Γυναικεια Απογοητευση - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 7 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Results 46 to 60 of 105
    Senior Member
    Ωραια.

Εστω οτι ισχυει αυτο που λες. Εστω οτι οντως η κοινωνια εχει προβλημα, εστω οτι εχουμε γεμισει λιγουρια, εστω οτι οι γυναικες ζητουν πολλα (αρα δε γινονται σχεσεις μιας και αυτες οι 2 ομαδες δεν ταιριαζουν , εκτος αν γυναικες ειναι ισες σε αριθμο με πλουσιους παιδαρους)

εστω οτι ισχυουν αυτα που λες.

Τι κανεις για αυτο?

Κανεις τιποτα, ή απλα αναλυεις την κατασταση για να βγαλεις καμια στατιστικη ερευνα ή κατι τετοιο?

Senior Member
    Πως το πολεμας?

Εχεις βρει τροπους?

Αυτο ειναι το νοημα, να βρεις τροπους να "επιβιωσεις" και να προσαρμοστεις στο κλιμα οταν δε σε σηκωνει, οχι να ψοφησεις απο το κρυο παραπονιοντας χωρις να κανεις τιποτα.

Senior Member
    Αγαπητέ Κενο κατι που δεν σχολιασα στο προηγούμενο μου ποστ βεβεα είναι ότι καταρχήν αναφέρεσαι μονο στον Μέσο- Έλληνα-Αθηναίο.
    Οι υπόλοιποι τι είναι ρε συ Κενό? Μέσοι-Αλβανοί-Θεσσαλονικείς?
    Έλα Χριστέ και Παναγιά…
    Λοιπόν το προσπερνάω αυτό αλλα ζείτε στην Αθήνα και νομιζετε ότι μονο εκει γινονται αυτά.
    Οι υπόλοιποι μάλλον είναι κατι σαν το «Αγρότης μόνος Ψάχνει»
    Τέλος Πάντων
    Ακουστε καποιοι.
    Έρχεστε και δίνετε συμβουλες προς ναυτηλομενους για το πώς ο άλλος θα κανει καμακι?
    Τι είναι το καμακι ρε παιδια?Να παει στη λαικη να παρει πατατες?
    Ολοι εσεις οι Ζεν πρεμιε εχετε κατακτησει την μιση Ελλαδα?
    Εδώ βρηκατε να βγαλετε τη ματαιοδοξία σας?

Αγαπητε κενο αναλωνεσαι σε συζητησεις και επαναλαμβανεσαι απλα..
    Το προτυπο για την σημερινη γυναικα (και αυτό δυστιχως μας περνανε και το τρωμε στη μαπα)είναι η κυρια
    Μαρι Κωνσταντατου-Κυριακου…
    Όλα τα αλλα είναι να χαμε να λεγαμε…

Senior Member
    VasilisA καλημερα! Αυτο προσπαθω να πω στον ΚΕΝΟ με τα προηγουμενα ποστ μου. Οτι δεν ειναι ο μονος ο οποιος ισως αντιμετωπιζει προβλημα σε αυτο το θεμα. Υπαρχουν κι αλλοι αντρες κι αλλες γυναικες και σε αλλες πολεεις. Το θεμα ειναι τι κανει ο καθενας γι'αυτο. Αν απλα καθεται με την απογοητευση στην αγκαλαι δεν θα καταφερει τιποτα. Αν ομως ο καθενας κυνηγησει το δικαιωμα του για συντροφικοτητα ( με οποιον τροπο νομιζει ) σιγουρα κατι θα καταφερει.

Banned
    Quote Originally Posted by Boltseed View Post
    Πως το πολεμας?

Εχεις βρει τροπους?

Αυτο ειναι το νοημα, να βρεις τροπους να "επιβιωσεις" και να προσαρμοστεις στο κλιμα οταν δε σε σηκωνει, οχι να ψοφησεις απο το κρυο παραπονιοντας χωρις να κανεις τιποτα.
    εμ για να βρισκομαι εδω και να γραφω οτι ειμαι απογοητευμενος, μαλλον δεν εχω βρει τροπους.

Quote Originally Posted by VasilisA View Post
    Αγαπητέ Κενο κατι που δεν σχολιασα στο προηγούμενο μου ποστ βεβεα είναι ότι καταρχήν αναφέρεσαι μονο στον Μέσο- Έλληνα-Αθηναίο.
    Οι υπόλοιποι τι είναι ρε συ Κενό? Μέσοι-Αλβανοί-Θεσσαλονικείς?
    Έλα Χριστέ και Παναγιά…
    Λοιπόν το προσπερνάω αυτό αλλα ζείτε στην Αθήνα και νομιζετε ότι μονο εκει γινονται αυτά.
    Οι υπόλοιποι μάλλον είναι κατι σαν το «Αγρότης μόνος Ψάχνει»
    Τέλος Πάντων
    οχι δε το εννοουσα ετσι. αν πω απλα ελληνιδα/ελληνας θα μου πειτε παλι πως γενικευω και δεν ειναι ολοι στην Ελλαδα ιδιοι. ετσι προτιμησα να πω αθηναια/αθηναιος, αφου ζω Αθηνα κι εχω εμπειρια μονο απο εδω.

Quote Originally Posted by VasilisA View Post
    Αγαπητε κενο αναλωνεσαι σε συζητησεις και επαναλαμβανεσαι απλα..
    Το προτυπο για την σημερινη γυναικα (και αυτό δυστιχως μας περνανε και το τρωμε στη μαπα)είναι η κυρια
    Μαρι Κωνσταντατου-Κυριακου…
    Όλα τα αλλα είναι να χαμε να λεγαμε…
    απλα απανταω στο θεμα. κι εφοσον δεν αλλαζει τπτ ειναι φυσιολογικο να επαναλαμβανομε.

Senior Member
    Quote Originally Posted by KENO View Post
    δλδ βρε παιδια για να εκφρασει καποιος την απογοητευση του, πρεπει να εχει παει με 20 ?
    απ'ολες τις γνωριμιες μου 5 σχεσεις καταφερα να κανω, τι να γινει ειμαι προβληματικος απ'οτι φαινεται ενω ολοι οι αλλοι εδω νορμαλ, με απιστευτα πολλες εμπειριες, χωριζουν και στο καπακι τα ξαναφτιαχνουν διοτι ολοι τους αγαπανε, παρολο που εχουν ενα σωρο προβληματα καταβαθος. εγω συγνωμη δεν ειμαι τοσο γαματος. μαλλον πρεπει να με κλεισουν μεσα...

αν και εισαι κατα (που λογικα σημαινει θα εχεις σχεση, οποτε για σενα δε παιζει προβλημα ακομα) δε πολυκαταλαβα τι θες να πεις, παραδεχεσαι οτι υπαρχουν τα προτυπα και φαινονται σε αρκετους τομεις, αλλα εγω ζω στο δικο μου κοσμο και τα αντιλαμβανομαι αλλιως ? δλδ ενω λεω για το προβλημα που κι εσυ βλεπεις οτι υπαρχει, δε το λεω οπως θα θελες να το ακουσεις ? φυσιολογικο, εφοσον δεν εχουμε ολοι τις ιδιες εμπειριες, δε νομιζεις ?

η καραμελα με την αυτοπεποιθηση ειναι γνωστη. πως περιμενουν ομως να υπαρχει οταν μαθαινουμε πλεον οι περισσοτεροι στη μοναξια ? οσο για τους τροπους δες τα ποσοστα καταθλιψης στο κοσμο. απο τη πιεση ειναι τοσο αυξημενα, αν βαλουμε συγκεκριμενα "πρεπει" και τροπους συμπεριφορας και στις σχεσεις μας που υποτιθεται ειμαστε ο εαυτος μας, αστο παμε γι'αυτοκτονια καλυτερα.

καλα δεν φερομαι και τελειως καφρικα με το καλησπερα σας, αν κι εχω κανει κι εγω τις μαλακιες μου. αρχικα προσπαθω να μην ενοχλω, παρολο που πρεπει να δειξω ενα ενδιαφερον (πως θα δειξω ενδιαφερον χωρις να ενοχληθει ειναι κατι το μυστηριο)... μετα απο λιγο ομως βρισκω φυσιολογικο να εχουμε μαθει ο ενας τον αλλον και να μιλαμε ανετα, αυθορμητα.

επισης σ'αυτο να προσθεσω οτι με την αυτοπεποιθηση που μου λες επανω, ερχεται κι ο αυθορμητισμος! δε γινεται απ'τη μια να ζητουν δυναμικοτητα κι αυτοπεποιθηση στον αντρα, ενω απ'την αλλη να μη θελουν να ακουν οτι εχει να πει αυθορμητα. ενας δυναμικος και με αυτοπεποιθηση αντρας δε φοβαται να πει τη γνωμη του, σωστα ?

εμ να αυτα τα δυο βρισκω πως συγκρουονται...
    πως θα αντιμετωπισεις τα προβληματα και αντεξεις με τον ανθρωπο σου σ'οτι κι αν σου φερει η ζωη, αμα δεν εισαι ρεαλιστης και ειλικρινης απεναντι του ?
    με το παραμυθι που λες, σαν να κρυβεις απ'τη γυναικα την αληθεια και να πλαθεις εναν ψευτικο ονειροκοσμο ? το παραμυθι το οποιο πλεον βρισκω πως ειναι τελειως παιδικιστικο εντομεταξυ, το ζουμε στα 18-19-20 ε ποσο να υποκριθεις πλεον ?
    με λιγα λογια καταληγουμε πως φταιει που ειμαι ειλικρινης! να βρω μια τοτε που να θελει μονο αληθειες...

για ολες ειχα αισθηματα γιατι ειχα σπαταλησει το χρονο μου μαζι τους. οταν γνωριζεις καποια εδω και σου λεει κατευθειαν τις σκεψεις της, καθε μερα μιλατε με τις ωρες κλπ, οσο να'ναι δενεσε, ειδικα οταν εχετε κοινα και ταιριαζετε. ετσι κι εγω με ολες θα μπορουσα να ειχα προχωρησει σοβαρα, αν θελαν.

αν τωρα μου ζητας να κρινω εξωτερικη εμφανιση μονο, οπως κρινουμε εξω, τοτε οι 3 ηταν πολυ οκ μπορω να πω.

σ'ευχαριστω παντως για οσα εγραψες κι εσυ, με βοηθουν να δω τα λαθοι μου (πως θα τα διορθωσω να δουμε)...
    Δε μου πολυαρεσει να αναλυω μεμονομενες φρασεις με αυτο τον τροπο αλλα αναγκαζομαι λιγο εδω, με μια προταση απο μια παραγραφο που γραφω τελικα καπου βγαινουν αλλα νοηματα.
    Δε ηταν προθεση μου να σε κατηγορησω καπου για κατι αν ετσι το εκλαμβανεις, αυτο που προσπαθω να σου πω ειναι λιγα πραγματα και διαφορες στον τροπο σκεψης που εχει μια κοπελα απο εναν αντρα γιατι φαινεται να μην τα σκεφτεσαι οπως ειναι.

Οσα σου ανεφερα δεν ειπα ποτε οτι αν τα εκανες μια κοπελα σαν αυτες που περιεγραψες θα επεφτε ντε και καλα ή οτι εσυ εφταιγες, απλα ηθελα να δειξω οτι μπορει να ισχυουν σε κοπελες ασχετως στυλ, μορφωσης κτλ , δε διαχωριζω δηλαδη γιατι ειτε απο πραγματα που εχω δει γυρω, ειτε απο παρεες κτλ καποια πραγματα ειναι κοινα.

Ολα αυτα τα προτυπα που αναφερουν κι αλλοι , τα τρωμε στη μαπα γυρω μας κι οπως σου ειπα και σε αλλους τομεις, οπου ισως ειναι και πιο ενοχλητικο.
    Το αν καποιος/α μπορει να εχει σχεση ή να εχει βρει κατι που τον/την καλυπτει δε σημαινει οτι ποτε δεν ειχε προβλημα ή οτι δε θα εχει.

Αν επισης δε με απασχολουσε γενικως το πως ειναι πλεον τα προτυπα σημερα και το τι θεωρειται in , δε θα εμπαινα καν στον κοπο να διαβασω το αρχικο σου ποστ, ποσο μαλλον να απαντησω, αρα γενικως δε μου αρεσουν αρκετα απ'οσα γινονται.

Δε μπορω να ξερω πως ειναι τα πραγματα στην Αθηνα αλλα δεν πιστευω οτι και αλλου ειναι καλυτερα σ'αυτο το θεμα, παντως το σιγουρο ειναι οτι υπαρχουν αρκετα ατομα εκει εξω που ψαχνουν κατι σοβαρο ή που γενικα δεν ενδιαφερονται για πραγματα της στιγμης.

Το περιεργο της υποθεσης ειναι οτι και τα δυο φυλα πλεον παραπονιουνται για το ιδιο πραγμα, γενικα ειχα την εντυπωση οτι ενας αντρας ειναι αυτος που ψαχνει κυριως κατι συντομο και οι πιο πολλες γυναικες κατι πιο σοβαρο, τι να πω. Μαλλον καθενας απ'οτι εχει δει κρινει και μαλλον καποια πραγματα εχουν ψιλοαλλαξει.

-----------------------------------------------------------------------------

Οσο για αυτα που εγραψες, η ''καραμελα'' οπως ανεφερες της αυτοπεποιθησης δεν ισουται με τον αυθορμητισμο.. Το να μη φοβασαι να πεις τη γνωμη σου δε σημαινει οτι θα πεις στην κοπελα ''ελεος δε μ'αρεσει αυτο μη το ξαναβαλεις'' ακομα κι αν δε σ'αρεσει καθολου. Το παν ειναι ο τροπος σε καποια πραγματα και το εχω ξαναπει.
    Το αν θα ενοχληθει απο κατι η κοπελα δεν εχει να κανει με το αν ειναι ψωναρα ή σαχλοκουδουνο αλλα με το οτι ειναι κοπελα.

Αυτο με τις ευκαιριες που αναφερθηκε αλλου δεν ξερω ποσο ισχυει. Το πιθανοτερο που νομιζω οτι ισχυει ειναι οτι μια κοπελα στην αρχη κοιταει αρκετες λεπτομερειες και στην πορεια αφου δεθει εστιαζει στα βασικα και καταλαβαινει οτι καποια ισως να ηταν βλακειες. Ενας απο τους λογους κιολας που πιστευω οτι οι σχεσεις χαλανε πολυ συντομα απο την αρχη αν μιλαμε για την πλευρα της κοπελας.

Αναρωτιεσαι πως θα δειξεις ενδιαφερον αλλα χωρις να την κανεις να ενοχληθει, αυτο οφειλω να ομολογησω δεν το πολυκαταλαβα γιατι δε βλεπω τη συνδεση μεταξυ των δυο πραγματων..

Ερχομαστε στο ''παραμυθι''. Εγω εχω στο μυαλο μου παραδειγματα απο ατομα που ασχετως lifestyle , νοοτροπιας, εμφανισης , το θελουν σε μια σχεση και ειναι μιλαμε και για ηλικιες ανω των 20. Το να εισαι ειλικρινης στο αν πχ θελεις να εισαι με μια κοπελα οντως και της το λες ή οχι, δεν εχει καμια σχεση με την ειλικρινεια στο θεμα της εμφανισης ή του ντυσιματος που εχει η κοπελα ας πουμε. Ο λογος που συνδεω την ειλικρινεια με την εμφανιση ειναι γιατι υπαρχουν κοπελες που εχουν πολυ μεγαλη ανασφαλεια.
    Εσενα μπορει να σου ακουγεται αστειο ή υπερβολικο αλλα ισχυει και σε μερικες περιπτωσεις πολυ μαλιστα.
    Δε λεω αν συμφωνω ή οχι με το να ειναι καποιος ανετα ή οχι απο την αρχη, δεν εχει σημασια αυτο. Θα σου πω ομως οτι αν μια κοπελα βγαινει με καποιον μια βδομαδα πχ και της κανει καποιο ενοχλητικο σχολιο, μπορει να μη θελει να ξαναβγει μαζι του, αν ομως τα εχει καποιους μηνες με τον αλλον, με το ιδιο σχολιο μπορει να ενοχληθει, να θυμωσει, αλλα δε θα χωρισει (εξαρταται και για τι πραγμα λεμε βεβαια lol). Δε θα σε κατηγορουσε πιστευω καμια κοπελα για ελλειψη ειλικρινειας σε θεμα εμφανισης. Γι'αυτο ειπα και πριν οτι καποια πραγματα ειναι σαν να βλεπεις πολυ με τη λογικη..

