Results 1 to 5 of 5
Thread: Δεν ξερω τι να κανω!
-
29-11-2010, 17:48 #1
Δεν ξερω τι να κανω!
καλησπερα! ειχα απο πολυ μικρη προβλημα με το αγχος αλλα πρωτη φορα επαθα κριση πανικου στα 16 μου (δηλαδη πριν 2 χρονια περιπου)... πηγα σε ψυχολογο πριν ενα χρονο (σταματησαμε τις συνεδρειες πριν 1-2 μηνες γιατι ημουν πολυ καλυτερα) αλλα την τελευταια βδομαδα με εχει πιασει αγχος αλλα ευτυχως το κοντρολαρω λιγο οποτε δεν φτανω σε σημειο να με πιανει κριση πανικου. παντα οι φοβιες μου ειναι παραλογες (το καταλαβαινω και εγω) (πχ 2012) και γενικα συσχετιζονται με τον θανατο (σε αυτο μαλλον φταιει που εφυγε ο πατερας μου απο την ζωη πριν 6 χρονια)... το θεμα ειναι πως δεν ξερω αν πρεπει να ξαναγυρισω στο ψυχολογο... εννοω ειναι μονο μια βδομαδα που ξανασυμβαινει αυτο το πραγμα....
- 29-11-2010, 18:07 #2
Ρε συ γιατί άφησες τον ψυχολόγο αφού όπως λες "ήσουν πολύ καλύτερα". Για να τον αφήσεις θα έπρεπε να αισθάνεσαι πανέτοιμος/η όχι καλύτερα.
Γιατί δεν τον παίρνεις ένα τηλεφωνάκι; Αυτές τις βλακείες με το 2012 μην τις ακούς θα περάσει δεν θα γίνει τπτ και θα βγάλουν για το 2018 μετά για το 2026 μετά για το 2032 κ.ο.κ.. Και για το 1999 είχαν βγάλει και για το 2000 και για το 2006 είδες να έγινε κάτι;
29-11-2010, 18:14 #3
το ξερω οτι ολα αυτα ειναι χαζα! απλως η βλακεια μου ειναι οτι αφηνω την φαντασια μου να οργιασει... νομιζα οτι ημουν ετοιμη αλλα προφανως δεν ειμαι...
αυριο το πρωτο πραγμα που θα κανω θα ειναι να κλεισω ραντεβου... ευχαριστω πολυ!
29-11-2010, 18:19 #4
Να το κάνεις για να αισθανθείς καλύτερα. Αλήθεια μήπως πρόσεξες από τι προήλθαν ξανά αυτές οι σκέψεις; Μπορεί να συνέβη κάποιο γεγονός που ξαναξύπνησε πάλι όλο αυτό το πράγμα.
Αν έγινε αυτό σημαίνει πως με τον ψυχολόγο σου δεν έμαθες να το αντιμετωπίζεις μάλλον αλλά το άφησες να κοιμηθεί μέσα σου και να ξεχαστεί. Κατά την γνώμη μου μπορεί να πίστευες πως ήσουν πανέτοιμος/η αλλά εκεί στο βάθος, στην πίσω άκρη του μυαλού υπήρχε αυτή η σκέψη που θα κάναμε όλοι μας.... "κι αν δεν ισχύει;" Και τσουπ πάλι ξύπνησαν οι φοβίες μέσα σου. Φυσικά αυτό είναι μια θεωρία που δεν ισχύει απαραίτητα αλλά για πρόσεξε το δεν κολλάει; Όλα ξεκίνησαν αφού έφυγες αν δεν συνέβη κάποιο γεγονός τότε σίγουρα συνδέονται τα γεγονότα μεταξύ τους.
Να είσαι δυνατός/η και θα δεις όλα θα γίνουν καλύτερα. Απλά δεν ήσουν ακόμα έτοιμος/η. Δεν τρέχει κάτι μια δοκιμή έκανες.
29-11-2010, 18:38 #5
Το θεμα ειναι οτι πολλα ατομα απο δω μεσα,εχουν λιγο η πολυ σχεδον τα ιδια προβληματα.Το να τα γραφεις μεσο ενος υπολογιστη δεν ειναι η λυση αλλα αν αυτα τα ατομα οπως εγω εσυ μπορουν να βρεθουν απο κοντα και να πουν το προβλημα τους με την συζητηση, κανεις οντος το πρωτο βημα και το λες καπου,βγαινει απο μεσα σου πιο ωραια απο τη σε ενα ψυχολογο ο οποιος στη συνεχεια θα μας δωσει φαρμακα.Τη να σου κανει και ο ψυχολογος αμα εσυ κρινεις οτι δεν μπορεις να πεις καποια πραγματα,η δεν ξερεις πως να τα πεις και φοβασε να μη σε παρεξηγησουν.Εγω πιστευω οτι ατομα με την ιδια παθηση μπορουν να βρουν λυση στο προβλημα τους αρκει να ανοιχτουν σε μια ομαδα ανθρωπων και μεσα απο τη συζητηση να βρεθει ενας νεος οριζοντας γι αυτους αλλα και για μας.Πιστευω οτι αν κανουμε εμεις την αρχη και βρεθουμε μιλησουμε μπορει να ερθουν κι αλλοι να συμετεχουν δεν εχει να κανει πως ειμαστε εξωτερικα ουτε κι αν εχω ρουχα να βαλω,ουτε αν καποιος απο μας εχει πορσε η φιατ.Το θεμα ειναι οι ανθρωποι και τη μπορουμε να κερδισουμε ο ενας απο τον αλλο μεσα απο συζητηση και γιατι οχι μην αποκλειετε τιποτα, ακομα και τη θεραπια της ιδιας της κρισεις πανικου.Απλα ολα ειναι στο χερι μας,και αυτο ειναι απλα η γνωμη μου