Results 1 to 15 of 23
Thread: ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ Η ΟΧΙ?
-
16-06-2006, 13:19 #1
ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ Η ΟΧΙ?
ημουν με την κοπελα μου 2 χρονια και ειμασταν πολυ καλα μαζι.το μονο προβλημα μας ηταν οτι ζηλευε παθητικα και μερικες φορες τσακωνομασταν για αυτο αλλα δεν νομιζω να επηρεαζε την σχεση μας.γενικα ειμασταν πολυ αγαπημενοι
πριν απο 8 μηνες ομως βρηκε οτι εχει καρκινο ελαφριας μορφης στην μητρα και επρεπε να παει κυπρο απο οπου ειναι για να κανει θεραπεια. μεχρι τον γεναρη ολα ηταν οπως πριν μεταξυ μας.ειχαμε θα περιμενουμε να τελειωσει, ο γιατρος της ειχε πει θα τελειωσει το γεναρη αλλα εκανε εξετασεις και της ειπε οτι θα επρεπε να συνεχισει την θεραπεια.
απο τοτε αρχισε να απομακρυνεται απο κοντα μου. προσπαθουσα να της λεω ποσο την αγαπαω και οτι θα περιμενω οσο χρειαστει. δεν ηθελε να κατεβω να την δω και δεν πηγα για να μην την πιεσω.
καποια στιγμη ομως μου ειπε οτι φιληθηκε με καποιον αλλο που της φερθηκε πολυ καλα και οτι θελει χρονο να ξεκαθαρισει τα αισθηματα της. την αφησα οσο μπορουσα.εκανε 3 μηνες να ξαναρθει ελλαδα αλλα μιλουσαμε σχεδον καθε μερα. οταν ηρθε ηταν οπως πριν.περασαμε πολυ καλα μαζι.σχεδιαζαμε τις διακοπες μας και να κατεβω τον αυγουστο κυπρο. για λιγο καιρο τα πραγματα ηταν παλυ καλα.πριν λιγες μερες ομως και αφου την πιεσα να ανεβει ελλαδα οπως μου ειχε πει οτι θα κανει φρικαρε.
μου ζητησε να χωρισουμε.ειπε πως με αγαπα αλλα δεν με βλεπει πια ερωτικα. μου ειχε πει οτι δεν εκανε τιποτα με τον αλλον γιατι αυτος θα παντρευοταν συντομα. αλλα ξαφνικα μου λεει ειναι ερωτευμενη μαζι του που σημαινει οτι ειχαν επικοινωνια και μου το εκρυβε. ακομα δεν εχει κοιμηθει μαζι του και ουτε προκυται απο οτι λεει αλλα δεν μπορει να τον ξεχασει λεει.
η ειρωνια ειναι οτι σε 2 εβδομαδες τελειωνει την θεραπεια και θα γυριζε πισω...
προσπαθησα να της εξηγησω οτι ισως φταιει η πιεση που δεχεται απο την αρρωστια και τα φαρμακα αλλα ηταν απολυτη οτι δεν με βλεπει πια ερωτικα. επιπλεον με κατηγορει οτι πριν αρρωστησει δεν της εδειχνα τι ενιωθα για αυτη και μονο οταν φοβηθηκα οτι θα την χασω αρχισα να της τα δειχνω. η αληθεια ειναι οτι δεν της ελεγα πριν οτι την αγαπω αλλα της το εδειχνα με εργα πιστευω.
καμια ιδεα?υπαρχει καμια ελπιδα?δεν θελω να την χασω ετσι χωρις να ξαναπροσπαθησουμε...εχει να με παρει μια βδομαδα τηλεφωνο τωρα και προσπαθω να μην επικοινωνωνω για να μην την πιεσω χειροτερα αλλα μου λειπει πολυ. ισως και οι δικοι της να την πιεζουν να μεινει κυπρο. παντως δεν λεει ψεματα για τον αλλον.απο οτι ειπε αυτος δεν ξερει το προβλημα της.ειναι σιγουρο οτι υπαρχει.δεν ειναι το θεμα οτι εχει κατι σοβαροτερο στην υγεια της και δεν θελει να με ταλαιπωρει.
