Αγχώδης διαταραχή, κρίσεις πανικού, κατάθλιψη. Πως τα έζησα και πως το ξεπέρασα... - Page 22
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 22 of 27 FirstFirst ... 122021222324 ... LastLast
Results 316 to 330 of 399
    Senior Member
    Μαρία μου για 4 χρόνια κάθε πρωι ήθελα να ανοίξω το ψυγείο και να φάω ότι υπήρχε μέσα. Και πολλές φορές το έκανα. Δεν έκανα ούτε θα κάνω εμετό πάλι στη ζωή μου. Η εικόνα του εαυτού μου πεσμενη έξω από ένα μπαράκι με τον αδερφό μου να ουρλιάζει ΚΡΑΤΑ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΟΥ ΕΞΩ ακόμα με στοιχειώνει. Το τραγικό? Αυτός΄ήταν ο κύριος υπευθυνος της βουλιμίας, γυμναστής γαρ. Σ\' όλη μου την εφηβεία η φράση του \'\'είσαι χοντρή\'\' γέννησε το πρόβλημα. Αυτός κι ο σωτήρας μου όμως. ΞΕΡΩ ότι δεν θα κυλήσω ξανά στη βουλιμία. Τα μεγάλα προβλήματα που πέρασα έκτοτε -οικονομικά,προσωπικά και πολλά άλλα- ήταν το καλύτερο τεστ. Βέβαια δεν λειτούργησα τόσο σωστά έως τώρα και με τους πανικούς. Δεν ήξερα τι σημαίνει κρίση πανικού μέχρι πριν 1,5 χρόνια. Όταν έμαθα πήγα σε ψυχίατρο. Καλός γιατρός, μέτριος ψυχαναλυτής. Φαντάσου ότι μια φορά είχε ξεχάσει τι είχαμε πει στην προηγούμενη συνεδρία και απλά την επαναλάβαμε. Δεν κέρδισε την εμπιστοσύνη μου. Συνέχισα όμως για να μη χάσω τη γνώση της αντιμετώπισης των κρίσεων.Τους τελευταίους 6 μήνες παλεύω μόνη μου με τους πανικούς. Με ταλαιπωρούν αλλά τους ξεπερνώ σιγά σιγά. Δεν έχω περιθώρια να ασχολούμαι μόνο με μένα. Έχω ένα κοριτσάκι που μ\'έχει ανάγκη κ ένα φανταστικό σύζυγο που κατανοεί την κατάσταση και με βοηθά. Ετσι λοιπόν ξέρω νιώθω ότι αργά αλλά σταθερά θα βγω νικήτρια απ\'αυτό τον αγώνα. Σ\'ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και εύχομαι να μπορέσεις να βοηθήσεις πολόύς και πολλές με τις γνώσεις σου.

Junior Member
    Παντως τωρα που το σκεφτομαι, οσο πηγαινω πισω και βλεπω τον εαυτο μου, η κριση πανικου συνδεεται πολυ στενα με τις διατροφικες διαταραχες. Και τα δυο εχουν ενα κοινο. Τον φοβο μην χασεις τον ελεγχο. Στις διατροφικες διαταραχες φοβασαι να φας γιατι θα γινεις σαν τερας απο το παχος. Στην κριση πανικου φοβασαι μην τρελλαθεις απο τα συναισθηματα που σε διακατεχουν.Φοβασαι να θυμωσεις γιατι θα τρελαθεις, φοβασαι να κλαψεις γιατι θα πεσεις σε καταθλιψη, φοβασαι να χαρεις γιατι θα πεσεις σε μανια!Παντως πιστευω οτι η ψυχιατρικη (οχι η ψυχολογια) εχει συμβαλει πολυ στο να φοβομαστε ακομα περισσοτερο με ολους αυτους τους ορους της οπως, τρελα, καταθλιψη, μανια.Εχουμε καταντησει να φοβομαστε τα απλα συναισθηματα και να τα κρινουμε συνεχως...Συμφωνα με την ψυχιατρικη, ο υγειης ανθρωπος ειναι αυτος που εχει ενα \'\'flat\'\' συναισθημα, χωρις εκριξεις χαρας, λυπης, θυμου.Ειναι παντα μεσα στα ορια του \'\'μετριου\'\'. Ο υγειης ειναι ενα απαθες,μετριο πλασμα χωρις συναισθηματα. Αν ειναι ετσι τοτε συγγνωμη αλλα δεν θελω να ειμαι υγειης...

Senior Member
    Originally posted by ΒΙΚΥ
    Τους τελευταίους 6 μήνες παλεύω μόνη μου με τους πανικούς. Με ταλαιπωρούν αλλά τους ξεπερνώ σιγά σιγά. Δεν έχω περιθώρια να ασχολούμαι μόνο με μένα. Έχω ένα κοριτσάκι που μ\'έχει ανάγκη κ ένα φανταστικό σύζυγο που κατανοεί την κατάσταση και με βοηθά. Ετσι λοιπόν ξέρω νιώθω ότι αργά αλλά σταθερά θα βγω νικήτρια απ\'αυτό τον αγώνα. Σ\'ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και εύχομαι να μπορέσεις να βοηθήσεις πολόύς και πολλές με τις γνώσεις σου.
    Βίκυ μου έχεις την καλύτερη βοήθεια: τους δικούς σου δίπλα σου και με μεγάλη κατανόηση. Και τον εαυτό σου αποφασισμένο να δουλέψει σκληρά για να κερδίσει αυτό τον πόλεμο.
    Σου εύχομαι τα καλύτερα, αν και κάτι μου λέει οτι με αυτές τις προοπτικές ο θρίαμβος σου είναι σίγουρος!
    Μάκια...

Senior Member
    Η καλύτερή μου βοήθεια Φοίβη μου κ σ\'ευχαριστώ που χωρίς να με ξέρεις πιστεύεις σε μενα -από πολύ λίγους γνωστούς κ \'\'δικούς\'\' μου το εισέπραξα- είναι ο εαυτός μου, η θέληση κ η δύναμή μου. Το λέω σ\'όσους γνωρίζω με το ίδιο πρόβλημα και το λέω κ σ\'όλους όσους διαβάζουν εδώ. Εγώ θα γίνω ο ψυχίατρός μου πλέον. Ξέρω τον τρόπο, τον πλήρωσα βέβαια, αλλά πλέον έμαθα να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο. Κ ακόμα έχω δρόμο αλλά δεν τρομάζω τόσο...Καλές γιορτές σε ολους

Member
    mariaf ποσο χρονων σου συνεβη για πρωτη φορα η κριση πανικου??

Junior Member
    Γιωργο, η κριση πανικου μου συνεβη στα 20 για μια και τελευταια φορα. Σε αντιθεση με τους περισσοτερους που τους πιανουν μικρα επισοδια ανα διαφορετικα διαστηματα, εγω ημουν 10 ημερες με μια πιο ηρεμη μορφη πανικου.Δηλαδη, για παραδειγμα δεν ειχα ταχυπαλμιες ολες αυτες τις μερες, απλα ημουν συνεχεια σε φοβο τον οποιο ξεπερασα ΧΩΡΙΣ φαρμακα.Επισης, απο τοτε μεχρι σημερα που ειμαι 26 δεν ξαναειχα αλλη κριση πανικου. Ελπιζω να βρεις εναν σωστο δρομο να απαλαχτεις απο αυτα που σε βασανιζουν....

Καλες Γιορετες!

Senior Member
    Originally posted by BurnOut
    Μπράβο ρε Δημήτρη, άντε και στα δικά μας.

Να πω κι εγώ μια μικρή μου νίκη που είχα χτες ενάντια στον πανικό μου.

Σχόλασα και αποφάσισα να παώ να πάρω δωράκια από το media markt.
    Στο ποτάμι τρώω ένα μποτιλιάρισμα και με πιάνουν ταχυκαρδίες και διάθεση να βγω απο το αμάξι. τρώω μια καραμέλα, ανοίγω παράθυρα, παίζω με τη μουσική, κάπως καλύτερα...

φτάνω στο κατάστημα, ήδη σε κατάσταση ανησυχίας, μπάινω στο υπόγειο πάρκιν, φρικάρω και είμαι έτοιμος να ξαναβγω όπως μπήκα.

\"Οχι πάλι Υποχώρηση\" σκέφτηκα.
    παρκάρω και τρεμάμενος, πάιρνω το ασανσέρ.

Στο ασανσέρ, τρώω άλλη μία μικρή φρίκη, γιατί πήγε κι άλλο κάτω, \"θα σε σκίσω\" σκέφτομαι.

μπαίνω στο κατάστημα, αρπάζω ένα καλάθι, και αμέσως νοιώθω ότι θέλω να βγω έξω.
    Και να βγω όμως τι θα κάνω;

\"όρμα\" μου λέω. Ηξερα τι θέλω να πάρω, οπότε σε 10\' θα είχα τελειώσει.

Οντως σε 10΄ήμουν στο ταμείο.

Και τότε παρατηρώ ότι πλέον ήμουν ήρεμος, πολύ ήρεμος, με αυτό το άίσθημα της κρίσης που πέρασε....

Σκέφτηκα να φύγω, αλλά έκανα ακόμα μερικές βόλτες μέσα στο κατάστημα για να απολαύσω τη πρώτη μου νίκη....

Αντε να ξεμπερδεύουμε.....
    Καλησπέρα σε όλους!
    Χρόνια πολλά, καλή χρονιά, γεμάτη υγεία και χαμόγελα για όλους!

Φίλε BurnOut,
    συγχαρητήρια για τη μάχη, που κέρδισες. Μα, πάνω από όλα, χαίρομαι γιατί η περιγραφή σου είναι η απόδειξη ότι έχεις αρχίσει να συνειδητοποιείς ότι η δύναμη, που κρύβεις μέσα σου, είναι ικανή να υπερκεράσει το πρόβλημα του πανικού.

Να έχεις πάντα στο μυαλό σου ότι, ό,τι και να σκέφτεσαι ή αισθάνεσαι, είναι φυσιολογικό. Είσαι σε μία φάση της ζωής σου, στην οποία κυριαρχεί η αρνητική πλευρά των σκέψεων και των συναισθημάτων σου, αλλά δεν παύουν να είναι κι αυτά μέρος του εαυτού μας, της ίδιας της φύσης μας.

Προσπάθησε να γίνεις απλός παρατηρητής τους, κάθε φορά που σε επισκέπτονται. Αγνόησε τα, αντί να τους δίνεις σημασία. Επικέντρωσε, αν μπορείς, το μυαλό σου κάπου αλλού, σε μια ευχάριστη, για σένα, εικόνα. Θα αρχίσεις να απομυθοποιείς τις άσχημες σκέψεις σου και τα συναισθήματα, που αυτές σου προκαλούσαν, θα αρχίσουν να φθείρουν πολύ γρήγορα.. Και μην παραμελείς να ...προκαλείς τους φόβους σου! Όπως ακριβώς έκανες στην περίπτωση, που περιγράφεις!

Να είσαι πάντα καλά!

Δημήτρης
    Ένα κερί δε χάνει τίποτα αν χρησιμοποιηθεί για να ανάψει κάποιο άλλο...

Υ.Γ. Οτιδήποτε γράφω, εκφράζει προσωπική άποψη.

Senior Member
    Καλησπέρα σε όλους!

Σημερινό άρθρο, το οποίο συσχετίζει την κατάθλιψη με τη χρήση των κινητών τηλεφώνων!

http://www.cosmo.gr/SciTech/184229.html

Να είμαστε όλοι καλά,
    Δημήτρης

Junior Member
    πολύ ενθαρρυντικό το μηνυμα σου δημητρη. εχω περασει και εγω απο παρομοια φαση και το ξεπερασα με τη βοηθεια θεραπευτικης αγωγης. τους τελευταιους μηνες ομως τα συμπτωματα επανηλθαν, λογου εντονου αγχους που περασα και περναω ακομα. τον τελευταιο μηνα ζω μια πολυ επωδυνη και περιεργη κατασταση. απο οτι διαβασα στο internet το λενε αποπραγματωση. ζω μια ονειρικη κατασταση ολα τα βλεπω απο αποσταση. δεν νιωθω συναισθηματα χαρας η λυπης. τι είναι αυτο ? με τρομαζει πολυ! διαβασα οτι ειναι πολυ συχνο και ερχεται μετα απο περιοδο εντονου αγχους. ειναι φυσιλογικο? θα περασει? υπαρχει κανεις που να το εχει νιωσει αυτο? αν ναι ας μου απαντησει να μου δωσει λιγο κουραγιο. δεν θελω να περασω την υπολοιπη ζωη μου ετσι. δεν εχω ορεξη για τιποτα πια, δεν εχω ορεξη για φαι, δεν μπορω να οδηγησω λογω αυτης της περιερης θολουρας, δεν μπορω να παω για καφε με τις φιλες μου. γιατι να περναμε στη ζωη ολα αυτά...

Senior Member
    Καλημέρα σε όλους,
    παραθέτω ένα link σε ένα ενδιαφέρον άρθρο, το οποίο αναφέρεται στη συσχέτιση διατροφής και κατάθλιψης.

http://www.logodiatrofis.gr/index.php?option=com_content&task=view&id= 53&Itemid=73

Να είμαστε όλοι καλά,
    Δημήτρης

Senior Member
    Καλημέρα σε όλους!
    Χρόνια πολλά, καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα σε όλο τον κόσμο, με υγεία πάνω από όλα!

Με την ευκαιρία, να αναφέρω και ένα βιβλίο, το οποίο διάβασα πρόσφατα και μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις: \"Ο ΓΛΑΡΟΣ ΙΩΝΑΘΑΝ ΛΙΒΙΝΓΚΣΤΟΝ\".

Να είμαστε όλοι καλά,
    Δημήτρης

Senior Member
    Καλή Ανάσταση Δημήτρη
    Να είσαι καλά

Να σου αφιερώσω θέλω και το παρακάτω vidεάκι (Μοναχικός αυτός ο γλάρος.... Λες να είναι ο γλάρος Ιωνάθαν???)
    http://www.youtube.com/watch?v=H7M_5UuHEPc

(όποιος βρει δίπλα στο video πατάει και το more info)
    been good, been bad. WILL GO ON

Senior Member
    Originally posted by justme
    Καλή Ανάσταση Δημήτρη
    Να είσαι καλά

Να σου αφιερώσω θέλω και το παρακάτω vidεάκι (Μοναχικός αυτός ο γλάρος.... Λες να είναι ο γλάρος Ιωνάθαν???)
    http://www.youtube.com/watch?v=H7M_5UuHEPc

(όποιος βρει δίπλα στο video πατάει και το more info)
    Άψογο το τραγούδι φίλε justme, το ίδιο και οι στίχοι..

Να είσαι πάντα καλά,
    Δημήτρης

Senior Member
    Καλησπέρα σε όλους,
    Χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη σε όλο τον κόσμο!

Έτυχε να πέσει στα χέρια μου ένα βιβλίο, το οποίο και μού κίνησε την περιέργεια λόγω του τίτλου του, \"Το νόημα της ζωής\". Περιέχει απόψεις, πεποιθήσεις και πιστεύω πολλών σημαντικών ανθρώπων, σχετικά με το ποιο είναι το νόημα της ύπαρξής μας. Μέσα σε όλα, ξεχώρισα κάποια από αυτά τα πιστεύω και σάς τα μεταφέρω. Ίσως γιατί, εν πολλοίς, εκφράζουν και τις προσωπικές μου πεποιθήσεις πάνω στο συγκεκριμένο θέμα..

\"Σκοπός της ζωής είναι μια ζωή με σκοπό.\"
    Robert Byrne, Αμερικανός πρωταθλητής σκακιού

\"Γιατί βρισκόμαστε εδώ; Για να ζήσουμε μια σειρά από εμπειρίες, μέσα από τις οποίες μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε την ύπαρξή μας στην ολότητά της. Αυτή η συνειδητοποίηση προϋποθέτει την αναγνώριση, την αποδοχή και την αφομοίωση των δίπολων, που μας συγκροτούν: διαφορετικότητα και ενότητα, ζωή και θάνατος, λύπη και χαρά, ευχαρίστηση και πόνος, δράση και αδράνεια.
    Μέσω αυτής της διαδικασίας θα δείξουμε, ο καθένας με τον δικό του μοναδικό τρόπο, την αγάπη και τη συμπόνια μας για τους άλλους και τη διαύγεια, την ισορροπία και τη δύναμη της σκέψης μας. Έτσι θα λάμψει το Πνεύμα σε όλο Του το μεγαλείο.\"
    Ram Dass, Αμερικανός γκουρού

\"Θέλω να πιστεύω πως η υψηλότερη βαθμίδα της εξέλιξής μας σε αυτή τη ζωή είναι να φτάσουμε σε μια κατάσταση, όπου η χάρις και η προσφορά θα βασιλεύουν και όπου θα μπορούμε να αισθανθούμε τη μοναδικότητά μας μέσα σε αυτόν τον κόσμο. Πρέπει να ψάνχουμε το καλό σε κάθε δημιούργημα του Θεού...\"
    Quincy Jones, Αμερικανός δισκογραφικός παραγωγός και μουσικός

\"Υπάρχει η γη των ζωντανών και η γη των νεκρών και γέφυρα είναι η αγάπη, ο μοναδικός δρόμος επιβίωσης και το μόνο νόημα ζωής..\"
    Thornton Wilder, Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας και μυθιστοριογράφος

Να είμαστε όλοι καλά,
    Δημήτρης

μπράβο σου. μακάρι να φτάσω κι έγω στην δική σου θέση. το προσπαθώ αλλά σίγουρα θα θέλειο χρόνο.
    οι σκέψεις με βασανίζουν...ο ψυχίατρος μου είπε πως πρέπει να βρώ να απασχολώ το μυαλό μου. εσύ έχεις να μου προτείνεις κάτι;

Page 22 of 27 FirstFirst ... 122021222324 ... LastLast