ΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ!!! - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast
Results 46 to 60 of 61
    Senior Member
    Originally posted by keep_walking
    Originally posted by Sofia
    Originally posted by keep_walking
    Εγω παντως θα προτιμουσα εναν ψυχιατρο που εχει τραβηξει το ιδιο λουκι με μενα παρα εναν που το εχει διαβασει στα βιβλια.
    Εγω προτιμω εναν θεραπευτη που μπορει να με βοηθησει. Που ακουει κ ξερει να μου θεσει τα ερωτηματα εκεινα που θα με κανουν να με δω, να βρω αυτο που ψαχνω: την αληθεια μου. Το αν εχει περάσει τα ιδια με μενα μού ειναι αδιαφορο.
    Εννοω να προσφερει αυτα που λες,εχοντας περισσοτερα βιωματα θα το κανει καλυτερα.Δεν ερχομαστε σε διαφωνια.
    πραγματικα ειμαι πολυ επιφυλακτικη στην υποθεση που κανεις keep. H ενσυναισθηση, η ευαισθησια δεν πάει πακετο με καμια ψυχικη νοσο. Με το αν νοσησει κανεις απο την συγκεκριμενη παθηση δλδ. Εχω συναντησει ανθρωπους βουτηγμενους στην καταθλιψη που ηταν πραγματικα γουρουνια κ εχω συναντησει \"υγιεστατους\" με πραγματικη διαθεση να βοηθησουν, να ακουσουν, να συμπαρασταθουν. Η ανθρωπια ειναι ανεξαρτητη απο παθησεις, ειμαι πλεον σιγουρη.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    πιστεύεις πώς ενας μανιοκαταθλιπτικος ψυχοθεραπευτης μπορει να προσφέρει στους πελάτες του?
    Δεν μπορω να απαντησω σε αυτο γιατι δεν ξερω για την διπολικοτητα αρκετα.Ας απαντησει καποιος διπολικος κατα ποσο ειναι λειτουργικος εχοντας αυτη την ασθενεια.

Και προσωπικα δεν εχω καταλαβει γιατι ενω το 90% των ψυχιατρων πχ απλως σου γραφουν χαπια χωρις να δινουν σημασια σε τιποτα γιατι προσπαθειτε να εξιδανικευσετε καταστασεις.
    Τεσπα μπορειτε να αγνοησετε και το σχολιο περι της ωμης πραγματικοτητας.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Προσωπικα δεν θα γινομουν ποτε ψυχκατι γιατι δεν εχω βιωματα αρκετα,και δεν ελλισομαι καλα στην επικοινωνια
    Αυτο ειναι ενα ασχημο με την ασθενεια που αντιμετωπισα.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    πιστεύεις πώς ενας μανιοκαταθλιπτικος ψυχοθεραπευτης μπορει να προσφέρει στους πελάτες του?
    101%.

Senior Member
    Καποιος αλλος φυσικα μπορει να τα εχει καταφερει καλυτερα αντιμετωπιζοντας την ιδια ασθενεια,δεν μου αρεσει να τα ριχνω ολα εκει γιατι ο επικοινωνιακοι ελιγμοι ειναι που μαθαινονται απο την παιδικη ηλικια και εγω ημουν παντα \"μοναχικος\" ως εκει που δεν παιρνει.

Ναι ειναι η απαντηση μου μπορει σλλα πρεπει να ειναι \"αστερι\" γιατι κακα τα ψεμματα,δεν ειναι οτι και πιο ευκολο στο κοσμο...και σιγουρα αν ενδιαφερεται εχει κερδισει πολλα γιατι οπως προανεφερα οι περισσοτεροι δεν...

Senior Member
    Originally posted by giota
    Και όταν πάσχει απο μανία περιμένεις να δεις γιατριά;υπάρχουν άτομα στο φόρουμ που καταλαβαίνουν τι λέω
    υπάρχουν άνθρωποι σε φάση μανίας 110% λειτουργικοί. κρίνετε τους επαγγελματίες από το αν κάνουν καλά τη δουλειά τους και όχι από το αν πάσχουν από μανία ή οποιαδήποτε άλλη ψυχική νόσο παρακαλώ.

Senior Member
    για του λόγου το αληθές ορίστε η απόδειξη: http://en.wikipedia.org/wiki/Kay_Redfield_Jamison

Senior Member
    Και εγώ σου λέω ότι υπάρχουν δυο μέλη που πήγαν στον συγκκριμένο στον ένα έχει κάνει πλύση εγκεφάλου ότι μόνον αυτός θα τον κάνει καλά και ο δεύτερος κατάλαβε περι τινος πρόκειται απο τις ασυναρτισίες που έλεγε.Οσο για την επίσκεψη παίρνει άνω των 200 ευρώ.

Senior Member
    σου απέδειξα ότι δεν ισχύει ο αφορισμός που κάνεις. είμαι διπολικός, έχω βιώσει στο πετσί μου τι σημαίνει μανιοκατάθλιψη πολύ καλά και γνωρίζω πως ένας μανιοκαταθλιπτικός γιατρός μπορεί να βοηθήσει έναν μανιοκαταθλιπτικό ασθενή. η kay jamison είναι παγκοσμίου φήμης γιατρός και γνωστή για το έργο της. τώρα αν εσύ θέλεις να μείνεις στον γιατρό αυτόν και να βγάλεις τα συμπεράσματα που βγάζεις είναι δικαίωμά σου.

Senior Member
    ενας θεραπευτης που εχει βιωσει στο πετσι του καποια προβληματα μπορει να νιωσει καλυτερα εναν αλλο λενε. αυτο ειναι που λενε Wounded healer, και αυτο που ειπε ο Νιτσε οτι καποιοι ανθρωποι δε μπορουν να ελευθερωθουν απο τα δικα τουσ τα δεσμα αλλ αμπορουν να λυσουν τισ αλυσιδεσ αλλων.

Senior Member
    Originally posted by pelariry
    Originally posted by giota
    Και όταν πάσχει απο μανία περιμένεις να δεις γιατριά;υπάρχουν άτομα στο φόρουμ που καταλαβαίνουν τι λέω
    υπάρχουν άνθρωποι σε φάση μανίας 110% λειτουργικοί. κρίνετε τους επαγγελματίες από το αν κάνουν καλά τη δουλειά τους και όχι από το αν πάσχουν από μανία ή οποιαδήποτε άλλη ψυχική νόσο παρακαλώ.
    pelariry τί εννοεις ειναι λειτουργικοι? κατι ακομα: οι επαγγελματιες ψυχολογοι/ψυχιατροι πώς κρινονται? πώς λεω εγω ή καποιος αλλος \"προτεινω να πας στον/στην τάδε\"....δεν ειναι απο προσωπικη εμπειρια του καθενος μας? προσωπικα θα σου πώ πώς εχοντας μεινει ευχαριστημενη απο την θεραπευτρια μου, χαιρομαι να την προτεινω στον οποιοδηποτε ζητησει βοηθεια. Δεν εχω το βιογραφικο της, δεν ξερω τί προσωπικα θεματα εχει η ιδια, αγνοω αν πέρασε ποτε της καποια ψυχικη νοσο, ομως εμπιστευομαι την δουλεια που κανει κ που με εχει βοηθησει να κανω.

Μ αυτο θελω να πω πώς ενας ασθενης δεν ξερει απο τί μπορει να πασχει ο θεραπευτης του, ομως μπορει να καταλαβει αν πάει κατι στραβα στην θεραπευτικη σχεση. Στον χρονο που περνανε κατα τη διαρκεια της θεραπειας. Οποτε θα φανει εκει αν ειναι λειτουργικος ή οχι.

Αν ο θεραπευτης οπως στην περιπτωση της Γιωτας, αναφερει αν παιρνει Ladose, αν αρχισει να μιλαει για τα δικα του θεματα, αν ξεπερασει τα θεραπευτικα ορια τοτε πώς ειναι δυνατον να υπάρξει περιβάλλον εμπιστοσυνης? πώς ειναι δυνατον ο ασθενης να μην μπερδευτει? αυτες οι λεπτες αλλα χρησιμες διαχωριστικες γραμμες, μπορει να χαραχτουν απο εναν \"δουλεμενο\" θεραπευτη. Νομιζω πώς οι γραμμες αυτες χαρασσονται πιο δυσκολα, οταν ο θεραπευτης εχει αντικειμενικα σοβαρα θεματα με τον εαυτο του. Κ η μανιοκαταθλιψη ειναι ενα τετοιο θεμα. Ισως να μην ειναι αδυνατο, αλλα πιστευω πως ειναι σαφεστατα πιο δυσκολο.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Originally posted by carrie
    ενας θεραπευτης που εχει βιωσει στο πετσι του καποια προβληματα μπορει να νιωσει καλυτερα εναν αλλο λενε. αυτο ειναι που λενε Wounded healer, και αυτο που ειπε ο Νιτσε οτι καποιοι ανθρωποι δε μπορουν να ελευθερωθουν απο τα δικα τουσ τα δεσμα αλλ αμπορουν να λυσουν τισ αλυσιδεσ αλλων.
    ακριβώς carrie.

Senior Member
    Originally posted by carrie
    μπορει να συμβει. αλλα δεν σημαινει πώς ειναι καθολικο. ουτε σημαινει πώς επειδη εγω περασα καπως ετσι την καταθλιψη μου, την περασε κ αυτος αναλογα. δεν ειναι απαραιτητο οτι νιωθουμε με τον ιδιο τροπο, κ πώς παρομοια βιωματα θα μας κανουν απαραιτητα να μιλησουμε την ιδια γλωσσα.

Κ κάτι ακομα: καποιες φορες ειναι απαραιτητο να ελευθερωθεις απο τα ολοδικα σου δεσμα για να βοηθησεις κ αυτον που στο ζηταει να το κανει.

Senior Member
    pelariry τί εννοεις ειναι λειτουργικοι? κατι ακομα: οι επαγγελματιες ψυχολογοι/ψυχιατροι πώς κρινονται? πώς λεω εγω ή καποιος αλλος \"προτεινω να πας στον/στην τάδε\"....δεν ειναι απο προσωπικη εμπειρια του καθενος μας? προσωπικα θα σου πώ πώς εχοντας μεινει ευχαριστημενη απο την θεραπευτρια μου, χαιρομαι να την προτεινω στον οποιοδηποτε ζητησει βοηθεια. Δεν εχω το βιογραφικο της, δεν ξερω τί προσωπικα θεματα εχει η ιδια, αγνοω αν πέρασε ποτε της καποια ψυχικη νοσο, ομως εμπιστευομαι την δουλεια που κανει κ που με εχει βοηθησει να κανω.

Μ αυτο θελω να πω πώς ενας ασθενης δεν ξερει απο τί μπορει να πασχει ο θεραπευτης του, ομως μπορει να καταλαβει αν πάει κατι στραβα στην θεραπευτικη σχεση. Στον χρονο που περνανε κατα τη διαρκεια της θεραπειας. Οποτε θα φανει εκει αν ειναι λειτουργικος ή οχι.

Αν ο θεραπευτης οπως στην περιπτωση της Γιωτας, αναφερει αν παιρνει Ladose, αν αρχισει να μιλαει για τα δικα του θεματα, αν ξεπερασει τα θεραπευτικα ορια τοτε πώς ειναι δυνατον να υπάρξει περιβάλλον εμπιστοσυνης? πώς ειναι δυνατον ο ασθενης να μην μπερδευτει? αυτες οι λεπτες αλλα χρησιμες διαχωριστικες γραμμες, μπορει να χαραχτουν απο εναν \"δουλεμενο\" θεραπευτη. Νομιζω πώς οι γραμμες αυτες χαρασσονται πιο δυσκολα, οταν ο θεραπευτης εχει αντικειμενικα σοβαρα θεματα με τον εαυτο του. Κ η μανιοκαταθλιψη ειναι ενα τετοιο θεμα. Ισως να μην ειναι αδυνατο, αλλα πιστευω πως ειναι σαφεστατα πιο δυσκολο.
    εννοώ πως πριν εκτροχιαστούν το μυαλό τους δουλεύει μια χαρά και επαγγελματικά μπορούν να ανταπεξέλθουν ακόμα κι αν είναι ψυχίατροι αν και σε αυτή την περίπτωση κινδυνεύουν με burn out.

θεωρούμε δεδομένο πως ένας ψυχίατρος ψυχικά πάσχων πρέπει να κάνει απίστευτη δουλειά με τον εαυτό του για να αποδώσει αυτά που πρέπει να αποδώσει. και οι ψυχίατροι/ ψυχολόγοι κρίνονται αν καταφέρνουν να ανταπεξέλθουν επαρκώς και επιτυχώς στα αιτήματα των πελατών τους.

οι γραμμές είναι δουλειά των θεραπευτών. αν δεν μας κάνει η δουλειά τους, τα μαζεύουμε και φεύγουμε.

Senior Member
    Εχω ξαναφράψει για μια ψυχολόγο που πήγαινα πριν 5 χρόνια.Οταν τις έλεγα τι πρόβλήματα αντιμετώπιζα την έβλεπα να δακρύζει.Εγώ έφευγα χειρότερα απο την συνεδρία σκεφτόμουν ακούει τόσα κάθε μέρα και αισθανόμουν ακόμη πιο δυστυχισμένη.Στην πορεία μου είπε πριν γίνει ψυχολόγος είχε πάει και η ίδια σε ψυχολόγο γιατί αντιμετώπιζε οικογενειακά προβλήματα.Για μένα την καταθλιψούλα της την είχε πήγαινα δυο χρόνια και έγινα χειρότερα εκτός του ότι ήταν προβλεπόμενα τα όσα έλεγε.Εγώ θέλω κάποιον να με ταρακουνήσει να με προβληματίσει να με πάει μπροστά.Την πρώτη φορά που ζήτησα βοήθεια όχι για κατάθλιψη ήμουν 27 χρόνων.Επρεπε να συμβουλευτώ κάποιον για ένα σοβαρό θέμα.Είχα πάει στι κέντρο ψυχιής υγιεινής της περιοχής μου.Ομολογώ ότι τις πρώτες φορές έβγαινα απο την συνεδρία θυμωμένη στην πορεία κατάλαβα πόσο με βοήθησε.

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast