Results 31 to 45 of 186
Thread: οι σχεσεις σημερα...
-
08-12-2010, 12:20 #31
@ΚΕΝΟ
Πρεπει να πω οτι εκνευριστηκα με μερικα απ'αυτα που γραφεις. Επειδη απ'οτι φαινεται τα πραγματα στο μυαλο σου τα εχεις ως 1+1 κανουν 2 ετσι θα σου τα γραψω.
Εχεις μπερδεψει το τι ζητας, το που θα βρεις αυτο που ζητας, το τι υπαρχει εκει εξω και το τι σου λενε καποια ατομα εδω μεσα, οποτε εχουμε και λεμε.
Καταρχην βγαζεις συμπερασματα για το τι αξιζει ο καθενας ( χωρις να ξερεις σε ποιον αναφερεσαι, απλα τσουβαλιαζεις ολες τις γυναικες που απαντανε εδω μεσα σε καθε σχετικο θεμα και μας θιγεις ). Το αν και ποιος αξιζει φτυσιμο στη ζωη του καθενος ειναι δικη του υποθεση, μην αναφερεσαι ομως σε 2ο πληθυντικο γιατι ειναι προσβλητικο, οχι μονο για οποιον απαντησε αλλα και για οσους δεν αισθανονται να ανηκουν σ'αυτο το οποιο κατηγορεις και ειναι σαν να τους βαζεις σε διαδικασια να αποδειξουν οτι δεν ειναι ελεφαντες. Αλλα και αποδειξεις να σου δωσουν , εσυ πιθανοτατα παλι να πεις ''μπα δεν ειναι ετσι''.
Παμε τωρα με τη δικη σου λογικη του τσουβαλιασματος. Υπαρχουν καποιες κατηγοριες ανθρωπων εκει εξω ειτε αντρες ειτε γυναικες, ας πουμε γυναικες.
Εστω οτι σε γενικα πλαισια πουμε οτι εχουμε :
α) καποιες που ενδιαφερονται για τη μοδα, προσεχουν πολυ τον εαυτο τους ενω επιλεγουν την περιποιηση ή μια πιο κυριλε εμφανιση + ενδιαφερονται κατα βαση μονο για σεξ και οχι τοσο για σχεση
β) καποιες που ενδιαφερονται για τη μοδα και προσεχουν πολυ τον εαυτο τους ενω επιλεγουν την περιποιηση ή μια πιο κυριλε εμφανιση + ενδιαφερονται για το να κανουν σχεση κι οχι μονο για σεξ
γ) καποιες που δεν ακολουθουν τοσο τη μοδα και επιλεγουν να περιποιηθουν τον εαυτο τους κατα περιπτωση + ενδιαφερονται κατα βαση για το να κανουν σεξ κι οχι τοσο για σχεση
δ) καποιες που δεν ακολουθουν τοσο τη μοδα και επιλεγουν να περιποιηθουν τον εαυτο τους κατα περιπτωση + ενδιαφερονται για το να κανουν σχεση
Μπορουμε να εχουμε την επιλογη να μην ανηκουμε ολες στο α) ? Μπορουμε αν ανηκουμε σε μια αλλη κατηγορια να μην χρειαζεται να βαλουμε ταμπελα για να μη μας καταταξεις αλλου και μας κακοχαρακτηρισεις? Μπορουμε να ανηκουμε σε μια κατηγορια που δεν αναφερεται ? Μπορουμε να μην ανηκουμε σε καμια κατηγορια ?
Το αν θα βρεις κοκκινομαλλα απ'τη Ρωσια οπως ειπες ή το αν θα πας σε μπουρδελα δε νομιζω οτι αποτελει απειλη για καποια κοπελα (ελληνιδα και μη) οπως δειχνεις να το παρουσιαζεις γιατι καθενας ειναι ελευθερος να κανει τις επιλογες του.
-------------------------------------------------------------------------------
@nik5
Ειναι οντως πλεον δυσκολη η συνυπαρξη και δημιουργια σχεσης και αυτο οφειλεται σε λογους που εχουν να κανουν και με τα δυο φυλα. Ειπες καπου πιο πριν οτι παλιοτερα (γιαγιαδες, παππουδες) ζουσαν με πιο λιγα πραγματα και ηταν πιο ευτυχισμενοι απο μας, οτι δε διαλυονταν οι οικογενειες ετσι ευκολα κτλ. Αυτη η ευτυχια στην οποια αναφερεσαι πηγαζε αρκετα απο το γεγονος οτι η γυναικα μαθαινε να αρκειται σε αυτα που της εδιναν , ειτε ειχε κατα βαθος αντιρρηση ειτε οχι, της μαθαιναν οτι ο σκοπος της ζωης ειναι να κανεις οικογενεια και εφοσον κανεις δεν την αφηνεις ο κοσμος να χαλασει. Δεν ειναι και λιγες οι περιπτωσεις που παντρευονταν χωρις τη θεληση τους ή κι αν ηταν με τη θεληση τους δεν χωριζαν γιατι δεν υπηρχε αυτη η επιλογη στη ζωη τους. Το αν τωρα νιωθουν οτι εχουν ζησει μια ωραια ζωη, με τα καλα και τα ασχημα της, αυτο δε σημαινει οτι ολοι οι παλαιοτεροι ειχαν εκεινο τον καιρο τον αυτοσεβασμο που τους αναλογουσε. Επειδη σημερα υπαρχει ο αυτοσεβασμος σε πολυ μεγαλυτερο βαθμο και επειδη αρκετοι χωρισμοι μπορει να αποτελουν πρωτοβουλια των γυναικων δε σημαινει οτι γινεται διχως αιτια, ας μην αναφερω ενδεικτικους λογους καλυτερα και παει το θεμα αλλου.
