Αγχώδης διαταραχή, κρίσεις πανικού, κατάθλιψη. Πως τα έζησα και πως το ξεπέρασα... - Page 23
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 23 of 27 FirstFirst ... 132122232425 ... LastLast
Results 331 to 345 of 399
    Junior Member

geia sas

kalispera, diavasa merika post eimai 29etwn, ligo polu ta idia pragmata exw kai egw edw kai xronia, me pianei kapou kapou panikos. to thema einai oti prokeimenou na min niwsw ayto to dysaresto sunaisthima exw kleistei sto spiti kai den vgainw eksw,to vradi gia 2xronia....(exw syndesei ton paniko me tin nuxta kai giauto den polikykloforw arga px bradini diaskedasi).exw paei se psixiatrous,psixologous mou lene oti den exw tipota kai den pathainw tipota...ayto to kserw alla kai pali de me voithaei,kapoios pou einai eksw apo ton xoro dinei eukola symvoules,swstes men alla....to thema einai na rizwthei sto mialo mou auto,giati ta logia eukola feygoun.exw kanei farmakeytiki agwgi eimai safws kalitera alla kai pali kati me stamataei.eimai athina,twra kai den kserw apo pou na arxisw kan kai niwthw anasfaleia pou den exw na milisw kapou.to thema einai oti yparxei kapoios kalos psixiatros pou na endiaferetai pragmatika gia to kalo mou kai oxi gia ta xrimata?(100eyrw i episkepsi einai logiko poso?) .(steilte mou sas parakalw kapoia onomata pou iatrwn kata ti gnwmi sas,sas voithisan na kseperasete auto to empodio) [email protected]

Senior Member
    Originally posted by prasiniklosti
    μπράβο σου. μακάρι να φτάσω κι έγω στην δική σου θέση. το προσπαθώ αλλά σίγουρα θα θέλειο χρόνο.
    οι σκέψεις με βασανίζουν...ο ψυχίατρος μου είπε πως πρέπει να βρώ να απασχολώ το μυαλό μου. εσύ έχεις να μου προτείνεις κάτι;
    Καλησπέρα σε όλους!
    Καλησπέρα prasiniklosti!

Είναι δεδομένο ότι οι άσχημες σκέψεις είναι το πιο επίπονο και επίμονο κομμάτι της συγκεκριμένης κατάστασης. Και η αντιμετώπιση τους αποτελεί το κλειδί, ώστε κάποιος όχι μόνο να ξεπεράσει το συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά και να βγει πολύ πιο δυνατός από αυτό!

Η αντιμετώπιση των άσχημων σκέψεων και, κατ\' επέκταση, των άσχημων συναισθημάτων έγκειται στο να τα αποδεχθούμε ως απολύτως φυσιολογικά! Να προσπαθούμε να τα καλωσορίζουμε και να τα αγνοούμε, όσο μπορούμε. Όσο \"πολεμάμε\" και καταπιανόμαστε από μία άσχημη σκέψη, τόσο αυτή θα επιμένει. Ο μόνος τρόπος να τη διώξουμε είναι η αποδοχή της ως μια φυσιολογική σκέψη, η οποία δεν πρόκειται να έχει καμία επίδραση πάνω μας.
    Γνωρίζω ότι αυτή η διαδικασία απαιτεί χρόνο και προσπάθεια, μα, από την άλλη πλευρά, τα κέρδη είναι ανεκτίμητα.

Αν διαβάσεις όλο το thread, ίσως, βρεις αρκετές απαντήσεις στα ερωτήματα που σε απασχολούν, τόσο από μένα, όσο και από τα υπόλοιπα παιδιά. Αν μπορώ να σε βοηθήσω σε οτιδήποτε, ευχαρίστως θα το κάνω. Να είσαι καλά!

Να είμαστε όλοι καλά,
    Δημήτρης
    Ένα κερί δε χάνει τίποτα αν χρησιμοποιηθεί για να ανάψει κάποιο άλλο...

Υ.Γ. Οτιδήποτε γράφω, εκφράζει προσωπική άποψη.

Senior Member
    Originally posted by mi-zalis
    kalispera, diavasa merika post eimai 29etwn, ligo polu ta idia pragmata exw kai egw edw kai xronia, me pianei kapou kapou panikos. to thema einai oti prokeimenou na min niwsw ayto to dysaresto sunaisthima exw kleistei sto spiti kai den vgainw eksw,to vradi gia 2xronia....(exw syndesei ton paniko me tin nuxta kai giauto den polikykloforw arga px bradini diaskedasi).exw paei se psixiatrous,psixologous mou lene oti den exw tipota kai den pathainw tipota...ayto to kserw alla kai pali de me voithaei,kapoios pou einai eksw apo ton xoro dinei eukola symvoules,swstes men alla....to thema einai na rizwthei sto mialo mou auto,giati ta logia eukola feygoun.exw kanei farmakeytiki agwgi eimai safws kalitera alla kai pali kati me stamataei.eimai athina,twra kai den kserw apo pou na arxisw kan kai niwthw anasfaleia pou den exw na milisw kapou.to thema einai oti yparxei kapoios kalos psixiatros pou na endiaferetai pragmatika gia to kalo mou kai oxi gia ta xrimata?(100eyrw i episkepsi einai logiko poso?) .(steilte mou sas parakalw kapoia onomata pou iatrwn kata ti gnwmi sas,sas voithisan na kseperasete auto to empodio) [email protected]
    Καλησπέρα Μιχάλη,
    μου θυμίζεις τον εαυτό μου, τότε που είχα κλειστεί στο σπίτι μου και δεν τολμούσα να βγω έξω υπο το φόβο των κρίσεων πανικού. Τότε, που απέφευγα με κάθε τρόπο, κάθε πρόσκληση φίλων μου, να βγω, να διασκεδάσω, να πάω βόλτα, να πάω γυμναστήριο... Ίσως, γιατί υποσυνείδητα αναγνώριζα ως μόνο ασφαλές καταφύγιο τους χώρους του σπιτιού μου... Αυτό το τετράγωνο, που ορίζουν οι τέσσερεις τοίχοι του...

Όμως, για σκέψου το λίγο φίλε μου Μιχάλη! Μήπως, όλα είναι απλά στο μυαλό μας; Μήπως έχουν δίκιο όλοι αυτοί, που μου λέγανε και σου λένε και εσένα τώρα, ότι οι σκέψεις είναι, απλά, ..σκέψεις; Τί μπορούν να μας προξενήσουν; Η απάντηση είναι ..ΤΙΠΟΤΑ! Το να ριζώσει, όμως, αυτή η πεποίθηση μέσα σου είναι θέμα καθαρά ΔΙΚΟ ΣΟΥ! Σκέψου μόνο πόσα ...εκατομμύρια φορές σε έχουν κυριεύσει άσχημες σκέψεις και φόβοι και αν ποτέ έπαθες κάτι από αυτά που φοβάσαι...

Το κλειδί, όπως έχω γράψει πολλές φορές στο συγκεκιρμένο thread, είναι η αποδοχή των άσχημων σκέψεων και των φόβων μας ως κάτι απολύτως φυσιολογικό, το οποίο καλωσορίζουμε και το ...αφήνουμε... Όπως ήρθε, έτσι και θα φύγει! Έχεις απίστευτη δύναμη μέσα σου.. Να το θυμάσαι πάντα αυτό. Όλοι κρύβουμε την ίδια δύναμη μέσα μας.. Σπάνια, όμως, \"βουτάμε\" στα ...άπατα του εαυτού μας για να τη βρούμε. Κάνε αυτό ακριβώς!

Αναφορικά με κάποιον συγκεκριμένο γιατρό, δυστυχώς, λόγω του ότι μένω στην επαρχία, δε μπορώ μάλλον να σε βοηθήσω. Ρίξε μια ματιά πάντως στο www.psyche.gr .

Να είμαστε όλοι καλά,
    Δημήτρης
    Ένα κερί δε χάνει τίποτα αν χρησιμοποιηθεί για να ανάψει κάποιο άλλο...

Υ.Γ. Οτιδήποτε γράφω, εκφράζει προσωπική άποψη.

