Results 1 to 15 of 45
Thread: Γριφος
-
07-12-2010, 22:48 #1
Γριφος
Προσπαθω να λυσω τον παρακατω γριφο αλλα δε μπορω..
Τον εφτιαξε ενας αμερικανος φιλοσοφος και μπορω να πω οτι εκανε αρκετα καλη δουλεια..
Λοιπον,
Εχουμε 3 Θεους, τον Α , τον Β και τον Γ , που - σε τυχαια σειρα - ο ενας ειναι ο Αληθεια, ο αλλος ειναι το Ψεμα και ο αλλος ο Τυχη.
Ο Αληθεια λεει παντα την αληθεια , ο Ψεμα λεει παντα ψεματα και ο Τυχη απανταει εντελως τυχαια , δηλαδη πότε μπορει να λεει την αληθεια και πότε να λεει ψεματα.
Βρες ποιος Θεος ειναι ποιος με το να τους ρωτησεις 3 ερωτησεις κλειστου τυπου, δηλαδη που οι απαντησεις να ειναι "ναι-οχι" . Καθε ερωτηση θα πρεπει να απευθυνεται σε εναν και μονο εναν Θεο. Οι Θεοι αυτοι καταλαβαινουν την γλωσσα σου αλλα θα απαντανε στην δικια τους γλωσσα που τα "ναι" και "οχι" που θα σου απαντανε θα ειναι "da" και "ja" , μονο που δεν γνωριζεις ποια λεξη ειναι ποια.
μερικα tips:
-Ενας Θεος μπορει να ερωτηθει παραπανω απο μια ερωτησεις (και αρα καποιος Θεος να μην ερωτηθει καν)
-H δευτερη ερωτηση το ποια θα ειναι και σε ποιον απο τους τρεις θα την κανεις μπορει να εξαρταται με την πρωτη ερωτηση. Το ιδιο και η τριτη με την δευτερη ερωτηση βεβαιως.
-Οταν ο Τυχη μιλαει αληθεια ή ψεματα, θα πρεπει να σκεφτομαστε οτι η λογικη του ειναι σαν ενα νομισμα με 2 οψεις , αληθεια και ψεμα. Το τι θα σου απαντησει θα ειναι αποτελεσμα αυτης της τυχαιας λογικης του.
-
για να ιδουμε..
- 07-12-2010, 22:54 #2
ειναι απλο! πρωτη ερωτηση: καταλαβαινεις οτι εισαι Θεος (ερωτηση); Ο Θεος ο αληθινος δεν θα πει τιποτα, και ο ψευτικος θα πει ναι η οχι. τωρα για τον Θεο της τυχης δεν ξερω..
07-12-2010, 23:55 #3
μπουρδα ειπα τελικα; δεν μου πες.
08-12-2010, 00:15 #4
μαλλον δεν διαβασες καλα τις οδηγειες χρησης..!
.
Το "δεν θα πει τιποτα" ειναι λαθος μιας και ολοι θα πουνε αν τους ρωτησεις.
Επισης δεν θα σου απαντησουν με "ναι" ή "οχι" , αλλα με da ή ja , που σημαινουν ναι και οχι, αλλα δεν ξερεις ποιο ειναι ποιο.
08-12-2010, 02:40 #5
Ποσες ερωτησεις τρεις συνολικα?
Ρωτας πχ. Λες μερικες φορες αληθεια και μερικες ψεμματα?(Αυτος που λεει παντα αληθεια απανταει οχι (da)
Αυτος που λεει παντα ψεμμα απανταει ναι (ja)
Ο τυχαιος οτι και να απαντησει εχουμε 2 ja ή 2 da (Υποψιν δεν ξερουμε το ja και το da τι σημαινουν).
Στην ερωτηση λες ψεμματα? Εχουμε παλι 2οχι + ενα οχι ή ναι
Στην ερωτηση λες αληθεια εχουμε παλι 2 ναι + 1 οχι ή ναι
Πρεπει να παρουμε τωρα ολες τις δυνατες περιπτωσεις.
Στην πρωτη ερωτηση απομονωνουμε το εναν ως αληθινο ή ψευτη. (πχ 2ja 1 da) (Αυτος που απαντησε το μοναδικο ειναι αληθινος ή ψευτης)
Στην δευτερη..........
ειναι και αργα το βραδυ...βλπεω παει μακρυα και δεν ξερω εαν ειναι σωστο το σκεπτικο ή θελει ποιο συνθετες ερωτησεις. OMG:P[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
08-12-2010, 02:45 #6
Χειροτερη περιπτωση τριων οχι στην δευτερη και τριων ναι στην τριτη.
Δεν ειναι δυνατον να απομονωσουμε τον αληθινο απο τον ψευτη...οποτε επαναπροσδιορισμος...[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
08-12-2010, 02:56 #7
Αυτος που απαντησε το μοναδικο ειναι αληθινος ή ψευτης στην πρωτη περιπτωση .... (τον λεμε 1)
Ρωταμε τον 2 εαν ρωτησω τον 1 θα μου πει τυχαιο αποτελεσμα? Εαν ειναι αληθειας θα πει ναι , εαν ειναι ψευτης θα πει οχι και εαν ειναι ο τυχαιος οτιδηποτε.
Ρωταμε τον 3 εαν ρωτησω το 1 θα μου πει τυχαιο αποτελεσμα? Εαν ειναι αληθειας θα πει ναι , εαν ειναι ψευτης θα πει οχι και εαν ειναι ο τυχαιος οτιδηποτε.
Απο αυτο εχουμε 2 ναι ή 2 οχι (αυτοι που ειπαν οχι ο ενας ειναι ψευτης ο αλλος ο τυχαιος)...οποτε το λυσαμε και μενει να ξεχωρισουμε το ναι απο το οχι.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
08-12-2010, 03:02 #8
Ρωταμε τωρα τον 1 (που ειναι αληθινος ή ψευτης) . Λες τυχαια αληθεια ή ψεμματα? Αυτο που θα απαντησει ειναι ναι εαν ειναι αληθειας ή οχι εαν ειναι ψεμμας)
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
08-12-2010, 03:05 #9
Και ρωταμε παλι τον 1...λες αληθεια? (η απαντηση ειναι ναι ειτε λεει αληθεια ειτε λει ψεμματα) ντα ντα...βρηκαμε ποια λεξη ειναι το ναι ποια το οχι και ποιος ειναι ο καθενας.
Συνολο ερωτησεων.... 3+2+2
Αυτο νομιζω ζητουσε με τρεις ερωτησεις στον καθενα?
ΔΕν τα βαζω σε σειρα γιατι βαριεμαι...[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
08-12-2010, 03:08 #10
Ενας Θεος μπορει να ερωτηθει παραπανω απο μια ερωτησεις (και αρα καποιος Θεος να μην ερωτηθει καν)
-H δευτερη ερωτηση το ποια θα ειναι και σε ποιον απο τους τρεις θα την κανεις μπορει να εξαρταται με την πρωτη ερωτηση. Το ιδιο και η τριτη με την δευτερη ερωτηση βεβαιως.
Χμμμ συνδυασμοι των συνδυασμων πανω στο παραπανω σκεφτικο....τεσπα.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
08-12-2010, 03:19 #11
Λες τυχαια αληθεια ή ψεμματα...μια απαντηση ο Α (Ναι ή οχι)
Ο Α που απαντησε λεει τυχαια αληθεια ή ψεμματα...στην ερωτηση που του εθεσα? (Μια απαντηση Ναι ή οχι ο Β)
Ο Β στην ερωτηση που του εθεσα λεει τυχαια αληθεια ή ψεμματα (Μια απαντηση Ναι ή οχι ο Γ)
Λοιπον αν φτιαχνουμε τετοιες προτασεις με πιανει πονοκεφαλος...το ελυσα ας πουμε με 7 ερωτησεις....δεν εχω κουραγιο να το συνεχισω...[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
08-12-2010, 03:43 #12
Πραγματικα ειναι mind-fucker ολο το σκηνικο.
Ενα tip που πηρα ειναι οτι για αρχη πρεπει με καποιον τροπο να ανακαλυψουμε ποιος ειναι ο Τυχη , μιας και αυτος ειναι που μας κανει ολη την ζημια.
χμμμ..
08-12-2010, 03:45 #13
οχι οχι, θελει 3 ερωτησεις συνολικα, οχι 3 στον καθενα.!
08-12-2010, 03:52 #14
Ας το σπασουμε σε μικροτερα προβληματα...την απλη εκδοχη με τον που λεει παντα αληθεια και τον αλλο που λεει παντα ψεμματα την ξερεις? Εγω δεν την θυμαμαι πως πηγαινε...
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
08-12-2010, 03:59 #15
αχ μπολτακι ωραιο γριφο εβαλες! θυμαμαι ειχα λυσει ενα τετοιο πριν απο καποια χρονια με κατι διδυμους που λεγαν αληθεια η ψεμματα! (πιο συνθετο απο το τελειως κλασικο!)
οποιος το βρει πρωτος να στειλει στον μπολτ πμ, για να μην μπουμε εις πειρασμον κ εμεις οι υπολοιποι!
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία