Results 31 to 42 of 42
Thread: Ευάλωτα σε ψυχώσεις άτομα
-
26-05-2011, 18:47 #31
[B][SIZE=6][COLOR="#000080"]Έχουμε 2 επιλογές: Να οργανώσουμε νέο έδαφος ή να αφήσουμε τα αγριόχορτα να μεγαλώσουν[/COLOR][/SIZE][/B][SIZE=5][/SIZE]
- 26-05-2011, 19:36 #32
Πρόσφατα διάβασα για τον Τέσλα ο οποίος γράφουν είχε πει λίγο μετά τις ανακαλύψεις του ότι τον βοήθησαν εξωγήινοι για να τα ανακαλύψει όλα αυτά. Βέβαια επειδή ήταν διάσημος και έδωσε στην ανθρωπότητα τον εναλλασόμενο ηλεκτρισμό και πολλά άλλα δεν τον έβγαλαν σχιζοφρενή αλλά του έβγαλαν το καπέλο αφού τα τίναξε και μετά (αρκετά μετά θα έλεγα).
26-05-2011, 19:42 #33
Ακριβώς, από πολύ φοβισμένος μπορεί να γίνει και επιθετικός. Ανάλογα και με την προηγούμενη προσωπικότητα του ατόμου βέβαια. Αν ο καθένας έπεφτε σε μια αβέβαιη κατάσταση όπως η ψύχωση, όπου προσπαθώντας να συνδέσει και να βγάλει νόημα από τα μπερδεμένα κοινωνικά σήματα που θα έπαιρνε, θα έμπαινε σε μια διαδικασία να δημιουργεί υποθέσεις. Μην μπορώντας τελικά να βγάλει άκρη θα άρχισε να είναι φοβισμένος η οργισμένος. Γιατί δεν βγάζουν νόημα όλα αυτά? Τι κρύβεται από πίσω από αυτό το περιστατικό η εκείνο? Γιατί εκείνοι οι τύποι μιλάνε στην γωνία? Μήπως ο τύπος στις ειδήσεις απευθύνεται σε μένα? Μήπως μου κρύβουν κάτι? Είναι σίγουρο ότι θα περνούσε από εναλλαγές φόβου και θυμού. Αυτός είναι και ο τρόπος να ανταπεξέλθει κάποιος σε μια τέτοια αβέβαιη κατάσταση. Ο θυμός και ο φόβος μετά μπορούν να οδηγήσουν σε πιο πολλές υποθέσεις, πιο πολλές ψευδαισθήσεις οπότε πιο πολλή αβεβαιότητα οπότε και πιο πολύ φόβο η/και θυμό και ούτω καθ εξής. Είναι φαύλος κύκλος. Μέχρι που μπορεί να φτάσει σε ακραία επίπεδα, αυτό που λέμε ψυχωσική κατάρρευση. Ο καθένας έτσι θα αντιδρούσε νομίζω.
έλα ρε λολ είχες αιμορροίδες? Λες γι αυτό να ήσουν down? :p
26-05-2011, 19:43 #34
26-05-2011, 19:50 #35
26-05-2011, 19:53 #36
27-05-2011, 00:37 #37
Λοιπόν ΠΕΤΡΑΝ βρήκα μια εξήγηση για κάτι που είχα πει παλιότερα. Ότι δηλαδή πολλές φορές υπάρχει ανάποδο συναίσθημα με τον συνομιλητή. Αυτό συμβαίνει όταν έχει ο ένας συνομιλιτής για τον άλλο την εικόνα του ασυνίθηστου, του αφύσικου/ τρελού τς.π. έτσι η συμπεριφορά λειτουργεί ανάποδα από αυτό που θεωρεί μη νορμαλ. Δεν συμβαδίζει δηλαδή η επικοινωνία. Εάν όμως και οι δύο άνθρωποι που μιλάνε έχουν καλή εικόνα ο ένας για τον άλλο είναι πιο πιθανό να συμβαδίσουν οι συμπεριφορές! Τι λες;
27-05-2011, 08:55 #38
Τι είναι ευαισθησία; Έχει σχέση με την ιδιοσυγκρασία; Ευαίσθητο εννοώ αυτόν που έχει την ταση να θίγεται εύκολα, να παίρνει τις μετρητοίς και να καταβάλλεται ψυχικά από τη συμπεριφορά των άλλων απέναντι του, για αυτή τη μορφή ευαισθησίας μιλώ. Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι τα ευαισθητα άτομα γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους γύρω. Σίγουρα ευαίσθητος δε σημαίνει έξυπνος ή δημιουργικός, μπορεί όμως να ναι σε κάποιες περιπτώσεις. Μιλώ για την εκμετάλλευση, τον χλευασμό και την περιθωριοποίηση από τους άλλους δημιουργικών, εύστροφων ανθρώπων που είναι όμως ευαίσθητοι. Και ως αποτέλεσμα καταρρακώνονται, δεν μπορούν να δημιουργήσουν, γιατί οι νοητικές του δυνάμεις λόγω της έντασης που νοιώθουν από τη στάση των άλλων, είτε είναι σε αδράνεια είτε αναμοχλεύουν τις συμπεριφορές των άλλων και η δημιουργικότητα τίθεται στο περιθώριο.
Πως θεραπεύεται αυτή η κατάσταση; Με τη γνωσιοσυμπεριφορική μέθοδο; δηλαδή μεθόδους ελέγχου της σκέψης και αποκλεισμού των διαστρεβλώσεων; επίσης με το να μάθει το άτομο να να αντιδρά σωστά και άμεσα στη συμπεριφορά των άλλων; με ελαφρά φαρμακευτική αγωγή; μήπως τίθεται και θέμα φοβίας και χαμηλής αυτοεκτίμησης;γιάννης
27-05-2011, 17:20 #39
Κι εμένα μου περνάνε διάφορες περίεργες-διαστρεβλωμένες σκέψεις από το μυαλό, κάποιες φορές. Παρόλο που μπορεί το μυαλό μου να κατανοεί ως έναν βαθμό ότι αυτές οι σκέψεις υπόκεινται στην σφαίρα του παραλόγου δεν εξαφανίζονται ως δια μαγείας. Η συμπεριφορά κάποιες φορές αλλάζει μηχανικά ίσως. Σαν αυτό που λέει ο γιατρός στον Teddy ότι το κεφάλι του είναι μια κασέτα που όταν σταματήσει παίζει από την αρχή.
Περίεργες σκέψεις όπως το ότι έχω εμφυτευμένο κάποιο τσίπ παρακολούθησης, ελέγχου η κάτι τέτοιο, η ότι μου έχουν κάνει πλύση εγκεφάλλου, η ότι θα σκεφτώ κάτι και θα το πεί κάποιος στην τηλεόραση, ή ότι η κυβέρνηση ελέγχει τον καιρό.
Εφόσον πιστεύω βάλεις τον εαυτό σου σε μια διαδικασία να ξεκουράζεται όταν το παθαίνει αυτό και το επαναλαμβάνεις ίσως να αποφύγεις χειροτέρευση.
Δεν είναι εύκολο ... σε καμία περίπτωση.
27-05-2011, 18:29 #40
η ασθενεια απο οτι εχω καταλαβει δεν εχει τελειωσει για σενα. σαφως κ δεν εχεις full blown ψυχωση, αλλα νομιζω, απο τα λεγομενα σου, πως το καταλαβαινεις κ εσυ πως σου ξεφευγουν καποιες παραλογες σκεψεις.
εμενα παλια μου ερχονταν εντονες σκεψεις πως ο καιρος αλλαζει αναλογα με την διαθεση μου, πως επειδη εγω σκεφτηκα οτι θα πεταχτει καποιος απο μια διασταυρωση πεταχτηκε, πως μου εχουν βαλει κ εμενα τσιπ στον εγκεφαλο μολις το σκεφτηκα αυτο ψιλοχλωμιασα ( αλλα σιγουρα δεν ισχυει αυτο !), πως η ταινια στον κινηματογραφο μιλουσε για μενα( αυτο δεν ηταν μονο εντονη σκεψη), πως πως πως....
φανταζομαι σε ολους τους ψυχωσικους θα περνανε απο το μυαλο τους τετοιες εντονες σκεψεις, κ πιστευω πως θα συμφωνησετε πως δεν ειναι αυτες οι σκεψεις που μας πειραζουν τοσο, αλλα η σβουρα η ψυχωση. αυτη που σου γινετε εμμονη, που σε καθε βημα σκεφτεσαι αυτη, που το καθετι εχει σχεση με αυτην την ιδεα.
27-05-2011, 20:32 #41
Δεν θα το λεγά ότι είμαι άρρωστος τώρα. Όταν είχα το πρόβλημα τα πίστευα αυτά, δεν ήταν απλά αμφιβολίες. Δηλαδή δεν θα σου έλεγα ότι έχω ψευδαισθήσεις αλλά ότι αυτά είναι αληθινά.
Τέτοια απότομη πτώση (τέτοιες πτώσεις) της διάθεσης όμως δεν είχα πριν συμβεί αυτό, ούτε τέτοιες εκρήξεις θυμού. Αυτά συνέβησαν μετά την χρήση αντιψυχωσικών και αντικαταθλιπτικών. Δυστυχώς.Last edited by carrot; 28-05-2011 at 01:19.
02-06-2011, 22:43 #42
ναι αλλα οι χαζοχαρουμενοι ειναι αυτοι που επιβιωνουν επειδη πηγαινουν με την μαζα...και μεσα στην μαζα ζουμε