Φοβαμαι..για το μελλον μασ.. το δικο μου.. το δικο σασ.. ολων μασ..
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 27
  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    athina
    Posts
    3,863

    Φοβαμαι..για το μελλον μασ.. το δικο μου.. το δικο σασ.. ολων μασ..

    Ναι φοβάμαι πολυ..
    καθε φωρα που το σκέπτομαι κλαιω..
    Φοβαμαι.. γιατι δεν ξερω πoια ειναι η απάντηση.. πoια ειναι η λυση.. το σίγουρο ειναι πωσ θα καταλήξουμε στο συμπερασμα..
    ''απλωσ θα το ζησουμε..οπωσ μπορουμε''
    αλλα αυτο δεν μου παίρνει τον φόβο..

    μιλαω για ολη αυτη την οικονομικη κριση... για τισ θεσεισ εργασίας που λιγοστεύουν.. για το οτι ολο και περισσοτεροσ κοσμοσ εχει ολο και λιγοτερα χρήματα...

    φοβαμαι πωσ θα ημαστε η γενια των ''νεοπτωχων''..οπωσ ηταν οι νεοπλουτοι .. οι προηγούμενες 2 γενιεσ...
    ξερω πωσ ηταν αναποφευκτο λογο του οπωσ λεει και η μαμα μου..''παρα ηταν καλα..τοσα χρονια.. παρα ηταν ησυχα.. ''
    ομωσ πιστευω πωσ θα μπορουσαν να γινουν κινησεισ που μπορουσαν να αποφευχθούν.. καποιεσ καλητερεσ στρατηγικές κινησεισ... στον χειρισμο την οικονομικησ κρισησ..που δεν μπορω να καταλάβω γιατι δεν έγιναν.. πιο ανθρωπινη αντιμετώπιση… σε αλλον πλανητη ζουν αυτοί οι πολίτικοι-ηγετες?δεν νιωθουν?τοσο αναίσθητοι//??

    αυτα τα λογια .. αυτο το ποστ ηθελα αλλεσ 3 φωρεσ να τα γραψω να βγουν απο μεσα μου.. ξερω πωσ δισυχωσ ημαστε πολλοι που σκεπτόμαστε ετσι..και φοβομαστε ...

    ομωσ.. καθε φωρα περιμενα να περασουν τα εντονα συναισθήματα... ηξερα πωσ την επομενη μερα.. η ενταση θα έφευγε και η μερα θα με παράσερνε στην καθημερινοτητα τησ..και θα έπαιρνε μαζι και την τοσο εντονη θλιψη και τον φοβο..η μήπως ανησυχία να λέω καλητερα??..σιγουρα αυριο θα νιωθω καλητερα..αλλα παλι για πόσο?

    φοβάμαι.. γιατι ειμαι μολισ 26 χρονων.. δεν εχω ζησει ποτε ανετα οικονομικα (δεν με πειραζει αυτό) ..μα φοβαμαι πωσ ημαστε η γενια παρα γενια ,εκεινη που αναγκαστικά την πληρώνει.. για να ερθει η επομενη και να φερει την ανάκαμψη..
    φοβαμαι γιατι ξερω πωσ το να φυγω απο την χωρα ειναι μια καλη λυση..αν και αρχιζω να αναρωτιέμαι και γι αυτο.. στην Αγγλια ειδατε τι έγινε???...πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω...

    αυτοι οι λιγοι πολυ πολυ πλουσιοι θελουν να κανουν ολουσ τουσ αλλουσ πολυ φτωχουσ επιτηδεσ??...φτωχουσ .. με προβληματα υγειασ.. αμόρφωτους(χρειάζονται και λεφτα για καλεσ σπουδεσ)κακα τα ψέματα.....
    τι θελουν ? θελουν να γυρισουμε στα παλια?που βλεπουμε στισ ταινιεσ με την Αλίκη Βουγιουκλάκη ?..που ο καθενασ ειχε 2 ρουχα..2 ζευγαρια παπουτσια.. και δεν ειχανε να φανε?..ειναι πολύ παραξενο.. δεν θα εχουμε να φαμε μα θα μπορουμε να σερφαρουμε δωρεαν στο ιντερνετ σε καποιες περιοχες… με μπερδευει αυτό..

    τοτε υπηρχαν ομωσ τοσοι αστεγοι??
    τοτε ηταν αλλιωσ.. δεν ξερωμπερδευομαι με ..ολο αυτο..


    ενασ ανθρωποσ με νορμαλ μορφωση πχ πανεπιστημιακή η και λυκειακη.... να μην εχει την ευκαιρια να εργασει γιατι πολυ απλα δεν υπαρχει θεση γι αυτον..και να αναγκαζεται να κανει οτιδηποτε αλλο..για να επιβιωσει..

