Results 16 to 30 of 35
Thread: Πιο εξυπνος με τεχνητα μεσα.
-
11-12-2010, 14:58 #16
Καλησπέρα.
Μου άρεσε το θέμα και ο προβληματισμός που προτείνει.
keep walking,
θεωρώ πως όντως είναι εξελικτικό βήμα, αλλά κι εγώ θα κολλούσα στη χρήση. Πράγματι, πόσο εύκολα μπορείς να παζαρέψεις τις λειτουργίες του εγκεφάλου σου; Όσο για το ηθικό κομμάτι, είναι νόμισμα με δύο όψεις.
Έτσι όπως το καταλαβαίνω, σε πρώτη φάση θα βοηθήσει το άτομο, ίσως και να διευκολύνει την καθημερινή του δράση. Σε βάθος χρόνου όμως; Μπορεί η επιστήμη να μη χάσει καθόλου το κοντρόλ;
Μου ήρθε στο μυαλό η ταινία Gattaca.
Υπάρχει περίπτωση τέτοιες ''επεμβάσεις'' να οδηγήσουν κάποια στιγμή σε κάποιο διαχωρισμό; Αναρωτιέμαι. Οι πιο εξελιγμένοι ''έγκυροι'' άνθρωποι και οι μη.. Από την άλλη αν αποφασίσει η επιστήμη να καθιερώσει τέτοια τεχνητά μέσα, κάποια στιγμή στο μέλλον η χρήση τους θα είναι ό,τι πιο ''φυσικό''.Last edited by crazy_diamond; 11-12-2010 at 15:12.
- 11-12-2010, 15:10 #17
παντως φαρμακα για να γινουμε πιο χαζοι υπαρχουν πολλα. γιατι να μην λεμε τα πραγματα οπως εχουν;
11-12-2010, 15:11 #18
μερικες φορες ειναι καλυτερο να μην νομιζουμε πως ειμαστε τοσο εξυπνοι γιατι η πτωση θα ειναι χειροτερη ετσι
11-12-2010, 15:14 #19
τι λεω τωρα. βασικα δως μου μια ξανθια και θα την κανω βασιλισα. μονο αυτο σου λεω.
11-12-2010, 15:17 #20
Απο καθαρα ηθικης πλευρας, αν κανουμε δηλαδη ακρη το τεχνικο κομματι και τα θεματα του (πχ παρενεργειες?εθισμος?)
μαλλον θα διημιουργησει περισσοτερο θεμα στον κοσμο απο οτι θετικα, μιας και θα δινει πλεονασμα σε αυτους που θα το εχουν και θα χαντακωνει αυτους που δεν θα το εχουν.
Εκτος αμα γινει διαδεδομενο και φθηνο οπως η καφενινη πχ δηλαδη, που τοτε θα το παιρνουν ολοι , και αρα δεν θα υπαρχουν εξυπνοι ανθρωποι μιας και ολοι θα ειναι το ιδιο.] , και θα υπαρχουν μονο πανεξυπνοι μολις βγει το επομενο χαπι, που μολις το παρει ο κοσμος τοτε μετα θα υπαρχουν παν'παν'πανεξυπνοι κτλ κτλ κτλ
Το ολο θεμα κατα την ταπεινουλα μου γνωμουλα κρυβεται στο κατα ποσο θα ειναι διαδεδομενο στον κοσμο.
Αν προσβαση σε αυτο εχουν μονο οσοι εχουν γκαφρα, τοτε θα ειναι ολιγον αδικια για αυτους που δεν εχουν , και οταν λεω αδικια δεν το λεω με την εννοια του "αυτος εχει μερσεντες και εγω yugo, αδικια!" , αλλα "αυτος μου πηρε την δουλεια λογω του χαπιου και εμενα με απελυσαν"
ps:To φανταζομαι παντως σε περιοδο πανελλαδικων εξετασεων να κανει το 99% των μαθητων πρεζακηδες ;)
ps2:.. εκτος και αμα το παρουν και αυτοι που βαζουν τα θεματα και προβλεψουν με την εξυπναδα τους οτι θα εχει γεμισει εξυπνους το μερος απο ανταγωνισμο οποτε βαλουν πιο δυσκολα θεματα ακομα και για τους εξυπνους
11-12-2010, 16:33 #21
το ritalin το έπαιρνε και ο έλβις. είδατε τι έπαθε.
11-12-2010, 17:09 #22
Κυκλοφορεί πολύ Ritalin στους κύκλους μας. Σε περιόδους εξεταστικών, είναι παρα πολλοί φοιτητές που το παίρνουν συστηματικά, και από τη δικη μου περιορισμένη εμπειρία, ναι έχει αποτελέσματα, αν και εγώ προτιμώ ένα άλλο performance booster. Παλαιότερα θεωρούνταν "κλέψιμο" να βελτιώνεις την απόδοση σου με τεχνητά μέσα -νομίζω είχαν αποβάλει και κόσμο από Πανεπιστήμια που παραδέχτηκαν ότι χρησιμοποιούσαν MPH συγκεκριμένα- αλλα έχει κάποια χρονια που είναι πλέον τακτική. Οι πραγματικά έξυπνοι όμως δεν το παίρνουν συστηματικά, γιατί όπως και να το κάνουμε, είναι φάρμακο, και οι "εθιστικές" του παράμετροι είναι επικίνδυνες. Είναι σαν να λες "hey, ας πάρω crystal meth για να είμαι σε υπέρ-διέγερση και να μην κοιμηθώ το βραδυ για να διαβάσω όλη νύχτα"... ok, μπορεί να υπερέβαλα λίγο εδώ. Ίσως είναι περισσότερο σαν να λες "χμ, πειναω, ας καπνίσω ένα τσιγάρο για να μου κοπεί η όρεξη".
Το συγκεκριμένα δίνεται σε άτομα που πάσχουν από ADD, για αυτό είναι συνταγογραφούμενο φάρμακο. Mια κοπέλα στον όροφο μας το παίρνει λόγω παχυσαρκίας (ο προμηθευτής μας :P) και πλέον συνταγογραφείται για ένα σωρό "ασθένειες", εξ ου και έχει γίνει πλέον αποδεκτό από την ακαδημαϊκή κοινότητα (γιατί άντε να αποδείξεις πλέον ότι ο φοιτητής σου το παίρνει recreationally και όχι για μια από τις 10.000 παθήσεις για το οποιο μπορεί να του χορηγηθεί).[B]Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο.[/B]
Οι σοφοί παραδέχονται. Οι πονηροί δικαιολογούνται. Οι ηλίθιοι επιμένουν.
11-12-2010, 23:41 #23
Αν αύριο όλοι οι άνθρωποι του κόσμου πάρουν πχ ριταλιν πάλι θα υπάρχουν έξυπνοι και λιγότερο έξυπνοι. Άρα το θέμα δεν υφίσταται.
12-12-2010, 10:10 #24
Φανταζομαι υποθετεις οτι ενας που δεν ειναι εξυπνος θα αυξηθει κατα 10 ας πουμε ποσοστιαιες μοναδες η εξυπναδα του και ενας που ειναι ηδη εξυπνος θα αυξηθει παλι κατα 10 ποσοστιαιες μοναδες η εξυπναδα του.
Δεν νομιζω να ισχυει κατι τετοιο.
Αλλα και να ισχυε , δεν βλεπω το λογο να μην υφισταται το θεμα. Δηλαδη θα μας χαλαγε επιπλεον εξυπναδα? Την εξυπναδα δεν την χρησιμποιουμε ως εργαλειο για να πουμε κοιτα...κοιτα εγω ειμαι 10 μοναδες πιο εξυπνος απο σενα ,ουτε ως επι των πλειστων με καθαρα ανταγωνιστικα κριτηρια αλλα στην παραμικρη ενεργεια της καθημερινοτητας μας.
Παντως για τις φαρμακοβιομηχανιες υφισταται και πολυ μαλιστα καθως και επειδη στην Ελλαδα μπορει να μην εχει διεισδυσει τοσο πολυ ακομα , συμφωνα με την μαρτυρια της Dissolved και συμφωνα με οσα εχω διαβασει περι της
συνταγογραφησης του Ritalin ....υφισταται και παραυφισταται.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
12-12-2010, 12:08 #25
Δηλαδή οι μπετόβλακες δεν βοηθάνε στην εξέλιξη του είδους ;
12-12-2010, 12:11 #26
Ναι αλλά μόνο η εξυπνάδα παίζει ρόλο τελικά;
Όταν ένας υπέρβαρος χάσει κιλά α) με προσπάθεια και β) με λιποαν. τότε ποιος βγαίνει κερδισμένος?? Ο 1ος συνήθως που θα κρατήσει τα νέα του κιλά. Θέλω να πω πως και το μυαλό πρέπει να το δουλεύουμε. Και φυσικά η δική μας προσπάθεια είναι αυτή που μας ανεβάζει ψυχολογικά. :)Όσο κι αν κανείς προσέχει όσο κι αν το κυνηγά, πάντα πάντα θα `ναι αργά δεύτερη ζωή δεν έχει.
12-12-2010, 12:14 #27
Δηλαδή οι μπετόβλακες δεν βοηθάνε στην εξέλιξη του είδους ;
Δηλαδη δεν εξελιχτηκαμε χαριν στον εγκεφαλο μας? Δεν καταλαβα που το πας και τη σχεση εχουν με αυτα που εγραψα.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
12-12-2010, 12:30 #28
Πες μου ποιους ανθρώπους θεωρείς έξυπνους και θα σου πω ποιους θεωρώ βλάκες.
12-12-2010, 12:34 #29
ειναι απλο. οι γυναικες ειναι εξυπνες και οι αντρες ειμαστε βλακες γιατι οσο εξυπνοι και να ειμαστε παντα θα υπαρχει μια γυναικα που να μας κανει κουμαντο.
12-12-2010, 12:36 #30
εκτος απο αυτους χα που δεν γουσταρουν πολυ τις γυναικες και ειναι στο ιδιο επιπεδο εξυπναδας (εκτος κι αν μιλαμε για αλλα ειδη εξυπναδας) με το πολυπλοκο γυναικειο εγκεφαλλο.