ΘΥΜΟΣ - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 27 of 27

Thread: ΘΥΜΟΣ

Senior Member
    Quote Originally Posted by god is in the rain View Post
    τι να πω μπορεί να έχετε και δίκιο,θα κάνω ότι μπορώ για να βοηθήσω τον εαυτό μου και να μπορώ να ζω καλά!ευχαριστώ για τη βοήθεια σας.καλο βράδυ!
    eγω θα ηθελα να σε ρωτησω κατι αλλο ?
    τι απαντησεις περιμενες εσυ??
    γιατι την απαντηση σου,και το καληνυχτα το εξελαβα σαν απογοητευση
    Το πρώτο σου χρέος πλαταίνοντας το εγώ σου είναι, στην αστραπόχρονη τούτη στιγμή που περπατάς στη γης, να μπορέσεις να ζήσεις την απέραντη πορεία, την ορατή και την αόρατη του εαυτού σου.
    ΚΑΖΑNΤΖΑΚΗΣ

Senior Member
    οποτε gitr, εχεις κανει αυτοδιαγνωση για ιψδ? η ιδψ σε πολλες περιπτωσεις ειναι λιγο μανικι για να την ξεπερασεις ολομοναχη, υπαρχουν φαρμακα κ θεωρειται καλη κ η γνωσιακη συμπεριφορικη θεραπεια για ιδψ. αν σκαλισεις παλαιοτερα θεματα στο φορουμ, εδω σε αυτο τον τομεα, μπορεις να βρεις ποστ του petran που εγραφε σεντονια περι του πως ξεπερνιεται.

για το θυμο, επισης μπορεις να δουλεψεις με ψυχ πως να τον διαχειριζεσαι.

(παντως να σου πουμε να βαρας ολους τους επιβατες των μμμ λιγο χλωμο!!!!!!)

ΥΓ: ωχ καλε τα smileys που πηγανεεεεεεεεεεεεεεεεεεε?

Junior Member
    God is in the rain Αν γνωρίζεις αγγλικά ένα πολύ ευκολοδιάβαστο βιβλίο που θα σε βοηθήσει πιστεύω (μου το έδωσε ο δικός μου προσωπικός ψυχολόγος) είναι το The Anger Solution, του John Lee. Ο άνθρωπος είναι φοβερός! Εδώ η ιστοσελίδα του: http://johnleebooks.com/index.html Σου εύχομαι καλή τύχη.

Junior Member
    Soft ειναι μια χαρά οι απαντήσεις,καμία απολύτως απογοήτευση,σκεπτική ήμουν εκείνη την ώρα!Lou και simply human ευχαριστώ πολύ,θα πάρω το βιβλίο που λες!Ευχαριστώ

Senior Member
    welcome to the club!ποσο ταιριαζουμε!αμα διαβασεις για μενα θα δεις τα ιδια νιωθω!ολοι διπλα μ ειναι βαλτοι να μ σπαν τα νευρα χωρις λογο εστω κ αν με κοιταξουνε! να σ πω, εισαι αγορι η κοριτσι? μπλεκεις συχνα σε καυγαδες κ φωναζεις στους φιλους σ?βριζεις πολυ συχνα ακομα κ οταν εισαι ηρεμος? κ νιωθεις πως ΟΛΟΙ σου επιτιθονται? αμυντικος μηχανισμος ειναι αυτο, ευαιρεθισμος στα νευρα. ταραζεσαι με αποτομα φωτα κ ηχους κ κινησεις μπροστα στην μουρη σου κ οταν καποιος φωναζει διπλα σ σ ρχεται να του κοψεις τον λαιμο? και φαντασιωνεσαι συχνα βια?
    I m a Good Person With Bad Attitude

Senior Member
    Το νιώθεις παρορμητικά σαν να θέλεις να το κάνεις ή απλα σου περνάει σαν σκέψη? Γιατι κ εγώ είχα κατι παρόμοιο..

Junior Member
    Σα σκέψη απλά είναι τόσο έντονη,σαν επιθυμία θα έλεγα βασικά!Νομίζω οτι αν τελικά το κάνω αυτό θα ηρεμήσω θα φύγει αυτο το βαρος που νιωθω!

Junior Member
    me vs myself, ναι σκεφτομαι βιαια πραγματα και περιττό να σου πω οτι αν κάποιος κανει το λαθος και μου πει κάτι στο δρόμο,ξερω εγω καμια παρατήρηση τιποτα,θα την πληρωσει αυτός έτσι?Ασε νευρααααα

Junior Member
    Ο θυμός είναι ένα συναίσθημα φυσιολογικό, και θα σας φανεί αστείο αλλά στο παραπάνω βιβλίο αυτό λέει, και απαραίτητο για αρμονικές σχέσεις! Πώς; Συνεχίζω να απαντήσω σύμφωνα με αυτά που λέει το βιβλίο: όταν το συναίσθημα αυτό το χειριστούμε σωστά. Γιατί εάν δεν το χειριστούμε σωστά τότε ο θυμός μεταμορφώνεται σε οργή η οποία δεν είναι πια συναίσθημα αλλά πράξη (με τα λόγια ή με τα χέρια). Η οργή πληγώνει αυτόν που έχουμε απέναντί μας. Κι επειδή αν είμαστε άνθρωποι σωστοί δεν θα θέλαμε να το κάνουμε αυτό. Όταν νιώσουμε την οργή του άλλου (με αυτά που θα μας πει ή κάνει), ή ακόμη και ένα καλοπροαίρετο (από την μεριά του άλλου) σχόλιο/κριτική που ίσως μας το διατυπώσει με τον λάθο για εμάς τρόπο, μας "πατάει" εκείνο το κουμπί που λέει "τώρα είναι η σειρά μου!" (που εννοεί "θα του τα χώσω", "θα του δείξω εγώ" κλπ. = πράξεις οργής). Κι εκεί πρέπει να αναζητήσουμε τη λύση, δηλαδή με τα σωστά λόγια είτε κατευθείαν στο άτομο που νιώθουμε ότι μας πληγώνει ή "πατάει τα κουμπιά των νεύρων" (μας εξοργίζει) είτε μέσω άλλου τρίτου ατόμου (φίλο μας, συγγενή αλλά και ψυχολόγο-αυτό είναι και το πιο σωστό εξαρτάται την περίπτωσή μας-γιατί όχι), θα καταφέρουμε να μάθουμε νέους τρόπους να αντιμετωπίζουμε την κάθε δυσκολία (ή ενοχλητικά άτομα κλπ.) όπου και εμείς θα αισθανθούμε καλύτερα γιατί δώσαμε στον άλλο να καταλάβει αλλά και ο άλλος με τον ωραίο τρόπο μας θα εκτιμήσει τις σωστές μας εξηγήσεις (στο εκάστοτε "εξοργίζον" θέμα) και οι σχέσεις θα είναι καλύτερες. Το συμπέρασμα προς το παρόν είναι να δουλέψουμε με τον εαυτό μας (και με βοήθεια από το σωστό άτομο-βοηθητή) για να τα έχουμε καλά και με τους άλλους. Είναι απλό και εφικτό! Το βιβλίο με βοήθησε/βοηθάει σαν φυλακτό ενάντια στις δυσκολίες της ζωής, συζώντας με μία δύσκολη υπόθεση η οποία δεν έχει κάνει αρκετή προσπάθεια να δει τον εαυτό της, κι όμως μου δίνει κουράγιο να μη σταματώ τον αγώνα για την ειρήνη μεταξύ μας! Καλό σας βράδυ.

Junior Member
    Όσοι και αν ενδιαφερόμενοι... ρίξτε μία ματιά στο παρακάτω:

http://www.e-psychology.gr/proforum/...d.php?tid=2674

Senior Member
    Quote Originally Posted by simply human View Post
    God is in the rain Αν γνωρίζεις αγγλικά ένα πολύ ευκολοδιάβαστο βιβλίο που θα σε βοηθήσει πιστεύω (μου το έδωσε ο δικός μου προσωπικός ψυχολόγος) είναι το The Anger Solution, του John Lee. Ο άνθρωπος είναι φοβερός! Εδώ η ιστοσελίδα του: http://johnleebooks.com/index.html Σου εύχομαι καλή τύχη.

για σου..το εχεισ σε cd????
    ...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...

..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....

..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
    Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...

Junior Member

The Anger Solution - CD

http://angersolutionbook.com/angerproducts.html

Αφού το βάλεις στο "καλάθι"/"cart"... πατάς εκεί που λέει "Ship outside the US" - για να το στείλουν εκτός Αμερικής σε εσένα στην Ελλάδα.

Καλή Τύχη!

ΥΓ. Εγώ έχω το βιβλίο.
    Last edited by simply human; 20-11-2010 at 17:34. Reason: additional info

Page 2 of 2 FirstFirst 12