    ενασ ανθρωποσ χωρισ δικο του σπιτι... με αυτον τον τροπο και με την ανεργια που μεγαλωνει μπορει να καταληξει αστεγοσ..
    θα καταληξουμε ολοι αστεγοι?..ολοι εμεισ που δεν εχουμε ενα σπιτι στο ονομα μασ?...


    και πωσ να προχωρησεισ..οταν δεν θα υπαρχει θεση στην εργασια σου?..θα κανουμε δουλειές που δεν μασ πανε..που δεν μασ αρεσουν αρα και δεν θα τισ κανουμε καλα... δεν θα πληρωνομαστε καλα.. θα δουλευουμε πολλεεεσ ωρεσ για ψίχουλα ..θα πεινάμε ..θα στερούμαστε.. θα καυγαδίζουμε στο σπιτι γιατι ο χρονοσ που θα βλεπουμε τον συντροφο μασ ειναι πολυ λιγοσ…και αυτό καταστρεφει την υπομονη που εχουμε προς το ν αλλον και γενικα..προς την καθημερινοτητα...
    επειδη..θα ξενυχταμε σπαζοκεφαλιάζοντας ...



    και παλιοτερα δουλευανε σαν τα σκυλια..πολλεσ ωρεσ..το μονο που πραγματικα πιστευω πωσ αλλαξε ειναι οι ρυθμοί..

    τωρα οι ρυθμοι και η αποδοτικοτητα που απαιτούν ειναι δυσανάλογη,
    ..τωρα ο κοσμοσ ειναι πιο ακαρδοσ.. πιο απρόσωπος ο εργοδοτησ χεστηκε για το αν εσυ αντεχεισ την πιεση...νομιζω πωσ παλιοτερα δεν υπηρχε αυτο.. και γι αυτο μπορουσανε και ζουσανε ετσι...
    μηπωσ κανω λαθοσ?

    και τα παιδια μασ .. τι?....

    θυμαμαι πριν καμια 10 ετια που ειχα παει στην Πολωνια.. και ειχαν εφαρμωσει εναν απιστευτο νομο..που ελεγε πωσ ο κατωτατοσ μισθός ηταν 300 ευρω...για 8 ωρεσ δουλειασ...
    και ναι πολυυυσ κοσμοσ ζουσε ετσι γιατι ηταν οι μονεσ θεσεισ εργασιασ που μπορουσαν να βρουν..
    τωρα 10 χρονια μετα εχουν αλλαξει τα πραγματα .. ο κατωτατοσ μισθός ειναι καπου στα 500-600 ευρω οπωσ κι εδω.. αλλα οι δυνατοτητεσ ειναι αλλεσ.. οι συνθηκεσ εργασιασ ηταν παντα αλλεσ.. πιο ανθρωπινεσ. .. δεν θα πήγαινα ποτε να ζησω εκει μόνιμα.. αλλωστε θα αρρώσταινα λογο του κλιματοσ.. θυμαμαι όμως που ενιωθα ευγνωμον που ζω στην Ελλαδα..που εχουμε λογικουσ νομουσ και εχουμε εναν νορμαλ κατωτατο μισθο.. τοτε καπου 550 ευρω..

    τωρα νιωθω πωσ θα πληρωσουμε την θεληση μασ να μην φυγουμε απο την χωρα.. με φτωχια.. μιζερια.. πολυ πονο.. δυστυχία .. θυμο.. νευρα , τσακωμούς.. ψυχικα προβληματα.. κακη μεταχείριση στην εργασια..
    πωσ ολα αυτα θα ειναι για να μπορουμε να απολαμβανουμε τον ηλιο και την θαλασσα....και αυτό το αερακι…

    πωσ θα καλταληξουν τα παιδια μασ.. χωρισ δυνατοτητεσ καλων σπουδων.. μιασ και το παιδαγωγικο μασ συστημα παει απο το κακο στο χειροτερο..
    αν και ποτε δεν ηταν εξαιρετικά καλο..
    ξαφνικα γινομαστε οι ''αλβανοι τησ ευρωπησ'' και τρελαινομαι....τρελαινομαι απο την λυπη μου..

    δεν θελω να φυγω απο εδω.. δεν θελω να ειμαι σε μια χωρα που δεν μιλανε Ελληνικα.. οσο χαζο και αν ειναι.. νιωθω πωσ θα με επιρεασει πολυ ασχημα ψυχολογικα κατι τέτοιο ..χαζο ε???...κι ομωσ... ..θα μου πεις πως πηγαινε εσυ..και παντου θα βρεις γκετο ..πχ με Ελληνες… αλλουν μεταναστες…
    όμως εγω ειδα την μανα μου να στερειτε ειδα να παλευει με τον ρατσισμο και με 1002 αλλα πραγματα.. για να τα καταφερει ως μια γυανικα 29 χρονων μεταναστρια.. την ειδα να το πληρωνει ψυχικα.. να σκληρενει.. ν παυει να εινα αυτή που ηταν και ισως ηθελε να γινει.. να ποναει εμένα ψυχικα.. να με αφηνει ψυχικα εγκαταλλελημενη.. επειδη δεν μπορυοσε να προλαβει ούτε να δωσει στ απαντα.. και παντου..
    και δεν θέλω να γινω μεταναστρια όπως κι εκεινη.. ειμαι παιδι μεταναστων και έχω δει πως είναι τα ‘’γκετο’’ .. εμεις βεβαια ποτέ δεν γιναμε μελως τετοιου γκετο.. αλλα δεν θέλω να γινω..
    δεν το θέλω και για το παιδι μου…
    αυριο θα μου λεει πως επρεπε να ειχα φυγει?τι θα του πω..πως δεν εφυγα γιατι ενιωθα πολύ αβολα με μια τετοια σκεψη??θα με πει εγωιστρια.. θα του πω πως αυτό θα εξασφαλιζε την καλητερη ψυχικη και σωματικη μου υγεια… και θα μου πει..πως και παλι δεν ειμαι υγειης.. πως και παλι…και που εμεινα.. είναι πολύ πολύ δυσκολα…
    πως θα ηθελε αν ημουν άλλη..να μην σκεπτόμουν έτσι (θεε μου.. ευχομαι αυτό να μην συμβει ποτέ..και σε κανεναν)

    δεν θελω να φυγω και να ζω με ανθρωπουσ ψυχρουσ .. πιο κλιστουσ.. πιο ''ευρωπαίους''.. δεν θελω να χασω το κλιμα.. δεν θελω στην τελικη να εγκαταλείψω την χωρα μονη τησ με εκατομμύρια γερουσ ανθρωπουσ που θα αργοπεθαίνουν.. ξαλαφρώνοντας οικονομικα την χωρα σιγα σιγα.. καθώς θα ειναι οι μονοι που θα εχουν μείνει,...
    και φοβαμαι πολυ..γιατι δεν βλεπω την λυση..
    γιατι παρ ολο που ειμαι λογικη.. αρκετα εξυπνη.. αρκετα δημιουργική ..με φαντασια..αισιοδοξη.. δυναμικη.. θαραλλεα πιστευω...

    φοβαμαι..
    πωσ δεν ξερουμε τι να κανουμε για να αντιστρέψουμε τα πραγματα και πωσ η ανακαμψη θα ερθει μοναχα αν γινουν ολοι φτωχοι.. φυγουν ολοι οι νεοι.. και σε 20 χρόνια που θα εχουν πεθανει οι μισοι τουλαχιστον παππούδες που θα εχουν μείνει πισω.. θα ξαναγυρισουν οπωσ παλια..οι μεταναστεσ.. και θα φερουν λευτα απο τον κοσμο στην Ελλαδα και θα την δυναμωσουν και παλι..

    φοβαμαι ομωσ.. γιατι βλεπω πωσ η ευρωπη καταρρεει.. και πωσ ολοι φτωχαίνουν.. πωσ ολη η γη παει για πτωχευση..
    φοβαμαι γιατι δεν ξερω τι να κανω..
    κλαιω.. γιατι ποναω για εμενα για εσενα.. για ολουσ εμασ...
    ...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...


    ..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....

    ..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
    Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    athina
    Posts
    3,863
    παψαμε λεει να παραγουμε σαν χωρα το οτιδηπωτε γι αυτο και πτωχευσαμε.. ναι αλλα και να παραγαμε τωρα ποιοσ θα αγόραζε?...αφου ο κοσμοσ πια δεν εχει λευτα..
    καταλαβαινω πωσ ισωσ αυτη ειναι η λυση..πωσ εφοσων 3 παγκοσμιος πολεμος δεν έγινε.. και δεν υπαρχει αναγκη ξανα χτισίματος ολοκληρων πολεων και χώρων.. ισωσ οι βομβεσ και οι καταστροφεσ ειναι αυτεσ αυτη την φωρα.. οικονομικεσ..και περιμενουν να ψοφήσει με διαφόρους τροπους ένα μεγαλο ποσοστο ανθρωπων για να γινει χωρος..

    δεν καταλαβαινω γιατι δεν βοηθανε απλα τισ χωρεσ που εχουν αναγκη.. θα μου πεις... και γιατι οι αναπτυγμένες χωρεσ δεν βοήθησαν ποτε πραγματικα την πχ Αφρική να μπορει να επιβιωσει..
    γιατι κανεισ δεν χαριζει ολα του τα λευτα..πολυ απλά..
    αλλα..απο την αλλην.. τα παντα ειναι μια αλυσιδωτη αντιδραση.. ο ενασ στηριζει η παρασερνει στην καταστρεφη, τον αλλον..

    φοβαμαι επισεισ.. γιατι .. ειμαι νεα.. γιατι οπωσ παλιοτερα σαν σημερα κανανε εξεγερση οι νεοτεροι και οι συνομιλικοι μου εναντια στην χουντα...
    εγω φοβάμαι να κανω εξεγερση.. και ακομη και αν θελω να κανω.. δεν ειμαι καθολου πεπεισμένη πωσ αυτη ειναι η λυση.. να κανουμε εξεγερση να κανουμε τι?..να κλεισουμε την βουλη.. ? να την διαλυσουμε?... να σκοτώσουμε ολουσ τους πολιτικουσ?
    να προκαλεσουμε χειροτερο χαοσ?....τι να κανουμε? τι πρεπει να κανουμε εμεισ οι νεοι.. γιατι εμεισ πρεπει να κανουμε κατι..
    εμεισ... κανεισ αλλοσ..

    ποναω.. γιατι δεν ξερω ισωσ τελικα ειμαι πολυ ηλιθια η αμόρφωτη και δεν ξερω τι πρέπει να κανω για να βοηθησω.. τι πρεπει να κανουμε ολοι μασ..
    στην τηλεόραση οι πολιτικοι μασ λενε ολο ψεμματα.. σημερα άκουσα πωσ ο ηλιθιοσ νομοσ που νομιμοποιεί την έλλειψη κατώτατου μισθού μπαίνει σε λειτουργία..
    πωσ η ανεργια .. τρελαινεται..
    πωσ το έλλειμμα αντι να μειωνεται με ολααυτα που εχουν ειδη μαζεψει απο τισ μισο αδιεσ για να μην πωσ αδιεσ τσεπεσ μασ.. μεγαλωσε... γιατι???????????



    δεν μπορω να το καταλαβω.. τον ρωτησαν τον Γιωργακη ποσα χρονια θα χρειαστει να ζησουμε στην φτωχια για να ανακαμψει παλι η Ελλαδα?... και δεν απαντησε.. σαφωσ δεν μπορει να ξερεισ ακριβώς.. αλλα μηπωσ δεν υπαρχει ελπιδα.. και τζαμπα δινουμε το οτιδηποτε??...απο την αλλην αν χρεωκοπησει ολο το δημοσιο και η χωρα.. το χαοσ.. δεν θα συμμαζεύεται... θα γίνει ανύπαρκτη η χωρα.. θα γινουμε πρωτόγονοι..

    θα μου πεισ.. και στα παλιωτερα τα χρονια οι ανθρωποι τα ειχαν ζησει αυτα και οκ επιβιωσαν μια χαρα..
    πρεπει να να τερασουμε τωρα κι εμεισ?...να παλεψουμε ..αλλα να παλεψουμε με τι?...με τον ανυπαρκτο εργοδοτη?..με το ψευτικο εκπαιδευτικο συσυημα?..με την κακια και κλειστομαλια του κοσμου..των ανθρωπων?με την ακαρδια?..με την απιστευτη φιλοδοξία που υπαρχει διπλα μασ??με την ελλειψη εμπιστοσυνης?με την απληστια?

    αναρωτιεμαι αν φταιει το οτι δεν με νοιάζει το αν θα ζησω λιτα.. το οτι δεν ειμαι ουτε πολυ φιλοδοξη ουτε ανταγωνιστικη.. πωσ θελω να μπορω να επιβιωσω ομορφα.. και καλα.. ευτυχισμενη .. με αυτα που εχω.. γεματη μεσα μου.. εκτιμωντας αυτά που έχω κάθε μερα..οσα κι αν είναι..


    αλλα αυτο που ερχεται .. δεν ειναι λιτότητα. ειναι φτωχια.. μεγαλη φτωχια.. πολυ αγχοσ.. δεν βλεπω την ελπιδα.. παρ ολο που πιστευω.. πολυ..σε αυτη..

    ναι να ζησω λιτα πολυ λιτα.. αλλα να εχω να δωσω στο παιδι μου να φαει..
    ξερω πωσ θα πειτε πωσ υπερβαλω.. αλλα δυστιχωσ δεν νιωθω πωσ υπερβαλω.. απλωσ φοβάμαι πολυ..

    μα τοσο ανικανη ειμαι??τοσο ανικανοι ημαστε ολοι οι νεοι???... κατι θα υπαρχει που θα μπορουμε να κανουμε.. τι μπορούμε να κανουμε βρε παιδια?
    100000 σορρυ για τα λαθη και το μεγαλο ποστ..
    ...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...


    ..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....

    ..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
    Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    4,495
    Καλή σου μέρα Adzik.:)
    Nοιώθω την αγωνία σου,σε καταλαβαίνω.Δεν είσαι η μόνη με τέτοιες ανασφάλειες,φόβους,με τον ίδιο τρόμο κοιμούνται και ξυπνούν χιλιάδες συμπολίτες μας.Είμαστε μία χώρα που οικονομικά είναι ντεντ.Αλλά αυτή η διαδικασία του αργοπεθάματος,είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα.Με τη γεωργία που δεν στηρίχθηκε αλλά χτυπήθηκε,με την κτηνοτροφία που αφέθηκε αβοήθητη,με τη ισχύ της ρεμπελιάς και του ό,τι νά'ναι,δίχως οργάνωση,δίχως υποδομή και έλεγχο,δίχως συμμετοχή από καρδιάς να φτιάξεις έναν τόπο για προκοπή και να τον θωρακίσεις με δυνατότητες,αλλά με ψηφοθηρία,πελατεία,φωνές πολιτικών χωρίς νόημα,με εφέ δίχως ουσία.
    Δεν ξέρω τι θα φέρει για όλους μας το αύριο,ούτε για το παιδάκι σου(που να το έχετε πάντα καλά!).Αλλά δε θα αφεθώ στον μηρυκασμό του ό,τι χάθηκε και δε θα ξαναγυρίσει.Θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατόν με ό,τι έχουμε.Γι αυτό που μπορεί να έρθει.
    Προσπάθησε να είσαι ήρεμη και ψύχραιμη μικρούλα μου.Να μένεις προσηλωμένη στο κέντρο σου,προσλαμβάνοντας και τα ερεθίσματα από το περιβάλλον.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Αθήνα
    Posts
    5,044
    Και ποιος ειπε οτι η Ελλαδα εχει μηδενικη παραγωγη; Παω στο σουπερμαρκετ και παιρνω Μακεδονικο γαλα για το πρωινο μου με 1.60€, τυρακι φετα για την μεσημεριανη μου σαλατα, Ελληνικο καφε, λαχανικα, φρουτα Ελληνικης παραγωγης. Ψωμι απο τον φουρνο της γειτονιας. Ελληνικο κινηματογραφο εχουμε αλλα εχουμε ξενοποιησει την κουλτουρα μας και δεν αρεσει στους περισσοτερους (να'ναι καλα οι Ελληνιδες που κρατανε ψηλα την σημαια γιατι εγω δεν παρακολουθω ουτε Ελληνικες σειρες, ουτε Ελληνικο σινεμα... μου αρεσαν περισσοτερο οι παλιες παραγωγες τυπου Σαπουνοπετρα με Ζουγανελη, Παπαδοπουλο, Πουλικακο). Ελληνες μουσικους εχουμε μπολικους. Ελληνες του εξωτερικου επωνυμους εχουμε και στις τεχνες και στην επιστημονικη κοινοτητα. Οι Ελληνες αποτυχημενοι δεν ειμαστε, ουτε ρατσιστες στον ιδιο βαθμο με αλλους λαους. Ηθικη συνειδηση υπαρχει για την υγεια.

    Δεν υπαρχει: οργανωση στον αγροτικο τομεα, στον τουρισμο, στην ναυτηλια και στους περισσοτερους κλαδους αφου ο Ελληνας 1. εκανε το παν για να εξοντωσει τα αφεντικα του ετσι 2.κατεληξε να χειραγωγειται απο ξενους πορους, απο πολυεθινικες και να στερειται σημαντικης συμμετοχης στην Ελληνικη παραγωγη η οποια 3. δεν ανηκει στην Ελλαδα παραδοξως αλλα στα συμφεροντα. Τα κρατη απο την αλλη για να μην χασουν τον ελεγχο προσπαθουν να λαβουν μετρα επιπεδου Ρωμαικης αυτοκρατορειας, με σκλαβους που πρεπει να δουλευουν μεχρι να αρρωστησουν. Για τι οικονομικη κριση μιλαμε; Μονοι μας βγαλαμε τα ματια μας. Το κρατος απλα μας πλακωσε στους φορους.

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    athina
    Posts
    3,863
    Kαλημερα παιδια... χεχεχ ε ναι ημουν λιγο δραματικη εχθεσ.. αλλα το παθαινω καμια φωρα αυτο...

    προσωπικα πιστευω πολυ στην αποκεντρωση... οι ανθρωποι να γυρνουσν στα χωρια.. στην γεωργια και την κτηοτροφια πο λεσ Ρειν μου.. εγω θα το εκανα αμεσωσ..αλλα τωρα κατι τετιο θα μασ εφερνε τα προσ το ζειν?...οταν εχουν υποβαθμιστει οικονομικα τοοοσα προιοντα....

    αναρωτιεμαι εναν ανθρωπο να σκεφτεται το τι θα κανουμε για να φτιαξει η κατασταση δεν εχουν?με ιδεεσ?...
    αν στηριζε αυτη την κινηση το κρατοσ..πιστευω πωσ ολα θα ανακουφιζοντουσαν και θα καλητερευαν..

    να τουσ το προτεινουμε? ¨):)
    ...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...


    ..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....

    ..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
    Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    athina
    Posts
    3,863
    Οπωσ λεει και ο αντρουλησ μου.. ''δεν εχουμεε καλουσ μανατζερσ'',,, ε ασ βρουμε...επιτελουσ ωωωωωωω
    ...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...


    ..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....

    ..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
    Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Thessaloniki
    Posts
    1,156
    Καλή μου Adzik, η αγωνία κι ο φόβος σου είναι απόλυτα δικαιολογημένοι, γιατί όλοι αυτοί οι μπαγλαμάδες που υπηρετούν το σύστημα εξουσίας - και δεν είναι μόνον οι πολιτικοί, είναι και τα ΜΜΕ, οι δικαστές, οι ιεράρχες , οι μεγαλοδικηγόροι, οι τραπεζίτες και γενικά όλοι όσοι με το θεσμικό τους ρόλο, επί δεκαετίες τώρα χειραγωγούν συνειδήσεις , και κυβερνούν παράγοντας φόβο...

    Καραμανλής ή τανκς...
    Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα...
    Αλλάζουμε ή βουλιάζουμε...
    Τρόικα ή χρεωκοπία...

    Διαχρονικά διλήμματα φόβου κι ανασφάλειας από όλους όσους διαχειρίστηκαν την εξουσία...

    Μας έπεισαν πως αν δεν κάνουμε θυσίες και δεν απεμπολήσουμε δικαιώματα που αποκτήθηκαν με αίμα και ιδρώτα από την εποχή του Διαφωτισμού ακόμη, θα πτωχεύσουμε σαν χώρα...Κι εμείς το κατάπιαμε.... Αφήσαμε να βάλουν χέρι στους μισθούς και στις συντάξεις, να φορολογήσουν τα πάντα μέχρι και τον αέρα που αναπνέουμε, θέλουν να εξισώσουν το πετρέλαιο θέρμανσης με εκείνο της κίνησης, αν δεν μας εξοντώσουν με την οικονομική εξαθλίωση , να πεθάνουμε απ' τη παγωνιά. Για να μην πτωχεύσει η χώρα, αδιαφορούν αν θα πτωχεύσει ο λαός της χώρας !

    Μ'όλα αυτά που μας έκαναν και μας κάνουν και θα μας κάνουν ακόμη, θα έπρεπε να είχαμε ΗΔΗ μετατρέψει τον φόβο και την ανασφάλεια που μας ποτίσανε σε ΟΡΓΗ , ποτάμι που θα παρασύρει τη σαπίλα που μας έφερε μέχρι εδώ και θα φτάσει στη θάλασσα της απελευθέρωσης, ένα ποτάμι νίκης της ανθρώπινης θέλησης και αλληλεγγύης...
    Να ρίξουμε τους δοσίλογους που μας φέρανε μέχρι εδώ, να τους καταδικάσουμε με συνοπτικές διαδικασίες για έσχατη προδοσία, να δημεύσουμε τις περιουσίες τους, να κηρύξουμε πτώχευση και αδυναμία να πληρώσουμε τους ληστρικούς τόκους των διεθνών funds....

    Κι αν χρεωκοπήσουμε σαν χώρα , τι χειρότερα μπορούν να μας κάνουν ? Που θα πουλάνε οι φραγκοσάξονες τις φρεγάτες τους και τα υποβρύχια που γέρνουν ? Τις Μερτσέντες και τις Μπεμβέ ?

    Ας μάθουμε να ζούμε χωρίς ροκφόρ και χωρίς στρούντελ, λουκάνικα φρανκφούρτης και πολυτελή υπερεκτιμημένα αυτοκίνητα κύρους, σε μια χώρα ά-κυρη , το κύρος είναι πλεονασμός. Αλλά στο τέλος κι εκείνο που θα έχουμε κερδίσει, είναι να μάθουμε να ζούμε χωρίς τον φόβο....


    Μη φοβάσαι Adzik... Όχι πια...
    [B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]

  8. #8
    Το χειρότερο όμως είναι να βλέπει κανείς παθητικά δρανής και να λέει στον εαυτό του, αφού έχουν χάλια τα πράγματα θα με πάρει και μένα όπως και όλους τους άλλους το ρέμα.
    Ξέρω ότι κυριαρχεί ο φόβος και η απογοήτευση ενώ τα δεδομένα δεν είναι και κάτι καλήτερο.
    Σ΄ αυτό τον κυκεώνα όμως κάποιοι θα αντέξουν, κάποιοι μπορεί να βγουν και κερδισμένοι.
    Η ζωή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές θέλει πολεμιστές, ανθρώπους που δε τα βάζουν κάτω στα δύσκολα, που έχουν πείσμα και δεν τους αποπέρνουν φόβος κι απογοήτευση. Αυτοί θα επιβιώσουν, μπορεί ακόμα και να ανεληχθούν!
    γιάννης

  9. #9
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    athina
    Posts
    3,863
    ελπιζω να μην σασ περασα τη αισθηση πωσ ειμαι απο τα ατομα που θα κατσω και θα καλαιω την μοιρα μου.. οχι.. καμια σχεση.. απλωσ ανεπτηξα την σκεψη μου..γραπτα..

    ειμαι πολεμηστρια και παντα ημουν.. απλωσ .. προσπαθω να καταλαβω..και να βρω λυσεισ...:):):):)

    λετε τελικα πωσ θα επρεπε να αφησουμε την χωρα να χρεωκοπησει ε?... ισωσ ναι..τελικα.. αν και οπωσ ειπα και πιο πανω.. στην Ελλαδα μασ ειναι δυσκολο να μαζεψεισ το χαοσ...

    και το χαοσ φερνει συγχυση..χειροτερη φτωχια..αρα και εγωισμο..παρτακισμο..αυτοσ την εφαγε την χωρα μασ..
    ...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...


    ..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....

    ..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
    Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...

  10. #10
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Αθήνα
    Posts
    5,044
    απο την πρωτη γκομενα μου πηρα το υφος του ποντικου. η δευτερη με εκλασε και η επομενη οταν ερθει θα ειμαι σαν ανοιχτο βιβλιο.

  11. #11
    Quote Originally Posted by sabb View Post
    Καλή μου Adzik, η αγωνία κι ο φόβος σου είναι απόλυτα δικαιολογημένοι, γιατί όλοι αυτοί οι μπαγλαμάδες που υπηρετούν το σύστημα εξουσίας - και δεν είναι μόνον οι πολιτικοί, είναι και τα ΜΜΕ, οι δικαστές, οι ιεράρχες , οι μεγαλοδικηγόροι, οι τραπεζίτες και γενικά όλοι όσοι με το θεσμικό τους ρόλο, επί δεκαετίες τώρα χειραγωγούν συνειδήσεις , και κυβερνούν παράγοντας φόβο...

    Καραμανλής ή τανκς...
    Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα...
    Αλλάζουμε ή βουλιάζουμε...
    Τρόικα ή χρεωκοπία...

    Διαχρονικά διλήμματα φόβου κι ανασφάλειας από όλους όσους διαχειρίστηκαν την εξουσία...

    Μας έπεισαν πως αν δεν κάνουμε θυσίες και δεν απεμπολήσουμε δικαιώματα που αποκτήθηκαν με αίμα και ιδρώτα από την εποχή του Διαφωτισμού ακόμη, θα πτωχεύσουμε σαν χώρα...Κι εμείς το κατάπιαμε.... Αφήσαμε να βάλουν χέρι στους μισθούς και στις συντάξεις, να φορολογήσουν τα πάντα μέχρι και τον αέρα που αναπνέουμε, θέλουν να εξισώσουν το πετρέλαιο θέρμανσης με εκείνο της κίνησης, αν δεν μας εξοντώσουν με την οικονομική εξαθλίωση , να πεθάνουμε απ' τη παγωνιά. Για να μην πτωχεύσει η χώρα, αδιαφορούν αν θα πτωχεύσει ο λαός της χώρας !

    Μ'όλα αυτά που μας έκαναν και μας κάνουν και θα μας κάνουν ακόμη, θα έπρεπε να είχαμε ΗΔΗ μετατρέψει τον φόβο και την ανασφάλεια που μας ποτίσανε σε ΟΡΓΗ , ποτάμι που θα παρασύρει τη σαπίλα που μας έφερε μέχρι εδώ και θα φτάσει στη θάλασσα της απελευθέρωσης, ένα ποτάμι νίκης της ανθρώπινης θέλησης και αλληλεγγύης...
    Να ρίξουμε τους δοσίλογους που μας φέρανε μέχρι εδώ, να τους καταδικάσουμε με συνοπτικές διαδικασίες για έσχατη προδοσία, να δημεύσουμε τις περιουσίες τους, να κηρύξουμε πτώχευση και αδυναμία να πληρώσουμε τους ληστρικούς τόκους των διεθνών funds....

    Κι αν χρεωκοπήσουμε σαν χώρα , τι χειρότερα μπορούν να μας κάνουν ? Που θα πουλάνε οι φραγκοσάξονες τις φρεγάτες τους και τα υποβρύχια που γέρνουν ? Τις Μερτσέντες και τις Μπεμβέ ?

    Ας μάθουμε να ζούμε χωρίς ροκφόρ και χωρίς στρούντελ, λουκάνικα φρανκφούρτης και πολυτελή υπερεκτιμημένα αυτοκίνητα κύρους, σε μια χώρα ά-κυρη , το κύρος είναι πλεονασμός. Αλλά στο τέλος κι εκείνο που θα έχουμε κερδίσει, είναι να μάθουμε να ζούμε χωρίς τον φόβο....


    Μη φοβάσαι Adzik... Όχι πια...
    Πολύ ωραίο το κειμενό σου σαμπ, δυστυχώς τόσο ουτοπικό. Βλέπεις κανενα να έχει όρεξη για επανάσταση; Κοίτα λίγο τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών. Τεράστια αποχή και το ΚΚΕ να παίρνει μόνο ένα Δήμο. Δεν ψηφίζω ΚΚΕ αλλά ήταν μιας πρώτης τέαξεως ευκαιρία να πάμε στην κάλπη και να ρίξουμε ψήφο διαμαρτυρίας. Να αδιαφορούσαμε παντελώς για τα δυο μεγάλα κόμματα και να ψηφίζαμε τα μικρά μήπως και έπαιρναν το παραμικρό μηνυμα.
    Δυστυχώς μια από τα ίδια.

  12. #12
    Banned
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    803
    kanete oloi tous kinezouys alla mhn anhsyxeite. tha erthei kai o tromos kai sto diko sas diava. mpouaxaxaxAXAXA.. lol. just joking.

  13. #13
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Thessaloniki
    Posts
    1,156
    Θεοφανία, δεν έχεις άδικο, είναι πράγματι απογοητευτική η αντίδραση των πολιτών σε όσα συμβαίνουν...
    Και φυσικά στη δημοκρατία, δεν ευθύνονται μόνον οι κυβερνώντες αλλά κι εκείνοι που τους εκλέγουν...

    Ωστόσο, τα πράγματα εξελίσσονται με τέτοιο τρόπο που αργά ή γρήγορα ο κόσμος θα εξεγερθεί. Όχι βέβαια με επανάσταση προλεταριάτου (και ποιος το θέλει άλλωστε μετά την οικτρή αποτυχία του σοβιετικού μοντέλου), αλλά περισσότερο σαν μια μαζική εκτόνωση επιβίωσης. Μια τέτοια πρώτη προσπάθεια έγινε με την παλλαϊκή απεργία όπου κάποιοι τραμπούκοι προβοκάτορες, δολοφόνησαν με μολότοφ τους υπαλλήλους στη Μαρφίν. Ποιος σήμερα μπορεί να αμφισβητήσει πως αυτοί οι δήθεν επαναστάτες που έκαναν μια τέτοια πράξη, δεν ήταν βαλτοί από το σύστημα εξουσίας για να διασπαστεί το κίνημα που θα μπορούσε να γιγαντωθεί σε χρόνο dt ? Ποιος όμως μπορεί να παραβλέψει επίσης πως η ανασφάλεια κι ο φόβος μπορεί να μετατραπούν σε οργή ?

    Η Αργεντινή αναγκάστηκε λόγω της εξέγερσης των πολιτών , να κηρύξει στάση πληρωμών και ουσιαστικά να πτωχεύσει έναντι των τοκογλύφων δανειστών της και σήμερα , μετά από 10χρονη προσπάθεια μέσα σε απομόνωση από τις διεθνείς αγορές, "τρέχει" με 4,5 % ανάπτυξη ...

    Αυτό εννοώ με το κείμενο μου..Αντί να περισσεύει ο φόβος και η αγωνία για το μέλλον, να το παίρναμε εμείς οι ίδιοι στα χέρια μας - μην μας φτάσουν στο αμήν όπως έγινε με την Αργεντινή...

    Αν πάλι επιμένουμε να ψηφίζουμε δικομματικά και να συντηρούμε τους υφιστάμενους πυλώνες εξουσίας , μάλλον μας αρέσει το μαστίγιο και άρα είμαστε άξιοι της μοίρας μας....
    [B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]

  14. #14
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    athina
    Posts
    3,863
    Alηθεια πηρανε εναν δημο???ποιο????...χεχεχχε..καλο !!!
    ...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...


    ..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....

    ..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
    Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...

  15. #15
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Αθήνα
    Posts
    5,044
    sabb, επανασταση δεν γινεται γιατι μεγαλο το ρισκο. πιστευω πως (τοιυλαχιστον) οσοι γραφουν εδω σε ενα φορουμ ψυχολογιας δεν εχουν σχεδον καμια δυναμη η εξουσια πανω σε αλλους.

    οι πραξεις λενε δυο πραγματα παραπανω παντως. κανεις κινηση και ρισκαρεις. στα λογια ολοι πρωταθλητες μπορουν να βγουν.
    Last edited by carrot; 18-11-2010 at 18:23.

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Φτιάξτε το δικό σας τραγούδι/ ποιήμα
    By Big_Daddy in forum Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια
    Replies: 23
    Last Post: 28-12-2010, 17:33
  2. Online συναντηση...ολων των μελων.
    By keep_walking in forum Με καφέ και συμπάθεια....
    Replies: 31
    Last Post: 10-09-2008, 02:15
  3. Το δικο μου προβλημα (μεγαλο ποστ)
    By Knight in forum Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή
    Replies: 7
    Last Post: 08-03-2006, 00:42
  4. Η δυστυχία είναι δικό μας δημιούργημα
    By anasia in forum Κατάθλιψη - Δυσθυμία
    Replies: 7
    Last Post: 30-11-2005, 21:49

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •