Results 16 to 29 of 29
Thread: Χριστουγεννιατικη Καταθλιψη
-
05-12-2010, 19:33 #16
το φαινόμενο της γιορτης χαρακτηριζεται απο κοινωνικοτητα.... καμια γιορτη δεν προριζεται για να γιορταστει απο εναν και μονον ανθρωπο...ο καλυτερος τροπος ειναι να επιτρεψουμε στον εαυτο μας να βιωσει ολα τα συναισθηματα που μπορουν να μας προκαλεσουν οι μερες αυτες.... οι περισοτεροι εχοθμε
νιωσει στις γιορτες αγχος, μελαγχολια, απογοητευση, θλιψη σε καποια φαση της ζωης μας και οι περισσοτερες οικογενειες εχουν περασει,παντα μικρες και μεγαλες "γιορτινες" κρισεις....και εγω τα φετινα χριστουγεννα δεν θα τα περασω οπως αλλες χρονιες.........!!νιωθω πολυ μοναξια αν και...στην ουσια δεν θα επρεπε..!μπορει ολοι γυρω μας να μοιαζουν ευτυχησμενοι..ειναι στην ουσια ομως????
- 06-12-2010, 15:39 #17
Τα Χριστούγεννα,όπως και οι άλλες γιορτές,είναι μόνο για τους ερωτευμένους.Τί δώρο να πάρετε ο ένας στον άλλο,βόλτες μαζί,κανα ρομαντικό ταξίδι κλπ.Αυτά είναι τα ωραία της ζωής που σε σώζουν από την κατάθλιψη,αλλά δυστυχώς μόνο οι τυχεροί τα ζουν.Κι εγώ ήμουν κάποτε τυχερός και πέρασα Χριστούγεννα έχοντας σχέση και πολλές φορές τα σκέφτομαι ακόμα και κλαίω τώρα που είμαι μόνος. Όχι ότι τις άλλες μέρες είναι καλύτερα βέβαια,πάλι στα ίδια σκατά είμαστε,απλά η χαρά των γύρω μας που είναι μεγαλύτερη σε τέτοιες περιόδους είναι αυτή που μας ψυχοπλακώνει.
06-12-2010, 16:36 #18
Δηλαδη σε ψυχοπλακωνει το γεγονος οτι αλλοι ειναι ευτιχισμενοι και εσυ δεν εισαι? Δηλαδη αμα ηταν δυστηχισμενοι τοτε θα ησουν πιο χαρουμενος?
D'oh, μην κανεις τετοια πραγματα στον εαυτο σου..!
Δες τον εαυτο σου ασχετα απο τους αλλους, το θεμα ειναι εσυ τι κανεις οχι το τι κανουν οι αλλοι που δεν κανεις εσυ.!
Αν εισαι δυστηχισμενος εξαιτιας αλλων (εξαιτιας σου δηλαδη, αλλα τελος παντων) , τοτε θα εισαι δυστηχισμενος που θα εισαι δυστηχισμενος και θα πεσεις σε εναν φαυλο κυκλο!
06-12-2010, 17:26 #19
Ε όσο να'ναι δε βοηθάει το να υπάρχει χαρά γύρω σου ενώ εσύ είσαι χάλια.Αν οι κοντινοί σου άνθρωποι είναι χαρούμενοι,θα πρέπει κι εσύ να παριστάνεις το χαρούμενο για να σε παίρνουν κανα τηλέφωνο.Εξάλλου αν κάνεις παρέα με κάποιον που είναι στα σύννεφα δηλαδή είναι ερωτευμένος,η δουλειά του πάει καλά κλπ.δεν γίνεται να μην εκνευρίζεσαι αν εσένα δεν πάει τίποτα καλά.
06-12-2010, 21:26 #20
Δηλαδη θα βοηθουσε περισσοτερο αμα εισαι χαλια, παραλληλα γυρω σου ειναι και ολοι οι αλλοι χάλια? Και πως ξερεις οτι αυτο θα υποδιπλασιαζε την δυστηχια και δεν θα την διπλασιαζε?
Αμα οι αλλοι γυρω σου ειναι χαρουμενοι, ψαξε και δες γιατι ειναι χαρουμενοι. Σιγουρα σε καποιους επειδη απλα τους χαμογελασε η τυχη. Στους υπολοιπους ομως?
06-12-2010, 21:40 #21
Πραγματικά κόλλησα τώρα... Ο Paolo_1 ουσιαστικά μιλάει για την σκέψη που κάνουν (κάνουμε) οι περισσότεροι και ο Bolt ουσιαστικά έδωσε την απάντηση στο αιώνιο πρόβλημα.... Πράγματι λοιπόν αν ήταν δυστυχισμένοι οι άλλοι δεν θα γινόμασταν εμείς χαρούμενοι αλλά θα χανόμασταν παντελώς (ομολογώ δεν το είχα σκεφτεί έτσι). Τώρα που οι άλλοι είναι καλά εμείς "ζηλεύουμε" και στεναχωριόμαστε που στεναχωριόμαστε.... Αξίζει λοιπόν αφού έτσι και αλλιώς δεν θα βρούμε την ευτυχία μέσω οφθαλμόλουτρου στις ευτυχίες των άλλων;
Όσο κι αν κανείς προσέχει όσο κι αν το κυνηγά, πάντα πάντα θα `ναι αργά δεύτερη ζωή δεν έχει.
07-12-2010, 15:12 #22
Υπάρχει μια περιοδικότητα στην ψυχική κατάσταση που οφείλεται στα τρέχοντα συναισθήματα. Αυτά με τη σειρά τους καλλιεργούνται από το περιβάλλον μας. Όταν λοιπόν πορείς να αγγίξεις κάτι που θέλεις νιώθεις ευτυχισμένος. Αρκεί αυτό που θέλεις να μπορείς να το αγγίξεις γιατί θα το έχεις δουλέψει ή αν θέλεις θα έχεις ιδρώσει για αυτό....
Με άλλα λόγια δεν είναι ο έρωτας, ή η καλή παρέα, ή το ξεφάντωμα... είναι η πιο βαθιά ευτυχία που θα μπορούσε να σου προσφέρει ένα χαζό παιχνίδι παντομίμας με 2 - 3 αγνώστους από ένα ρεβεγιόν με την αγαπημένη σου γεμάτο έρωτα και πάθος.... επειδή θα σε εκτόνωνε περισσότερο...
Δες τον Εμπενιζερ Σκρουτζ, διάβασε κάτι που σου προκαλέσει την ανάγκη να δώσεις αγάπη προς όλους, πιασε απο τα χέρια αυτούς που σε αγαπάνε και μίλα για το τι έχεις ανάγκη κάνε ένα τέτοιο βήμα που θα σε κάνει να αισθανθείς ότι έκανες κάτι....
Γιατι ίσως να είναι μεγαλύτερη δυστυχία να μένεις στον δρόμο, περιμένοντας ένα κομμάτι βασιλόπιτα από τον δήμο, και ξέροντας ότι οι ΔΙΚΟΙ σου δεν θέλουν να σε δουν..... πόσα πολλά ακόμα...
Κάνε εθελοντισμό λοιπόν δώσε ένα πιάτο σούπα σε κάποιον πο θα σε κοιτάει και θα νιώθεις ότι η δική του ψυχή σου χαρίζεται εκείνη τη στιγμή, μάθε ποια οικογένεια πεινάει και δώσε κάτι δικό σου.... μάθε ποια ιδρύματα με παιδιά, αρρώστους ναρκομανείς θέλουν λίγη βοήθεια αυτές τις μέρες σίγουρα θα βρεις κάτι.Υψωμένα, γυμνά χέρια.... Σαν κλαδιά τον Νοέμβρη
07-12-2010, 18:46 #23
δε θα μπορουσα να το περιγραψω καλυτερα, σωστος!
τον Εμπενιζερ Σκρουτζ τον εχω δει ηδη 3 φορες, καθε χριστουγεννα το βαζει ο ΑΝΤ1 και το Star. οσο για βιβλιο, ναι ακομα ψαχνω ενα που να μπορει να αλλαξει τη κοσμοθεωρια μου...
ερμ, δε μενω εκει επειδη δεν εχω σπιτι, θελω και φευγω απ'το σπιτι οταν εχουμε επισκεψεις, απλα γιατι δε θελω ΕΓΩ να δω τα μουτρα τους.
καλη ιδεα μονο που ολοι αυτοι χρειαζονται ομαδικη βοηθεια, και φυσικα το κρατος. ενας ανθρωπος μονο αμφιβαλλω αν μπορει να βοηθησει ολα τα ιδρυματα και το κοσμο που εχει αναγκη (ειδικα οταν εχει κι ο ιδιος αναγκη απο συναισθηματα).
07-12-2010, 21:07 #24
Υπάρχουν λοιπόν ιδρύματα που ψάχνουν κόσμο να αφιερώσει ώρες δουλειάς (χαμόγελο του παιδιού, χωριά ΣΟΣ,συσίτια αστέγων, κα). Δεν θα βρεις ποτέ καλύτερη τροφή για την ψυχή σου αν δεν προσφέρεις αυτό που ήδη ψάχνεις εσύ... Δεν χρειάζεται να το έχεις απλά να το προσφέρεις. Θα είναι δύσκολο στην αρχή το ξέρω, αλλά θα σε γεμίσει, θα είσαι χρήσιμος για σένα και την κοινωνία και θα σε φέρει και αντιμέτωπο με σένα και πράγματα που ίσως να πιστεύεις. Αλλά θα νιώσεις ελαφρύς ελαφροπάτητος
.....
Όσο για βιβλίο δεν μπορώ να προτείνω και ο λόγος είναι ότι εκεί θα υπάρχει τριβή μεταξύ εσού και του εαυτού σου και μπορεί να σε κάνει χειροτερο ή καλύτερο. Δεν μπορείς να ξέρεις ποια μηνύματα θα εκλάβεις και πως... ενώ η ταινία.... (the bear εκπληκτική φωτογραφία και απλά ξεκάθαρα πράγματα που δεν χορταίνεις να βλέπεις μερικές φορές, έτσι νομίζω εγώ)
Εν κατακλείδι θεωρώ ότι η κίνηση βοηθά στο να σπάσουμε τα άλατα που συσσωρεύονται και να ξεφύγουμε από αρτηριοσκληρωμένες καταστάσεις με μικρές παράξενες ίσως παρεμβάσεις στη ζωή μας μας βοηθάμε να δούμε και άλλες πλευρές ίσως πιο στενάχωρες. Αποδεικνύουμε όμως σε εμάς που είναι πολύ σημαντικό τηνα αξία μας σαν άτομα, σαν μυαλά, σαν ενεργές οντότητες με μια διαφορά πολύ σημαντική που αν μη τι άλλο μας τιμάει και λίγο: έχουμε ψάξει, ίσως λίγο ή πολύ παραπάνω, τα εσώψυχά μας από πολλούς.... Αλλιώς: ΓΝΩΣΗ
Καληνύχτα αν δεν τα ξαναπούμε....Last edited by manner; 07-12-2010 at 21:59.
Υψωμένα, γυμνά χέρια.... Σαν κλαδιά τον Νοέμβρη
08-12-2010, 00:33 #25
εμενα με εχει πιασει θλιψη οχι επειδη ερχονται τα χριστουγενα αλλα επειδη περασα και περναω ακομα απο καποιες δυσκολιες και λεω παλι καλα που εχω και δυο τρεις φιλους να βγαινω εξω μια φορα την εβδομαδα.
09-12-2010, 01:45 #26
Πηγαινε εκκλησια τωρα τα χριστουγεννα και θα νιωσεις καλυτερα.Δοκιμασμενο απο μενα.Ο διαολος δεν εχει αλλη δουλεια τις γιορτες απο να σου γ**** ε ηθελα να πω χαλαει την ψυχολογια.
09-12-2010, 13:30 #27
συγνωμη δεν ειμαι χριστιανος και γενικα ανθρωπος της θρησκειας...
22-12-2010, 22:48 #28
Να δεις το Wristcutters: A Love Story. Είναι φανταστική ταινία, πραγματικά θα αισθανθείς καλύτερα. I did!
22-12-2010, 23:05 #29
σε ευχαριστω πολυ για τη προταση, αλλα πρεπει να το εχω δει. ενα που κοβουν τις φλεβες τους ειναι και περναν στον αλλον κοσμο, και ψαχνει μετα ο πρωταγωνιστης την αγαπημενη του, κι οταν τη ξαναβρισκει συνηδητοποιει οτι δε του ταιριαζε. με ειχε τραβηξει το εξωφυλλο, αν και γενικα εχω μανια με τις ταινιες και βλεπω συνεχεια καινουργιες...