Results 31 to 45 of 46
-
04-12-2010, 21:24 #31
εγω δε μπηκα καν στη διαδικασια να σκεφτω αν τα εγραψες για πλακα ολα αυτα ή τα εννοουσες. δε προκειται να απαντουσα οπως η RainAndWind νευριασμενα. προφανως το εννοουσες και ειναι δικαιωμα σου αφου σχηματησες λανθασμενη εντυπωση (ή και να μη σχηματισες, παραμενει κακος για σενα). κακα τα ψεματα ολοι αν δουμε εναν ασχημο ή αναπηρο ανθρωπο εξω, σκεφτομαστε τα χειροτερα γι'αυτον και τον λυπομαστε...
φυσικα η σκεψη μας και ισως μια απλη γνωμη στο φορουμ δεν ειναι κι ολοκληρωμενη αποψη, οπως σωστα ειπε ο Γάτος! ολοκληρωμενη αποψη δε μπορεις να εχεις γι'αυτον, αν δεν τον εχεις γνωρισει πραγματικα (δεν εννοω απλα να τον δεις και να πειτε μονο μια καλησπερα) και δεν εχεις ζησει μαζι του, να ξερεις τι χαρακτηρα εχει, πως σκεφτεται, και τι τραβαει. με λιγα λογια αν ησουν στη θεση του, ισως δεν ειχες κανει τπτ και ειχες οντως αυτοκτονισει.
οπως εχω ξαναγραψει και σε αλλο τοπικ, ολοι αυτοι οι ανθρωποι που ξεχωριζουν, δεν ειναι προβληματικοι αλλα απλα διαφορετικοι! η κοινωνια ειναι προβληματικη, που απαιτει και μας θελει ολους ιδιους, με ιδιες ικανοτητες, ακολουθωντας τα προτυπα. ετσι λοιπον, ο ανθρωπος αυτος μπορει να "ηταν τερας του Λοχ Νες" εξωτερικα, μπορει να σου φανηκε "κωλοπετσωμενος" εσενα προσωπικα, αλλα εσωτερικα ο χαρακτηρας του και η συμπεριφορα προς στους γυρω του γενικα (εσυ μπορει να αποτελεις εξαιρεση), να ειναι τοσο σωστος, γι'αυτο ολοι τον θαυμαζουνε και παει μπροστα! εγω προσωπικα ειμαι το αντιθετο, αν και ειμαι οκ εξωτερικα, σιγουρα δεν εχω σωστο χαρακτηρα, ειμαι σκατοψυχος και νιωθω αδειος, κι ετσι μενω μονος. βλεπεις καπου ολοι συμπληρωνουμε τις ατελειες μας, δε μπορουμε ομως να ειμαστε ιδιοι, και να αρεσουμε σε ολους. ουτε μεστη φυση δεν ειναι ολα ιδια, οποτε γιατι μας εμαθε ετσι η κοινωνια ?
απλα δεχτητε τη γαμημενη διαφορετικοτητα στους ανθρωπους, ειτε μεγαλη ειτε μικρη, καλυτερους θα σας κανει! και μην κρινετε ενα βιβλιο παντα απ'το εξωφυλλο ή τη πρωτη σελιδα.
- 04-12-2010, 22:34 #32
η ομορφια ειναι υποκειμενικη....πιος θα μου εξηγησει πιο ειναι αυτο το τερας γιατι δεν ξερω την ιστορια???συμφωνω σε αυτα π ειπε η ραιν αν ειναι αυτο π υποψιαζομαι και οχι μονο...ψιλοαπαραδεκτο το ποστ..
04-12-2010, 22:55 #33
04-12-2010, 23:09 #34
04-12-2010, 23:21 #35
καλα πας καλα?να μας αφανισουν?κατσε να παρουν τα χρωστουμενα και μετα.....βλεπουνε!
04-12-2010, 23:29 #36
χεχ σωστη παρατηρηση.
05-12-2010, 04:29 #37
Θα συμφωνήσω ολίγον τι !!
Ε! μπορεί και να μην αντέχουν, το έχεις σκεφτεί;
Τωρα οσον αφορα τους χαρακτηρισμους. Ναι τους εκανα. Αλλα ειχα στο μυαλο μου το συγκεκριμενο και μονο ατομο που με εξοργιζει.
Πως γινεται τετοια ατομα να πιστευουν στον εαυτο τους και να προχωρουν? Να μην τους επηρεαζει η ασχημια της εμφανισης τους? Να ζουν σα να μην συμβαινει τιποτα? Να μην αυτοκτονουν? Να δημιουργουν? Να σπουδαζουν? να, να, να? Πως βρισκουν τα "ψυχικα αποθεματα"? Δεν ειναι ευλογο το ερωτημα μου?
Καλό επίσης θα ήταν να αντιστρέψεις το ερώτημα και να το απευθύνεις στη δική σου πλευρά. Έχοντας τα δικά σου προβλήματα, συγκρίνεις, και καταλήγεις να κοιτάς τους άλλους, ενώ η προσοχή σου θα έπρεπε να ήταν στο δική σου πλευρά. Αν είμαι φτωχός δεν πρέπει να ρωτάω πώς αντέχει κάποιος άλλος να είναι πιο φτωχός από εμένα, αλλά να δω τον δικό μου εαυτό και πώς αντιδρώ. Φαντάζομαι ότι όπως αντέχω να είμαι φτωχότερος από άλλους και ο άλλος αντέχει να είναι φτωχότερος από εμένα. Δεν έχει λοιπόν σημασία το ερώτημα. Το ερώτημα αποτελεί άποψη και όχι ερώτημα. Την άποψη "ευτυχώς που δεν έχω αυτό". Μην κοιτάς τους γύρω σου τι έχουν, κοίτα εσύ τι χρειάζεσαι.
05-12-2010, 20:06 #38
Που νομίζει πως είναι κάποιος ε???Ενώ κάποτε θα τον έριχναν στον καιάδα.ΠΩΣ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΖΩΗ??????
Ξανά μανά....η απάντησή είναι μία.ΤΟΛΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΟΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΟΠΩΣ ΕΣΥ.Αλλά ξέχασα.Τα άτομα με ειδικές ανάγκες,δεν έχουν δικαίωμα να σηκώνουν κεφάλι,μια και τα"χάλια"τους....Whatever.....#$%@*&&@* (((^&
@Rem.Eυχαριστώ κοπέλα μου για την υπενθύμιση για τη μετάφραση,θα την κάνω σε ξεχωριστό thread που θα ανοίξω για το σκοπό αυτό ακριβώς."Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
05-12-2010, 20:10 #39
Και επίσης,η τρίτη και τέταρτη παράγραφος στο quoted κείμενο είναι δικές μου.Ναι,και αυτή με το γκουχ-γκουχ.
ΓΚΟΥΧ
Οr should i say ΟΥΓΚ?Last edited by RainAndWind; 05-12-2010 at 20:43.
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
06-12-2010, 02:00 #40
Αρκετά ποστ αυτού του θέματος είναι προσβλητικά για τα ΑΜΕΑ αφού φαίνεται αξιέπαινο το πως κάποιοι τα καταφέρνουν.Και γίνεται και λόγος....
Κάπου διάβασα πως είμαστε άνθρωποι με διαφορετικές ικανότητες.
Ο 1.50 συγγενής σου winston απλά δε μπορεί να γίνει μπασκετμπολίστας,μπορεί όμως να έχει 2 μεταπτυχιακά,να,να,να
Ένας τυφλός δε μπορεί να ζωγραφίσει,μπορεί όμως να γίνει ένας μεγάλος μουσικός κοκ
Ένας ψυχικά ασθενής μπορεί να έχει τα εφόδια και να πιστεύει πως δεν τα έχει και να αφήνει τη ζωή του να χάνεται,μπορεί όμως να τρέχει,να βλέπει,να ακούει..
Έτσι πάει...κι αν το πάμε και πιο ειδικά όλοι μα όλοι μας είμαστε τόσο διαφορετικοί και το σημαντικό είναι να ζούμε με αυτά που έχουμε προσπαθώντας να καλιεργήσουμε τον εαυτό μας με τα δεδομένα που έχουμε όσο περισσότερο μπορούμε.
Μέσα από τα μηνύματά σου φάνηκε ο 'ρατσισμός' σου απέναντι σε μη αρτιμελείς ανθρώπους,οι δικές σου απόψεις,οι οποίες είναι μειωτικές αλλά δικαίωμά σου να τις έχεις.
Λυπάμαι όμως,και θεωρώ χρέος μου εν έτη 2010 να κατακρίνω τη στάση σου και τέτοιου είδους απόψεις.
Και μάλιστα όταν βρισκόμαστε σε φόρουμ σχετικό με ψυχικές δυσλειτουργίες οι οποίες πολλές φορές είναι πιο δύσκολες από τις σωματικές.
Επιτέλους ας είμαστε πιο δεκτικοί στη διαφορετικότητα!
06-12-2010, 02:47 #41
06-12-2010, 02:55 #42
06-12-2010, 03:00 #43
Λοιπόν, δεν εχω τιποτε απολυτως με τα ατομα αυτα. Ίσα ισα που τα συμπονω, συμπαθώ, τους συμπαραστεκωμαι και τους ευχομαι καλη συνεχεια και κουραγιο. Οκ? Απλα καποια απο αυτα "εκμεταλλευονται - πατανε" στην αναπηρια, για να βγαλουν χολη και απωθημενα λογω "ζηλιας". (και οχι μονο ΑΜΕΑ αλλα και π.χ υπερβαροι, πολυ κοντοι κτλ) Με αυτα εχω προβλημα και δεν τα συμπονω καθολου. Ελπίζω να το τελειωσαμε το θεμα.
1. Πες πες πες στο τέλος κάτι θα μείνει
2. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα
06-12-2010, 03:45 #44
θεωρεις πώς το χρημα μπορει να σου προσφερει ψυχικη δυναμη, να σου φτιαξει χαρακτηρα, να σε στηριξει σε βαθμο που να αισθανεσαι καλυμμενος σε τετοιο βαθμο που να μπορεις να υπερπηδησεις τοσες αντικειμενικες δυσκολιες?
Τοτε φανταζομαι, πώς ολοι οι λεφταδες του κοσμου θα ηταν τα σουπερ ατομα...δεν νομιζεις?
ps. μηπως δινεις πολυ βαρος σε κατι που δεν εχεις, ως αλλοθι?πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
06-12-2010, 03:53 #45
Winston,
αυτο το ατομο που περιγραφεις δεν το ξερω. Το θαυμαζω ομως. Για αυτο που λες οτι φαινεται: για το οτι ζει τη ζωη του στο μαξιμουμ. Γιατι πιστευει στον εαυτο του κ προχωράει. Γιατι μπορει η ζωη, η τυχη, οι θεοι...οτι αλλο θες, να του στερησαν τα αυτονοητα, μα αυτος δεν το βαζει κατω. Σπουδαζει, δημιουργει κ προφανως για να το κανει ολο αυτο βρισκει ή ανακαλυπτει τα ψυχικα αποθεματα που υπάρχουν μεσα του. Μονο για αυτο του αξιζουν ολα τα μπραβο του κοσμου.
Το "πώς" τα κανει ολα αυτα, δεν το ξερω εγω κ κανεις μας. Το ξερει ή το χει μαθει μονος του. Κ αυτο το παραδειγμα του "τερατος" που αναφερεις, ειναι ενα δυνατο σκαμπιλι σε ολους οσους απο μας, εχουμε ολα τα "μεσα" ή πιο στρωτο δρομο κ δεν μπορουμε να κανουμε ουτε τα μισα απο αυτο το "τερας" οπως το αποκαλεσες.
Οποτε, αντι να αναθεματιζεις εσυ ή ο οποιος απο μας, παρτο σαν μια απαντηση πώς δεν χρειαζομαστε ολα τα καλα του κοσμου για λαμψουμε απο ομορφια. Τα εργαλεια για να σμιλεψουμε αυτο που ειμαστε ειναι μεσα μας. Η ομορφια, οντως ξεκιναει απο μεσα μας κ μονο εμεις μπορουμε να την αφησουμε να λαμψει. Κ καμια σχεση δεν εχει με το 1.50.Ευτυχως.πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...