σοκαριστηκα λιγο γιατι πριν ενα μηνα που ηρθε μου εδειξε οτι υπαρχει ελπιδα.σχεδιαζαμε τις διακοπες μας.και ξαφνικα τα γκρεμισε ολα.τοσο υπομονη καναμε και λιγο πριν το τελος?πως τα ξεχασε ολα ετσι ευκολα για καποιον που δεν μπορει να εχει?
- 16-06-2006, 14:37 #2
panlex,
το αν αξίζει να προσπαθήσεις πιστεύω ότι εξαρτάται από τον άνθρωπο και όχι από τις πιθανότητες που έχεις να τα ξαναβρείτε.
Η περίπτωση είναι δύσκολη γιατί υπάρχει και ένα πρόβλημα υγείας στη μέση. Θέλει πολύ υπομονή, παραπάνω μάλλον απ\'ότι σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση. Ο τρόπος σου δείχνει ότι την αγαπάς και ότι θέλεις να κάνεις σχέδια μαζί της για το μέλλον, δεν νομίζω ότι υπάρχει καλύτερη ένδειξη για το ότι αξίζει να προσπαθήσεις.
Καλή τύχη
16-06-2006, 14:49 #3
Το θεμα ειναι οτι δεν ξερω πως να αντιδρασω.ηταν απολυτη οτι δεν θελει να συνεχισουμε. δεν ξερω αν πρεπει να την παιρνω τηλεφωνο για να της θυμιζω οτι υπαρχω ή αν πρεπει να την αφησω μεχρι να με παρει αυτη, αν παρει ποτε...
16-06-2006, 21:35 #4
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ?ΛΙΓΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΘΕΛΩ...
16-06-2006, 22:20 #5
planex
ότι αναφέρεται σ\'αυτό το forum είναι πράγματα που μας απασχολούν είτε μεγάλα είτε μικρά και συζητούνται όλα. Είναι και αρκετά καινούργιο το θέμα και μπορεί να μην το διάβασαν ακόμη πολλοί.
Προσωπικά πιστεύω ότι η κοπέλα έχει πιεστεί πολύ ψυχικά με την ασθένειά της και πως ίσως ξεσπάει.Όταν βρισκόμαστε σε δύκολές καταστάσεις και παράλληλα έχουμε μια σχέση τότε είναι που έχουμε πολλές αμφιβολίες και περνάνε από το μυαλό διάφορα πράγματα. Το λέω γιατί έχω περάσει κι εγώ παρόμοιες καταστάσεις. Πόσο μάλλον όταν έχεις να αντιμετωπίσεις μια τέτοια ασθένεια. Ίσως χρειάζεται παραπάνω χρόνο για να δει τα πράγματα πιο καθαρά. Κατά τη γνώμη μου πρέπει να προσπαθήσεις να΄είσαι διακριτικά δίπλα της συνέχεια,να της τηλεφωνείς ίσως και να πας να τη δεις (αν μπορείς βέβαια) χωρις να την πιέζεις για τίποτα. Όταν περάσουν όλα αυτά και νιώσει καλύτερα μπορεί να θέλει να ξαναγυρίσει και τότε θα το κάνει από μόνη της χωρίς πίεση
Όσο για τον άλλο απ\'ότι έγραψες μου φαίνεται λιγο επιπόλαιο το ότι έχει γίνει. Φυσικά δεν μπορώ να είμαι και σίγουρη για τίποτα.
Πάντως ο μόνος τρόπος για να την ξαναφέρεις κοντά σου και να δεις και εκείνη τι αισθάνεται είναι να κάνεις υπομονή και να να της δείχνεις ότι τη σκέφτεσαι. Ο χρόνος σίγουρα θα δείξει...
Φιλικά
Μαριάννα:)
17-06-2006, 09:48 #6
Planex,
κανείς δεν μπορει να ξέρει τι συμβαίνει στη ψυχή ενος ανθρώπου. Υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε..
Μια υπόθεση που κάνω εγω για την κατάσταση είναι και αυτή:
Η κοπελιά δεχτηκε ενα μεγάλο σοκ με την ασθένεια της. Εβγαλε άραγε αυτά τα συναισθηματα του πανικού, της απελπισίας? τς αγωνίας? του καρκίνου? η όλα πέρασαν στο ντούκου και τάχα δεν συμβαίνει τίποτε.
Η θεραπεία που έκανε - υποθέτω κάποια μορφή χημικής θεραπείας- ειναι ενα μεγάλο σοκ για τον οργανισμό. Κυριολεκτικά τρελαίνει τον άνθρωπο, τον αποσυντονίζει, τον διαλυει συναισθηματικά , σαν προσωπικότητα μπερδεύεται.. Φάνηκαν αυτά ή επιμελώς κουκουλώθηκαν?
Οπως και να το κάνουμε η κοπέλα αυτή απο δω και πέρα θα ζει με μεγάλη αγωνία για την επόμενη μέρα. \"Πως θα εξελιχθεί η κατάσταση? Θα γίνει μετάσταση?\" Ολη της η ζωή ανατράπηκε. Χρειάζεται μεγάλη ψυχολογική στήριξη και απο εξειδικευμένους ψυχαναλυτές για να προχωρήσει η ζωή της κανονικά..
Και υποθέτω.... μήπως , ΜΗΠΩΣ η κοπελια συμπεριφέρεται έτσι για να σε προστατεύσει απο τον πόνο που κατα τη γνώμη της σου προκαλέσει στο μέλλον απο μια επιδύνωση?
Μήπως αυτο προστατεύεται για το τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον (να χάσει κιλά, να χάσει τα μαλλιά της) και θέλει να απομακρυνθεί για να μην την δεις χάλια?
Οπως και νάχει το πράγμα υποθέσεις είναι. Η κοπελιά χρειάζεται ψυχολογική υποστήριξη να ξεπεράσει το οργανικό και το ψυχολογικό σοκ της ασθένειας. Αυτό όμως είναι δική της απόφαση.
Σε εσένα προτείνω να δεις έναν ειδικό που θα σε βοηθήσει να καταλάβες την ψυχολογία των ασθενών και θα συζητήσετε τον τ΄ροπο που μπορείς να την βοηθήσεις. Νομίζω ότι στον Αγιο Σάββα λειτουργεί τμήμα ενημέρωσης και ψυχολογικής υποστήριξης ίσως έχουν και τηλεφωνική βοήθεια... Ομως καλέ μου , να ξέρεις ότι διαβαίνεις ένα δύσκολο μονοπάτι και για σένα και για την κοπέλα... Δεν θα ξέρεις που πατάς και που βρίσκεσαι... Χρειάζεσαι μεγάλη ψυχική δύναμη, μεγάλα αποθέματα αγάπης για να την στηρίξεις , αν θέλει να την στηρίξεις.... Χρειάζεται να δυναμωσεις ψυχολογικά πρώτα εσύ, να είσαι σταθερός στα συναισθηματά σου και μετά να σε εμπιστευτεί...
Εύχομαι από τη καρδιά μου να να πάνε όλα προς το καλύτερο για την κοπελιά και τις ζωές σας!
Καλή δύναμη! Μπορα είναι θα περάσει!
18-06-2006, 16:54 #7
ειναι γεγονος πως ποτε δεν εδειξε οτι εχει καταλαβει την σοβαροτητα της καταστασης.μχρι και το γεναρη εκανε σαν να μην συμβαινει τιποτα και οσοι το ηξεραν απορουσαν με το κουραγιο της. οταν ο γιατρος ειπε οτι πρεπει να συνεχισει αρχισαν τα προβληματα και επεσε πολυ ψυχολογικα. Οταν ειχε ερθει πριν ενα μηνα παντως φανηκε να ειναι καλα ψυχολογικα.
παντως παντα ηθελε να φαινεται ανεξαρτητη και δυνατη.ετσι την ειχαν μεγαλωσει.ακομα και για θεραπεια μονη της πηγαινε.
μου ειχε πει θελει να το περασει μονη της αυτο.
19-06-2006, 02:40 #8
panlex, μάλλον χάνεις το χρόνο σου...
Όταν οι γυναίκες ζητήσουν χωρισμό το εννοούν...
Να ξέρεις ότι αν μία γυναίκα έπαψε να σε βλέπει ερωτικά είσαι τελειωμένος.
Επίσης αν πιστεύεις ότι τον ερωτεύτηκε με ένα φιλί...
ʼνοιξε λοιπόν τα μάτια σου και μην χάνεις τις ευκαιρίες που περνούν από δίπλα σου.
Συνήθως δεν είμαι τόσο ωμός, αλλά κάποιος πρέπει να σου τα πει χύμα.
ʼλλωστε όταν αγαπάς σραβώνεσαι...
19-06-2006, 14:14 #9
Δυστυχώς, απο αυτά που έχεις γράψει, τα πράγματα δεν φαίνονται και πολύ καλά..
Πέρασα και εγώ, πέρυσι τέτοια εποχή μια τέτοια κατάσταση και εκείνη είχε πεί την ίδια φράση..
\"δεν σε αγαπάω ερωτικά\"...
Προσπάθησα..έκανα σχεδόν τα πάντα αλλά δεν άλλαξε κάτι..
Και να ξέρεις, αν τα ξαναβρείτε..δεν είναι όπως πρίν..
Με λίγα λόγια..η συμβουλή μου είναι..
σεβάσου την επιθυμία της...και τα υπόλοιπα θα έρθουν απο μόνα τους..
Καλή δύναμη να έχεις..
19-06-2006, 14:39 #10
Μήπως παραείστε απαισιόδοξοι;
Η κοπέλα είναι άρρωστη. Δεν είναι λογικό όταν είσαι άρρωστος να παραλογίζεσαι, να λες πράγματα που δεν τα εννοείς;
Κι αν ισχύει η σκέψη της Μαριάννας, που εμένα τουλάχιστον σαν γυναίκα μου φαίνεται αρκετά πιθανή.
Εξάλλου όταν αγαπάς κάποιον αξίζει να προσπαθήσεις, δεν αξίζει; Εγώ πάντως θα προσπαθούσα, καλύτερα να ξέρω ότι προσπάθησα παρά ότι το παράτησα στην τύχη του. Τώρα το αν θα προσπαθήσεις πολύ ή λίγο, αυτό είναι σχετικό....
19-06-2006, 14:45 #11
Originally posted by mariza
Μήπως παραείστε απαισιόδοξοι;
Η κοπέλα είναι άρρωστη. Δεν είναι λογικό όταν είσαι άρρωστος να παραλογίζεσαι, να λες πράγματα που δεν τα εννοείς;
Κι αν ισχύει η σκέψη της Μαριάννας, που εμένα τουλάχιστον σαν γυναίκα μου φαίνεται αρκετά πιθανή.
Εξάλλου όταν αγαπάς κάποιον αξίζει να προσπαθήσεις, δεν αξίζει; Εγώ πάντως θα προσπαθούσα, καλύτερα να ξέρω ότι προσπάθησα παρά ότι το παράτησα στην τύχη του. Τώρα το αν θα προσπαθήσεις πολύ ή λίγο, αυτό είναι σχετικό....
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ.ΤΟ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΩ.ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ...ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ
19-06-2006, 19:12 #12
panlex, σου είπα όταν αγαπάς σραβώνεσαι.
Δεν ταιριάζουν όλοι οι άνθρωποι μεταξύ τους. Η κοπέλα προσπάθησε να σου πεί κάποια πράγματα και εσύ δεν τα κατάλαβες.
Τι άλλο θέλεις να σου πεί;
Οταν περάσει λίγος χρόνος και δεις τα πράγματα \"απέξω\" θα με θυμηθείς! Θα καταλάβεις ότι τελικά δεν άξιζε την αγάπη που της πρόσφερες.
19-06-2006, 19:22 #13
Originally posted by Μιχάλης
panlex, σου είπα όταν αγαπάς σραβώνεσαι.
Δεν ταιριάζουν όλοι οι άνθρωποι μεταξύ τους. Η κοπέλα προσπάθησε να σου πεί κάποια πράγματα και εσύ δεν τα κατάλαβες.
Τι άλλο θέλεις να σου πεί;
Οταν περάσει λίγος χρόνος και δεις τα πράγματα \"απέξω\" θα με θυμηθείς! Θα καταλάβεις ότι τελικά δεν άξιζε την αγάπη που της πρόσφερες.
δεν γουσταρω καποια που δεν θελει να ειναι μαζι μου αλλα δεν θα την αφησω μονη της χωρις συμβουλες.οποτε αυτη παιρνει βεβαια...
αν ειναι να ειναι ευτυχισμενη ας ειναι με οποιον θελει αυτη.
19-06-2006, 19:52 #14
Αν εσενα μετα απο οσα σου ειπε το προσωπο σου τα εριχνε μια κοπελια που σου εκανε μεσα αυτο το κλικ τωρα θα στεναχοριοσουν για την πρωην σου; Μαλλον οχι. Οποτε ψαχνεις για μια κοπελα αλλη και την αφηνεις να κυνηγαει παντρεμενους, χωρισμενους παρανομους και αδικιμενους. Τωρα φιληθικε μεν αλλα δε κοιμηθηκε δε. Μην τα ψαχνεις και τα πιστευεις αν με τα ματια σου η καποιου που να εχεις εμπιστοσυνη δεν τα επιβεβεωσεις. Να σου γινει μαθημα οποσ εγινε και σε εμενα οταν αγαπας να μην τα δινεις ολα και να κρατας και για την παρτη σου κατι γιατι αλιος πας απο υπερβολικη αγαπη. Κοιτα το δρομο σου και αστην εκεινη να πηγαινι οποσ παει. Αν περιμενει απο παντρεμενο τοτε τοσα ξερει τοσο κανει. Το λεει και Σφακιανακης και να της το χαρισει
\"Και αφου βαλω σε μια ταξη τα ασυμαζευτα θα σου πω αν εισαι ενταξει τωρα μαζεφτα και αν κρατας το χαρακτηρα τον αλυγιστο παρτο το δρομο που σου πρεπει τον αγυριστο\"
19-06-2006, 20:13 #15
Originally posted by berg
Αν εσενα μετα απο οσα σου ειπε το προσωπο σου τα εριχνε μια κοπελια που σου εκανε μεσα αυτο το κλικ τωρα θα στεναχοριοσουν για την πρωην σου; Μαλλον οχι. Οποτε ψαχνεις για μια κοπελα αλλη και την αφηνεις να κυνηγαει παντρεμενους, χωρισμενους παρανομους και αδικιμενους. Τωρα φιληθικε μεν αλλα δε κοιμηθηκε δε. Μην τα ψαχνεις και τα πιστευεις αν με τα ματια σου η καποιου που να εχεις εμπιστοσυνη δεν τα επιβεβεωσεις. Να σου γινει μαθημα οποσ εγινε και σε εμενα οταν αγαπας να μην τα δινεις ολα και να κρατας και για την παρτη σου κατι γιατι αλιος πας απο υπερβολικη αγαπη. Κοιτα το δρομο σου και αστην εκεινη να πηγαινι οποσ παει. Αν περιμενει απο παντρεμενο τοτε τοσα ξερει τοσο κανει. Το λεει και Σφακιανακης και να της το χαρισει
\"Και αφου βαλω σε μια ταξη τα ασυμαζευτα θα σου πω αν εισαι ενταξει τωρα μαζεφτα και αν κρατας το χαρακτηρα τον αλυγιστο παρτο το δρομο που σου πρεπει τον αγυριστο\"
ρε φιλε δικιο εχεις δεν λεω.και εγω ετσι σκεφτομαι.και αν δεν ηταν η αρρωστια και μου τα εκανε αυτα θα την ειχα διωξει απο την πρωτη στιγμη.αλλα τωρα την δικαιολογω οτι και να κανει.δεν ειναι και μικρο πραγμα αυτο που περναει.το τι ειναι ηθικο και τι οχι δεν εχει και μεγαλη σημασια για τον παθουντα..
τελος παντων οπως ειπα τραβαω το δρομο μου και την στηριζω μονο ψυχολογικα και μονο αν μου το ζητησει.δεν θελω να το παιξω αγιος αλλα σε κανενα δεν αξιζει αυτο που περνα....
Σχιζοσυναισθηματική διαταραχή και αγωγή.
25-06-2025, 19:04 in Σχιζοσυναισθηματική Διαταραχή