Αναρωτιεσαι γιατι πλεον η γυναικα δεν ενδιδει στο καμακι οπως παλιοτερα. Δεν ξερω οταν λες καμακι σε τι ακριβως αναφερεσαι αλλα νομιζω με την κλασικη εννοια του ορου, να πας να πιασεις κουβεντα με καποια διχως να υπαρχει αφορμη απο κατι και να κατσει να σου μιλησει ετσι απλα νομιζω δε συμβαινει πολυ συχνα, πλεον πιστευω το καμακι εχει αντικατασταθει με το να κερναει κανεις σφηνακια. Περα απο αυτο μπορω να σου δωσω διαφορες απαντησεις γιατι μια γυναικα να σνομπαρει καποιον. 1) μπορει αυτος ο καποιος να το κανει εντελως αδιακριτα και σαν καφρος, 2) μπορει να να το κανει με ωραιο τροπο αλλα να μη μπορει να τον παρει η κοπελα στα σοβαρα, πλεον το φλερτ πιστευω ισοδυναμει κυριως με παιχνιδι κι οχι με πραγματικο ενδιαφερον, 3) μπορει η κοπελα να εχει σχεση, 4) μπορει η κοπελα να μην ενδιαφερεται και να μην της αρεσει ο συγκεκριμενος, 5) επισης αν καποια εχει συνηθισει να της την πεφτουν , τοτε πολυ απλα εισαι ενας ακομα. Τεσπα αυτα τα μπορει δεν τελειωνουν, εγω νομιζω οτι αν οντως δυο ανθρωποι ενδιαφερονται να ειναι μαζι τοτε υπαρχει και αμοιβαιο ενδιαφερον, αν υπαρχει φτυσιμο κτλ ε τοτε δεν υπαρχει ενδιαφερον, ειναι απλα τα πραγματα σε μερικα θεματα. Οσο για τις γυναικες νομιζω υπαρχουν ηδη πολλα σχολια στο αλλο θεμα.
Για την καταθλιψη που λες εχεις δικιο.. Πλεον ξερεις ο κοσμος εχει μπει σε μια διαδικασια να τρεχει προσπαθωντας να καλυψει τα εξοδα του μηνα και οχι τις συναισθηματικες του αναγκες. Εχουν μπει αλλες προτεραιοτητες πλεον στις ζωες των ανθρωπων και πολλοι ενδιαφερονται πρωτα απ'ολα για την επαγγελματικη τους ανελιξη και επειτα για τις διαπροσωπικες σχεσεις, οι πιεσεις της ζωης ειναι ομως που οδηγουν σε τετοιες νοοτροπιες. Η ζωη μας θα επρεπε πρωτα να γινει πιο ανθρωπινη , να υπαρξει μια καποιου ειδους καλλιεργεια και ο ανθρωπος επιτελους να μαθει να ενδιαφερεται για τους συνανθρωπους του , οχι επειδη πρεπει αλλα επειδη θα του ειναι ενστικτο, οπως ειναι ηδη και τοσα αλλα πραγματα.
- 08-12-2010, 12:51 #32
nik5,
διαβαζοντας σε, σε καποια πραγματα συμφωνω, σε καποια αλλα οχι. Συμφωνω πώς η εποχη μας, κυριως αυτη που αφηνουμε πισω μας να ηταν εντονα καταναλωτικη, εντονα επιφανειακη, να ριξαμε τις αξιες που μπορει να διεπουν εναν ανθρωπο, να βαλαμε μπροστα κ πρωτο στοχο το χρημα.... Κ να χασαμε σε σχεσεις, σε επαφη, σε προβληματισμο, σε ουσια. Ομως, αυτο δεν ειναι ενα αποτελεσμα, δεν ειναι αναγκη, αλλων περασμενων δεκαετιων οπου ειχαμε ελλειψη σε αγαθα? οπου στους γονεις μας ελλειπαν βασικα μεσα για την επιβιωση τους? Οποτε, το βρισκω κατα καποιο τροπο λογικο το να αναδειχθουν νεες "αξιες", νεες καλυφθουν αλλες αναγκες. Απο την μεταβαση πηγαμε στην υπερβολη, δεν διαφωνω. Αλλα τωρα, ισως με αφορμη την οικονομικη κριση ισως να κανουμε μια επανεκτιμηση του τί αξιζει, ποσο κ σε τί βαθμο τελικα στη ζωη μας.
Σε οτι αφορα το παρελθον κ τι επικρατουσε τοτε...δεν συμφωνω μαζι σου. Δεν πιστευω οτι τοτε οι ανθρωποι περνουσαν καλυτερα στη σχεση τους. Αντιθετα πιστευω οτι συμβιβαζοντουσαν περισσοτερο, ανεχοντουσαν περισσοτερα (ειδικα οι γυναικες, λογω ταμπου κ οικονομικης δυσπραγιας). Το οτι εμεναν δλδ μια ζωη "μαζι" τα ζευγαρια, δεν σημαινει οτι ηταν πραγματικα "μαζι". Επισης το "μαζι" δεν συνεπαγεται κ ηρεμια ή ευτυχια...Τί πιο ομορφο, απο το να μενεις με καποιον επειδη το θες,ετσι απλα?κι οχι επειδη ετσι το απαιτουν οι αστικοι κανονες?
Σε αυτο που συμφωνω μαζι σου, ειναι στην ταχυτητα της εποχης μας. Ολα γινονται πολυ γρηγορα:γρηγορο σεξ, γρηγορο φαγητο, γρηγορη ζωη...δεν ξερω ποσο στεκομαστε πια ή ποσο διατεθειμενοι ειμαστε στο να σταθουμε, ακομα κ στην απολαυση.
