Results 1 to 9 of 9
-
09-12-2010, 13:20 #1
Οι μισοι εχουν ψυχολογικη ασθενεια!!!!!
Half Are Mentally Ill
It has been a decade since scientists last
fanned out across the country to assess
the rates of mental illness. The latest census,
just completed, indicates that a
whopping 46 percent of Americans will
suffer from a mental disorder during
their lifetime. Tens of thousands
of people answered
questions about their
deepest thoughts and
behaviors for the study,
the most extensive
ever conducted.
In any given year,
18 percent of respondents
suffered from a
serious anxiety disorder,
10 percent from depression
or bipolar illness, 9 percent
from an impulse disorder,
and 4 percent from alcohol or drug
addiction. “This is depressing,” says Harvard
University epidemiologist Ronald C.
Kessler, who directed the huge study,
which was published as a series of papers
in the Archives of General Psychiatry.
The fi ndings also speak volumes about
treatment. Only 40 percent of those who
researchers deemed would have qualifi ed
as mentally ill said they had received
some kind of treatment, and often that
was from someone other than a mental
health provider. “We have to fi gure out
how to improve the quality of the care
these patients receive,” Kessler says.
The prevalence of problems is much
greater than that reported 20 years ago,
when the fi rst survey of this scope was carried
out. Those results prompted an overhaul
of the Diagnostic and Statistical Manual
(DSM), a massive tome of criteria
that psychiatrists use to determine
whether an individual’s
symptoms qualify as a clinical
illness. The updated
fourth edition, known as
DSM-IV, has been the bible
since, but it may
need to be revised again
in light of the new data.
In total, more than
15,000 Americans have
participated in the two National
Comorbidity Survey
Replication studies, which Kessler
also led in 1994. Perhaps the
only good news is that most clinical cases
are mild and that only a small proportion
are severe. But most people said that the
fi rst signs of their illness appeared before
age 18, arguing for more extensive treatment
of young people. Kessler’s small research
army is now analyzing an additional
10,000 adolescents and performing
separate studies of African-Americans,
Hispanic-Americans and Asian-Americans
to look for more specifi c trends.
—Jamie Talan
Συμφωνα με την ερευνα το 46% των Αμερικανων θα υποφερει απο μια ψυχολογικη διαταραχη κατα την διαρκεια της ζωης του.
Το 18% υποφερει απο μια σοβαρη αγχωτικη διαταραχη , 10% απο καταθλιψη ή διπολικη διαταραχη ,
9% απο παρορμητικη διαταραχη (οτι ειναι αυτο τελος παντων) , και 4% απο εθισμο σε αλκοολ και
ναρκωτικα.
Απο αυτους μονο το 40% (του 46%) εχουν λαβει καποια φροντιδα και πολλοι απο αυτους απο καποιον που δεν ηταν ιατρος.
Συνεχιζεται γιατι κατι ετυχε...real life[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
- 09-12-2010, 14:05 #2
αυτα ειναι μαλακιες, ΟΛΟΙ εχουμε ψυχολογικα, εφοσον ζουμε και σκεφτομαστε, κι αλληλεπιδραμε με τους αλλους. αλλα ακομα κι αν δεν αλληλεπιδρουσαμε και ειμασταν κλεισμενοι σε γυαλα, παλι θα ειχαμε λογο μοναξιας κι επειδη δε ξερουμε τι γινετε εξω απ'αυτη.
καθε μια σκεψη μπορει να χαρακτηριστει ετσι, αρα φυσιολογικα ολοι εχουμε ψυχολογικα. απλα οι περισσοτεροι ισως δε το βγαζουν προς τα εξω και τα κρυβουν μη παρεξηγηθουν, ή τα δειχνουν σαν κατι φυσιολογικο (που ετσι κι αλλιως ειναι)...
09-12-2010, 14:44 #3
δεν γνωριζω τι λεει η ψυχιατρικη και η ψυχολογια για το θεμα των ορισμων, αλλα θεωρω, οτι με την αναπτυξη τους, γινεται μια συνεχης προσπαθεια να ψυχιατρικοποιουνται τα παντα...σε καποια κλιμακα, οποιαδηποτε δυσχερεια διαχειρισης ενος προβληματος, μπορει να χαρακτηριστει ψυχολογικο προβλημα...
προσωπικα θεωρω σαν ψυχολογικο προβλημα, αυτο που δεν σου επιτρεπει να συνεχισεις την ζωη σου ενταγμενος σε ενα κοινωνικο συνολο, αν δεν κανεις 'κατι" γι αυτο....οτι κι αν ειναι αυτο το κατι....
δλδ αν το αγχος, συμμετεχει σε ερευνες, ισοτιμα με μια ψυχωση, πειτε μου για ποιο ΑΚΡΙΒΩΣ αγχος μιλαμε. υπαρχει ανθρωπος εργαζομενος (συχνα , και μη) χωρις εναν βαθμο αγχους?
αλλη παρατηρηση που αφορα στους εθισμους απο ουσιες γενικα...
ειναι οι εθισμοι ψυχολογικο προβλημα, η καποιοι οδηγουνται εκει ΛΟΓΩ ψυχολογικων προβληματων (και καποιοι οδηγουνται σε ψυχικες ασθενειες εξαιτιας καποιου εθισμου, εστω και επικουρικα..)?
εγω θεωρω τους εθισμους, επιλογη....
09-12-2010, 14:52 #4
Καλησπέρα.
Θεωρώ πως στόχος μιας έρευνας δεν είναι αυτοί καθεαυτοί οι αριθμοί, αλλά, πέρα από το να μας παρουσιάσει την έκταση ενός θέματος, τελικά να μας προβληματίσει σχετικά με αυτό. Ίσως να ήταν δόκιμο να πούμε να μας ευαισθητοποιήσει.
Εγώ για παράδειγμα στο συγκεκριμένο θέμα που αναδημοσίευσε ο keep walking έκανα ζουμ στο γεγονός πως τα πρώτα σημάδια των παθήσεων, ή η τάση κάποιου να νοσήσει, εμφανίζονται στην εφηβεία και πριν τα 18.
ΚΕΝΟ,
δε θα χαρακτήριζα το σύνηθες των ψυχολογικών παθήσεων σήμερα φυσιολογικό. Συμβαίνει όμως και άρα υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι, είτε σε προσωπικό επίπεδο, είτε σε συνάρτηση με ένα ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο.
Λοιπόν; Τι κάνουμε με αυτό; Η έρευνα διευκρινίζει το μικρό ποσοστό αυτών που αναζητούν σωστή αντιμετώπιση και φροντίδα. Αυτό το θέμα είναι σημαντικό. Δηλαδή αφού καταλάβουμε ότι τίθεται κάποιο ψυχολογικό θέμα στον εαυτό μας, τι κάνουμε; Μπαίνουμε στη διαδικασία να το αντιμετωπίσουμε, ή λέμε ''δε βαριέσαι'' όλοι ψυχολογικά έχουν σήμερα..
09-12-2010, 15:17 #5
Συμφωνώ...
Θεωρώ πως όλοι λίγο-πολύ έχουμε κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα με την έννοια πως μπορεί να περνάμε εποχές όπου είμαστε στεναχωρημένοι/πιεσμένοι/φρικαρισμένοι, είτε για τη δουλειά είτε συναισθηματικά.
Αν αυτό μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε χωρίς φάρμακα και μπορούμε να το ξεπεράσουμε, τότε δεν μιλάμε για "αρρώστια" αλλά για κάτι πρόσκαιρο.
Ο εθισμός είναι επιλογή, γιατί ως ενηλικες ξέρουμε τι κακό μας κάνει το ποτό το τσιγάρο και τα ναρκωτικά, οπότε αν πέράσουμε σε τέτοια φάση, είναι σαφές πως ξέρουμε τι γίνεται.
09-12-2010, 15:40 #6
09-12-2010, 16:58 #7
Τεσπα...διεκοψα στην μεση γιατι κατι ετυχε.
Ενας πινακας που δεν μπορω να διαβασω απολυτα τι σημαινει:
http://www.hcp.med.harvard.edu/ncs/f..._Estimates.pdf
Απο το
http://www.hcp.med.harvard.edu/ncs/p...s.php#date2010
Γαμωτο εχασα τον ειρμο αλλα αυτο που ηθελα να πω ειναι οτι ολοι κατι εχουν , σκεφτειτε οτι οι μισοι περιπου αντιμετωπιζουν τετοιου ειδους προβληματα που θα μπορουσαν να διαγνωστουν απο καποιον χρησιμοποιωντας τα διαδεμονα τεστ που κυκλοφορουν.
Ηθελα να το αναφερω γιατι εαν σας εχει διαγνωστει κατι...δεν ηρθε η συντελεια του κοσμου. Ολος ο κοσμος κατι εχει και αν βαλουμε και τα σωματικα προβληματα , καταλαβαινεται που το παω.
Φυσικα συμφωνω με Ρεμεντυ οτι σημασια ειναι εισαι λειτουργικος ως προς το κοινωνικο συνολο και ως προς τον εαυτο σου. Εαν βλεπεις οτι δεν την παλευεις ζητας εξιδεικευμενη βοηθεια.
Τωρα εαν ειναι μαλακιες δεν νομιζω , ο καθενας βγαζει τα συμπερασματα του , εχουν συμμετασχει δεκαδες χιλιαδες σε αυτη την ερευνα και υπαρχουν μελετες επι μελετων.
Ετσι καπως εξελισσεται η επιστημη.
Παντως δεν ειδα καπου να αναφερει τις ψυχωσεις...περιεργο , τεσπα απλως μου εκανε εντυπωση η ερευνα και την αναφερα εκλαϊκευμενα μιας και δεν ειμαι ειδικος οπως λεει και η υπογραφη μου ουτε απευθυνομαι σε ειδικους:)[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
10-12-2010, 02:07 #8
Η επιστημονική σκέψη και τα αποτελέσματά της κάθε φορά, δεν είναι παρά μία εξελικτική διαδικασία, όπως σωστά το ανέφερες Κηπ. Οπότε ούτε την υπέρτατη γνώση κατέχει, ούτε και θεοποίησή της πρέπει να γίνεται. Να θυμόμαστε πως οι επιστήμες και οι φορείς τους είναι υποκείμενες/οι και σε λάθη και σε αστοχίες. Αυτή που ανέφερε η Ρεμ για παράδειγμα, με την ψυχιατρικοποίηση των πάντων αποτελεί και για μένα ένα πεδίο προβληματισμού.Κι επειδή το θέμα παράγινε,θα αρχίσει και να μαζεύεται. Ήδη κάπου διάβασα (όπως συχνά μου συμβαίνει δε θυμάμαι πια την πηγή, αλλά θα την αναζητήσω για όποιον ενδιαφέρεται) πως οι διαταραχές ας πούμε προσωπικότητας πάνε για κάποια"συνένωση", καθώς το ζήτημα του επιπολασμού/επικάλυψης είχε γίνει πλέον εξώφθαλμα τραγικό (comorbidity issues). Νομίζω πως στο μέλλον θα υπάρξει στροφή προς μία κατεύθυνση "συμμαζέματος" των άπειρων διαγνώσεων.
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
10-12-2010, 11:52 #9
Εγώ αυτό που ξέρω είναι πως όλοι μου οι γνωστοί τόσα χρόνια έλεγαν πως δεν είχαν ψυχολογικά και όταν μοιράστηκα μαζί τους αυτό που έχω μου αποκάλυψαν πως έχουν επισκεφτεί ΟΛΟΙ Ψυχολόγο ή και Ψυχίατρο.
Όσο κι αν κανείς προσέχει όσο κι αν το κυνηγά, πάντα πάντα θα `ναι αργά δεύτερη ζωή δεν έχει.