Results 16 to 30 of 50
Thread: Περνάει η Ψύχωση;
-
10-01-2011, 00:07 #16
Αληθεια υπαρχει καποιος εδω μεσα που να εχει κοψει τα φαρμακα και να ειναι καλα και μετα απο ποσα χρονια φαρμακευτικης αγωγης?Εγω παιρνω φαρμακα 2 χρονια τωρα και οχι μονο ο γιατρος δεν λεει να μου τα κοψει ουτε καν να μου τα μειωσει δεν λεει.Υπαρχει καποιος που να ξεφυγε απο αυτη την περιπετεια με την ψυχωση ή την σχιζοφρενεια?Αναρωτιεμαι αν θα παιρνω φαρμακα για μια ζωη.
- 10-01-2011, 15:00 #17
Μιχάλη, η ψύχωση δεν είναι τίποτα άλλο από μια προσπάθεια του εαυτού να χτίσει τοίχη από την πραγματικότητα που το πονά. Είναι μια τάση φυγής σε ακραία μορφή.
Τα φάρμακα βοηθάνε στη μείωση του πόνου, δεν εξαφανίζουν όμως τον πόνο εντελώς. Θα χρειαστεί ψυχοθεραπεία για να εξαφανιστεί πλήρως ο πόνος. Επομένως ναι υπάρχει ίαση.
Είναι αρρώστια του υποσυνειδήτου. Κοίταξε για ψυχοθεραπευτές σε παρακαλώ.
Αρχικά θα κάνεις φαρμακοθεραπεία μαζί με ψυχοθεραπεία ενώ αργότερα κυρίως ψυχοθεραπεία ανάλογα την πορεία σου. Εν τέλλει, θα μπορείς να ζεις χωρίς τιποτα απο τα δυο.
10-01-2011, 16:08 #18
Εγω νομιζα οτι εχει αποδειχτει οτι στην ψυχωση η ψυχοθεραπεια κανει μια....τεραστια τρυπα στο νερο ( χωρις φυσικα να προδιαθετω οτι ειναι κατι κακο να κανει κανεις ψυχοθεραπεια).
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
10-01-2011, 16:12 #19
Οσον αφορα το ερωτημα σου πετρο...μην σε ξαφνιαζει αν την απαντηση δεν την ξερει...κανενας στον πλανητη Γη ...ουτε γιατροι , ουτε ακομα και συ. Απλως ισως καποια στιγμη με την επιβλεψη γιατρου να πρεπει να πειραματιστεις λιγο.
Δεν ξερω...ειναι περιεργα τα πραγματα με τα φαρμακα , με την ασθενεια...ολα ειναι ανεξιχνιαστα και...περιεργα.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
10-01-2011, 17:31 #20
Δηλαδη ρε παιδια η ψυχοθεραπεια τι ειναι?Που ο γιατρος σε ρωταει πως εισαι?Αυτο ειναι η ψυχοθεραπεια?Ρωταω γιατι δεν ξερω.Εγω παω στον γιατρο μου κι αυτος με ρωταει πως ειμαι,τι σκεψεις εχω κτλ αλλα δεν ξερω αν αυτο ειναι ψυχοθεραπεια.
10-01-2011, 19:08 #21
mihalis,
Η ψυχοθεραπεία είναι μία συζήτηση η οποία διαφέρει από τις άλλες στο ότι ο άνθρωπος με τον οποίο μιλάς έχει γνώσεις+εμπειρία και έτσι οι ερωτήσεις που σου κάνει εν τέλλει βοηθάνε εσένα (π.χ. στριμώχνουν) να καταλάβεις τον εαυτό σου καλύτερα.
Στην πορεία του χρόνου, αποκτάς την ικανότητα να κάνεις ο ίδιος τις ερωτήσεις αυτές στον εαυτό σου. Έτσι μπορείς και αναγνωρίζεις τα βαθύτερα κίνητρα. Π.χ. ξέρεις γιατί νιώθεις 'κάπως'. Ή πριν πάρεις μια απόφαση, συνυπολογίζεις και το πώς νιώθεις για αυτή την απόφαση. Γενικά κατευθύνεις τη ζωή σου τελικά κυρίως βάσει του πώς νιώθεις παρά 'της λογικής'. Η λογική του καθενός , στην τελική, είναι αυτό που νιώθει.
Τελικά μεγαλώνεις χωρίς να αποκτάς απωθημένα.
Απωθημένα αποκτούν όσοι ζουν με βάσει τα 'πρεπει' (λογικη) και όχι τα 'θέλω' (συναίσθημα). Και όσο λιγότερη ισχύ έχουν τα απωθημένα (εφόσον υπάρχουν) τόσο πιο αυθόρμητα χαρούμενος ο άνθρωπος και τόσο πιο δυνατές σχέσεις κάνει.
10-01-2011, 20:31 #22
10-01-2011, 22:07 #23
10-01-2011, 22:58 #24
14-01-2011, 14:33 #25
Περα απο υπεραπλουστευτικη, αυτη η τοποθετηση ειναι απλως λαθος... Ακομα και οι ψυχαναλυτικες προσεγγισεις της ψυχωσης (που δεν ασχολουνται βεβαια με περιπτωσεις που χριζουν φαρμακευτικης παρεμβασης αλλα με πιο λαϊτ καταστασεις) μιλουν οχι για τειχος και αμυνα αλλα για καταρρευση. Πως θα μπορουσαν να μιλησουν για κατι λιγοτερο δηλαδη.
Αλλα απο ο,τι εχω καταλαβει, τα βλεπεις ολα σαν αμυνες απεναντι σε υποσυνειδητα κλπ. Ειναι σχεδον φολκλορικη και pop-psychology αυτη η θεωρηση και δεν ξερω που βρισκεις το θαρρος να την παρουσιαζεις σαν να ειναι η μια και προφανης αληθεια, γιατι παρα τις διαβεβαιωσεις σου αυτη την εικονα δινεις σε καθε ποστ σου. Ουτε καταλαβαινω γιατι το θεωρεις "χρεος σου" να βοηθησεις με τις "γνωσεις" που αμεσως μετα λες δεν ειναι γνωσεις αλλα αποψεις. Καποιος που εχει ολοκληρωσει μια ψυχαναλυτικη ψυχοθεραπεια δηλαδη επιστρεφει στον κοσμο με καποιο χρεος και καποια αποστολη, και μαλιστα μετα απο 2 μονο χρονια? Ενοχικο μου φαινεται αυτο, σχεδον καταπιεστικο αν οχι ψυχαναγκαστικο... Επιπλεον δινεις την εντυπωση πως ενας αναλυτης θεωρητικολογει ατελειωτα ενω στην πραγματικοτητα περισσοτερο θα ελεγα ξερει να ακουει και να χωνευει αυτα που εμεις δεν μπορουμε... Ωστε να μας τα επιστρεψει οταν κρινει οτι ειναι η καταλληλη στιγμη. Οποιος δεν εχει υπ' οψιν του τι εστι θεραπεια, ψυχαναλυτικη η μη, μπορει να αποκτησει πολυ στρεβλη εικονα για αυτην απο τα γραφομενα σου. Και η εικονα που διατηρεις μεσα απο αυτα τα γραφομενα ειναι ενος αυτοεκλεγμενου "ειδικου" που ειναι εδω για να "βοηθησει"... Man on a mission δηλαδη. Δεν αμφισβητω τις καλες προθεσεις σου σε καμια περιπτωση αλλα το βρισκω too much ολο αυτο.
Ειλικρινα χωρις καμια διαθεση να γινω επικριτικος αλλα δεν εχω αλλον τροπο να πω αυτα που βλεπω στην προκειμενη περιπτωση."When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."
15-01-2011, 13:43 #26
http://www.psynet.gr/index.php?optio...d=32&Itemid=26
διαφωτιστικό πιστεύω.http://www.mazi.org.gr/
15-01-2011, 13:57 #27
Τα λέει πολύ γενικά πιστεύω. Ο κάθε άνθρωπος έχει και από μία ιστορία. Απλά βέβαια ξέρεις είναι δύσκολο για τον καθένα να την μοιραστεί. Είναι λίγοι όσοι μένουν κοντά να βοηθήσουν σε τέτοιου είδους δυσκολίες... πίσω από κάθε ατάκα κάθε λέξη υπάρχει ο χαρακτηρισμός από όλους σε όλους.. η ανάγκη να χαρακτηρίζουμε τον κάθε άνθρωπο.
Last edited by carrot; 15-01-2011 at 14:31.
15-01-2011, 14:04 #28
οboro, πιστεύω ότι το forum υπάρχει για την ανταλλαγή απόψεων και όχι για την αντικατάσταση του ειδικού. Αν έχεις παρατηρήσεις, σε αρκετές απαντήσεις μου είμαι πάντα υπερ της προσφυγής σε έναν επαγγελματία ειδικό, που θα βοηθησει το άτομο να κατανοήσει τις αιτίες των συμπεριφορών του.
Χρέος μου να βοηθήσω το θεωρώ με βάσει των γνώσεων που έχω αποκτήσει από την ζωή και από την επαφή μου με το αντικείμενο της ψυχολογίας και της ψυχανάλυσης πάντα από εμπειρική σκοπιά. Ούτε είμαι ειδικός, ούτε και διαθέτω πτυχία ούτε και διαφημίζω κάποιον ειδικό. Όταν όμως διαβαίνεις το δρόμο της αυτογνωσίας, αισθάνεσαι μια ανάγκη να παρέχεις την άποψή σου , χωρίς να την διαφημίζεις ως απόλυτη ή ως αλάνθαστη.
Σχετικά με την ψύχωση, όπως και για κάθε ορισμό (αγοραφοβία, πανικό, κτλ) έχω επανηλειμμένως εκφράσει την άποψη ότι οι ορισμοί ειναι αυθαίρετοι και χρησιμοποιούνται από τους ειδικούς για συνταγογράφηση φαρμάκων και οργάνωση της συμπτωματολογίας.
Ένα σύμπτωμα δεν είναι απόδειξη της αιτίας που το προκαλεί, και επομένως το ίδιο ισχύει για την ψύχωση.
Όσον αφορά το 'τα βλέπεις όλα άμυνες' , είναι γενίκευση και καλό θα ήταν να απαντούσες σε κάθε post ξεχωριστά όχι κρίνοντας, αλλά παρουσιάζοντας την δική σου θέση (την οποία δεν την είδα σε κάποια από τις απαντήσεις σου - αλλά αρκέστηκες στην εύκολη λύση των χαρακτηρισμών "καταπιεστικο", "ψυχαναγκαστικο", "Man on a mission", "αυτοεκλεγμενου ειδικου", Pop-psychology" παρόλο που στο τέλος λες 'χωρίς καμια διάθεση να γίνω επικριτικός).
Μια συζήτηση κατά την άποψή μου, βασίζεται στην ανταλλαγή επιχειρημάτων και όχι χαρακτηρισμών πόσο δε μάλλον όταν αυτοί ξεφεύγουν από την θέμα που συζητάται και στοχεύουν στο πρόσωπο.
15-01-2011, 14:07 #29
Σε αυτό που σου λέω εγώ τι έχεις να πεις "ειδικέ"?
Last edited by carrot; 15-01-2011 at 14:24.
15-01-2011, 14:22 #30
Ουτε εγω ειπα οτι ψευδεσαι για το αν εισαι ειδικος η οχι. Το οτι εχεις γενικοτερα το στυλ του ειδικου ομως το εχεις. Στην τελικη αυτο ελειπε, να ελεγες και οτι εισαι ειδικος ενω δεν εισαι... Δεν μου λεει κατι αυτο.
Χρέος μου να βοηθήσω το θεωρώ με βάσει των γνώσεων που έχω αποκτήσει από την ζωή και από την επαφή μου με το αντικείμενο της ψυχολογίας και της ψυχανάλυσης πάντα από εμπειρική σκοπιά. Ούτε είμαι ειδικός, ούτε και διαθέτω πτυχία ούτε και διαφημίζω κάποιον ειδικό. Όταν όμως διαβαίνεις το δρόμο της αυτογνωσίας, αισθάνεσαι μια ανάγκη να παρέχεις την άποψή σου , χωρίς να την διαφημίζεις ως απόλυτη ή ως αλάνθαστη.
Σχετικά με την ψύχωση, όπως και για κάθε ορισμό (αγοραφοβία, πανικό, κτλ) έχω επανηλειμμένως εκφράσει την άποψη ότι οι ορισμοί ειναι αυθαίρετοι και χρησιμοποιούνται από τους ειδικούς για συνταγογράφηση φαρμάκων και οργάνωση της συμπτωματολογίας.
Ένα σύμπτωμα δεν είναι απόδειξη της αιτίας που το προκαλεί, και επομένως το ίδιο ισχύει για την ψύχωση.
Όσον αφορά το 'τα βλέπεις όλα άμυνες' , είναι γενίκευση και καλό θα ήταν να απαντούσες σε κάθε post ξεχωριστά όχι κρίνοντας, αλλά παρουσιάζοντας την δική σου θέση (την οποία δεν την είδα σε κάποια από τις απαντήσεις σου - αλλά αρκέστηκες στην εύκολη λύση των χαρακτηρισμών "καταπιεστικο", "ψυχαναγκαστικο", "Man on a mission", "αυτοεκλεγμενου ειδικου", Pop-psychology" παρόλο που στο τέλος λες 'χωρίς καμια διάθεση να γίνω επικριτικός).
Α, μιας και μιλαμε (κυριως εσυ γενικα) για αμυνες του Εγω, θελω να ρωτησω αν εχεις υπ' οψιν σου την αμυνα της διανοητικοποιησης, γιατι πιστευω οτι ειναι πολυ σχετικη με αυτο που κανεις.
Μια συζήτηση κατά την άποψή μου, βασίζεται στην ανταλλαγή επιχειρημάτων και όχι χαρακτηρισμών πόσο δε μάλλον όταν αυτοί ξεφεύγουν από την θέμα που συζητάται και στοχεύουν στο πρόσωπο."When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."