Η ΙΨΔ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 29 of 29
    Senior Member
    Αχ βρε Σέλειος...Λυπάμαι που περνάς τόσο δύσκολα...:(
    Όμως,τι εννοείς ψυχιατρικά κουφός,ή μάλλον τι εννοούσε ο γιατρός σου,τον ρώτησες να σου εξηγήσει;Tι ακριβώς δεν ακούς δλδ,όσα σου λέει;Eκτός από τη λήψη φαρμάκων,δε μπορεί να ακολουθηθούν εναλλακτικές,έχεις ψάξει άλλους δρόμους;
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Banned
    ρεην δεν εχω δυναμη να ψαξω για αλλο γιατρο εχω παραιτηθει... το πηρα χαμπαρι.. ημουν ατυχος. δεν ξερω ποσο θα αντεξω ακομα

Μπορείς να γίνεις πιο σαφής όταν λες όχι έχεις ιδεοψυχαναγκασμούς;
    γιάννης

Banned
    γιαννη ειμαι ο σελας-σελας. εχουμε ξαναμιλησει.. σκεφτομαι ασχημα πραγματα που με σοκαρουν απο την βιαιοτητα την παραξενια και την λαγνεια φοβαμαι οταν δω ενα ξυλο στο δρομο μη το παρω και χτυπησω κανεναν.. σκεφτομαι να αυτοκτονησω

Να αυτοκτονήσεις γιατί παίζει κάτι άσχημο στην φαντασία σου;
    Αυτά που παίζουν στη φαντασία σου φοβάμια πως καμιά σχεση έχουν με την πραγματικότητα. Δεν σε αφήνουν να δεις και να ζήσεις την πραγματικότητα!!! Μια πραγματικότητα που μπορεί να είναι όλο χαρά για σένα. Πρέπει να βρεθεί κάποιος τρόπος που να αποδεσμεύσει από αυτά τα δεσμά που δε σε αφήνουν να χαρείς τη ζωή.

Ο τρόπος για να αντιμετωπίσεις την κατάσταση είναι να ξεκινήσεις από κάπου όσον αφορά τις σκέψεις αυτές. Αν είναι δες κάποιο ειδικό που να μπορεί να σε μάθει μια μέθοδο με την οποία μπορούν να ελέγχονται και να αντιμετωπίζονται οι σκέψεις αυτές.

Μια μέθοδος για αρχή είναι να αναγνωρίζεις τις σκέψεις αυτές όταν έρχονται στο νου σαν ένας τρίτος παρατηρητής, σαν κάποιος (ο τρίτος)που βλέπει κάποιον άλλο (ψυχαναγκαστική σκέψη σου) να έρχεται. Να μπορείς έτσι να λες, να το πάλι που ήρθε. Την κάθε σκέψη ξεχωριστά τη στιγμή που έρχεται. Θα χεις κάνει ένα σημαντικό βήμα όταν καταφέρεις να κάνεις αυτό. Απ εκεί και πέρα (αφού δηλαδή αναγνώρισες) θα ξεκινά ο αγώνας να διώξεις από το κεφάλι σου τη σκέψη, είτε φέρνοντας στο νου κάτι ευχάριστο, είτε μια θετική εμπειρία ή κάνοντας κάτι.
    Ψάξε το!!
    γιάννης

Banned
    γιαννη μου χαλαει η διαθεση προφανως απο ασχημες σκεψεις που οταν με ρωτησει καποιος γιατι ειμαι ετσι θα του απαντησω δεν ξερω γιατι στα αληθεια δεν ξερω σκεφτομαι.. ασυνηδητα.. εσυτωρα οταν λες να αναγνωριζω τις σκεψεις, εννοεις να τις συνηδητοποιησω?

Ναι να αρχίσεις να τις συνηδητοποεις ως τέτοιες. Να μάθεις να τις ξεχωρίζεις. Να το καταλαβαίνεις δηλαδή ότι έρχονται στο μυαλό σου τέτοιες σκέψεις. Να περνά από το νου τη στιγμή που έρχονται ότι τώρα είμαι σε τέτοια κατάσταση σκέψης. Όταν εισέρχεσαι ή όταν βρίσκεσαι σε τέτοια σκέψη μάθε αυτό να το αναγνωρίζεις, να γίνεις παρατηρητής του νου σου. Όπως όταν βλέπεις κάποιο να πλησιάζει και λες νατος έρχεται. Δοκίμασε το σαν αρχή στην αντιμετώπιση του προβλήματος.
    γιάννης

Banned
    γιαννη εχεις προσωπικο μυνημα

Member
    γεια σας παιδια! μηπως ξερετε αν απο ιψδ μπορει καποιος να να ειναι σε πληρη αδρανεια κ αδιαφορια για ανθρωπινη επικοινωνια ,δηλ να φροντιζει για τα βασικα κ καταταλλα να ειναι εντελως απομονωμενος κ στον κοσμο του!Δηλ να φαινεται σαν τρελλος απο τις εμμονες κ την συμπεριφορα του(κλαμα) χωρις στη πραγματικοτητα να ειναι!

Senior Member
    beauty,

καλυτερα να ρωτησεις ενα ψυχιατρο για κατι τετοιο, εδω δεν ειμαστε γιατροι.

παντως, πιθανοτατα θα μπορουσε να παιζει ενα τετοιο σεναριο που λες, καθως υπαρχουν ατομα που οι ψυχαναγκασμοι μπορει να τους τρων μεγαλο κομματι της ημερας.

επισης αυτο που λες για αδρανεια κ αδιαφορια για ανθρωπινη επικοινωνια μπορει να ειναι κ απο καταθλιψη, δεν ειναι απαραιτητο να ειναι σχιζοφρενεια!

η αδιαφορια για ανθρωπινη επικοινωνια θα μπορουσε να ειναι κ οχι αδιαφορια αλλα μπλοκαρισμα απο κοινωνικη φοβια.

πολλα θα μπορουσαν!

Senior Member
    Σε ένα άρθρο είχα διαβάσει πως αρκεί η κατάθλιψη για να ξεσπάσει η ΙΨΔ σε βαθμό που δεν έχει παρουσιαστεί ποτέ. Αυτό σημαίνει πως ναι όπως είπε και ο/η Lou!.. πολύ πιθανότατα ένα τέτοιο άτομο να πάσχει και από ΙΨΔ και από κατάθλιψη. Συμφωνώ μαζί του/της γιατί δεν το συζητάς με τον Ψυχίατρο/Ψυχολόγο σου;
    Όσο κι αν κανείς προσέχει όσο κι αν το κυνηγά, πάντα πάντα θα `ναι αργά δεύτερη ζωή δεν έχει.

Senior Member
    Γεια σου beauty.Καλώς ήρθες.:)Εύχομαι να βρεις σύντομα τις απαντήσεις που γυρεύεις.

Σέλειε,η γλώσσα που χρησιμοποιείς,δίνει στον εαυτό σου τα ανάλογα μηνύματα κάθε φορά.Δηλαδή,αυτή η φράση"Η ΙΨΔ με ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ σταδιακά"σου επιτείνει την αίσθηση της ανημπόριας κατά την άποψή μου.Μπορείς αλλάζοντας λιγάκι τον τρόπο που εκφράζεσαι απέναντι σε αυτό που αντιμετωπίζεις αυτή την εποχή να περάσεις και διαφορετικά μηνύματα σε σένα.Δλδ,τι θα έλεγες αντί για εκείνο,να το έκανες κάπως έτσι:"Παρουσιάζω εντονότερα συμπτώματα ΙΨΔ σε αυτή τη φάση",ή κάποια άλλη φράση.Έτσι δεν καταστροφολογείς και δε σου μαθαίνεις την αδυναμία,τη θέση της παραμονής στην ασθένεια,δίχως ελπίδα.Δίνε στον εαυτό σου μία καλύτερη θέση,μία θέση που δε θα είναι του θύματος που η ασθένεια το πάει δώθε κείθε(άρα είναι παντοδύναμη),απλά ενός ανθρώπου που όπως τόσοι άλλοι,κάτι περνάει έναν καιρό.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Οι ψυχαναγκασμοί έχουν τις πηγές τους σε τραύματα που βιώνει κανείς. Είναι σα να τα ξαναβιώνει με διάφορες παραλλαγές στο κεφάλι του στο τώρα. Χρειάζεται να μάθει κανείς από τη μια να ελέγχει τις σκέψεις του αναγνωρίζοντας τους ψυχαναγκασμούς και απωθώντας τους και από την άλλη να είναι πιο δυναμικός και μη ανεκτικός στην καθημερινή του ζωή ώστε να μην δημιουργούνται βιώματα τα οποία με τη σειρά τους αποτελούν τραύματα τα οποία στο τέλος αναδιαμορφώνει ως νους ως ψυχαναγκασμούς.

Μάθε να αναγνωρίζεις αυτές τις σκέψεις. Όπως καποιον που βλέπεις να πλησιάζει, όπως παρατηράς ένα αντικείμενο να ρχεται κατά πάνω σου, σαν ένας τρίτος μέσα στου νου σου που παρατηρά ποια σκέψη μπαίνει.
    Εκεί αναγνωρίζεις τη σκέψη ως τέτοια. Ξέρεις ότι είναι παράλογη, ότι είναι κάτι που δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα εκεί που βρίσκεσαι τη δεδομένη στιγμή, κανείς απ αυτούς που σκέφτεσαι δεν είναι παρόν, δεν συμβαίνει καθόλου κάτι τέτοιο έξω από το κεφάλι σου. Σα να λες να την που ρχεται. Την ξεχωρίζεις μ αυτό τον τρόπο.
    Και μετά καταβάλλεις την προσπάθεια να την αποκρούσεις, όπως κάποιον που αμύνεται. Λες μέσα σου : σταμάτα και τη διώχνεις. Κάνεις παύση στη σκέψη.
    Μετά προσπαθείς να σκεφτείς κάτι άλλο πχ ένα ευχάριστο γεγονός, κάποιο στόχο κάποιους που σε αγαπούν , κάτι που σεκανε ευτυχισμένο. Κάπως έτσι. Σ αυτό το πλαίσιο.

Και το άλλο, να μην ανέχεσαι καθόλου στην καθημερινή σου ζωή να σου δημιουργούν τραύματα, να λες αυτό που πρέπει, να διεκδικάς ότι σου ανήκει, να μην ανέχεσαι καθόλου εκμετάλλευση και κοροιδία. Έτσι αποφεύγεις αυτά που αποτελούν στο μέλλον την αιτία για ψυχαναγκασμούς, γίνεσαι από την άλλη πιο δυναμικός και πιο χαρούμενος που κατάφερες κάτι.
    γιάννης

Banned
    σας ευχαριστω παιδια για την κατανοηση

Page 2 of 2 FirstFirst 12