Γεια σε όλους

32 έχω φτάσει και μάλιστα πριν 2 χρόνια για παράξενους κάπως λόγους επισκεπτόμουνα μια ψυχολόγο, αλλά το άγχος και το στρες δε λέει να υποκύψει . Ίσα ίσα θυμίζει ...λερνεία ύδρα.
    Πίεση στη δουλειά, ανασφάλεια, άγχος, μοναξιά με φέρνουν συχνότατα σε σπασμωδικές αντιδράσεις.
    Κάποτε έιχα βρει στη ...ζούλα κάποια zanax αλλά δε μου κάναν τίποτα.
    Τελευταία περνάνε από το μυαλό μου όλο άσχημες σκέψεις. Πχ ότι μου συμβαίνουν ατυχήματα ή στους δικούς μου, ξυπνάω στον ύπνο μου, δεν ευχαριστιεμαι τπτ , αντιδρώ με νεύρα.
    Δε βρίσκω άλλη λύση από το να ζητήσω φαρμακευτική αγωγή.
    Που μπορώ να απευθυνθώ?
    Όποιος έχει βρεθεί σε παρόμοια θέση ας μου απαντήσει

Ευχαριστώ

Γεια σε όλους

32 έχω φτάσει και μάλιστα πριν 2 χρόνια για παράξενους κάπως λόγους επισκεπτόμουνα μια ψυχολόγο, αλλά το άγχος και το στρες δε λέει να υποκύψει . Ίσα ίσα θυμίζει ...λερνεία ύδρα.
    Πίεση στη δουλειά, ανασφάλεια, άγχος, μοναξιά με φέρνουν συχνότατα σε σπασμωδικές αντιδράσεις.
    Κάποτε έιχα βρει στη ...ζούλα κάποια zanax αλλά δε μου κάναν τίποτα.
    Τελευταία περνάνε από το μυαλό μου όλο άσχημες σκέψεις. Πχ ότι μου συμβαίνουν ατυχήματα ή στους δικούς μου, ξυπνάω στον ύπνο μου, δεν ευχαριστιεμαι τπτ , αντιδρώ με νεύρα.
    Δε βρίσκω άλλη λύση από το να ζητήσω φαρμακευτική αγωγή.
    Που μπορώ να απευθυνθώ?

Ευχαριστώ

Senior Member
    Originally posted by savant
    ..... Δε βρίσκω άλλη λύση από το να ζητήσω φαρμακευτική αγωγή.
    Που μπορώ να απευθυνθώ?
    .. δύσκολη υπόθεση φιλε savant ν ΄αποφασίσεις από μόνος σου να πάρεις φάρμακα ...
    Οτι και να σου πει κάποιος που δεν είναι ειδικός δε θάναι ό,τι καλύτερο ...
    Γνωμη μου είναι να πάς (έστω για μιά επίσκεψη) σε΄κάποιον ειδικό ... αλλιώς ίσως μπλέξεις ασχημα ... Τα φάρμακα δεν είναι απλή υπόθεση ... εκτός κι αν τα θές για ...\"άλλο λόγο\" εκτός από το θεραπευτικό ... (που το απεύχομαι ... !)

Senior Member
    Originally posted by savant
    ..... Δε βρίσκω άλλη λύση από το να ζητήσω φαρμακευτική αγωγή.
    Που μπορώ να απευθυνθώ?
    .. δύσκολη υπόθεση φιλε savant ν ΄αποφασίσεις από μόνος σου να πάρεις φάρμακα ...
    Οτι και να σου πει κάποιος που δεν είναι ειδικός δε θάναι ό,τι καλύτερο ...
    Γνωμη μου είναι να πάς (έστω για μιά επίσκεψη) σε΄κάποιον ειδικό ... αλλιώς ίσως μπλέξεις ασχημα ... Τα φάρμακα δεν είναι απλή υπόθεση ... εκτός κι αν τα θές για ...\"άλλο λόγο\" εκτός από το θεραπευτικό ... (που το απεύχομαι ... !)

Senior Member
    savant εννοείται να απευθυνθείς σε ψυχίατρο για να σου δώσει φάρμακα.Γιατί να ψάχνεις να βρεις φάρμακα στη ζούλα δηλαδή ενώ μπορεί να σου τα γράψει κανονικά ο γιατρός.Δεν μπορώ να καταλάβω τι σε προβληματίζει σ\'αυτό.

Junior Member
    Δημητρη σε θαυμαζω συγχαρητηρια για το πως ξεπερασες το προβλημα σου και το ποσο αισιοδοξος εχεις γινει τωρα:-) αν μπορεις θελω να με βοηθησεις σχετικα με τον πατερα μου. ειμαι 18 χρονων και πριν απο 2 χρονια εμαθα οτι πασχει απο καταθλιψη απο τοτε που ηταν στο πανεπιστημειο (τωρα πλησιαζει τα 50). σπιτι δεν εχει διαθεση να μιλησει μαζι μας, να κανουμε κατι οικογενειακο, δεν εξωτερικευει τιποτα, σαν να μην ξερουμε τιποτα για αυτον. δουλευει το πρωι και το απογευμα καθεται εξω στο κηπο, μονος, ακουγοντασ εκκλησιαστικεσ λειτουργιες. Τον ρωταει η μητερα μου (οταν δεν ειμαστε εγω και η αδερφη μου μπροστα) γιατι ειναι τοσο κλειστοσ, γιατι δεν εχει ενεργεια να ασχοληθει μαζι μας και αυτοσ απαντα οτι \"δεν ευθυνομαι εγω! νομιζεισ παιρνω τυχαια καθε μερα 8 φαρμακα??\" Χρονια τωρα κανει φαρμακευτικη και ψυχοθεραπευτικη θεραπεια αλλα ακομη δεν εχει διαθεση να ασχοληθει μαζι μας. θυμωνω που τον βλεπω ετσι, του φωναζω παρολο που ξερω οτι δεν ειναι σωστο αλλα δεν ξερω τι να κανω. θελω να τον βοηθησω, θελω να χαρει ξανα, θελω να βοηθησω και τη μητερα μου που την παρασυρει τοσα χρονια μαζι του σε αυτη την μαυριλα(εχει επηρεαστει και η μητερα μου τοσα χρονια πια. ενω αυτη ηταν χαρουμενοσ και δυνατοσ ανθρωποσ). θελω να γινει το σπιτι μασ χαρουμενο:-) μπορεις σε παρακαλω να μου δωσεις καποια συμβουλη? σε παρακαλω:-) οτι μπορεις

Senior Member
    αντε να δουμε εμεις ποτε 8α το ξεπερασουμε χωρις φαρμακα

Junior Member
    δεν αντεχω αλλο δυο χρονια ζω μεσα στο φοβο βοηθεια!!!!

Senior Member
    lagoudako,
    η φωνή σου δεν έπεσε στο κενό αλλά η βοήθεια που ζητάς μόνο από εσένα μπορεί να έρθει.
    Αν θέλεις να μας πείς 5 πράγματα παραπάνω θα βρείς πολλούς από εμάς εδώ να σου πούμε και εμείς τα δικά μας (ή και μόνο να ακούσουμε) αλλά για αρχή θα πρέπει ΕΣΥ να ξεκινήσεις να σπρώχνεις αυτή τη ρημάδα την κοτρώνα να πάει παραπέρα.
    (Μία αρχή ίσως να είναι να ανοίξεις ένα δικό σου θέμα να μας τα πείς λίγο πιό αναλυτικά)

Καλωςήρθες από εμένα
    been good, been bad. WILL GO ON

Junior Member
    Originally posted by justme
    lagoudako,
    η φωνή σου δεν έπεσε στο κενό αλλά η βοήθεια που ζητάς μόνο από εσένα μπορεί να έρθει.
    Αν θέλεις να μας πείς 5 πράγματα παραπάνω θα βρείς πολλούς από εμάς εδώ να σου πούμε και εμείς τα δικά μας (ή και μόνο να ακούσουμε) αλλά για αρχή θα πρέπει ΕΣΥ να ξεκινήσεις να σπρώχνεις αυτή τη ρημάδα την κοτρώνα να πάει παραπέρα.
    (Μία αρχή ίσως να είναι να ανοίξεις ένα δικό σου θέμα να μας τα πείς λίγο πιό αναλυτικά)

Καλωςήρθες από εμένα

thelw na pw kai na akoysw toys aloys opoios thelei einai eyprosdektos makari na mporoyme o enas na vohthhsei ton allon!!

Senior Member
    lagoudako kai meis exoume kriseis panikou alla den to bazoume kato.2 meres eimai psiloxalia k kano kai emetous.alla to paleuo ksero oti den einai kati sobaro)

Junior Member
    Originally posted by maria...
    lagoudako kai meis exoume kriseis panikou alla den to bazoume kato.2 meres eimai psiloxalia k kano kai emetous.alla to paleuo ksero oti den einai kati sobaro)
    makari na htan toso aplo egw epatha thn teleytea proxthes to vradi kai apo tote pali eimai me ton fovo oti tha to xana pathw ekana k egw emeto!

Page 23 of 27 FirstFirst ... 132122232425 ... LastLast