Χάρισέ το.
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 4 of 4
    Senior Member

Χάρισέ το.

Η αγάπη μου για τα παλιά αντικείμενα, η οποία συνδέεται και με τη δουλειά μου (όταν μια φορά κι έναν καιρό μπορούσα να δουλεύω στο αντικείμενό μου), αλλά και η άρνηση να αποχωριστώ τεκμήρια του δικού μου παρελθόντος, καθώς και άλλων σημαντικών για εμένα ανθρώπων, είχαν ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση άαααπειρων πραγμάτων τα οποία, σήμερα, καταλαμβάνουν περίτρανα ένα ολόκληρο δωμάτιο του σπιτιού μου. Το δωμάτιο αποθήκη. Μπορεί να μην είναι ένας χώρος σκοτεινός, αραχνιασμένος και τίγκα στη σκόνη, είναι όμως ένα ολόκληρο δωμάτιο που δεν το χρησιμοποιώ αλλιώς, παρά για να αποθηκεύω.

Στις αρχές του μήνα πήρα την απόφαση ν’ αρχίσω το γενναίο ξεκαθάρισμα. Φυσικά και οι ρυθμοί είναι πάααρα πολύ αργοί, ωστόσο νομίζω ότι είναι καλό που, κουτσά στραβά, έγινε μια αρχή.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα πάνε στα σκουπίδια, κάποιες χαλασμένες συσκευές και χαρτικά για ανακύκλωση, όμως τα περισσότερα είναι σε καλή κατάσταση και παρόλο που εγώ, είναι πια διαπιστωμένο, δεν υπάρχει περίπτωση να τα χρησιμοποιήσω ξανά, πιστεύω ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν από άλλους. Έτσι την προηγούμενη εβδομάδα πήγα μερικές κουβέρτες και δύο μονά παπλώματα σ’ ένα σπίτι-κατάληψη που δίνει στέγη και σε αστέγους.

Τις τελευταίες μέρες δεν περπάτησε σχεδόν καθόλου το όλο εγχείρημα, όμως λέω να μη βιάζομαι. Ανακάλυψα πάντως αυτή την ιστοσελίδα:

http://www.xariseto.gr/

Στο xariseto.gr γίνεται μια ανταλλαγή πραγμάτων. Μπορεί οποιοσδήποτε επιθυμεί να χαρίσει ό,τι δεν του είναι πια χρήσιμο, αλλά και να ζητήσει οτιδήποτε από κάποιον άλλο. Δωρεάν.

Το όλο σκεπτικό της κίνησης αυτής μου άρεσε και σκέφτηκα να χαρίσω εκεί διάφορα, καθώς και να το μοιραστώ εδώ μαζί σας σε περίπτωση που κάποιος από εσάς θέλει να χαρίσει κάτι δικό του ή να αποκτήσει κάτι άλλο.

Αν έχετε κάποια άλλη ιδέα ή σκέψη, είναι φυσικά ευπρόσδεκτες.

Senior Member
    Έχω κάποια παλιά ρούχα που απλώς έχουν φθαρεί. Δεν μου πάει ψυχή να τα πετάξω στα σκουπίδια όταν ξέρω ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν να φάνε ή να πληρώσουν το νοίκι.
    Θέλω όμως να τα δώσω, αν είναι δυνατόν, σε ανθρώπους με εξαρτήσεις. Έχω ψάξει στο ιντερνετ αλλά δεν έχω βρει κάτι.

Senior Member
    alexandros hi!

Έκανα μια γρήγορη αναζήτηση και όντως δεν υπάρχουν και πολλά στο διαδίκτυο. Βρήκα όμως αυτό, ίσως να σε ενδιαφέρει:

http://www.plision.gr/2010/05/%CE%B5...3%CF%84%CE%BF/

Να προσθέσω και αυτό το δημοσίευμα που, αν και περασμένων μηνών, αναφέρει φορείς που δέχονται δωρεές ή οργανώνουν χαριστικά παζάρια:

http://www.qualitynet.gr/displayITM1...=63617&LANG=GR

Senior Member
    Το ΡΕΤΟ δείχνει οκ. Θα τους κάνω ένα τηλέφωνο. Ευχαριστώ crazy diamond :)