόμου.
Χασίς είναι ανάλογα τι θα πάρεις , όταν άρχισε να έρχεται το \'αλβανικό\' οι ψυχώσεις στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 50% , οι αλβανοί το πότιζαν με χημικά για κάποιο λόγο και αυτά προκαλούσαν το πανικό και τα ψυχωτικά επεισόδια που προκαλεί. Επίσης τα άσχημα του οφείλονται και σε αυτά που ακούγονται για το χόρτο , τη δαιμονοποίηση του σύν του ότι είναι παράνομο και βγάζει άγχος όταν το χείς.
Το καθαρό χόρτο δε βγάζει τίποτα το άσχημο με σωστή χρήση. Εγώ χάνομαι αρχίζω τις σκέψεις τα τρελά που έμαθα με τα ψυχοφάρμακα αλλά με ένα τσιγάρο χαλαρώνω και επανέρχομαι , μου δίνει το χώρο και το χρόνο να σκεφτώ ποιο καθαρά . Αν κάνω καιρό να ποιώ και πίνω ηρεμώ και βλέπω καθαρά τις ιδέες μου και αρχίζω τον εσωτερικό διάλογο για το τι είναι λάθος και τί σωστό και πείθομαι στο τέλος να συνεχίσω σε μια ποιο αισιόδοξη πραγματικότητα.
Το χρησιμοποιώ σαν εργαλείο και το θεωρώ πολύ ελαφρύ ψυχωδηλωτικό σε σύγκριση με τα μανιτάρια που παίρνω ανά διαστήματα.
Δε καταλαβαίνω το αλκοόλ που σε βοηθάει , έχω την αίσθηση ότι καλύπτει τα υπάρχοντα προβλήματα και δημιουργεί νέα και σωματικά και ψυχικά. Μπορείς να μου εξηγήσεις.
18-09-2010, 19:41 #13
Τι να σου εξηγησω! φοβαμαι να πιω χορτο ,ετσι τοχω στο μυαλο μου! οτι ειχα την προδιαθεση κ αυτο σαν ψυχωδηλωτικο μου την εβγαλε!
Το αλκοολ τα καλυπτει ολα κ μπορω κ πινω κ εξω ,μονη μου ! γιατι πλεον δεν μιλαω σε κανενα!
Τα φαρμακα τακοψα κ γενικα ειμαι χαλια!αλλα δεν ξαναπαιρνω φαρμακα κ νομιζω ουτε ελαφρια η βαρια ναρκωτικα!-φοβαμαι!!!!
12-11-2010, 19:45 #14
κ μενα το ιδιο μου τυχε κατερινακι,, ψυχωση κ χρονια διαταραχη πανικου μετα απο ενα διαστημα χρησης χασις..πολλες φορες σκεφτομαι πως αν δεν πλησιαζα το κ**χορτο αυτο ισως να μην παρουσιαζα ποτε ψυχωσεις...αλλα αμα τωρα εισαι 20χρονων δεν σκεφτεσαι τι συνεπειες μπορει να εχει αυτο που πας να κανεις...τεσπα θελω να πω πως εχω φιλους οι οποιοι πινουνε για χρονια χωρις κανενα προβλημα..αλλα σε μενα μονο κακο εκανε αυτη η ουσια.μαλλον καθε ανθρωπος αντιδραει διαφορετικα σε αυτα, κ εγγυησεις δεν υπαρχουνε.οποτε αν εδινα μια συμβουλη σε καποιον σχετικα με τετοιες ουσιες θα ηταν να μεινει στην απ' εξω
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....