Mου αρεσαν και οσα γραφει η rock. Τα βλεπω κι εγω καπως ετσι...Last edited by Sofia; 08-12-2010 at 14:24.
πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
08-12-2010, 16:06 #33
3 ατομα πεσαν πανω μου, μαλλον αυτα που λεω εχουν μια δοση αληθειας και τσουζουν. δε μπορω να κατσω να κανω quote φραση φραση, απανταω μονο σε οσα με ενδιαφερουν κι εχω κατι να πω.
η οργη μου προερχεται απο το χασιμο χρονου μου με τις ελληνιδες, και τη σημερινη καταντια τους. δε γεννηθηκα Ρωσια δυστυχως, αλλα με τα χαλια σας ευχομαι να ειχα γεννηθει εκει. το συμπαν μπορει να μη καιγεται για τις προτιμησεις μου, αλλα αν ολοι οι ελληνες σας φτυναν και καναν κατι παρομοιο, θα σου λεγα εγω μετα ποσο ψωνισμενες κι αλαζονικες συμπεριφορες θα ειχατε!
εγω μπορει να τσουβαλιαζω, αλλα δεν ειμαι ψωνιο, και σιγουρα οχι κανας ανωριμος που παιζει απο εδω κι απο εκει. οταν ωριμασετε κι εσεις και ψαξετε κατι σταθερο, τοτε θα ειναι αργα και θα μεινετε στο ραφι. πολυχρησιμοποιημενες σακουλες ετσι κι αλλιως κανεις δεν χρησιμοποιει.
δεν θελω να αρχισει κανενας καβγας, αν ειχα ορεξη να τσακωθω θα μπαινα και θα σας ελεγα 'τανες, ελλεηνιδες κι αλλα ομορφα για να σας προκαλεσω. παρολαυτα βλεπεις οτι προσπαθω να κανω πολιτισμενη κουβεντα.
τι θες να πεις οτι φταιει ο χαρακτηρας μου, που μισω το κοσμο ? ε και ? απλα μια αποψη ειναι. αυτο δε σημαινει οτι δε ξερω να αγαπαω. οποιαδηποτε κοπελα μου δειξει ενδιαφερον και νιωσω οτι μου προσφερει, θα ενδιαφερθω και θα προσπαθησω να της προσφερω κι εγω. οτι δινεις-παιρνεις ειναι ολα σ'αυτη τη ζωη, το ειπα και στην αρχη.
08-12-2010, 16:16 #34
δε με ενδιαφερει αν εκνευριστηκες εσυ απο τη χαλλλαρη Θεσσαλονικη, η Αθηνα ειναι κολαση, οποτε εγω ειμαι μονιμος νευριασμενος αν το παμε ετσι.
ξερω πολυ καλα τι ζηταω, αλλα δυστυχως δε ξερω που θα το βρω. εσεις μου δειχνετε οτι δε προκειτε να το βρω εδω. εδωσα το παραδειγμα μου για το τι υπαρχει εξω, κι οπως ειδες ορισμενοι συμφωνησαν μαζι μου, οποτε το βλεπουν κι αυτοι το προβλημα, αρα δεν ζω σε ονειροκοσμο οπως λες, αντιθετως ξερω πολυ καλα τι μου γινετε. τα οσα λεγονται εδω ειναι απλα να χαμε να λεγαμε, αναλυσεις υπεραναλυσεων για να χανουμε την ωρα μας.
θες να αναφερθω μηπως σε εσενα προσωπικα ? να ρωτησω ποια ειναι τα ενδιαφεροντα σου κι αν εισαι διαθεσιμη ? μηπως τελικα εσεις ειστε οι κενες που δε κανετε τπτ, παρα μονο να φροντιζετε την εξωτερικη εικονα και με ποιον θα πατε το βραδυ, αν θα πατε ? ειλικρινα δυσκολευομαι να βρω κοπελες με ενδιαφεροντα, εστω και το ελαχιστο ψαγμενες με κατι. δε ζηταω να ειναι διαβασμενες φυτα, ολο βιβλια, αλλα εστω να ασχολουνται με κατι αλλο εκτος απ'την εικονα, τη δουλεια και το σεξακι τους.
μηπως να συγκρινουμε τελικα με ποσους συντροφους παει το καθε φυλο κατα τη διαρκεια της ζωης του, πλεον ? μια γυναικα την ιδια μερα που χωριζει, μπορει να ντυθει προκλητικα να βρει αλλον, εστω κι απλα για σεξ. ενας αντρας μεχρι να βρει καινουργια συντροφο και να ξαναξεκινησει σχεση, μπορει να περασει μεχρι και χρονος, και περισσοτερο αν ειναι κολλημενος! μαλλον οι αντρες ξερουν να αγαπανε πιο βαθια και δενονται πιο πολυ, παρολο που τους κατηγορειτε οτι δεν εχουν αισθηματα και ειναι λιγουρια θελουν ολο σεξ ? κι αν ενας αντρας ειναι μονος και ψαχνει μονο σεξ, αντιμετωπιζεται χειροτερα απο ζητιανο, κι ετσι αναγκαζεται να πληρωνει και γι'αυτο στα μπουρδελα.
ναι αμε, ξεχωριστε ομως! ασχοληθειτε με κατι, δωστε ουσια στον χαρακτηρα σας, γινεται και παλι ανθρωπος, και ειδικα γυναικα. δεν μπορει το cosmopolitan να ειναι η χρυση βιβλος για τις σχεσεις. ουτε οτι εκανε η ταδε γνωστη σας, σημαινει ειναι σωστο και για σας.
