Results 1 to 15 of 28
Thread: Το απολυτο αδιεξοδο
-
12-12-2010, 15:54 #1
Το απολυτο αδιεξοδο
Παιδια εχω καιρο να γραψω.ειμαι σκατα.καθε μερα προγραμματιζω αυτοκτονιες που αναβαλλω για την επομενη φορα γιατι απο τη μια ειμαι κοτα και απο την αλλη δεν ειναι και λυση.Η μονη λυση ειναι να παω σε ψυχολογο αλλα δεν εχω δουλεια και αρα ουτε λεφτα.Για δουλεια δε ψαχνω γιατι θα τρελαθω αν μπω και εγω σε αυτο το λουκι που εχουν μπει ολοι δουλεια-σπιτι-δουλεια.Δε ξερω τι σκατα εχω αν ειναι καταθλιψη η απλη θλιψη(και ας ειμαι φοιτητης ψυχολογιας).το μεγαλυτερο προβλημα μου ειναι οτι σκεφτομαι το μελλον και τρελενομαι.οχι μονο δε βλεπω φως αλλα βλεπω και μια καταιγιδα να ερχεται.Προσπαθω να δω τα πραγματα και απο την καλη τους πλευρα αλλα και παλι τα καλα ειναι ελαχιστα.Εξαλλου τι καλο μπορει να σου προσφερει η ζωη σε ανταλλαγμα με το θανατο των δικων σου,τη φθορα σου
κτλπ..
Αν γνωριζει καποιος εναν φθηνο ψυχολογο η ενα κεντρο που μπορει να βοηθησει ας μου πει αν και λιγο γρηγορα γτ δε το κοβω να βγαζω τα χριστουγεννα.Αθηνα μενω.
- 12-12-2010, 16:44 #2
υπάρχουν τα κέντρα ψυχικής υγείας.
θα σου τα πουν άλλοι , γιατί δν νωρίζω λεπτομέρειες.
ξέρεις να δν είσαι γυιός βαρδινογιάννη ή και κάτι λιγότερο , δν γίνεται να ζήσεις.
δν είναι όλα σπίτι - δουλειά - σπίτι.
υπάρχουν οι βόλτες...τα σινεμά...ένας καφές με φίλους...μία έξοδο σε κλαμπ....εκδρομές...
μπορώ να πω κ άλλα, είναι όμως περιττό.
όσο για την απόπειρα, το λες κ μόνος σου δν είναι λύση.
κοίτα κ λίγο τις σπουδές σου...http://www.mazi.org.gr/
12-12-2010, 16:55 #3
Εντάξει,σ'αυτό το σπίτι-δουλειά-σπίτι μπαίνουν όλοι από κάποια στιγμή και μετά,δεν γίνεται να μένουμε για πάντα παιδιά και να μας χαρτζηλικώνουν οι γονείς.Το θέμα είναι να έχεις και άλλα πράγματα στη ζωή για να ξεχνιέσαι πχ κοπέλα,φίλους,ταξίδια κλπ.Αν δεν έχεις τα τελευταία όντως πνίγεσαι στο άγχος και στις σκέψεις μιας και δεν έχεις τίποτα άλλο να σκεφτείς.Άσε τί λένε οι ψυχολόγοι,εμείς ξέρουμε τον εαυτό μας καλύτερα.
12-12-2010, 16:59 #4
Θα μπορουσες να πας και σε καποια επαρχιακη πολη...αμεσως-αμεσως θα εξοικονομεις κανα δυωρο-τριωρο την ημερα απο τις μετακινησεις που θα ειχε η δουλεια σου , η διασκεδαση σου ,τα ψωνια σου κλπ και πιο χαλαρους ρυθμους.
Δεν ειμαι μονο σπιτι-δουλεια , εαν και το σπιτι θα φορεθει φετος δεν υπαρχει πολυ χρημα να εισαι συνεχεια εξω και να καταναλωνεις ή να διασκεδαζεις.
Αλλα μπορει να ειναι το σπιτι το δικο σου με μια παρεα , το σπιτι του ταδε φιλου με μια παρεα , το σπιτι του αλλου...με τα ποτα σας , το φαγητο σας , κουβεντουλα και οτι μπορει να προσφερει το σπιτι.
Που και που και εξω.
Τεσπα , δυσκολα τα εργασιακα και η επιβιωση αλλα υπαρχουν και τοσα ωραια απο την αλλη...
Μαλιστα αν εισαι σε ενα ευχαριστο περιβαλλον εργασιας , δουλευεις μεν αλλα την κανεις κομματι της προσωπικης σου ζωης , δηλαδη επικοινωνεις με κοσμο , δημιουργεις κλπ κλπ. και σου φαινεται το 8-10 ωρο σαν να ειναι προεκταση της ζωης σου.
Ελπιζω να βρεις αυτη την ισορροπια.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
12-12-2010, 17:04 #5
Δεν εννοω να καθομαι και να πληρωνομαι.αλλα το αυτονοητο ο καθενας να εργαζεται πανω σε αυτο που εχει επιλεξει να σπουδασει.εννοειται θα με ευχαριστουσε μια δουλεια πανω στην ειδικοτητα μου στο μελλον αλλα σε αυτο το μπουρδελο που ονομαζουμε ελλαδα δε μπορεις να εισαι αισιοδοξος.Φιλε παολο δε θελω να μαθω ποιος ειμαι-γνωριζω πολυ καλα.αλλα να αλλαξω τον τροπο σκεψης μου θελω,κατι που μονο ο ψυχολογος μπορει να κανει.
12-12-2010, 17:13 #6
oh καλα φιλε, εδω μεσα δε προκειται να βρεις καμια βοηθεια γιατι κυκλοφορανε πολλοι κομπλεξικοι και προβληματικοι... κι αφου εγραψες οτι εισαι κι εσυ ανεργος, παιζει να σε νομιζουν για διπλο λογαριασμο μου παλι.
απλα χρειαζεσαι κι εσυ φιλους, σχεση, κοινωνικη ζωη, να ζησεις σαν ανθρωπος! αν νομιζεις οτι εισαι σοβαρα παντως, ψαξε για ψυχιατρο, οι ψυχολογοι κοροϊδια βρισκω πως ειναι...
12-12-2010, 17:42 #7
κατατονία, μάλλον κάποιοι δν προσέξανε πως σπουδάζεις ψυχολογία...
http://www.mazi.org.gr/
12-12-2010, 17:43 #8
κηπ, πολύ μου άρεσε αυτό με το σπίτι.
θα φορεθεί πολύ φέτος...
καλό, καλό...http://www.mazi.org.gr/
12-12-2010, 17:51 #9
δεν εχει να κανει αυτο, ουτε ειχα σκοπο να προσβαλλω το μελλοντικο του επαγγελμα... απλα απ'οσο ξερω οι ψυχολογοι δε μπορουν να δωσουν φαρμακα, ειναι απλα για να μιλας. αυτος ειπε οτι σκεφτεται ηδη την αυτοκτονια, οποτε για μενα ειναι πιο χρησιμος ο ψυχιατρος.
αν και γενικα πιστευω φταιει απλα η χωρα, μας εχει τσακισει ολους ψυχολογικα, αφου εδω δεν εχουμε μελλον.
12-12-2010, 17:59 #10
Αν είναι να πάει σε επαρχιακή πόλη ας αυτοκτονήσει καλύτερα.Εδώ εμείς που μένουμε επαρχία την κάνουμε κάθε τόσο για καμιά μεγάλη πόλη για να βλέπουμε κόσμο.Αστο,αν είσαι νέος η επαρχία δεν λέει καθόλου,μηδέν επιλογές,ανεργία φουλ,κουτσομπολιό,πολλά μπακούρια,γενικώς τα ίδια και τα ίδια.Βέβαια,αυτό είναι στον άνθρωπο,άλλος θέλει ηρεμία άλλος φασαρία.Εγώ σε επαρχιακή πόλη μένω και νιώθω να σπαταλάω τη ζωή μου.
12-12-2010, 18:04 #11
Ρε Παολο μιλας για γυναικες ,ταξιδια , εντονη ζωη ,τρελλη διασκεδαση κλπ .κλπ....ενταξει δεν ειμαστε ο Τζεημς Μποντ .
Απλως τα πραγματα ειναι πιο απλα για τους περισσοτερους.
Ως εχει η κατασταση μπορεις να την περασεις και καλα με λιγα , αλλα πιο ουσιαστικα , χωρις αυτο να σημαινει οτι η ζωη του Τζεημς Μποντ ειναι ασχημη[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
12-12-2010, 18:18 #12
Παναγια μου!!!Γιατι να το κανεις αυτο το κακο στον εαυτο σου?Δεν εχεις μαθει να κανεις υπομονη η ζωη ειναι ενας αγωνας και δεν τα παραταμε.Μην το κανεις αυτο σε παρακαλω να αρνηθεις στον εαυτο σου το ανεκτιμητο δωρο της ζωης.Αν θελεις καποια λεφτα στειλε μου λογαριασμο καταθεσης σε μηνυμα να σου στειλω αλλα σε παρακαλω οχι να κανεις αυτο το πραγμα.Ασε το μελλον μη σε τρωει η αγωνια εχει ο Θεος δεν εχεις καθολου ελπιδα?Και τωρα τα χριστουγεννα να πως και λιγο εκκλησια καλο θα σου κανει ρε παιδι μου.Πανω απο ολα μην απελπιζεσαι
12-12-2010, 18:19 #13
παιδια μαλλον σας μπερδεψα.δεν ειμαι χαλια επειδη δεν εχω δουλεια.ειμαι χαλια για καποιυς αλλους λογους που δε μου επιτρεπουν να χαρω τιποτα απο αυτα που αναφερατε.επισης ειμαι απο επαρχια απλα σπουδαζω αθηνα.
Κενο δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα.καταλαβαινω οτι τα χαπια προσδιδουν κυρος αλλα αν ρωτησεις και τους ιδιους τους ψυχιατρους θα σου πουν ολοι οτι η ψυχοθεραπεια ειναι πιο αποτελεσματικη απλα οι πελατες τους δεν εχουν την οικονομικη πολυτελεια και ετσι καταφευγουν στην ευκολη λυση των φαρμακων,κατι που θελω να αποφυγω.με αλλα λογια καλα τα παυσιπονα αλλα δεν θεραπευουν την αιτια.
κεεπ κιομως ζω μια πολυ εντονη ζωη με ξενυχτια-ποτα-γυναικες κτλπ θα ελεγα οτι τα εχω ζησει ολα!ειναι στιγμες που οντως περναω καλα.αλλα σκαει εκει που δε το περιμενω μια μαυριλα και δε μπορω να κανω τιποτα.σαν να βυθιζεσαι.δε μπορω να το εξηγησω.
12-12-2010, 18:23 #14
"edit paolo"Καλα πως τολμας να λες στον αλλον να αυτοκτονησει καλυτερα?Δεν εχεις μαθει να δινεις ελπιδα σε ανθρωπους και να μην φοβονται για το αυριο...?
12-12-2010, 18:31 #15
κεεπ κιομως ζω μια πολυ εντονη ζωη με ξενυχτια-ποτα-γυναικες κτλπ θα ελεγα οτι τα εχω ζησει ολα!ειναι στιγμες που οντως περναω καλα.αλλα σκαει εκει που δε το περιμενω μια μαυριλα και δε μπορω να κανω τιποτα.σαν να βυθιζεσαι.δε μπορω να το εξηγησω.
Ανησυχεις για το μελλον οταν μπεις στον επαγγελματικο στοιβο? Δικαιως τα πραγματα ζοριζουν , αλλα θα ελεγα απλως αλλαζουν μορφηΣιγουρα τα φοιτητικα χρονι αειναι πολυ ωραια....και εγω περασα τελεια αλλα και τωρα δεν περναω ασχημα
Τωρα εαν αντιμετωπιζεις αορατο εχθρο...παντα και εγω ελεγα οτι ποτε στην ζωη μου δεν συναντησα πραγματικη δυσκολια , απο την αποψη οτι με βρηκε ναι μεν η ψυχωση αλλα περασα τα πανδεινα εγκεφαλικα και τα προβληματα πηγαζαν απο μενα.
Δεν συνατησα δηλαδη την πεινα , την απολυτη αφραγγια , την εκμεταλλευση και ενα σωρο αλλα "ασχημα" που υπαρχουν στον ας πουμε πραγματικο κοσμο.
Νομιζω γινομαι κατανοητος.
Τεσπα μην το σκεφτεσαι πηγαινε σε εναν ειδικο να σε βοηθησει και να ξερεις καθε μερα , αναλογως και τις εμπειριες που μαζευουμε μεταμορφωνομαστε.
Μην χανεις ποτε την ελπιδα.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]