Ενορατικά άτομα - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 25 of 25
    Senior Member
    ρε συ λαιτ δεν ειπα οτι υποτροπιασεσ ειπα οτι αυτα ειναι η βαση για να αναπτυχθει η ψυχωση σου οταν σε συμπτωσεισ πασ να δωσεισ ενα νοημα και να τισ εξηγησεισ εχεισ κανει ενα βημα προσ την ψυχωση

Banned
    Quote Originally Posted by pad View Post
    ρε συ λαιτ δεν ειπα οτι υποτροπιασεσ ειπα οτι αυτα ειναι η βαση για να αναπτυχθει η ψυχωση σου οταν σε συμπτωσεισ πασ να δωσεισ ενα νοημα και να τισ εξηγησεισ εχεισ κανει ενα βημα προσ την ψυχωση
    Ωχ! Εσένα έτσι σε έπιασε; Και πάλι δεν ξέρω, δεν είμαι σίγουρη, μπορεί και να υποτρόπιασα. Σκ..

Senior Member
    Quote Originally Posted by lightbluepath View Post
    Δεν σκέφτηκα καθόλου ακραίες τιμές, δεν έκανα καμμία μεθοδολογία, απλά το ήξερα! Ότι είχε γράψει τόσο. Ενώ αυτή ήταν σίγουρη ότι είχε γράψει κάτω από τη βάση!! Ενώ το τζόκερ είναι κάτι τελείως στην τύχη, δεν ξέρεις αν θα σου κάτσει και δεν έχεις τον άλλον να σε διαψεύδει συνέχεια ότι έχει γράψει κάτω από τη βάση.
    Αυτο που περιγραφεις ειναι διοραση...δηλαδη σου περιγραφει , ξερεις τον χαρακτηρα του αλλου οτι ψιλομιζεριαζει με την βαθμολογια και πετυχαινεις διανα, δηλαδη αυτη λεει εγραψε ας πουμε 3 και ςσυ ξεροντας την υπολογιζεις οτι εγραψε 6.
    Εγω εχω πανω απο 20 τετοια παραδειγματα στο ιστορικο μου.
    Με ελαχιστες και χαωδεις πληροφοριες να βρισκεις την λυση.
    Ειναι σαν το σκακι που αργησαν οι υπολογιστες να κερδισουν τον ανθρωπο , γιατι παρολο που υπολογιζαν ουτε ξερω ποσες χιλιαδες κινησεις το λεπτο και με "εξυπνα" προγραμματα , δεν μπορουσαν να νικησουν τον ανθρωπο που καταφερνε με τον τροπο που δουλευει ο ανθρωπινος εγκεφαλος να υπολογιζει μερικες κινησεις...αλλα ουσιαστικες.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Ωχ! Εσένα έτσι σε έπιασε; Και πάλι δεν ξέρω, δεν είμαι σίγουρη, μπορεί και να υποτρόπιασα. Σκ..
    Σιγα μην ειναι υποτροπη , εαν ηταν αυτο υποτροπη , τοτε ειναι ο υποτροπιασμενος ο μισος πλανητης , μην πω το μεγαλυτερο μερος.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Banned
    Quote Originally Posted by keep_walking View Post
    Αυτο που περιγραφεις ειναι διοραση...δηλαδη σου περιγραφει , ξερεις τον χαρακτηρα του αλλου οτι ψιλομιζεριαζει με την βαθμολογια και πετυχαινεις διανα, δηλαδη αυτη λεει εγραψε ας πουμε 3 και ςσυ ξεροντας την υπολογιζεις οτι εγραψε 6.
    Εγω εχω πανω απο 20 τετοια παραδειγματα στο ιστορικο μου.
    Με ελαχιστες και χαωδεις πληροφοριες να βρισκεις την λυση.
    Ειναι σαν το σκακι που αργησαν οι υπολογιστες να κερδισουν τον ανθρωπο , γιατι παρολο που υπολογιζαν ουτε ξερω ποσες χιλιαδες κινησεις το λεπτο και με "εξυπνα" προγραμματα , δεν μπορουσαν να νικησουν τον ανθρωπο που καταφερνε με τον τροπο που δουλευει ο ανθρωπινος εγκεφαλος να υπολογιζει μερικες κινησεις...αλλα ουσιαστικες.
    Ωχ μόλις χάλασε το ποντίκι μου. Βρε keep, καλά είναι αυτά που μου λες, αλλά δεν μπορούσα να κάνω τέτοιους συνειρμούς τότε, γιατί είχα ψύχωση. Το θυμάμαι χαρακτηριστικά, ότι ήμουν τόσο σίγουρη!! Χωρίς καμμία σκέψη, χωρίς κανένα λόγο. Και μάλλον μετά μου είπε ότι νόμιζε ότι είχε γράψει κάτω από τη βάση!!

Banned
    Quote Originally Posted by keep_walking View Post
    Σιγα μην ειναι υποτροπη , εαν ηταν αυτο υποτροπη , τοτε ειναι ο υποτροπιασμενος ο μισος πλανητης , μην πω το μεγαλυτερο μερος.
    Μακάρι να μην είναι υποτροπή, αλλά και οι υπερφυσικές δυνάμεις που νομίζω ότι έχω; Βέβαια η διαφορά είναι ότι πιστεύω ότι μπορεί να τις έχει πολύς κόσμος και όχι μόνο εγώ, ενώ στην ψύχωση νομίζω μόνο για σένα το πιστεύεις!

Senior Member
    Μακάρι να μην είναι υποτροπή, αλλά και οι υπερφυσικές δυνάμεις που νομίζω ότι έχω; Βέβαια η διαφορά είναι ότι πιστεύω ότι μπορεί να τις έχει πολύς κόσμος και όχι μόνο εγώ, ενώ στην ψύχωση νομίζω μόνο για σένα το πιστεύεις!

Ολοι οι ανθρωποι νομιζουν τον εαυτο τους "σπεσιαλ" ως ενα σημειο. Απο κει και περα φροντιζουμε να μην το παρακανουμε:)

Και ενα μελαγχολικο κομματι που χτυπαει ακριβως σε αυτο σημειο , πολυ ωραιο τραγουδι:
    http://www.youtube.com/watch?v=9eHus6M7Gpk

Senior Member
    Κάτι που βρήκα πρόχειρο στο ίντερνετ πχ. http://www.esoterica.gr/news/septemb...lga/boulga.htm
    Όσο για το θαύμα, θαύμα πιστεύω είναι η ύπαρξή μας από μόνη της...
    Το link παραπέμπει σε μια σελίδα όπου το κείμενο εκτός του ότι όπως είναι φυσικό δεν αποδεικνύει τίποτε, στερείται και σοβαρού περιεχομένου...

Οι ιστορίες τύπου Area 51 / Rosewell , νομίζω πως δεν μπορούν να προσθέσουν την παραμικρή βαρύτητα στην επιχειρηματολογία υπέρ της ύπαρξης ενόρασης..Θα πρόσθετα πως στη συγκεκριμένη περίπτωση, η απόδειξη εξωγήινης ζωής όχι απαραίτητα νοήμονος, μάλλον θα κατέρριπτε πολλές υπερφυσικές δοξασίες παρά θα τις επιβεβαίωνε...
    [B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]

Senior Member
    Ενόραση

Η ενόραση είναι η υποτιθέμενη ψυχική ικανότητα του να βλέπει κανείς πράγματα πέρα από την δύναμη της κανονικής όρασης.Η ενόραση συνήθως σχέτιζεται με την προεπίγνωση και τη μεθεπίγνωση.Η ικανότητα του να βλέπει κανείς στο μέλλον,αν δεν επιφέρεται από κρυσταλλοσκοπία,ναρκωτικά, έκσταση ή άλλα τεχνητά μέσα, ονομάζεται και "δεύτερη όραση". Οι άνθρωποι μπορούν να προβλέψουν το μέλλον.Το κάνουμε συνέχεια αλλά συνήθως, αν όχι πάντα, λαμβάνουμε υπ'όψιν μας την εμπειρία μας, την γνώση μας και τον περιβάλλοντα χώρο.Μερικές προβλέψεις από άτομα με ψυχικές ικανότητες όντως επιβεβαιώνονται.Το ίδιο όμως συμβαίνει και με προβλέψεις από άτομα χωρίς ψυχικές ικανότητες.Χωρίς αμφιβολία, η αναμονή για την έκβαση του μέλλοντος (σ.τ.μτφ.: δηλαδή για το πως θα γίνουν τα πράγματα ή πως θα εξελιχθεί μια σκηνή. Αυτή η "πρόβλεψη" είναι μια διαδικασία στην οποία βασίζεται ο εγκέφαλος για να πάρει απόφάσεις και να εκτελέσει κινήσεις του σώματος.Με βάση την εμπειρία ο εγκέφαλος "περιμένει" μια λογική ακολουθία γεγονότων σε μια σκηνή και προετοιμάζει την ανάλογες κινήσεις του.Φανταστείτε δηλαδή οτι περπατάτε στο δρόμο.Η σκηνή απότελείται από τα πράγματα που βλέπετε.Με βάση την εμπειρία σας ο εγκέφαλος σας "αναμένει" μια τυπική συμπεριφορά από κάθε αντικείμενο. Έτσι δεν θα περιμένατε τα αυτοκίνητα να πετούν ή τα πεζοδρόμια να σας μιλούν! Βασιζόμενος σε αυτή λοιπόν την εμπειρία σας, ο εγκέφαλος "προβλέπει" πως θα εξελιχθεί μια σκηνή και δρα ανάλογα.Αυτή είναι μια βραχυπρόθεσμη προβλεψη και είναι αναγκαία για την καθημερινή δραστηριότητα.Αν δεν υπήρχε η δυνατότητα να γίνεται τέτοιου είδους πρόβλεψη, είτε λόγω ανεπάρκειας
    του εγκεφάλου είτε διότι το σύμπαν ήταν δομημένο έτσι,τότε είναι αμφίβολο το κατά πόσο θα μπορούσε να αναπτυχθεί ζωή.Το σύμπαν θα ήταν μια συλλογή από χαοτικές κινήσεις και οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας ενός οργανωμένου συστήματος θα απότύγχανε.Η μακροπρόθεσμη πρόβλεψη,από την άλλη, είναι και αυτή δυνατή από τον άνθρωπο αλλά όσο πιο μακρυά αναφέρεται, τόσο πιο αναξιόπιστη γίνεται.Υπάρχουν όμως επιστημονικές μέθοδοι που μπορούν να κάνουν ασφαλείς προβλέψεις για ορισμένες διαδικασίες.Η επιστήμη χρησιμοποιεί τα μαθηματικά για να δημιουργήσει μοντέλα και με βάση αυτά, να μπορέσει να δει την εξέλιξη ενός συστήματος στο μέλλον·δηλαδή να κάνει μια πρόβλεψη. Το κατά πόσο αυτή η πρόβλεψη είναι αξιόπιστη, εξαρτάται από το μαθηματικό μοντέλο. Γενικά μπορούμε να πούμε οτι τα μοντέλα προσπαθούν να "κωδικοποιήσουν" τους κύριους παράγοντες που επηρεάζουν ένα σύστημα.Όσο πιο σωστά κωδικοποιείται η επίδραση των παραγόντων στο σύστημα (αλλά και όσους περισσότερους παράγοντες κωδικοποιεί),τόσο πιο αξιόπιστο γίνεται το μοντέλο και η πρόβλεψη.) είναι μια υποσυνείδητη διαδικασία και ουσιαστικά μια δεύτερη φύση του ανθρώπου. Στηρίζεται όμως σε φυσικές και "άχαρες" ικανότητες και όχι σε μυστηριώδεις ή υπερφυσικές δυνάμεις.

http://www.skepdic.gr/entries/Epsilon/enorasi.htm

η ενόραση αποτελεί ορθολογική γνώση του όντος, που δε συσκοτίζεται από τα πάθη, τα αισθήματα ή τις προκαταλήψεις.

Υπάρχουν διάφορα είδη ενόρασης:

Αισθητηριακή (με τις αισθήσεις)
    Ψυχολογική (εγγίζει τη συνείδηση)
    Εφεύρεση (σύνθεση αισθητηριακής ενόρασης και νοητικής ενέργειας),
    Ορθολογική ή νοητική έκφραση (απλή και άμεση θεώρηση ενεργών νοητικών δεδομένων)
    Μεταφυσική ενόραση (γνωρίζει την πραγματικότητα τελείως διαφορετικά, από τη λογική γνώση).

Δεν ισχυριζομαι ότι εχω καποια ενοραση απλως θα γραψω μια ιστορια που εχει ενδιαφερον.
    Δεν θα περιγραψω ακριβως τα τοσο εντονα συναισθηματα που ενιωσα γιατι περασαν τοσα χρονια , αν και θυμαμαι την σκηνη σαν να ηταν χθες .

Περιπου 1994 – 95 και επειτα από πολλαπλα τζακποτ στο λοττο , βλεπω στον υπνο μου 6 αριθμους .Παιζω αυτους του αριθμους και εχοντας μεγαλη χαρα , αγωνια και προσμονη , παρακολουθω την κληρωση ζωντανα.
    Αρχιζει η κληρωση και βγαινει ο πρωτος αριθμος το 7 που ηταν μαλιστα ο πρωτος αριθμος που ειχα δει . Αμαν λεω τι γινεται εδώ! Δευτερος αριθμος που βγαινει ηταν το 10 και ηταν ο δευτερος αριθμος που ειχα δει .Δηλαδη όχι μονο βγαιναν οι αριθμοι που ειχα δει αλλά εβγαιναν και με την σειρα που τους ειχα δει .Αυτο το πραγμα ηταν πολύ μεγαλο σοκ . Τοτε εκεινη την στιγμη κανω την σκεψη ότι ετσι και βγει ο τριτος αριθμος , εχω πιασει σιγουρα .
    Δηλαδη εκεινη η σκεψη θα μπορουσε να πει καποιος ότι ηταν λαθος ( εάν υποθεσουμε ότι κατά καποιο τροπο μπορει και να και ισως επηρεαζουμε το αποτελεσμα ) γιατι δεν ειχα την απολυτη βεβαιοτητα στο ονειρο ( αλλωστε ονειρο ηταν ) . Τριτος αριθμος που ειχα δει ηταν το 16 και όπως γυριζει η κληρωτιδα παει να βγει το 16 , το βλεπω και ξαναπαθαινω σοκ .Ο χρονος στην κυριολεξια εκεινη την στιγμη παγωσε για μενα . Ηταν σαν να το εβλεπα σε super slow motion .
    Μαλλον για να ειμαι πιο ακριβης , δεν ηταν κυριολεκτικο παγωμα του χρονου αλλά κατι ενδιαμεσο . Αυτό το παγωμα του χρονου το εζησα σε μια άλλη στιγμη που κυριολεκτικα παιζοταν η ζωη μου . Τοτε το ένα δευτερολεπτο το αισθανθηκα σαν να ηταν μια ωρα.
    (ξαναγυριζω στο θεμα )
    Ενω το βλεπω το 16 τοσο καθαρα και είναι ετοιμο να το φτυσει , τελευταια στιγμη το χτυπαει ένα άλλο μπαλακι και βγαινει άλλος αριθμος .
    Πω πω γκρεμιστηκαν τοτε όλα μπροστα μου .Ηταν τεραστια σφαλιαρα για μενα αυτό που ειδα .Απιστευτη εναλλαγη συναισθηματων . Σαν να μ’ βγαλε καποιος από την πριζα .
    Επειτα οι επομενοι αριθμοι που βγηκαν ηταν τελειως ασχετοι από αυτους που ειδα .
    Τις επομενες ωρες , μερες , μην πω και μηνες , σκεφτομουν ολο αυτό που συνεβηκε .Προσπαθουσα να σκεφτω εάν ηταν ετσι να γινει ή εάν εφταιγα εγω που δεν πιστεψα απολυτα στο ονειρο μου . Απειρες σκεψεις εκανα τοτε και σκεφτομουν ολες τις εκδοχες ..
    Παλι καλα που δεν μου το γυρισε τοτε σε ψυχωση .

Περιπου το 2006 παλι μετα από πολλαπλα τζακποτ αλλά στο τζοκερ , ξαναβλεπω στον ονειρο μου 5 αριθμους .Καταλαβαινω μεσα στο ονειρο ότι βρισκομαι σε ονειρο και επαναλαμβανω τους αριθμους να μην τους ξεχασω . Ξυπναω μεσα στην νυχτα και γραφω τους αριθμους στο κινητο . Παιζω πανω τους αριθμους και κατω στο τζοκερ συμπληρωνω ολους τους αριθμους . Μαλιστα επαιξα αυτους τους αριθμους 2 φορες (20 ευρω ).
    Τωρα (τοτε) εχοντας γνωση από την προηγουμενη φορα δεν βλεπω την κληρωση ζωντανα και πιστευω ότι θα κερδισω . Ειμαι σχεδον σιγουρος ότι θα κερδισω . Βαζω το σχεδον και όχι το απολυτα για ευνοητους λογους , δηλαδη αν δεν πιασω να μην τρελαθω . Δηλαδη καθαρα για αμυνα . Γινεται η κληρωση κι μετα από λιγο μπαινω στην σελιδα του ΟΠΑΠ να δω τα αποτελεσματα … και … λολ … δεν πιανω ουτε έναν .

Την επομενη μερα βγαινω για καφε με έναν φιλο και καποια στιγμη παω να του πω την ιστορια .Αυτος επειδη καναμε χρονια παρεα ηξερε και το προηγουμενο ονειρο που ειχα δει . Ενώ αφηγουμαι την ιστορια εντελως ανεμελα και παιχνιδιαρικα και πριν φθασω στο τελος ( που δεν επιασα κανεναν αριθμο ) τον βλεπω ξαφνικα να κερωνει . Το βλεμμα του ηταν σαν να ηταν ετοιμο να ακουσει τον χειροτερο του εφιαλτη . Ο τυπος πανιασε τελειως .
    Χα χα ο καριολης επειδη ελεγα τοσο ανεμελα την ιστορια , αυτος νομισε ότι θα του πω στο τελος και σαν να μην τρεχει τιποτα , ότι τελικα επιασα και τους 5 αριθμους . Μολις του ειπα ότι δεν επιασα τιποτα , ξαναβρηκε το χρωμα του λολ .
    Χα χα τι κομπλεξικος λαος που ειμαστε . Δεν θα μας πειραξει τοσο αν πιασει το τζοκερ ενας αγνωστος αλλά μπορει να τρελαθουμε εάν το πιασει καποιος γνωστος . Ο ορισμος του - να ψοφησει η κατσικα του γειτονα -.

Ξερω ότι θα πει καποιος ότι επειδη το σκεφτομουν συνεχεια ( που δεν συνεβαινε ) για αυτό εβλεπα αριθμους στο ονειρο μου.Συμφωνω αλλά εχω ακουσει ιστοριες ότι πολλοι εχουν δει αριθμους στο ονειρο τους και βγηκαν . Βεβαια υπαρχει ανωνυμια και δεν ξερουμε αν λενε οντως αληθεια. Παντως θα ηθελα πολύ να γνωρισω ατομα που καταφεραν κατι τετοιο . Κυριως θελω να μαθω τον τροπο σκεψης τους . Επειδη εχεις οντως απειροελαχιστες πιθανοτητες να πιασεις το τζοκερ ( http://stoklari.blogspot.com/2012/02...post_3688.html ) εάν πραγματι συμβαινει κατι τετοιο , με βαζει σε πολλες σκεψεις .
    Στο τελος καταληγεις ( που δεν καταληγεις ) να διερωτασαι εαν όλα είναι γραμμενα και μεις εχουμε την ψευδαισθηση της επιλογης ή επικρατει παντου η τυχαιοτητα .

Για την ιστορια 2 χρονια περιπου μετα ο “ φιλος “ μου φερθηκε με τον χειροτερο τροπο . Δεν πιστευα τον τοσο μεγαλο βαθμο μισους αλλά και αγνωμοσυνης που εκρυβε μεσα του .Ειχα δει βεβαια αρκετα σημαδια τα τοσα χρονια αλλά όμως ειχε το ταλεντο να το κρυβει τοσο καλα . Επειδη υπηρχαν παρα πολλες φορες που περναγαμε καλα , ειχα την ταση να προσπερναω τα οποια αρνητικα ( αλλωστε ποιος είναι τελειος ) . Λαθος μου μεγαλο . Υπαρχουν ανθρωποι που δεν θελουν κανενα ελεος .Οταν λογομαχησαμε ( και ξεκοψαμε ) ( γιατι αργοτερα συνεβησαν κι αλλα ) βρηκε την στιγμη να το κανει όταν την περιοδο εκεινη της ζωης μου βρισκομουν στο χειροτερο σταδιο . Ο,τι κι αν εκανα τοτε ,μα ο,τι κι αν εκανα , δεν μου εβγαινε απολυτως τιποτα .Δηλαδη η ψυχολογια μου τοτε ηταν στο χαμηλοτερο επιπεδο . Ε τοτε λοιπον … αποφασισε να με χτυπησει . Δεν πιστευα στα αυτια μου από αυτά που ακουγα .Απιστευτο μισος , αγνωμοσυνη και αχαριστια εβγαζε που τοσα χρονια τα εκρυβε μεσα του. Σαν να περιμενε χρονια την στιγμη που θα λυγισω για να με βυθισει ακομα πιο χαμηλα . Μαλιστα αυτό το ατομο ηταν το πιο ευεργετημενο από μενα . Ετσι ενιωσα στον πιο υψιστο βαθμο το - ουδεις ασφαλεστερος εχθρος εκ του ευεργετηθεντος –
    Δεν πειραζει , πηρα καλο μαθημα , γενικοτερα ας προσεχα .

Ετσι ( για να το κολλησω και με τα προηγουμενα ) θελω καποια στιγμη να ξαναδω αριθμους σε ονειρο αλλά αυτή την φορα να βγουν ( εάν γινεται αυτό ειπαμε ) . Ετσι να συναντησω τυχαια τον φιλο , να του πω την ιστορια και να δω το βλεμμα που θα παρει . Θελω αυτην την στιγμη να ξανακερωσει και θελω να το κανω εσκεμμενα .
    Μαλλον δεν με πειραζει να κερδισω από τυχαια επιλογη ή τους γραψω μονος μου τους αριθμους , αλλά οσο να ναι , εαν δεις στον υπνο σου αριθμους και βγουν , νομιζω ότι “ τσουζει “ περισσοτερο ( χα χα θυμηθηκα τον φιλο τον Tesla )
    Γενικοτερα θελω να πιασω 5+1 στο τζοκερ και όλα αυτά όχι για μενα ( λεμε τωρα ) αλλά για την φουκαριαρα την μανα μου :p

Page 2 of 2 FirstFirst 12