Results 16 to 25 of 25
Thread: Έπαθα κνίδωση :(:(
-
11-11-2010, 22:11 #16
Κατσε, την γιατρο που σου εβγαλε την διαγνωση οτι εχεις κνιδωση δεν λες?
Τι θα πει οτι δεν ηταν πολυ προθυμη να απαντησει? Απο την στιγμη που εισαι ασθενης της σε εχει υπο την ευθυνη της αν παθεις κατι απο λαθος συμβουλες της. Σαφως δεν ειναι υποχρεωμενη να σηκωνει ολα σου τα τηλεφωνα , οκ, το καταλαβαινω αυτο , παρολα αυτα αν οντως χειροτερευεις δεν της το λες στο τηλεφωνο αλλα πας μια βολτα απο το ιατρειο να σε δει να το σιγουρεψει. Μπορει αυτο που εσυ αισθανεσαι οτι ειναι πυρετος να ειναι κατι αλλο που μπορει να το καταλαβει μονο ο ειδικος, για αυτο ισως δεν δινει πολυ σημασια στο τηλεφωνο.
- 11-11-2010, 23:30 #17
12-11-2010, 02:39 #18
Ευχαριστώ dora και arktos.
Λοιπόν, Boltseed την πήρα τελικά τηλέφωνο, της είπα για τον πυρετό, της είπα ότι μπορεί να χω πάθει καμμιά μόλυνση από τα παπούτσια, και μου είπε να πάρω αντιβίωση. Δεν μου είπε να πάω από κει. Φοβάμαι όμως να πάρω μήπως έχω κι εκεί αλλεργία, γιατί τα αντιβιοτικά είναι τα πρώτα που σε κάνουν να έχεις αλλεργίες. Μπορεί να είναι και τυχαίο αυτό, γιατί θα σας πω τη θεωρία μου, αφού απαντήσω στον pad.
Pad, το διάβασα, και έβαλα τέτοια αλοιφή πολλές φορές, αλλά μάλλον μου το επιδείνωσε το πρόβλημα. Το γράφει πάνω, ότι μπορεί να επιδεινώσει τις υπάρχουσες δερματικές παθήσεις.
Λοιπόν παιδιά, κάτι πολύ σημαντικό. Αρχίζω και πιστεύω στη διαίσθηση και τις σκέψεις. Δηλαδή, πιστεύω ότι ότι πεις θα το πάθεις. Μου έχει συμβεί κάποιες φορές αυτό, και η τελευταία φορά ήταν όταν είπα ότι γιατί δεν έχουν παρενέργειες τα αντιψυχωτικά; Ουγκ. Και να που με έπιασε. Σαν να ήθελα να το πάθω. Θα προσπαθήσω να σκεφτώ θετικά, γιατί δεν αγαπάω τον εαυτό μου, κάνω όλο αρνητικές σκέψεις, και άμα γίνω καλά, θα ανοίξω θέμα:) Οπότε και αυτό που έλεγα ότι είναι τυχαίο ότι τα αντιβιοτικά προκαλούν περισσότερο αλλεργίες, μπορεί να είναι όντως τυχαίο, απλά να έτυχε αυτοί που παίρνουν αντιβιώσεις, να κάνουν σκέψεις αλλεργίας. Μην το γελάτε καθόλου. Πρόσφατα, είδα μια εκπομπή και συγκεκριμένα το deal, που ήταν μία κοπέλα που κάνει ολιστική θεραπεία, δηλαδή θεραπεία με τη διαίσθηση. ;) Το θέμα είναι βέβαια να αγαπάμε τον εαυτό μας, γιατί άμα κάνουμε αρνητικές σκέψεις, θα πάθουμε κάτι αρνητικό. Είναι λίγο δύσκολο αυτό δυστυχώς. Περεταίρω πράγματα θα σας πω αν ανοίξω θέμα. Α και σε όσους περνάει σε 3 μέρες, είναι ίσως επειδή δεν αντέχουν άλλο με αυτή την σκέψη και άρα την αρρώστεια που έπαθαν, και κάνουν σκέψεις να γίνουν καλά και ίσως γι'αυτό περνάνε τα συμπτώματα σε 3 μέρες. ;)Last edited by whitecandle; 12-11-2010 at 02:49.
12-11-2010, 10:18 #19
Χμ, δεν ήταν συνεχώς, αλλά εμφανιζόταν πολύ συχνά και σε μεγάλες εκτάσεις του σώματος (ευτυχώς όχι πρόσωπο-λαιμό) εκείνα τα δυο χρόνια. Ο γιατρός τότε είχε πει να μην ασχολούμαι πολύ, να βάζω αλοιφή μόνο για τη φαγούρα αν ήταν ανάγκη (άμα ξύνεσαι επεκτείνεται η αλλεργία) και να τον παίρνω αμέσως τηλέφωνο αν γινόταν πιο σοβαρό και δεν υποχωρούσε σύντομα. Εγώ αφού κατάλαβα ότι ήταν απλά μια αλλεργία με πολλές αιτίες και όχι επικίνδυνη (απλά ενοχλητική), έπαψα να ανησυχώ και συνήθισα...όταν μάλιστα άρχισα να περνάω καλύτερα στην καθημερινότητα, σχεδόν εξαφανίστηκε. Ε, τι να κάνουμε, έχουμε ευαίσθητο δερματάκι! :)
Τώρα εσύ λες ότι με την αλοιφή χειροτερεύει...Γνώμη μου είναι, όπως σου έγραψε κι ο Boltseed να απευθύνεσαι πάντα μόνο στο γιατρό όταν ανησυχείς ή βλέπεις να χειροτερεύει ή βλέπεις κάποιο νέο σύμπτωμα...κι όχι από το τηλέφωνο αλλά από κοντά. Μην περιμένεις να σου πει 'έλα', πήγαινε εσύ. Κι αν δεν βλέπεις βελτίωση, πάρε και μια δεύτερη γνώμη.
Και δες πως θα μπορέσεις να ξεφύγεις λίγο από τις αγχωτικές σκέψεις και να ασχοληθείς με κάτι άλλο, γιατί αν η διάγνωση σου είναι σωστή, οι αλλεργίες σίγουρα χειροτερεύουν με το στρες. Εμπιστέψου κάποιον γιατρό και μετά ηρέμησε :)
12-11-2010, 13:58 #20
Αγαπητή marina38, thanks για την απάντηση. Καταρχάς δεν είναι θέμα του δέρματος, αλλά του ανοσοποιητικού. Έχει πρόβλημα λογικά. Όσο για τη γιατρό, δεν μπορώ να πάω αν δεν μου πει. Εξάλλου θα ήθελα να τη ρωτήσω πρώτα πριν πάω εκεί, αλλά δεν νομίζω να δεχτεί. Όσο για το ξύσιμο, δεν μπορώ να μην ξύνομαι, είναι πολύ ενοχλητικό και τέλος για το άγχος, προσπαθώ να μην αγχώνομαι, αλλά έχω και άλλα θέματα που πρέπει να λύσω(με το άγχος μου).
12-11-2010, 14:10 #21
Δοκίμασε τα παρακάτω.Πέρνα τους πομφούς με βαμβάκι ποτισμένο σε χαμομήλι,σκούπισε μετά απαλά με πετσέτα καθαρή,βαμβακερή,όχι τρίβοντας όμως,μετά βάλε πάνω ταλκ(δίχως άρωμα,πάρε ένα από το φαρμακείο).Πάρε τηλέφωνο,τι είν'αυτά γιατί παίζεις με την υγεία σου καλέ;
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
13-11-2010, 01:37 #22
Έλα Rain, τώρα είδα την απάντησή σου, thanks αλλά αυτά είναι γιατροσόφια, και αν το πω της μητέρας μου, δεν θα με πιστέψει, οπότε άκυρο εκτός και αν επιμείνουν τα συμπτώματα, οπότε τότε θα προσπαθήσω να την πείσω. Όσο για το τηλέφωνο, την πήρα ήδη δύο φορές, δεν την ξαναπαίρνω εφόσον κι αυτή δεν ενδιαφέρεται, μάλλον δεν είναι κάτι σοβαρό, και αν είναι (αοβαρό), θα παώ από κει. Αυτά. Α και το πάπλωμα ακόμα με πειράζει και όλες οι πυτζάμες που είναι κινέζικες ή δεν είναι βαμβακερές, ενώ εγώ τις πήρα για βαμβακερές. :@
13-11-2010, 01:53 #23
13-11-2010, 02:30 #24
Αρκτος πήγα την πρώτη φορά στη γιατρό, και μου είπε πως δεν χρειάζεται να ξαναπάω, μόνο σε 15 μέρες να δει και ένα άλλο θέμα που έχω.
14-11-2010, 20:46 #25
Εχω παθει και εγω κνιδωση καμποσες φορες, χωρις μαλιστα καποιο προφανη λογο! Δεν ηταν δηλαδη οτι εφαγα κατι, ή ηρθα σε επαφη με ζωα κτλ, αλλα εμφανιστηκε μονο του ξαφνικα! Το αντιμετωπιζω με αντιισταμινικα οποτε εμφανιζεται, αλλα ακομα δεν εχω παει να κανω αλεργικο τεστ... Εμενα με το που παρω το χαπακι μετα απο λιγη ωρα υποχωρει η φαγουρα και μετα απο λιγες μερες φευγουν εντελως οι κοκκινιλες και τα πρηξιματα! Υποψιαζομαι οτι σε εμενα ειναι ψυχογενες... Τι να πω, περαστικα και κανε κανενα τεστ να ξερεις σε τι εισαι αλεργικη να το αποφευγεις!
Και εμενα μου συνεστησαν διαιτα, αλλα δεν την τηρησα. Επισης μου ειχαν γραψει κορτιζονη, αλλα δεν την πηρα επειδη ειναι πολυ δυνατο φαρμακο και εμενα τα συμπτωματα υποχωρουν σχετικα ευκολα.
Το επικινδυνο ειναι αμα αρχιζει να πρηζεσαι στον λαιμο ή να νιωθεις δυσπνοια!
Ζαναξ. Εμπειρίες
17-06-2025, 21:02 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή