Γριφος - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 45

Thread: Γριφος

Senior Member
    μπολτ εσυ την απαντηση την ξερεις? η στο εχουνε βαλει h/w στις σπουδες σου? (αν σπουδαζεις?) :p

Senior Member
    πωπω τωρα κολησα και εγω. ξεχασα την απαντηση απο τον γριφο τον κλασικο με τους διδυμους.! νταμν!

Senior Member
    Ο γριφος αυτος θεωρειται ο πιο δυσκολος γριφος του κοσμου.

Εχει λυθει ομως..!

Πετυχα την λυση στη wikipedia [ναι, εχει ειδικο αρθρο για αυτον τον γριφο..], αλλα ειναι στα αγγλικα και ετσι ειχα ενα κινητρο να μην μπω στον πειρασμο να μεταφραζω περιπλοκες λογικες προτασεις.

Προτιμω να το βρω εδω καλυτερα, με το σπαθι μου..! Οποιος θελει ακολουθει..! :D

Ο Κeeper εχει κανει γενναιες προσπαθειες βλεπω που κανει το ΑιΚιου μου διψηφιο ;D

Senior Member
    ρε μας δουλευεις? ο πιο δυσκολος γριφος του κοσμου? εγω νομιζα οτι ηταν κατι ρεαλιστικο να το κοιταζει κανεις μια μερα ας πουμε! αν κ το αλλο που ειχα λυσει, οχι το κλασσικο, το ειχα κοιταξει ενα τετραημερο!

Senior Member
    α, το βρηκα κ εγω στη βικι!

Senior Member
    σιγα..!

εδω και ο περιφημος "γριφος του Αινσταιν" βγαινει σε λιγα λεπτα αν το καλοσκεφτεις , ασχετα αν θεωρειται μανικι ολοκληρο.

Μου φαινεται παντως οτι ειναι πολυ πιο ευκολος απο εκεινους τους μαθηματικους γριφους με τα "αν προσθεσεις το υποδεκαπλασιο της ηλικιας του ταδε..μπλα..μπλε... βρες πως λεγεται ο σκυλος του γειτονα.."

Senior Member
    Boltseed,

εννοείς το γρίφο με τον Άγγλο, Γάλλο, Νορβηγό μπλα μπλα μπλα.. ποιός έχει το ενυδρείο;

Πάντως κι εγώ κόλλησα μαζί σας και η αγωνία κορυφώνεται..

Αν, πάνω στο σκεπτικό του keep walking προσπαθήσουμε από την αρχή να προσδιορίσουμε και το da / ja..
    Δηλαδή αν ρωτήσουμε τον καθένα κάτι σαν ''αν είσαι αυτός που λες αλήθεια θα μου πεις da;'' σαν δυο ερωτήσεις σε μία..

Έχω κάνει πόσους συνδυασμούς αλλά χάνομαι,
    δεν το 'χω :)

παρακολουθώ τη συνέχεια..

Senior Member
    Χμ , οχι δεν προκειται να κολλησω και μαλιστα μετα απο αυτο που ειπε ο bolt οτι ειναι εξαιρετικα δυσκολος...να λειπει το βυσσινο.
    Μια καλη ιδεα θα ηταν χαρτι και μολυβι (οπως λυνεται ο γριφος του Αϊνσταϊν αλλιως ειναι εξαιρετικα δυσκολος)

Εχουμε συνολικα 9 συνδυασμους πχ ο Α αληθινος , ο Β ψευτης και ο Γ τυχαιος (1) , ο Β αληθινος , Ο Α ψευτης και ο Γ Τυχαιος (2) και ουτωκαθεξης.

Σε καθε ερωτηση αφαιρουμε συνδυασμους που δεν στεκουν στην λογικη των ερωτησεων μεχρι να καταληξουμε σε εναν.

Οχι δεν θα παρω , γιατι αυτο ειναι γριφος ωρων και οχι τον ελυσα και τελειωσα:P

Οποιος εχει το κουραγιο....αναμενω.:)
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    υπαρχει απαντηση στο νετ βασικα, αλλα εγω δεν τη διαβασα γιατι το βρηκα ενδιαφερον. για δοκιμασε "3 gods riddle" sto γουγλη.

αποριες προς μπολτ

1) ο καθε ΘΕΟς ΞΕΡΕΙ οι αλλοι 2 θεοι ποιοι ειναι?

πχ αν ρωτησω τον Α:

ο Β μου λεει αληθεια?

ο Α μπορει να απαντησει? ξερει ποιος ειναι ο Β?

2) μπορω να εισαγω ως μια ερωτηση μια συνθετη ερωτηση που ουσιαστικα να εχει 2 ερωτηματα?

πχ να ρωτησω τον Α

ο Β λεει αληθεια κ ο ουρανος ειναι μπλε?

και ο Α να απαντησει οχι χωριστα το καθε ερωτημα, αλλα ναι μονο αν ειναι κ τα δυο ναι, αλλιως αν ειναι το ενα ναι κ το αλλο οχι, να απαντησει οχι.

πχ αν ο Α ειναι ο αληθειας κ ο Β ο ψευτης θα πει

ΟΧΙ + ΝΑΙ , οποτε συνολικα η προταση θα ειναι ψευδης, οποτε θα πει ΟΧΙ.

3) μπορω να ρωτησω μια ερωτηση απλη του τυπου

ο ουρανος ειναι μπλε?

δλδ μπορουμε να εισαγουμε μια ερωτηση που να ξερουμε ντε φακτο οτι ειναι αληθης?

Senior Member
    Quote Originally Posted by keep_walking View Post
    Χμ , οχι δεν προκειται να κολλησω και μαλιστα μετα απο αυτο που ειπε ο bolt οτι ειναι εξαιρετικα δυσκολος...να λειπει το βυσσινο.
    Μια καλη ιδεα θα ηταν χαρτι και μολυβι (οπως λυνεται ο γριφος του Αϊνσταϊν αλλιως ειναι εξαιρετικα δυσκολος)

Εχουμε συνολικα 9 συνδυασμους πχ ο Α αληθινος , ο Β ψευτης και ο Γ τυχαιος (1) , ο Β αληθινος , Ο Α ψευτης και ο Γ Τυχαιος (2) και ουτωκαθεξης.

Σε καθε ερωτηση αφαιρουμε συνδυασμους που δεν στεκουν στην λογικη των ερωτησεων μεχρι να καταληξουμε σε εναν.

Οχι δεν θα παρω , γιατι αυτο ειναι γριφος ωρων και οχι τον ελυσα και τελειωσα:P

Οποιος εχει το κουραγιο....αναμενω.:)
    Λαθος ο δυνητικος αριθμος ειναι 6 συνδυασμοι μου ξεφυγε (ξεχναμε οτι δεν ξερουμε το ναι και το οχι αυτο στην πορεια)

Code:
              Αληθινος   ψευτης  τυχαιος

1. Α Β Γ
    2. Β Α Γ
    3. Γ Α Β
    4. Γ Β Α
    5. Α Γ Β
    6. Β Γ Α
    Σας εφτιαξα το πινακακι...ολο λεω δεν θα ασχοληθω και ολο εδω ειμαι λολ...α ρε μπολτ:P
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Θεοί ε?
    ε,τότε γιατί να με νοιάζει να λύσω το γρίφο. λολ
    Να φύγετε κύριε, να πάτε αλλού!
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    ο ουρανος ειναι μπλε?

δλδ μπορουμε να εισαγουμε μια ερωτηση που να ξερουμε ντε φακτο οτι ειναι αληθης?
    Ε δεν νομιζω τοτε βρισκεις τον ψευτη αμεσως.

Μετα ρωτας τον ψευτη για εναν απο τους αλλους δυο και καθαρισες με δυο ερωτησεις λολ.

Senior Member
    χμ καλη σκεψη λου...ξεχασα οτι δεν ξερεις το ναι και το οχι...ετσι λυνεται ευκολα...????????????

Senior Member
    Ποσες ερωτησεις τρεις συνολικα?

Ρωτας πχ. Λες μερικες φορες αληθεια και μερικες ψεμματα?(Αυτος που λεει παντα αληθεια απανταει οχι (da)
    Αυτος που λεει παντα ψεμμα απανταει ναι (ja)
    Ο τυχαιος οτι και να απαντησει εχουμε 2 ja ή 2 da (Υποψιν δεν ξερουμε το ja και το da τι σημαινουν).
    Αυτος που απαντησε το μοναδικο ειναι αληθινος ή ψευτης στην πρωτη περιπτωση .... (τον λεμε 1)
    Ρωταμε αυτον που απαντησε το μοναδικο εαν ο ουρανος ειναι μπλε...και βρισκουμε την λεξη ναι ή οχι καθως και ποιος ειναι ποιος με 4 ερωτησεις!!!!!!!!

Good work...αλλα 4...

Senior Member
    δεν ξερω, μανικι φαινεται συνολικα!

σκεφτομουν να το απλοποιησουμε λιγακι. δλδ πρωτα να βρουμε τι παιζει ωσαν να ξεραμε τα σωστα ναι η οχι, κ μετα να βαλουμε κ την παραμετρο da + ja!

εχει λυση η wiki εδω

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Har...ic_Puzzle_Ever

αλλα εγω θα κανω μια τιμια εγκρατεια να το δουλεψω κανονικα, κ αν κολλησω πολυ ασχημα θα ριξω λιγο ματι.

για οποιον θελει να δει τη λυση ειναι εκει.

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast