Results 16 to 30 of 31
Thread: Νεα κριση
-
28-11-2010, 21:36 #16
Καλησπερα γατε εχω παει σε ενδοκρινολογο εκανα εξετασεις για θυροειδη αλλα δεν εχω κατι.Τα ιδια ακριβως μου ειπε και ο ψυχολογος οτι πρεπει να αλλαξω τροπο ζωης ,να βλεπω τα πραγματα απο διαφορετικο πρισμα, και να βρω αυτο που με σταναχωρη,νομιζα τελικα οτι με ειχε πειραξει ο χωρισμος μου,πριν τρια χρονια και βγηκε τωρα με σκεψεις του στυλ οτι απο δω και μπρος θα ζησω μονος μου, οτι θα ειναι δυσκολο να ξανακανω σχεση, οτι με πηραν τα χρονια κλπ αλλα τελικα δεν ηταν αυτο,να πω οτι λογο κρισης εχασα τη δουλεια μου,δε λεω με πειραζει αλλα ουτε κι αυτο ειναι σε τοσο εντονο ωστε να παθω κριση εχω χρηματα στην ακρη να καθομαι αρκετο καιρο,και το ψαχνω ακομα και ισως το βρω.Τωρα μπορει να με επειρεαζει το γεγονος οτι ολα μου φταινε και ολα τα ζηλευω και τα θελω μπορει δεν ξερω τη να πω,αλλα χαρηκα εν μερη που εχεις τα ιδια οταν δε θα βρισκω τον ψυχολογο θα εχω εσενα και το αντιστροφο χιχιχι πλακα κανω
- 28-11-2010, 22:54 #17
χαχα κοίτα να δεις αυτήν την χαρά την ξέρω, δεν κρύβει μέσα της κακία, ούτε ικανοποίηση για αυτά που περνά ο άλλος. Αυτό που δημιουργεί είναι ένα χαμόγελο, μια ικανοποίηση που ξέρεις πως δεν είσαι τελικά μόνος σε αυτό το λούκι. Και βεβαίως να χαίρεσαι έτσι και να μην κάνεις πλάκα.
Επίσης ναι αμέ όταν δεν βρίσκεις τον ψυχολόγο εδώ κι εγώ θέλω να μιλάω πολύ. Του Γιάννη δε το τόπικ το κατέστρεψα και από εκεί που ο άνθρωπος έψαχνε στήριξη, στηρίζει εμένα (ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑΝΝΗΗΗΗ!!).
Αλήθεια τα έχεις πει όλα αυτά που αισθάνεσαι στον ψυχολόγο; Εμένα πραγματικά δεν ξέρω αν είναι η τύχη μου αλλά παρουσιάστηκαν όλα τα προβλήματα μαζί με αποτέλεσμα να μην θέλω να τα κρατήσω ήθελα να τα πω κάπου.
29-11-2010, 01:08 #18
Oχι απλα καπου μεσα μου <χαρηκα> γιατι βρηκα καποιον αλλον με τα ιδια πραγματα που περναω και γω,και ανακουφηστικα καπως στην ιδεα οτι αυτα που νιωθω ειναι αληθεινα και οχι φανταστικα.Στο ψυχολογο ναι του τα ειπα αλλα ουτε αυτος αλλα ουτε και γω πιστευω οτι ειναι αυτοι οι λογοι που με κανουν να περναω κρισεις,κατι αλλο ειναι δεν το εχω βρει ακομα.
29-11-2010, 01:57 #19
Δεν ξέρω αν θα κάνω καλά που θα σου το πω αν θες ρώτησε και τον ψυχολόγο σου για αυτό για να είσαι σίγουρος. Η αλήθεια είναι πως ανακάλυψα τα προβλήματα που φαίνεται να με απασχολούν τελείως τυχαία. Σου έχει τύχει να βγεις βόλτα να δεις ένα αμάξι και για την υπόλοιπη μέρα συνεχώς να βλέπεις τον ίδιο τύπο αμαξιού στο δρόμο ή το άλλο να συμβεί ένα γεγονός 2-3-4 φορές μέσα σε μια μικρή χρονική περίοδο και να πεις "Μα καλά είναι δυνατόν;" Ε αυτό συνέβη σε εμένα λοιπόν...
Η Θεά τύχη μου έφερε όλα όσα φοβόμουν μέσα σε 4 μήνες! Βεβαίως ήδη είχα μπει στην διαδικασία των αλλαγών σε κάποιες καταστάσεις και είμαι 100% σίγουρος πως το πρόβλημα του άγχους το πυροδότησε το θέμα υγείας (το ίδιο συμβαίνει και σε εσένα σίγουρα). Αν δεν είχε προκύψει το θέμα της υγείας θα τα έβρισκα με τον εαυτό μου ομαλά και φιλικά... Το θέμα λοιπόν ποιο είναι επί της ουσίας, δεν ξέρω αν το επιδίωξα μπορεί να το έκανα επίτηδες ασυναίσθητα αλλά άρχισα να δοκιμάζω τον εαυτό μου. Αυτό με άγχωσε πάρα πολύ, μου δημιούργησε και μου δημιουργεί κρίσεις πανικού αλλά μόνο έτσι ανακαλύπτω τα προβλήματα που πραγματικά έχω με τον εαυτό μου. Αν κάτσεις προφυλαγμένος και προστατευμένος σε μια προστατευτική φούσκα δεν θα ανακαλύψεις τι είναι αυτο που σε απασχολεί.Πρέπει να σε δοκιμάσεις όχι με ακραίο τρόπο αλλά μέσα σε φυσιολογικά όρια. Βγαίνεις έξω π.χ. και βλέπεις μια πολύυυυυ ωραία κοπέλα!!! Πάντα ντρεπόσουν να φλερτάρεις (π.χ.)... Παλιά θα το έσκαγες και τώρα είσαι έτοιμος να το σκάσεις αλλά για σκέψου τι θα κερδίσεις;; Απλά δεν θα μάθες ποτέ αν ξέρεις να φλερτάρεις.. Και τι θα χάσεις δλδ αν της κλείσεις το μάτι π.χ.. Το πολύ πολύ να φας άκυρο. Αν επιλέξεις λοιπόν να φύγεις δίνεις ο ίδιος το άκυρο στον εαυτό σου αν όμως κάνεις το αντίθετο ή θα φας άκυρο ή στην καλύτερη περίπτωση να ανταποκριθεί. Στην α περίπτωση δηλαδή βλέπεις πως η πράξη σου έχει μόνο 1 δρόμο ενώ στην 2η περίπτωση η τύχη θα δείξει αν θα γίνει κάτι καλό ή κακό. Να τολμάς θέλω να σου εξηγήσω όταν το αποτέλεσμα θα είναι ή καλό ή κακό και όχι να τολμάς να κάνεις μόνο την πράξη που θα σου κάνει κακό.
Το δουλεύω αυτό που σου λέω μόνος μου.. :P Κάποια πράγματα θα τα καταλάβεις και χωρίς την βοήθεια του ψυχολόγου αρκεί να είσαι έτοιμος. Φυσικά όλα αυτά που σου είπα τα εννοώ σε νορμάλ πλαίσια και όχι σε παραλογισμούς. Αν θες ρώτα και τον ψυχολόγο σου αν είναι σωστό να τολμήσεις κάτι γιατί σγρ η γνώμη του ειδικού είναι που παίζει ρόλο!
* Το να τολμήσεις επίσης κάτι δεν θα το κάνεις σκοπό μόνο όταν σου έρχεται.
29-11-2010, 02:24 #20
Εχεις απολυτο δικιο σε αυτα που λες,και μενα με ενα θεμα υγειας καλοκαιρινο και μια στεναχωρια αρχισε η πρωτη κριση,και τη ενιωσα μια αποτομη μοναξια.Απλα αναφερα τον χωρισμο μου με την κοπελα μου σαν πιο εντονο συναισθημα λογο της απουσιας της αλλα δεν εχω λογο να τη σκεφτομαι γιατι δεν με αγαπησε ποτε,και το ξερω, οποτε δεν ειχα λογο να παθω κριση,αλλα το γεγονος να κανω μια νεα αρχη μου εφερε ανχος ενω καποτε αυτα ουτε τα σκεφτομουν εβλεπα μια κοπελα και βουρ.Οσο για τη δουλεια μου ναι με πειραξε που εμεινα ανεργος αλλα οχι αφραγκος ειμαι απο τους τυχερους της ζωης,οποτε παλι δεν ειχα λογο κρισης.Αλλα προβληματα που εχω τον τελευταιο καιρο και στεναχωρηθηκα γι αυτο ηταν οτι ο καλυτερος μου φιλος ηταν κρυφος gay τοσα χρονια και δεν ηξερα τιποτα δεν ειχα καταλαβει τιποτα,αυτο εμαθα το καλοκαιρι εκεινο το βραδυ που επαθα και τη κριση.Θα μου πεις δεν ειναι δικο σου προβλημα το ξερω αλλα ειμαι πολυ πολυ ευαισθητος σε θεματα οικογενειας φιλων δενομαι πολυ και ανησυχω για ολους.Μιλησα ολα αυτα τα θεματα με τον ψυχολογο μου ειπε οτι ειμαι ειδικη περιπτωση και μου προτεινε τωρα που δεν δουλευω να παω ενα ταξιδη για αλλαγη καταστασεων.Καλη ιδεα το σκεφτομαι για της γιορτες,αλλα αυτη τη στιγμη που σου γραφω ολα αυτα νιωθω μια καουρα στο στομαχι λες και εχω φαει ενα βοδι και μου ερχετε ψιλοαναγουλα καμια φορα.Νεο πραγμα παρατηρησα,και ολα αυτα παντα νυχτα πριν κοιμηθω,και παντα με πιανει μια ανησυχια ενω ξερω οτι ειμαι καλα,περιεργο.Αλλα πηρα το χαπακι μου πριν ολα λεω δε θα το παρω αποψε αλλα να το πηρα.Απορω θα το σταματησω ποτε η πια εγινε κι αυτο ο νεος κολλητος μου βραδυνος φιλος μου?
29-11-2010, 02:35 #21
Ειναι που ερχονται καταστασεις της οποιες δεν περιμενεις και σου ερχονται ξαφνικα απο το πουθενα.Η μητερα του φιλου μου κανει αιμοκαθαρση χρονια τη λυπαμαι γιατι την αγαπω σαν μητερα μου,ο κολλητος μου, εμαθα, μου το πε οτι τοσα χρονια ηταν κρυφος,επεσα απο τα συνεφα που συνηθως πεταω.Εχασα τη δουλεια μου τον σεπτεμβριο,αποκτησα ενα καρο ψηλοπροβληματα και προσπαθω να τα ξεπερασω απλα πεσανε πολλα μαζι και εχασα τη μπαλα.Αλλα δεν τα παραταω συνεχιζω και τωρα αποκτησα παρεα εσενα οποτε μαζι θα νικησουμε
29-11-2010, 02:53 #22
Φίλε μουυυυυ σε κάποιες φάσεις νομίζω πως ο makrei και ο Γατος είναι το ίδιο πρόσωπο!!!!!!! Δεν μπορώ να πστέψω πως ΟΛΑ είναι ίδια!!!!!!!!! Η χρονική περίοδος είναι ολόιδια, τα φάρμακα τα ίδια, τα προβλήματα τα ίδια, ο τρόπος σκέψης ο ίδιος στο μόνο που διαφέρουμε είναι σε μερικά γεγονότα τα οποία όμως ως δια μαγείας τα σκέφτόμαστε με τον ίδιο τρόπο!! ΧΑΧΧΑΧΑΧ Δλδ σοβαρά μου φαίνεται απίστευτο αλήθεια σου λέω.
Λοιπόν γράφω καθώς διαβάζω το μήνυμα σου και σοβαρά όσο το διαβάζω κουφαίνομαι!!!!!!!! Πέρα από την αίσθηση της αναγούλας και του βοδιού προσθέτω πως προσωπικά αισθάνομαι σε κάποιες φάσεις λες και έχω φάει πολλές καραμέλες Halls πως λέγονται. Βγαίνει μια άχνα από το στομάχι που διαρκεί 1-2 μέρες..
Να σου πω όμως ξέρω πως ό,τι και να σου πω δεν μπορείς ακριβώς να το απορροφήσεις (Το ξέρω αφού είμαστε δίδυμοι χχαχαχα). Αυτή την στιγμή είσαι ένα σφουγγάρι που επιλέγει να απορροφήσει όλα τα αρνητικά!! Λες για την σχέση σου:
αναφερα τον χωρισμο μου με την κοπελα μου σαν πιο εντονο συναισθημα λογο της απουσιας της αλλα δεν εχω λογο να τη σκεφτομαι γιατι δεν με αγαπησε ποτε,και το ξερω, οποτε δεν ειχα λογο να παθω κριση
Το ότι ξέρεις πως δεν σε αγάπησε δεν σημαίνει πως θα πάψεις να έχεις συναισθήματα. Ο σκύλος μου όταν φεύγαμε από το σπίτι έκλαιγε σαν τρελός προφανώς ένιωθε θλίψη, στεναχώρια.. όταν επιστρέφαμε έκανε χαρές άρα αισθανόταν χαρούμενος και ευτυχισμένος. Δεν σε συγκρίνω με τον σκύλο σε καμία περίπτωση θέλω να σου πω απλώς πως αν ένας σκύλος αισθάνεται που για εμάς τους ανθρώπους είναι κατώτερος είναι δυνατόν εσύ που είσαι άνθρωπος να μην αισθάνεσαι τπτ; Ο στόχος σου δεν πρέπει να είναι να μην αισθάνεσαι αλλά να μάθεις να διαχειρίζεσαι τι αισθάνεσαι. Χώρισες και μάλιστα σε κορόιδεψε δεν είναι λογικό να αισθάνεσαι άσχημα; Επεδή το ξέρεις πως σε κορόιδεψε δεν σημαίνει πως δεν θα αισθανθείς τπτ. Αν περπατάς στο δρόμο και σκοντάψεις θα χτυπήσεις και θα πονάς. Και σου λέω έξω έχει πάγο στο πεζοδρόμιο κι εσύ ξέρεις πως θα γκρεμιστείς αλλά προχωράς και τσακίζεσαι, είναι σαν να απαιτείς επειδή το γνώριζες να μην πονάς σωματικά. Αυτό δεν γίνεται. το ξέρω πως τα παραδείγματα μου είναι λίγο άκυρα χαχαχαχαχα απλά προσπαθώ να σου το φέρω σε πράγματα νορμάλ καθημερινά.
Να άλλο ένα που έχουμε και οι δυο μαςςςς πάλι. Η σκέψη για το χαπάκι σε αναγκάζει να το παίρνεις τελικώς. Τα ίδια και από εδώ όμως για σκέψου νορμάλ αφού έχεις το χαπάκι τι φοβάσαι; Αν σου έρθει να το πάρεις θα το χτυπήσεις αν δεν σου έρθει απλά συνεχίζεις.
Θα σου στείλω κι ένα π.μ.!Αν θυμηθείς άνοιξε το όταν μπεις.
Θα νικήσουμε φίλε μ το ξέρω. θα το δεις αυτό!!! Να το θυμάσαι. Θα τα θυμόμαστε και θα γελάμε μετά!Last edited by Γάτος; 29-11-2010 at 03:50.
29-11-2010, 10:58 #23
Καλημερα φιλε καλα εχω χαζεψει λες και τα λεω στον εαυτο μου ειναι.Νιωθεις ενα καψιμο που ξεκινα απο το στομαχι και φτανει μεχρι και το λαιμο.Το ιδιο πραγμα αισθανομαι και γω,ειναι το τελειωμα της δυσπεψιας οταν νιωθεις το καψιμο αυτο.Ειναι καπως ασχημο ακομα και στη γευση γιατι σου ερχονται πανω τα υγρα του στομαχου ασε τα ξερω καλα πια.Το ασχημο ειναι οτι ειμαστε ανθρωποι και εχουμε αισθηματα,αν και καποιοι ισως να προτημουσαν να ειναι σφουγγαρια παρα να περασουν κρισεις πανικου.Και γω ξερω οτι θα το νικησουμε αυτο το πραγμα αλλα οχι συντομα.Ωρες ωρες νιωθω σαν την Ελλαδα που ειναι στο ΔΝΤ καταλαβαινεις
29-11-2010, 11:12 #24
Ρε Γάτε,έχεις σκύλο;Γουστάρω,εκδίκηση!
Sorry για το off topic."Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
29-11-2010, 13:51 #25
ΧΑΧΑΧΑΧ α ρε rain δεν το είχα σκεφτεί έτσι!! :P Ο σκύλος μου πάντως φοβάται τις γάτες!
makrei πρόσεξα πως το πρόβλημα υποχωρεί όταν ασχοληθείς με κάτι άσχετο ασυνείδητα και όχι επειδή το επέλεξες. Δηλαδή αν με πιάσει και σκεφτώ να μπω π.χ. στο νετ θα περάσει. Αν πω όμως πως θα μπω στο νετ για να περάσει όχι μόνο δεν περνά αλλά με πιάνει χειρότερα. :d
29-11-2010, 15:49 #26
Γατε διαβασα το π.μ και οπως ειδες εχουμε τα ιδια,το θεμα ειναι οτι μονο οταν ασχολουμε με κατι αλλο ξεχναω τη κριση ασχετα αν ειναι πρεπον η οχι.Στο π.μ που σου εστειλα εγω σου εξηγω τη δεν ειπα στον ψυχολογο και γιατι,αρα γι αυτο δε μπορεσε να με βοηθηση αρκετα γιατι δεν μπορουσα να του τα πω ολα προσωπο με προσωπο οπως καταλαβαινεις
29-11-2010, 17:25 #27
Θα σε βοηθήσω να τα πεις αν το θες.
Αν είχα διαβάσει το ποστ σου νωρίτερα θα σου εδειχνα τον τρόπο! Το γεγονός πως τα είπες σε εμένα που υπάρχει ακριβώς το ιδιο πρόβλημα είναι το 1ο βήμα!!! Σοβαρά!!! Κοίτα εμένα ξέρεις πως μου έφυγε η ντροπή πάνω στην ομιλία;; Όσο κουφό κι αν σου φανεί όταν ήμουν άρρωστος δεν είχα δύναμη ούτε παππούτσια να βάλω. Με τις παντόφλες έβγαινα έξω να πάω μέχρι την γωνία. Κι εκεί ναι ως δια μαγείας σκέφτηκα πως ναι η γνώμη του κόσμου δεν με ενδιέφερε και τόσο γενικώς είχα τον πόνο μου αυτοί θα με ενδιέφεραν; Αργότερα αυτό βγήκε και στην συμπεριφορά μου εν ολίγοις τους έγραψα όλους κι έλεγα ό,τι αισθανόμουν στην αρχή ντρεπόμουν αλλά τι να κάνω να σκάσω;;; Στην Ψυχολόγο τώρα ναι είχα την αίσθηση πως έχασα την μπάλα. Μίλησα όμως συνειδητά και να τώρα στην επόμενη συνεδρία που θα πάω έχω να τις πωωωωω. χαχαχαχαχαχα εντάξει τα τελευταία είναι αυτά ελπίζω. Μήπως ο ψυχολόγος σου δεν σου εμπνέει εμπιστοσύνη; Να ξέρεις πως συνειδητά πρέπει να πάρεις την απόφαση να μιλήσεις. Το γεγονός πως το έκανες σε εμένα είναι το 1ο βήμα.
29-11-2010, 18:31 #28
Το θεμα ειναι οτι πολλα ατομα απο δω μεσα,εχουν λιγο η πολυ σχεδον τα ιδια προβληματα.Το να τα γραφεις μεσο ενος υπολογιστη δεν ειναι η λυση αλλα αν αυτα τα ατομα οπως εγω εσυ μπορουν να βρεθουν απο κοντα και να πουν το προβλημα τους με την συζητηση, κανεις οντος το πρωτο βημα και το λες καπου,βγαινει απο μεσα σου πιο ωραια απο τη σε ενα ψυχολογο ο οποιος στη συνεχεια θα μας δωσει φαρμακα.Τη να σου κανει και ο ψυχολογος αμα εσυ κρινεις οτι δεν μπορεις να πεις καποια πραγματα,η δεν ξερεις πως να τα πεις και φοβασε να μη σε παρεξηγησουν.Εγω πιστευω οτι ατομα με την ιδια παθηση μπορουν να βρουν λυση στο προβλημα τους αρκει να ανοιχτουν σε μια ομαδα ανθρωπων και μεσα απο τη συζητηση να βρεθει ενας νεος οριζοντας γι αυτους αλλα και για μας.Πιστευω οτι αν κανουμε εμεις την αρχη και βρεθουμε μιλησουμε μπορει να ερθουν κι αλλοι να συμετεχουν δεν εχει να κανει πως ειμαστε εξωτερικα ουτε κι αν εχω ρουχα να βαλω,ουτε αν καποιος απο μας εχει πορσε η φιατ.Το θεμα ειναι οι ανθρωποι και τη μπορουμε να κερδισουμε ο ενας απο τον αλλο μεσα απο συζητηση και γιατι οχι μην αποκλειετε τιποτα, ακομα και τη θεραπια της ιδιας της κρισεις πανικου.Απλα ολα ειναι στο χερι μας
30-11-2010, 05:48 #29
Σε αυτό συμφωνώ......... Θεωρώ πως είναι λάθος τεχνική καθώς είναι λες και μιλάμε στον αέρα κατά κάποιο τρόπο μέσω νετ. Άλλο αέρα παίρνεις όταν τα πεις live. Σοβαρά έχεις δίκιο. Βέβαια να σου πω και ο ψυχολόγος αν ξέρει να κάνει την δουλειά του σε βοηθάει πολύ. Αρκεί να του τα πεις όλααααα :d Για να πάρεις όμως τον αέρα και να τα πεις πρέπει να μάθεις να το κάνεις.
01-12-2010, 09:49 #30
Εχω αυτα τα συμπτωματα,οπως και διαφορα καψιματα-αισθημα συξημενης θερμοκρασιας (καινουργιο κολπο αυτο) αρκετο καιρο τωρα χωρις να εχω κατι παθολογικο.Δυστυχως ομως συνεχιζουν να επιδρουν αρνητικοτατα στην ψυχολογια μου .
Και βεβαια πρεπει να κανεις τις εξετασεις που λες αν μη τι αλλο να αποκλειστει ο παραγων του παθολογικου τομεα και να ασχοληθεις πλεον με τον ψυχολογικο.