ισχυει οτι απαντησα αρχικα στην RainAndWind, στο σημειο με τα bold.
08-12-2010, 16:43 #35
Θα ηθελα λιγο να σταθω σε αυτο με το φατσεοβιβλιο μιας και το ακουω αρκετα συχνα σαν επιχειρημα οτι εχει καταστρεψει την κοινωνια κτλ
Καταρχας να πω οτι ΔΕΝ μου αρεσει σαν ιδεα το ολο σκηνικο του facebook , μιας και ειναι το ακριβως αντιθετο με την ιδεολογια της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ του διαδικτυου. Το διαδικτυο διημιουργηθηκε με την λογικη οι πληροφοριες να ξεκινανε απο ενα σημειο και να απλωνονται εδω και εκει. Το φεις ομως δεν δινει πληροφοριες , αλλα ΠΑΙΡΝΕΙ πληροφοριες , και τις κλεινει σε ενα δικο του δικτυο. Αυτο για εμενα ειναι μια μεγαλη τρυπα.
Τελος παντων, αυτο για εισαγωγη.
Απο εκει και περα , το φειςμπουκ ειναι ενα εργαλειο και μονο ενα εργαλειο. Το τι χρηση θα κανει καποιος με αυτο ειναι δικο του θεμα καθαρα..!
Καποιοι το εχουν για να παιζουν mafia wars και mafia whores , αλλοι για να κανουν κομεντ σε καθε απο τις εκατονταδες φωτο που βγαζουν την μερα λες και ειναι κινεζοι τουριστες με φωτογραφικη μηχανη , αλλοι για να την πεσουν σε αγνωστες με σαλιραριστικους αηδιαστικους λιγουρικους τροπους, αλλοι για κατασκοπια πρωην τους, αλλοι για να κρατανε σε επαφη ατομα που ειναι μακρυα τους , κτλ κτλ
Παρολα αυτα , δεν μπορω να καταλαβω που ειναι το κακο να γνωρισεις κοσμο μεσα απο το φεις.
Ειναι ενα μεσο επικοινωνιας και τιποτα αλλο , μεσο επικοινωνιας επισης ειναι και το να γνωρισεις κοσμο μεσω κοινου γνωστου.
Ακουω αρκετους να λενε οτι οι γνωριμιες στο φεις ειναι ψευτικες και 1002. Δεν εχω εμπειρια με το φακεμπουκ , αλλα εχω εμπειρια γενικα με διαδυκτιακα sites που μεσω αυτων εχω γνωρισει κυριολεκτικα απιστευτο ΑΛΗΘΙΝΟ κοσμο απο κοντα που ταιριαξαμε παρα ΠΑΡΑ πολυ , τοσο σε φιλικο τοσο σε "αισθηματικο" επιπεδο......
Το φειςμπουκ σου δινει την ευκαιρια να μιλησεις στον αλλο χωρις να εχεις τρακ, μιας και σε καλυπτει η οθονη σου, ετσι μπορεις να πεις πολυ πιο ελευθερα αυτα που θες να πεις στον αλλο. Επισης μπορεις αναλογα με κατι ομαδες ενδιαφεροντα τι εχουν τεσπα , να βρεις ατομα με κοινα χομπυ με εσενα , και γενικα ατομα που σου ταιριαζουν..!
Ειναι αναλογα πως θα το χειριστεις.
Ειναι ενα εργαλειο, μπορει να εχει κακη χρηση, αλλα μπορει να εχει και καλη, εξαρταται απο τον χρηστη του αυτο.
08-12-2010, 16:49 #36
08-12-2010, 17:26 #37
κι αν ενας αντρας ειναι μονος και ψαχνει μονο σεξ, αντιμετωπιζεται χειροτερα απο ζητιανο, κι ετσι αναγκαζεται να πληρωνει και γι'αυτο στα μπουρδελα.
(απο ελαφρομυαλους οκ)
Ισως με μισησεις με αυτο που θα πω, αλλα θελω να το πω με καλη διαθεση. Παρολα αυτα δε θα σε αδικησω αν θυμωσεις με τα παρακατω.
Εχεις ακουσει ποτε οτι ο ζηλιαρης βλεπει τους γυρω του για ζηλιαρηδες? (εκτος απο τον εαυτο βεβαιως)
Ο τσιγγουναρος βλεπει τους γυρω του για τσιγγουνηδες? (εκτος απο τον εαυτο του βεβαιως)
Αυτο συμβαινει επειδη αυτα που μισουμε στους αλλους ειναι αυτα που μισουμε πανω μας ,ειτε επειδη τα εχουμε ειτε επειδη φοβομαστε να τα αποκτησουμε. Οι αλλοι ειναι απλα καθρεφτες μας σε αυτην την διαδικασια. Αυτος ειναι ο λογος που καποιους τους ενοχλει που ο ταδε ειναι ετσι, ενω αλλοι λενε "ε μωρε, σιγα, δεν πειραζει..!"
Αυτη την στιγμη βλεπεις ολες γυρω σου σαν κενες, ψευτικες, βαρετες, μη ενδιαφερον,
ενω παραλληλα εχεις επαναλαβει ουκ ολιγες φορες οτι εχεις ενδιαφεροντα, οτι εισαι οκ τυπος , οτι εισαι ετσι οτι εισαι αλλιως.
Αυτο το δευτερο ειναι ολιγον υποπτο να υποθεσω μιας και ενας που ειναι οντως ετσι δεν εχει λογο να το τονιζει και να το διαλαλει απο εδω και απο εκει λες και εχει κανενα γυρευε τι χαρακτηριστικο , μιας και ειναι.. στοιχειο του εαυτου του. Ειναι σαν καποιος να τονιζει ιδιαιτερα οτι μπορει να περπαταει και οτι μπορει να μιλαει : δεν θα το κανει ομως επειδη για αυτον θεωρουνται συνηθισμενα αυτα πλεον.
Για εσενα ομως που τονιζεις διαρκως οτι εισαι ενδιαφερον ατομο με ενδιαφερον χομπυ , ειναι ολιγον περιεργο αυτο. Και φαντασου αν το ψιλιαζεται αυτο καποιος μεσω μια οθονης, τι μπορει να ψιλιαστει μεσα απο εναν διαλογο τετ'α'τετ φατσα καρτα. Ειναι δηλαδη σαν να προσπαθεις να μας πεισεις για κατι. Γιατι να προσπαθεις ομως, απο την στιγμη που... εισαι , και ξερεις οτι εισαι, και επομενως δεν σε ενδιαφερει τι σκεφτομαστε για εσενα, ποσο μαλλον επειδη ειμαστε και εμεις μελη αυτης της επιφανειακης κοινωνιας που τοσο μισεις.
Επισης κανεις οτι μπορεις να τονισεις οτι οι αλλοι ανθρωποι γυρω σου ειναι κενοι.
Αυτο συμπιπτει απλα πανεμορφα με την θεωρια της κατηγοροποιησης-απενοχοποιησης.
Σκεψου το λιγο,
λεει καποιος "αυτοι ειναι ψευτες!" , επειδη ετσι υποννοει οτι αυτος δεν ειναι μιας και εδιωξε τον χαρακτηρισμο απο πανω του και τον κολησε σε αλλους (αυτο το κανουν οι πολιτικοι συχνα)
λεει καποιος "αυτοι ειναι γυφτοι!" , και ετσι υποννοει οτι αυτος ειναι ανωτερος τους και καλυτερος τους αφου με αυτη την φραση εχει ηδη κατηγοροποιησει μια ομαδα με εναν χαρακτηρισμο.
στην δικια σου περιπτωση λες "αυτοι ειναι ολοι κενοι!" , και ετσι υποννοεις οτι εσυ δεν εισαι , αλλα ειναι αλλοι.
Με αυτα και αυτα, παμε σε ενα τελικο ερωτημα...
πως εισαι τοσο σιγουρος οτι δεν εισαι εσυ ο κενος στην υποθεση?
Εχεις δει πολλους τσιγγουνηδες να παραδεχονται ποτε ειναι αρχιτσιγγουναροι?
Εχεις δει ψευταραδες να παραδεχονται ποτε οτι λεει ποτε πολλα ψεματα?
Ξερεις τι, δεν το παραδεχονται επειδη το ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ οντως οτι εχουν δικαιο και οτι δεν ειναι αυτο που βλεπουν οι αλλοι οτι ειναι.
Κατι τετοιο μπορει να συμβαινει και με εσενα,
δηλαδη να λες και να λες και να λες για τους αλλους, αλλα να μην βλεπεις και τον εαυτο σου λιγακι..
Μην κανεις παλι λιστα με τα ενδιαφεροντα σου, και εγω ξερω ατομα με καμια 10αρια ενδιαφεροντα αλλα και μονο που καθονται διπλα σου απλα χασμουριεσαι απο την βαρετη αυρα που εκπεμπουν και μονο. Το οτι εχει ενδιαφεροντα καποιος δεν σημαινει απαραιτητα οτι ειναι ενδιαφερον κιολας..! Μπορει να ειναι κακος ανθρωπος, μπορει να ειναι απατεωνας, τι να τα κανεις μετα τα ενδιαφεροντα'χομπυ του?
08-12-2010, 17:26 #38
Οι σχέσεις στην εποχή μας είναι, το να πας με τα νερά των άλλων, να σαι όμοιος με τους πολλούς, με ότι δηλαδή έχει καθιερωθεί, διαφορετικά μένεις στο περιθώριο, ακόμα κι αν μέσα σου κρύβεις χρυσάφι
γιάννης
08-12-2010, 18:43 #39
ε δεν ειναι δυνατον οι αντρες εδω μεσα σαν τον insect να συμφωνουν, και οι γυναικες να βλεπουν τον ουρανο πρασινο με ιπταμενους δρακους. στο αλλο τοπικ οπως ειδες μεχρι και γυναικες συμφωνουσαν μαζι μου, οποτε αυτα που λεω εχουν καποια δοση αληθεις, δεν ειναι τελειως παραλογα.
δε με ενδιαφερει τι κανουν οι πολλοι, εγω προσωπικα αν μου πει καποια θελει μονο σεξ θα το σκεφτω, κι αναλογα αν εχω αισθηματα ή οχι, θα απαντησω. μπορει να κρινω οτι το μονο σεξ και τπτ αλλο ειναι ανωριμη συμπεριφορα, το κανω ομως γιατι ετσι δεν υπαρχουν περιθωρια εξελιξης και σταθερης σχεσης, οπως εγραψα και πισω, αρα μου δειχνει πως καποια δεν με σκεφτεται για κατι σοβαρο...
υποπτο το οτι εχω κατι κι ασχολουμαι, παρολη τη κενη μου ζωη μου ? κι εφοσον δεν εχω δουλεια, ουτε σχεση, τι θα ηταν καλυτερο, να κοιταζω τον τοιχο ? πω ρε τι διαβαζω εδω μεσα, πραγματικα νιωθω τη νοημοσυνη μου να ελαττωνεται!
ποτε δεν ειπα οτι λογο των ενδιαφεροντων μου ειμαι ενδιαφερον ατομο. φυσικο ειναι για καποια που δεν ασχοληται καν με τον κινηματογραφο ή τη μουσικη, να με βρει βαρετο. και ναι για ολες αυτες ειμαι βαρετος!
στη προηγουμενη σελιδα με ρωτησαν αν ειμαι οκ μονος μου, οποτε γι'αυτο απαντησα ναι εχω ενδιαφεροντα. ποτε ομως δεν εκανα θεμα να πω και να διαφημισω οτι εχω ενδιαφεροντα δειτε με, ποτε δεν το επαιξα εγω ειμαι κουλ και γαματος γι'αυτο. ποτε δεν ειπα εγω μονο εχω ενδιαφεροντα, εσυ προσωπικα δεν εχεις (ειδικα αφου δε σε ξερω). οταν ομως ολη η κοινωνια μοιαζει να ασχοληται με την εικονα και ειναι αποβλακωμενη λες και υπαρχει μονο η εξωτερικη εμφανιση και καθολου ο εσωτερικος κοσμος, τοτε πως μπορω να νιωσω οτι δεν διαφοροποιουμαι οταν προτιμω το αντιθετο ? τοτε λογικο δεν ειναι να μου φαινονται ολοι ιδιοι, απ'τη στιγμη που δε τους ξερω κι ολας ?
κι εφοσον διαφοροποιουμαι και ειμαι ακομα μονος μου, τοτε ναι θα ειμαι κι εγω κενος. στην αρχη εγραψα πως οσο κι αν μαθει ενας ανθρωπος στη μοναξια, μπορει πχ να εχει ενδιαφεροντα ή τη καριερα και τη δουλεια του, ΠΟΤΕ δε θα καταφερει να νιωσει ολοκληρωμενος αν δεν εχει εναν ανθρωπο να τα μοιραζετε ολ'αυτα. αυτο ισχυει με οσους νιωθουν κενοι. αλλοι δουλευουν τη μιση μερα, γυρναν σπιτι πεφτουν ξεροι. πως να μην νιωσεις κενος μετα, οσο κι αν εισαι καλυμενος στα επαγγελματικα ?
τωρα αν θες να με βγαλεις τσιγκουνη, ψευτη, απατεωνα, κακο ανθρωπο ή οτι αλλο, ειναι οκ και συμφωνω, παραμενει ομως δικια σου κριση. αν ενδιαφερομουν για τις κρισεις ολων και τι μπορει να σκεφτονται για μενα, θα ειχα τρελαθει και θα ειχα κλειστει χειροτερα στον εαυτο μου. μπορει και να υποκρινομουν απλα για να αρεσω σε ολους, οπως κανουν συνηθως οι πολυ κοινωνικοι ανθρωποι (παρολαυτα μπορει κι αυτοι να ειναι κενοι γιατι ειναι ψευτικοι). εγω ομως ειμαι ειλικρινης, προτιμω και λεω ναι ειμαι ετσι, τα ελατωματα μου ειναι αυτα (αντικοινωνικοτητα), εχω αυτη την αποψη (καλως ή κακως ασχημη) για τους ανθρωπους σαν ειδος. σε οσες αρεσουμε... και για τις αλλες δε θα μπορεσουμε! κι αν δεν αρεσουμε σε καμια εδω, σηκωνομαστε και φευγουμε και παμε καπου που μας ταιριαζει. κι αυτο σκεφτομαι να κανω στη τελικη, αλλα ολοι μου λενε παντου ειναι σκατα...
τελος, θα ηθελα να σε ξαναπαρακαλεσω να απαντησεις στην ερωτηση που σου εκανα στη πισω σελιδα και την αγνοησες... εισαι γιατρος και μπαινεις εδω μεσα και κρινεις τους ανθρωπους λεγωντας τους οτι σου φανει ? ή εχεις καποιο προβλημα κι εσυ γι'αυτο εισαι εδω ? αν ισχυει το δευτερο κι εχεις τοπικ, σε παρακαλω ενημερωσε με να ξερω με τι ανθρωπο μιλαω.
οριστε, απ'τις πιο σωστες αποψεις που γραφτηκαν.
08-12-2010, 18:46 #40
περασινο με δρακους...! παιζει κι αυτο. να ειναι ο ουρανος πρασινος με δρακους που δεν τους βλεπουμε.. σορρυ δεν συμμετεχω απο την αρχη της συζητησης αλλα μου εκανε εντυπωση αυτο που ειπες.
08-12-2010, 18:48 #41
Δεν κοροιδευω. ολα ειναι πιθανα. θεωρητικα ειναι δυνατο ο ουρανος να εχει αλλο χρωμα στα ματια του εντομου (γκριζος) και αλλο χρωμα στα ματια του ανθρωπου.
08-12-2010, 19:17 #42
δεν σε ενδιαφερει τι κανουν οι πολλοι, αλλα μια φορα εδω και ποσες σελιδες ολο για αυτους τους πολλους μας λες που δεν τους μπορεις, που δεν τους αντεχεις κτλ Αν παρατηρησεις 9 στα 10 ποστς σου λενε ολο για την κοινωνια, οποτε για να την αναφερεις συνεχεια προφανως και παιζει καποιον σημαντικο ρολο στην ζωη σου, αρνητικο μπορει, αλλα το "δε με ενδιαφερει τι κανουν οι πολλοι" ειναι αντιφαση ετσι εδω. Προ ολιγου ελεγες οτι πολλες ασχολουνται με το κοσμοπολιταν, και οτι εξαιτιας τους θες να το σκασεις στο εξωτερικο , αν μια κοτζαμ φυγη στο εξωτερικο εξαιτιας αλλων το χρησιμοποιεις σαν αποδειξη οτι δεν σε ενδιαφερουν τι κανουν οι αλλου, τοτε...
