Γριφος - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 45 of 45

Thread: Γριφος

Senior Member
    γκρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    κοιτα η απαντηση στι βικι εχει εναν ογκο! μια σελιδα ας πουμε. μην περιμενεις με τρεις γραμμες να βγαλεις απαντηση!

ρε παιδια τι γινανε τα smileys, πηρανε ρεπο?

Senior Member
    Quote Originally Posted by keep_walking View Post
    Ρωταμε αυτον που απαντησε το μοναδικο εαν ο ουρανος ειναι μπλε...και βρισκουμε την λεξη ναι ή οχι καθως και ποιος ειναι ποιος με 4 ερωτησεις!!!!!!!!

Good work...αλλα 4...

Πονηριδη keep_walking που ξερεις εαν πει ναι ή οχι ο μοναδικος? (που μπορει να ειναι αληθινος ή ψευτικος)?

Αγκρρρρρρρρρρρρρρ ...οσο παω χειροτερυω...ειμαι οφ
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Πινακες αληθειας κλπ φανταζομαι θα χει το γικι....και εγω καθομαι και σκεφτομαι λολ.

Senior Member
    ναι αλλα οι ερωτησεις ειναι 3 , οχι 1013..!

Αυτο με τον ουρανο ειναι πολυ καλο, εγω σκεφτηκα ερωτηση στυλ "1+1 κανει 2?" , μιας και ειναι μια ερωτηση αληθινη που γνωριζουμε σιγουρα οτι ειναι αληθινη , ενω μια ερωτηση στυλ "ο αλλος ειναι ψευτης?" δε μπορουμε να γνωριζουμε την απαντηση..!

Εάν είναι ειλικρινείς στις απαντήσεις τους:
    πας σε ένα απ αυτούς τυχαία και ρωτάς

- Όταν σε ρωτάν κάτι πάντα λες αλήθεια;
    πας μετά στο δεύτερο , ανάλογα με το τι έχει απαντήσει ο πρώτος.
    - Όταν σε ρωτάν κάτι πάντα λες ψέμα (ή αλήθεια ανάλογα με την απάντηση στην πρώτη ερώτηση);
    τον τρίτο δε χρειάζεται να τον ρωτήσεις γιατί ότι περισσεύει στις δυο πιο πάνω ερωτήσεις είναι αυτός.

Ή κάτι άλλο:
    ρωτάς για κάτι αυτονόητο που υπάρχει εκεί που βρίσκεσαι μαζί τους τη δεδομένη στιγμή και χώρο, για κάτι για το οποίο δε χωρεί καμια αμφιβολία γι αυτό που είναι. πχ εκείνο εκεί είναι δέντρο; αυτό στον ουρανό είναι ο ήλιος/φεγγάρι;
    γιάννης

Senior Member
    Quote Originally Posted by ioannis2 View Post
    πας σε ένα απ αυτούς τυχαία και ρωτάς

- Όταν σε ρωτάν κάτι πάντα λες αλήθεια;
    απαντηση : da

πας μετά στο δεύτερο , ανάλογα με το τι έχει απαντήσει ο πρώτος.
    - Όταν σε ρωτάν κάτι πάντα λες ψέμα (ή αλήθεια ανάλογα με την απάντηση στην πρώτη ερώτηση);
    απαντηση : Ja

.

Ποιος θεος ειναι ποιος ?

;)

Senior Member
    Ο Γερμανος?

Quote Originally Posted by Boltseed View Post
    απαντηση : da

απαντηση : Ja

.

Ποιος θεος ειναι ποιος ?

;)
    δεν απαντάς όμως στο δεύτερο σκέλος της λύσης που δίνω με την ερώτηση για κάτι αυτονόητο.
    γιάννης

Senior Member
    ρωτάς για κάτι αυτονόητο που υπάρχει εκεί που βρίσκεσαι μαζί τους τη δεδομένη στιγμή και χώρο, για κάτι για το οποίο δε χωρεί καμια αμφιβολία γι αυτό που είναι. πχ εκείνο εκεί είναι δέντρο; αυτό στον ουρανό είναι ο ήλιος/φεγγάρι;

ερωτηση:
    "εκεινο εκει ειναι δεντρο?" [και δειχνεις προς ενα δεντρο]

απαντηση:

ja

.

το ja πως ξερεις ομως τι σημανει?

Αμα ειναι ο Αληθειας τοτε το ja σημαινει ναι.
    Αμα ειναι ο Ψεμας τοτε το ja σημαινει οχι.
    Επισης μπορει να απαντησε και ο Τυχη στα ψεματα ja

Δεν μπορεις να ξερεις ποιος ειναι ποιος με αυτη την ερωτηση.

Παντως σιγουρα πιστευω ειναι ερωτηση κλειδι. χμμ....

Senior Member
    Quote Originally Posted by Lou!.. View Post
    αποριες προς μπολτ

1) ο καθε ΘΕΟς ΞΕΡΕΙ οι αλλοι 2 θεοι ποιοι ειναι?
    Ναι.
    Και θα μπορουσε πιστευω να ειναι χρησιμο στοιχειο και αυτο χμμ...

2) μπορω να εισαγω ως μια ερωτηση μια συνθετη ερωτηση που ουσιαστικα να εχει 2 ερωτηματα?

πχ να ρωτησω τον Α

ο Β λεει αληθεια κ ο ουρανος ειναι μπλε?
    Μου φαινεται επιτρεπεται, αρκει να ειναι σαν μια ερωτηση ομως τελικα, οπως δηλαδη το διατυπωσες..!
    Μια συνθετη ερωτηση σαν αυτη που εκανες πιστευω ειναι σημαντικη επισης..! Αρκετα εξυπνο λου! λιγο λιγο ολο και πλησιαζουμε μου φαινεται!

3) μπορω να ρωτησω μια ερωτηση απλη του τυπου

ο ουρανος ειναι μπλε?
    ναι , και ειναι και ασφαλεια αυτη η ερωτηση μιας και γνωριζουμε με σιγουρια την μια και μοναδικη αληθινη απαντηση.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Boltseed View Post
    Ναι.
    Και θα μπορουσε πιστευω να ειναι χρησιμο στοιχειο και αυτο χμμ...

Μου φαινεται επιτρεπεται, αρκει να ειναι σαν μια ερωτηση ομως τελικα, οπως δηλαδη το διατυπωσες..!
    Μια συνθετη ερωτηση σαν αυτη που εκανες πιστευω ειναι σημαντικη επισης..! Αρκετα εξυπνο λου! λιγο λιγο ολο και πλησιαζουμε μου φαινεται!

ναι , και ειναι και ασφαλεια αυτη η ερωτηση μιας και γνωριζουμε με σιγουρια την μια και μοναδικη αληθινη απαντηση.
    H αληθινη απαντηση ποια ειναι; οτι η θαλασσα ειν αι μπλε και ο ουρανος μαυρος;

Senior Member
    σορρυ εγραψα την απαντηση αλλου. ελεγα λοιπον οπτι για τον ανθρωπο ο ουρανος μπορει να ειναι μαυρος αλλα για αλλα ζωα γκρι αρα η αληθεια ειναι κατι το σχετικο οσονβ αφορα την απαντηση τι χρωμα εχει ο ουρανος. νομιζω σκουρος ειναι η σωστη λεξη οχι μαυρος.

Junior Member
    Κατα τη γνωμη μου ο γριφος λυνεται , δηλαδη βρισκουμε ποιος ειναι ποιος χωρις να μαθουμε τι σημαινει το da , ja. Ας προσπαθησουμε με ΝΑΙ-ΟΧΙ. 1η ερωτηση στον Β, αν σε ρωτουσα ο Α ειναι ο Τ θα απαντουσες ΝΑΙ? Σε περιπτωση ΝΑΙ Ο Γ δεν ειναι ο Τ, ενω σε περιπτωση ΟΧΙ ο Α δεν ειναι ο Τ. Ας παρουμε μια εκ των δυο εκδοχων(το ιδιο κανει). Παιρνουμε λοιπον την 1η, το ΝΑΙ. Αρα Γ=Α ή Ψ. 2η ερωτηση στον Γ στα ισα. Εισαι ο Τ? Αν ΟΧΙ Γ=Α, αν ΝΑΙ Γ=Ψ. Ας παρουμε μια εκ των δυο (το ιδιο κανει). Παιρνουμε λοιπον την 1η, το ΟΧΙ. 3η ερωτηση στον Γ=Α στα ισα. Ο Α ειναι ο Τ? Αν ναι Α=Τ και Β=Ψ, αν οχι Α=Ψ και Β=Τ. Αν τωρα αντι για ΝΑΙ-ΟΧΙ χρησιμοποιησουμε το da , ja ασχετως που δεν ξερουμε τι σημαινει το καθενα θα καταληξουμε στο ιδιο συμπερασμα, δηλαδη θα βρουμε ποιος ειναι ποιος χωρις να μαθουμε τι σημαινει το da και τι σημαινει το ja. Δοκιμαστε και θα δειτε.Αυτο για την 1η ερωτηση. Η 2η και η 3η ειναι παρομοιες με την 1η. Απλα στην περιπτωση του ΝΑΙ-ΟΧΙ απλοποιησα την 2η και 3η ερωτηση διοτι ξερουμε την σημασια του ΝΑΙ-ΟΧΙ. Πρεπει να φυγω. Για εξηγησεις στη διαθεση σας.

Ασχετη ερωτηση αλλα γιατι ο ουρανος ειναι μπλε?Και μη μου πειτε οτι επειδης ειναι η θαλασσα

Page 3 of 3 FirstFirst 123