Μη σε απασχολει το οτι εστιαζω σε συμπεριφορες του ενος φυλου προς το αλλο (και στο τι θα μπορουσες να κανεις εσυ) κι οχι στο πως ειναι η κοινωνια, απλα το πρωτο δειχνει να βοηθαει περισσοτερο ενω το αλλο δεν ειναι στο χερι μας να το αλλαξουμε.

Αρα δε λεω οτι εσυ φταις, προσπαθω να εστιασω σε πραγματα που κατα τη γνωμη τη δικη μου μπορει να ειναι βοηθητικα, ειτε σ'αυτη τη φαση της ζωης σου ειτε σε αλλη.

Οσοι λεμε τη γνωμη μας δεν ειναι επειδη εμεις τα ξερουμε ολα ή επειδη θελουμε να κανουμε φιγουρα ή επειδη δεν εχουμε κανει λαθη στις σχεσεις μας με αλλους ανθρωπους, απλα επειδη καθενας εχει διαφορετικα βιωματα μπορει να βοηθησει καποιον αλλον και το αντιστροφο. Αν καποιος μου επισημανει κατι λαθος που εχω κανει ας πουμε δεν πρεπει να το εκλαβω σαν διορθωση αλλα σαν πιο ευκολο τροπο να δω κατι που ισως σε αλλη περιπτωση να δυσκολευομουν να δω. Ελπιζω να πανε ολα καλα παντως..
    Last edited by rock; 03-12-2010 at 18:29.

Senior Member
    Ναι οκ,

αλλα μεχρι στιγμης τι εχεις δοκιμασει και απετυχε?

Μπορεις να κανεις μια λιστα

α)
    β)
    γ)

και γιατι απετυχαν τα παραπανω πχ?

Φαινεται σαν να εχεις παραδοθει χωρις καν να εχεις δωσει μαχη.

Και ναι, μαχη δεν θεωρειται το να μην κανεις τιποτα απο μερους σου και να περιμενεις να αλλαξει το περιβαλλον για εσενα.

Banned
    φιλε rock συμφωνω με τα περισσοτερα, κανω quote μονο οσα εχω να προσθεσω κατι...

Quote Originally Posted by rock View Post
    Το να μη φοβασαι να πεις τη γνωμη σου δε σημαινει οτι θα πεις στην κοπελα ''ελεος δε μ'αρεσει αυτο μη το ξαναβαλεις'' ακομα κι αν δε σ'αρεσει καθολου. Το παν ειναι ο τροπος σε καποια πραγματα και το εχω ξαναπει.
    δε προκειται ποτε να διαταξω καποια στο τι θα φορεσει. μπορει να πω "δε μ'αρεσει αυτο" ή "τι το φορας αυτο ενω εχεις καλυτερα", αλλα ως εκει. απλα δλδ θα πω τη γνωμη μου, δεν απαιτω να ντυνεται οπως θελω.

προσπαθω να μη γινομαι τελειως αγενης, αλλα οσο να ναι οταν πια το ζευγαρι μιλαει ανετα, λογικο ειναι να λεμε τα παντα αυθορμητα.

Το πιθανοτερο που νομιζω οτι ισχυει ειναι οτι μια κοπελα στην αρχη κοιταει αρκετες λεπτομερειες και στην πορεια αφου δεθει εστιαζει στα βασικα και καταλαβαινει οτι καποια ισως να ηταν βλακειες. Ενας απο τους λογους κιολας που πιστευω οτι οι σχεσεις χαλανε πολυ συντομα απο την αρχη αν μιλαμε για την πλευρα της κοπελας.
    πλεον λογο των λεπτομεριων δεν γινεται καν η αρχη, με το φοβο μη δεθουν και η λεπτομερια που εντοπισαν διογκωθει και γινει προβλημα, το οποιο φυσικα ειναι ανικανες να αντιμετωπισουν, οποτε σιγουρα καταληγει σε χωρισμο.

Αναρωτιεσαι πως θα δειξεις ενδιαφερον αλλα χωρις να την κανεις να ενοχληθει, αυτο οφειλω να ομολογησω δεν το πολυκαταλαβα γιατι δε βλεπω τη συνδεση μεταξυ των δυο πραγματων..
    επειδη πλεον εδω κυκλοφορουν απιστευτα πολλα λιγουρια, που χωρις τροπους τη πεφτουν στις γυναικες λεγωντας τους πχ "τι μ@ν@ρ@ εισαι εσυ" κι αλλα τετοια, με αποτελεσμα οι γυναικες να δινουν ακυρο για πλακα, σε οσους φαινονται ετσι.

το να δειξεις μεν ενδιαφερον, χωρις ομως να ενοχληθει η γυναικα και να νομιζει οτι τη θες μονο για σεξ, εχει καταντησει πλεον δυσκολο...

Ναι οκ,

αλλα μεχρι στιγμης τι εχεις δοκιμασει και απετυχε?

Μπορεις να κανεις μια λιστα

α)
    β)
    γ)

και γιατι απετυχαν τα παραπανω πχ?
    κοιτα, επειδη σημερα δεν ειμαι και τοσο στα καλα μου, ερχεται σαββατοκυριακο, μπηκαμε και στο χριστουγεννιατικο κλιμα, κι εμενα αυτο παντα με εκανε σκατα, και φετος που οπως ολα δειχνουν θα το ξαναπερασω παλι μονος... θα σου απαντησω τελειως ρεαλιστικα, οπως αν μου το λεγες εξω: δε νομιζω κανενας λογικος ανθρωπος να εκανε λιστα με το τι πιστευει εφταιγε, τι δοκιμασε κι απετυχε, και τι συμπεριφορες ειχε.

κατι τετοια μονο οι τελειως απελπισμενοι τα κανουν, που ψαχνουν οπωσδηποτε να βρουν γκομενα να κρεμαστουν πανω της γιατι δεν εχουν ενδιαφεροντα. εγω εχω ενδιαφεροντα, δεν ειμαι απελπισμενος, απογοητευμενος ειμαι! αυτα τα δυο εχουν διαφορα, ελπιζω να μπορεις να τη δεις.

το να κατσω να φτιαξω λιστα με το τι απετυχε ή τι συμπεριφορες ειχα, θα καταληξει στο να χτισω εναν ψευτικο χαρακτηρα, απλα μπας και τον εγκρινουν οι γυναικες. οι γυναικες οπως μαθαμε δεν ειναι ολες ιδιες οπωτε κατι που πεταξα απ'τη λιστα μπορει να αρεσε, ασε που δε μπορεις να υποκρινεσαι για παντα...

Φαινεται σαν να εχεις παραδοθει χωρις καν να εχεις δωσει μαχη.

Και ναι, μαχη δεν θεωρειται το να μην κανεις τιποτα απο μερους σου και να περιμενεις να αλλαξει το περιβαλλον για εσενα.
    να μου λεγες οτι παραδωθηκα μετα τη πρωτη μου, κι οτι δε θελω να ξανακανω σχεση, θα το καταλαβαινα.
    εγω ομως βρε φιλε σου λεω οτι εκανα αρκετες γνωριμιες μετα τη πρωτη, απ'τις οποιες πεντε καταληξαν σε σχεση.
    δεν ειμαι αρνητικος στο να ξαναβγω με καποια και να ξανακανω σχεση (αυτο θελω), αρκει να δειχνει οτι μου ταιριαζει κι οτι μπορουμε να εχουμε μελλον μαζι.

Senior Member
    δε νομιζω κανενας λογικος ανθρωπος να εκανε λιστα με το τι πιστευει εφταιγε, τι δοκιμασε κι απετυχε, και τι συμπεριφορες ειχε.
    Μπορει να ανηκω στον κοσμο των παραλογων τοτε.
    Σε αυτον τον κοσμο ομως , αυτα που θελω , τα περισσοτερα τουλαχιστον, λειτουργουν.

Την λιστα την κανεις με το μυαλο σου.

Και στο κατω κατω δεν ειναι η πρωτη φορα που κανεις απο μεσα σου μια λιστα (αλλο αμα δεν μοιαζει με λιστα παντα, αλλα με μια σειρα δεδομενων)

Ετσι εμαθες να διαβαζεις.
    Ετσι εμαθες να κανεις ποδηλατο.
    Ετσι εμαθες να οδηγας.

Οταν εκανες κατι λαθος , την επομενη φορα προσπαθουσες να το βελτιωσεις.
    Οταν το ξαναεκανες λαθος, παλι το ιδιο.
    Τελικα με καποιες λειτουργειες βασικες του εγγεφαλου μας, βρισκαμε και βρισκουμε το "σωστο" αναμεσα στα "λαθη".

Μεσα απο την προσπαθεια βρισκουμε λυσεις στο κατω κατω.

Τελος, αν δεν καναμε αυτες τις λιστες απο μεσα μας , που ξαναλεω ΔΕΝ εχουν παντα την μορφη λιστας α) β) γ) για αυτο δεν τις αντιλαμβανομαστε μιας και γινονται αυτοματα, τωρα ..απλα θα μεναμε ιδιοι ολοι μας την ζωη, σε νηπιακο σταδιο εννοω ιδιοι.

το να κατσω να φτιαξω λιστα με το τι απετυχε ή τι συμπεριφορες ειχα, θα καταληξει στο να χτισω εναν ψευτικο χαρακτηρα, απλα μπας και τον εγκρινουν οι γυναικες. οι γυναικες οπως μαθαμε δεν ειναι ολες ιδιες οπωτε κατι που πεταξα απ'τη λιστα μπορει να αρεσε, ασε που δε μπορεις να υποκρινεσαι για παντα...
    απο την στιγμη που το κανεις εσυ , ειναι πλεον κομματι του εαυτου σου.

Εκτος που αν πιστυεις οτι ο χαρακτηρας του ανθρωπου δεν αλλαζει και παραμενει ιδιος παντα και για παντα.

Αυτο ειναι αλλη ιστορια.

Επισης δεν αμφισβητισα αμα εισαι ικανος να κανεις σχεση, αλλα αμφισβητισα το κατα ποσο αλλαζεις τον τροπο προσεγγισης στο θεμα σου.

Αμα κανεις καθε φορα το ιδιο και το ιδιο, τοτε μην περιμενεις διαφορετικα αποτελεσματα καθε φορα.

Banned
    μαλλον πηρα το θεμα λιστα αλλιως. τεσπα αδικος κοπος αφου δεν υπαρχει καμια στον οριζοντα να δοκιμασω αν εχει αποτελεσμα. αλλα και να υπηρχε πολυ πιθανον να ημουν παλι ο εαυτος μου, οπως και στις υπολοιπες μου σχεσεις. τι να πω, μαλλον ορισμενοι χαρακτηρες ειναι καταδικασμενοι να σαπιζουν στη μοναξια...

Senior Member
    Φιλη ειμαι οχι φιλος xD
    Δεν ειπε κανεις να αλλαξεις τον χαρακτηρα σου και να προσποιηθεις κατι που δεν εισαι, δε θα λεγαμε για σχεσεις τοτε. Το θεμα ειναι οτι η σχεση ειναι αυτη που αλλαζει εναν ανθρωπο , δηλαδη καποια πραγματα θα τα διαμορφωσεις μεσα στη σχεση ετσι κι αλλιως, ισως εκει τα καταλαβαινει κανεις πιο ευκολα, γιατι εκει μαθαινεις ουσιαστικα πως αλληλεπιδρας με εναν αλλο ανθρωπο. Παντως το σιγουρο ειναι οτι οταν δυο ανθρωποι πρωτογνωριζονται ειναι δεδομενο οτι καποια πραγματα δε θα αρεσουν και στους δυο, απλα οταν πραγματικα θελεις να εισαι με τον αλλον τα αφηνεις να μη σε επηρεαζουν, αλλωστε οπως ειπα και με τον καιρο και μεσα απο τη σχεση οι ανθρωποι δεν παραμενουν οπως ηταν πριν.
    Last edited by rock; 03-12-2010 at 20:30.

Senior Member
    ΚΕΝΟ κανενας δεν ειναι καταδικασμενος να ζει στην μοναξια, εκτος αν το εχει επιλεξει. Παντα υπαρχει καποιος ο οποιος ειναι στα μετρα μας και στα σταθμα μας και αντιστροφα. Αυτο που χρειαζεται ειναι να εχεις τα ματια σου ανοιχτα ωστε να βλεπεις οτι υπαρχει γυρω σου, ασχημο ή ομορφο. Γιατι απο ολα μαθαινουμε και γνωριζουμε ακομα καλυτερα τον εαυτο μας και τα θελω μας.

Banned
    Φιλη ειμαι οχι φιλος xD
    Δεν ειπε κανεις να αλλαξεις τον χαρακτηρα σου και να προσποιηθεις κατι που δεν εισαι, δε θα λεγαμε για σχεσεις τοτε. Το θεμα ειναι οτι η σχεση ειναι αυτη που αλλαζει εναν ανθρωπο , δηλαδη καποια πραγματα θα τα διαμορφωσεις μεσα στη σχεση ετσι κι αλλιως, ισως εκει τα καταλαβαινει κανεις πιο ευκολα, γιατι εκει μαθαινεις ουσιαστικα πως αλληλεπιδρας με εναν αλλο ανθρωπο. Παντως το σιγουρο ειναι οτι οταν δυο ανθρωποι πρωτογνωριζονται ειναι δεδομενο οτι καποια πραγματα δε θα αρεσουν και στους δυο, απλα οταν πραγματικα θελεις να εισαι με τον αλλον τα αφηνεις να μη σε επηρεαζουν, αλλωστε οπως ειπα και με τον καιρο και μεσα απο τη σχεση οι ανθρωποι δεν παραμενουν οπως ηταν πριν.
    δε το γνωριζα, νομιζα οτι μιλαω με 30αρη που μενει εξωτερικο, κι εχει αποκατασταθει.
    ναι ο χαρακτηρας δυσκολα αλλαζει. και να προσποιομουν, δε μπορεις να το κανεις για παντα... οπωτε ισως γι'αυτο λιστες κλπ μου ακουγονται καπως.
    συμφωνω πως οταν πρωτογνωριζονται δυο ανθρωποι καποια πραγματα σου ξυνιζουν. συνηθως κανουν συγκριση με τους πρωην τους, κι αν λειπει καποιο χαρακτηριστικο που ειχαν συνηθισει ξενερωνουν. και λογο μοναξιας ομως μπορει να ξενερωσουν, αμα καποια εμαθε να ειναι μονη της. οπως και λογο ασταθειας, οταν δλδ αλλαζει συχνα συντροφο ή τους εχει μονο για σεξ.
    το θεμα ειναι οτι οι γυναικες επηρεαζονται σχεδον παντα πιο ευκολα. ετσι τρωμε ακυρο απιστευτα για πλακα! δεν δινουν ευκαιριες, δε νοιαζονται καν αν αλλαξουν οι ελληνες, αφου στη φαντασια τους ολες περιμενουν εναν Μπραντ Πιτ!

Quote Originally Posted by xika View Post
    ΚΕΝΟ κανενας δεν ειναι καταδικασμενος να ζει στην μοναξια, εκτος αν το εχει επιλεξει. Παντα υπαρχει καποιος ο οποιος ειναι στα μετρα μας και στα σταθμα μας και αντιστροφα. Αυτο που χρειαζεται ειναι να εχεις τα ματια σου ανοιχτα ωστε να βλεπεις οτι υπαρχει γυρω σου, ασχημο ή ομορφο. Γιατι απο ολα μαθαινουμε και γνωριζουμε ακομα καλυτερα τον εαυτο μας και τα θελω μας.
    ελεγα να μην απαντησω σε αυτο, γιατι το εχω ηδη απαντησει δυο σελιδες πισω, κι ορισμενοι μου παραπονιουνται οτι επαναλαμβανομαι.
    ΚΑΝΕΙΣ δεν επιλεγει να ζει μονος του, η κοινωνια και η ζωη μας οδηγουν εκει!
    ακριβως οπως γινεται και με τους φτωχους που δεν εχουν που να μεινουν, το ιδιο συμβαινει και με οσους ειναι συναισθηματικα φτωχοι. ετσι λοιπον, μικρος μπορει να ημουν αρκετα κοινωνικος, τοτε να ειχα φιλους κλπ, αλλα σιγα σιγα λογο αρκετων αρνητικων γεγονοτων (των οποιων δεν ειναι της παρουσης να αναλυσω), μαζευτικαν γιναν πολλα, κι ετσι διαμορφωθηκε ο χαρακτηρας μου αλλιως, σε αυτο που ειναι σημερα. με αλλα λογια οταν τρως πολλα σκατα στη μαπα, καπου μαζευονται και κανεις πισω. δε μιλαω μονο για τις γυναικες τωρα (ασχετα αν εκανα το θεμα μονο γι'αυτες), αλλα γενικα για τη κοινωνια και τη ζωη. θα πει κανεις, αμα εχεις προβλημα πηγαινε σε ψυχολογο. δεν ειναι ετσι, αυτος ειναι ο χαρακτηρας μου πλεον, αντικοινωνικος και παραξενος. ολοι αλλαζουμε στην εφηβεια ουτως η αλλως, οπως και οι φιλιες χρονια με τα χρονια χανονται (καθενας κοιταζει τη παρτυ του) και γενικα εξελισεσαι ειτε καλυτερα ειτε χειροτερα.

ορισμενοι μου ειπατε αφου δε βγαινεις πλεον εξω, πως περιμενεις να κανεις φιλους και να βρεις κοπελα. ΛΑΘΟΣ, εγω και να κυκλοφορησω, να παω πχ σουπερ μαρκετ για ψωνια (αναγκαστικα) ή οποια αλλη δουλεια ή δραστηριοτητα εχω να κανω, δε προκειται να αλλαξει κατι. δε γινονται γενικα ευκολα γνωριμιες πλεον. μιλωντας σε αγνωστη πχ στα καλα καθουμενα και προτεινωντας τη να πατε για καφε, θα σε κοιταξει τρομοκρατημενη (λογικο αφου δε ξερει τι εισαι). μου εχει τυχει και σκηνικο μεσα σε λεωφορειο με καποια που φωναζε βοηθεια ανωμαλος, επειδη ενας τυπος της προτεινε κατι παρομοιο (φυσικα μετα κατεβηκε στη πρωτη σταση ντροπιασμενος). ολα αυτα συμβαινουν εννοειτε απο την αποξενωση επειδη ετσι εχουμε μαθει, μας λεει καλημερα ο αλλος κι εμεις τον κοιταμε σαν τρελο...

λογικα οσοι απανταν κατα σαν τον Boltseed, λεγωντας οτι δεν υπαρχει προβλημα, θα βρισκονται ηδη σε σχεση ή ειναι καλυμενοι με αλλο τροπο. εμενα το γεγονος οτι υπαρχουν γυναικες οι οποιες συμφωνουν, βλεπωντας κι αυτες το προβλημα, με κανει να νιωθω οτι επαληθευομαι κι οτι τελικα εχω δικιο. φυσικα δε μπορω να κανω και πολλα να αλλαξω τη κοινωνια και το προβλημα, εκεινες ομως μπορουν! την επομενη φορα λοιπον που θα δωσετε χυλοπιτα ή γουσταρετε καποιον, καντε το με ωραιο τροπο. και προς θεου, δεν ειμαστε ολοι τα μοντελα που βλεπετε στα περιοδικα και διαφημισεις, και σας εχουν κανει πλυση εγκεφαλου.

δεν βρισκω λογο να συνεχιστει η κουβεντα, νομιζω οτι ηταν να πουμε το ειπαμε. κι αφου σιγουρα εχουν υπαρξει κι αλλα παρομοια τοπικς στο παρελθον, αμα κουραστηκατε αφηστε το να θαφτει κι αυτο.

Senior Member
    Αμα θες να τελειωσει αυτη η κουβεντα, καλως, ειναι επιλογη σου στο κατω κατω.
    Το θεμα ειναι να κερδισεις κατι απο αυτο και να μην φυγεις "ηττημενος".

Δε θα κανω προταση-προταση , quote-quote , αλλα θα σταθω μονο σε 2 πραγματακια.:

ΚΑΝΕΙΣ δεν επιλεγει να ζει μονος του, η κοινωνια και η ζωη μας οδηγουν εκει! ακριβως οπως γινεται και με τους φτωχους που δεν εχουν που να μεινουν, το ιδιο συμβαινει και με οσους ειναι συναισθηματικα φτωχοι.
    Ενας φτωχος , για να βρει στεγη θα χρειαστει κοπο, χρημα, σκληρη δουλεια , χρονο , πολλα υλικα αγαθα , γνωριμιες και πολλα ακομα. Και παλι δεν θα ειναι σιγουρο αμα θα βρει στεγη.

Ενας συναισθηματικα φτωχος ομως μπορει να πλουτισει ακομα και με το να ακουσει μια σοφη ιστορια που να του διημιουργησει ενα "aha moment!" το οποιο θα του αλλαξει την ζωη. Αυτο που χρειαζεται ειναι να ανοιξει τα αυτια του μονο. Δε θυμαμαι ποιος το ειχε πει, αλλα λενε πως συχνα οι ανθρωποι οταν μια πορτα κλεινει μπροστα τους μενουν δυσαρεστημενοι και την κοιτανε κλειστη οπως ειναι, και επειδη κοιτανε μονο αυτη την κλειστη πορτα, δεν βλεπουν τις αλλες διπλα και παραδιπλα που ανοιγουν.

Το ολο θεμα ειναι να φτασει στο σημειο του "ρε συ.. ειχα και τα δικαια μου, αλλα μηπως τελικα εκανα λαθος καπου μερικες φορες?" , πριν φτασει ομως στα 75 του στον απολογισμο της ζωης του για το τι καταφερε-δεν καταφερε σε αυτον τον κοσμο.

ετσι λοιπον, μικρος μπορει να ημουν αρκετα κοινωνικος, τοτε να ειχα φιλους κλπ, αλλα σιγα σιγα λογο αρκετων αρνητικων γεγονοτων (των οποιων δεν ειναι της παρουσης να αναλυσω), μαζευτικαν γιναν πολλα, κι ετσι διαμορφωθηκε ο χαρακτηρας μου αλλιως, σε αυτο που ειναι σημερα. με αλλα λογια οταν τρως πολλα σκατα στη μαπα, καπου μαζευονται και κανεις πισω. δε μιλαω μονο για τις γυναικες τωρα (ασχετα αν εκανα το θεμα μονο γι'αυτες), αλλα γενικα για τη κοινωνια και τη ζωη.
    Ειναι θεμα του απο ποια γωνια αποφασιζεις να δεις τα γεγονοτα που σου συμβαινουν. Μπορεις να επιλεξεις να τα δεις σαν κακουχιες, μπορεις να τα δεις σαν δοκιμασιες, μπορεις να τα δεις σαν σκληραγωγηση, μπορεις να τα δεις σαν εμπειριες, μπορεις να τα δεις σαν ατυχιες.

Λενε πως ο Τομας Εντισον μεχρι να ανακαλυψει τον πρωτο ηλεκτρικο λαμπτηρα, δοκιμασε πανω απο 2000 φορες χωρις επιτυχια. Οταν τον ρωτησαν γιατι συνεχιζει ενω ολο αποτυγχανει, αυτος ειπε "μα δεν απετυχα, απλα ανακαλυψα ακομα εναν τροπο που ετσι ΔΕΝ φτιαχνεται ενας λαμπτηρας"

Ο Θωμας λοιπον επελεξε αυτον τον τροπο σκεψης. Το γεονος οτι ολο αποτυγχανε να φτιαξει την εφευρεση του ΔΕΝ αλλαξε. Αλλα αυτος το εβλεπε διαφορετικα και ετσι του εδινε δυναμη. Καποιους που ολη αυτη η αρνητικη ενεργεια δηλαδη θα τους λυγιζε και θα τους εκανε να σερνονται στο πατωμα, αυτος βρηκε εναν τροπο , την εμπασε σε εναν μετατροπεα και την εκανε ενα καθημερινο ντουζ αυτοπεποιθησης και διημιουργικοτητας.

Εσυ πως επιλεγεις να βλεπεις τα πραγματα?

Οχι το αν συμβαινουν ή οχι (συμβαινουν σου αρεσει'δε σου αρεσει),

αλλα εσυ πως επιλεγεις να τα δεις?

αυτα κ απο μενα.

αντιος.

Banned
    Το θεμα ειναι να κερδισεις κατι απο αυτο και να μην φυγεις "ηττημενος".
    τι να κερδισω ? προσωπικα δεν εχω οφελος, αφου ακομα μονος ειμαι. ειπα καπου τις αποψεις μου. το οτι συμφωνουν μεχρι και οι ιδιες οι γυναικες μου αρκει, και με κανει να βλεπω οτι τελικα ειχα δικιο. οχι πως εχω αναγκη την επαληθευση, αλλα οριστε που ορισμενες το αναγνωριζουν και παραδεχονται!

Ενας φτωχος , για να βρει στεγη θα χρειαστει κοπο, χρημα, σκληρη δουλεια , χρονο , πολλα υλικα αγαθα , γνωριμιες και πολλα ακομα. Και παλι δεν θα ειναι σιγουρο αμα θα βρει στεγη.

Ενας συναισθηματικα φτωχος ομως μπορει να πλουτισει ακομα και με το να ακουσει μια σοφη ιστορια που να του διημιουργησει ενα "aha moment!" το οποιο θα του αλλαξει την ζωη. Αυτο που χρειαζεται ειναι να ανοιξει τα αυτια του μονο. Δε θυμαμαι ποιος το ειχε πει, αλλα λενε πως συχνα οι ανθρωποι οταν μια πορτα κλεινει μπροστα τους μενουν δυσαρεστημενοι και την κοιτανε κλειστη οπως ειναι, και επειδη κοιτανε μονο αυτη την κλειστη πορτα, δεν βλεπουν τις αλλες διπλα και παραδιπλα που ανοιγουν.
    τα παραδειγματα σου εχουν ενδιαφερον και ειναι οντως εξυπνα. παρολαυτα υπαρχουν οι παραγοντες τυχη και πραγματικοτητα.

ο φτωχος μπορει απο τυχη να κερδισει το λοττο και να αλλαξει τελειως τη ζωη του.

ο συναισθηματικα φτωχος και το λοττο να κερδισει, αμα εχει μαθει μεστη μιζερια και τη μοναξια, παλι μπορει να κλαιγεται οτι κατι του λειπει. γιατι τα λεφτα δεν ειναι το παν. ουτε οι σχεσεις ομως. ειδικα με κοριτσακια που δε σου ταιριαζουν. ετσι ο συναισθηματικα φτωχος μπορει να παραμεινει για παντα φτωχος.

Ειναι θεμα του απο ποια γωνια αποφασιζεις να δεις τα γεγονοτα που σου συμβαινουν. Μπορεις να επιλεξεις να τα δεις σαν κακουχιες, μπορεις να τα δεις σαν δοκιμασιες, μπορεις να τα δεις σαν σκληραγωγηση, μπορεις να τα δεις σαν εμπειριες, μπορεις να τα δεις σαν ατυχιες.

Εσυ πως επιλεγεις να βλεπεις τα πραγματα?

Οχι το αν συμβαινουν ή οχι (συμβαινουν σου αρεσει'δε σου αρεσει),

αλλα εσυ πως επιλεγεις να τα δεις?
    ναι δε διαφωνω μ'αυτο, απλα ειμαστε ανθρωποι και νιωθουμε. οταν αποτυγχανεις στον επαγγελματικο, αποτυγχανεις και στον ερωτικο, και δεν εχεις ζωη, τι αλλο σου μενει ? οσο και να θες να το δεις θετικα, επηρεαζεσαι. κι αν εισαι και μοναχικος σαν κι εμενα, τοτε ειναι ακομα πιο ευκολο.

Page 4 of 7 FirstFirst ... 23456 ... LastLast