τωρα αν θες να με βγαλεις τσιγκουνη, ψευτη, απατεωνα, κακο ανθρωπο ή οτι αλλο, ειναι οκ και συμφωνω, παραμενει ομως δικια σου κριση.
μιλησα καθαρα με παραδειγματα.
Επισης η φραση που σου υπογραμμισα, θα στην κανω copy paste απο εδω και περα καθε φορα που θα λες οτι η κοινωνια ειναι ετσι, η κοινωνια ειναι γιουβετσι.
Να πχ,
οταν ομως ολη η κοινωνια μοιαζει να ασχοληται με την εικονα και ειναι αποβλακωμενη λες και υπαρχει μονο η εξωτερικη εμφανιση και καθολου ο εσωτερικος κοσμος,
παραμενει ομως δικια σου κριση.
τελος, θα ηθελα να σε ξαναπαρακαλεσω να απαντησεις στην ερωτηση που σου εκανα στη πισω σελιδα και την αγνοησες... εισαι γιατρος και μπαινεις εδω μεσα και κρινεις τους ανθρωπους λεγωντας τους οτι σου φανει ? ή εχεις καποιο προβλημα κι εσυ γι'αυτο εισαι εδω ? αν ισχυει το δευτερο κι εχεις τοπικ, σε παρακαλω ενημερωσε με να ξερω με τι ανθρωπο μιλαω.
Μπορει να ειμαι οτιδηποτε.! Μπορει να ειμαι υδραυλικος, μπορει να ειμαι ασφαλιτης μπορει να ειμαι ενας ροκ σταρ!
Και ασφαλως και κρινω ανθρωπους. Εσυ κρινεις κοτζαμ κοινωνια, εχεις τσουβαλιασει ατομα που δεν γνωριζεις με ενα "ολες ιδιες ειστε" , και μιλας μετα για εμενα που σχολιαζω? Σε φορουμ συζητησεων εισαι, καταθετεις εναν προβληματισμο , και αναμενεις τα σχολια και την κριση του καθενως.
Αμα δεν θελεις να λαμβανεις απαντησεις που δεν συμφωνουν με τις οποιες αντιληψεις σου, μπορεις να γραφεις τις σκεψεις σου σε ενα τετραδιο και να το κλειδωνεις στο τριτο συρταρι του γραφειου σου ωστε να εισαι απολυτα σιγουρος ετσι οτι κανενας δε θα κρινει το σκεπτικο σου.
08-12-2010, 19:22 #43
αυτο που μολις ειπες ειναι πολυ καλο..!
Ειναι η αρχη της υποκειμενικοτητας και του πως ο καθενας μας αντιλαμβανεται διαφορετικα τις καταστασεις που του συμβαινουν, αναλογα με τα βιωματα του (ή την "κατασκευη" του).
Η λεξη "βροχη" σε εναν κατοικο πολης ειναι λυπη, η ιδια λεξη "βροχη" σε εναν κατοικο χωριου ειναι χαρα μιας και θα ποτιστουν τα χωραφια του.
Ο καθενας μας χρωματιζει διαφορετικα , αναλογα με το ποιον του, το περιβαλον γυρω του..!
Καποιοι προτιμουν πολλα χρωματα, καποιοι ρετρο παραμενουν στα ασπρομαυρα , καποιοι κανουν αλλιως κτλ
08-12-2010, 20:13 #44
Δεν απαντας καθολου συγκεκριμενα σε πολλα. Το πως ειναι τα πραγματα στην χαλλλλαρη Θεσσαλονικη και σε αλλες πολεις ασε καλυτερα οσους εχουν ζησει εκει να το ξερουν καλυτερα, μη βγαζεις αυθαιρετα συμπερασματα για το που και τι κανει καποιος. Για ατομα τα οποια προτιμουν κατι το εναλλακτικο υπαρχουν πολλες επιλογες στην Αθηνα και τουλαχιστον ως προς αυτο δεν ειναι υποχρεωμενα να περιοριζονται τοσο.
Το τι υπαρχει στο εξωτερικο και το τι θελουμε απο τη ζωη μας ασε μας επισης να το ξερουμε καλυτερα διχως να πρεπει να βαλουμε ταμπελα και σ'αυτο. Αυτο στο οποιο διαφωνω μαζι σου σε καθε ποστ ειναι ο διαχωρισμος αντρων και γυναικων. Το ιδιο θα με ενοχλησει αν δω το ψωνιο με το καμπριο στην παραλια ντυμενο στην τριχα να πηγαινει στα ορθαδικα να κερασει γκομενακια, με την κοπελα την ψωναρα που θα εχει τα αντιστοιχα χαρακτηριστικα αν θελεις να το θετεις ετσι.
Δε νομιζεις πως θα ηταν πιο σωστο οταν ειναι να αναφερθεις στο καθε ατομο ειτε ειναι αντρας ειτε γυναικα να ενδιαφεροσουν να μαθεις αν η ζωη του ειναι οντως καλη, αν εχει προβληματα, αν συμφωνει και με τι, απο ποια σκοπια μιλαει κι οχι μολις βλεπεις οτι ειναι γυναικα να αρχιζεις το β' πληθυντικο? Θα ηταν πιο ευκολο για σενα να καταλαβεις οτι αυτο ειναι λαθος. Ο καθενας δηλαδη θα αναγκαστει να σου πει το προβλημα του για να καταλαβεις καποια πραγματα πως εχουν και να μην τον αντιμετωπιζεις σαν να ειναι ο βασιλιας που τα εχει ολα? Ειναι επιλογη μου και πολλων αλλων εδω μεσα να μην εχουν μιλησει για προβληματα δικα τους κτλ, αυτο σημαινει οτι δεν εχουν?
Διαθεσιμη δεν ειμαι , δεν ανηκω ωστοσο και στην πλειοψηφια και σου μιλαω σαν ατομο το οποιο αναγκαστηκε κατα καιρους να προσαρμοστει σε καταστασεις γιατι ολα πηγαιναν μαζικα. Και ναι αν ειναι να απαντησεις σε δικο μου ποστ και επειδη δε θεωρω τον εαυτο μου κανενα πνευματικα υποβαθμισμενο ον θα ηταν προτιμοτερο να αναφερεσαι ατομικα κι οχι να με αντιμετωπιζεις σαν να ειμαι κανενα ειδος εκπροσωπου του γυναικειου φυλου.
Σου λεω για κατηγοριες κι εσυ το γυριζεις στο με ποσους αντρες παει μια γυναικα και το αντιστροφο. Που κολλαει η συγκριση σου? Αυτο που ειπα ουσιαστικα ειναι οτι δε μπορεις να τις ενταξεις ολες σε μια κατηγορια.
Ο αντρας δυσκολα θα απορριψει γυναικα κι εσυ αυτο το ερμηνευεις ως οτι δεν ειναι ψωνιο ο ιδιος του. Το οτι μια γυναικα μπορει να ντυθει προκλητικα και να βρει αλλον με τη μια δηλαδη τι παει να πει? Επιλογη της συγκεκριμενης κοπελας θα ειναι αλλα και επιλογη του συγκεκριμενου αντρα να παει μαζι της. Δεν ειδα γυρω μου ποτε ομως να χαλιεται κανενας αντρας απο το πεσιμο της οποιαδηποτε κοπελας, γιατι να μην κατηγορησουμε τον αντρα που της δινει σημασια και δεν παει να βρει καμια αλλη? Θα ηταν λογικη σκεψη αυτη? Δεν εχεις σκεφτει τι απορριψη τρωνε και αρκετες κοπελες επειδη μπορει να μην εχουν ολα αυτα τα προτυπα που κατηγορεις, τα οποια αρκετοι αντρες θελουν.
Ειναι πολλες οι κοπελες οι οποιες πραγματικα κοπτονται για το να εχουν την τελεια εμφανιση παντου και παντα και κανουν ενα μεγαλοπρεπεστατο μασκαρεμα καθε φορα που βγαινουν εξω μονο και μονο για να αρεσουν στο αλλο φυλο.
Γενικα υπαρχουν ενα σωρο στερεοτυπα και στον τροπο σκεψης των περισσοτερων αντρων και στις σκεψεις των περισσοτερων γυναικων.
Απο που κι ως που μου απαντας με τα bold που λες? Θα επρεπε να καταλαβεις οτι καθε ενας εδω μεσα αποτελει μια ξεχωριστη οντοτητα, δε γινεται να απαντας μαζικα σε αντρες και μαζικα σε γυναικες γιατι καθε ενας απανταει αναλογα με τις εμπειριες απο τη ζωη που εχει. Ντε και καλα ολοι μας να γινουμε προβατα?
Τελος , ως προς το θεμα του οτι δε βρισκεις κοπελες με ενδιαφεροντα κτλ αναρωτιεμαι που ακριβως πηγαινεις για παραδειγμα και δε μπορεις να βρεις ουτε μια. Συνηθως σε φοιτητικα στεκια και σχολες ειναι το πιθανοτερο να συναντησει καποιος διαφορετικα ειδη ανθρωπων. Αν δεν εχεις ή δεν ειχες αυτη την επιλογη και εισαι ατομο το οποιο τελειωσε το σχολειο και μπηκε στην αγορα εργασιας κατευθειαν, ειναι γενικα πολυ πιο περιορισμενα τα πραγματα.
Αναγνωριζω οτι υπαρχει μεγαλο προβλημα στο θεμα της διαφορετικοτητας και πρακτικα κυριως ειτε εχει να κανει με σχεσεις ειτε με φιλιες, δε σημαινει οτι δεν το εχουμε ζησει/ ζουμε αλλα αλλο η υποτιμηση στο φυλο κι αλλο η υποτιμηση της ζωης.
Η υποτιμηση της ζωης ειναι ενα αλλο μεγαλο ζητημα.
Φορουμ υποστηριξης ειναι, προσπαθουμε να βοηθησουμε ο ενας τον αλλον εδω μεσα, δε θα επρεπε να υπαρχουν γενικοτερα διαμαχες πιστευω.Last edited by rock; 08-12-2010 at 20:44.
08-12-2010, 20:29 #45
Το θεματάκι τα σπάει. Όντως παιδιά, έτσι είναι. Εγώ συμφωνώ με τον θεματοθέτη. Οι ελληνίδες είναι γτπ. (πάρντον μάι φρέντς, αλλά τι να κάνω, είμαι κι εγώ μια από αυτές τις βδελυρές υπάρξεις). Από την άλλη ο Έλληνας (παρατηρήσατε, ελπίζω το κεφαλαίο Ε) είναι η επιτομή της καλαισθησίας, της ευγένειας και προπαντός της κουλτούρας. Έχω βαρεθεί να μπαίνω στο μετρό και να πέφτω πάνω σε Έλληνες με τα άπαντα του Μπακούνιν παραμάσχαλα. Στην παραλία, δε, ο Έλλην διαβάζει κυρίως Ντοστογέφσκι (που είναι και πιο ελαφρύ ανάγνωσμα), ενώ στην τουαλέτα διαβάζει Έσσε που είναι και διουρητικός.