Results 61 to 75 of 75
Thread: κατάθλιψη και πάλι...
-
31-01-2011, 09:07 #61
- 31-01-2011, 09:37 #62
Καλημέρα άρκτε!
Νομίζω πως αυτό που σου έγραψε η Φωτεινή είναι πολύ σημαντικό. Μην το ξεχνάς. Δε σε απειλεί σε τίποτε το να μην αντέχεις πάντα.
Υπάρχει κάτι στη μη-αντοχή που σου φαίνεται απειλητικό? Και αν ναι, γιατί? Αν κάνεις κάποιες σκέψεις σχετικά με αυτό, θα ήθελες να τις μοιραστείς
μαζί μας? Να πάρεις διάφορες άλλες οπτικές που θα στο ισορροπήσουν, να διαβάσεις άλλες εναλλακτικές σκέψεις με τις οποίες θα μπορέσεις να
αντικαταστήσεις τυχόν ακραίες επιλογές σκέψης? Μήπως συνδέεις τη μη-αντοχή με κατάθλιψη και αυτό σε φοβίζει και σε ρίχνει?"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
31-01-2011, 13:31 #63
συμφωνω κ εγω με τα κοριτσια!
ισως να φοβασαι πολυ μην πεσεις ακριβως επειδη στο παρελθον εχεις εγκλωβιστει κ υποφερει πολυ μεσα σε αυτο το λουκι κ φοβασαι οτι εσυ δεν δικαιουσαι να αισθανεσαι ασχημα.
ομως η αληθεια ειναι οτι ολοι οι ανθρωποι πεφτουν καποιες στιγμες η χρονικες περιοδους κ δεν υπαρχει τπτ το νοσηρο σε αυτο. νοσηρο αρχιζει κ γινεται οταν επιμενει πολυ για μερες, ολη τη διαρκεια της μερας, οταν επιμενει σε ενταση κ διαρκεια.
χμμ... το γραφω αυτο απο μια προσωπικη εμπειρια, δεν ξερω φυσικα αν ειναι χρησιμο για την περιπτωση σου, αν ειναι ασχετο, απλα αγνοησε το.
πχ εγω μετα το λουκι που περασα στα 18-20 ειχα πολυ μεγαλο προβλημα να εκφρασω αρνητικα αυναισθηματα για χρονια. ακομα κ οταν πηγα αμερικη στα 25 κ στην αρχη αισθανομουν σκατα, κ ολοι αισθανονταν σκατα, στρειδι εγω για τα συναισθηματα μου. ενω στην πραγματικοτητα ενα σοκ αλλαγης περιβαλλοντος το περνανε ολοι!
επρεπε να ξαναπαω στην ψυχ μου το 2008 που γυρισα πισω για να το απομυθοποιησω αυτο κ να καταλαβω οτι ολοι εχουμε δικαιωμα κ στο χαλια χωρις αυτο να σημαινει οτι ειμαστε προβληματικοι.
δεν ξερω τι ειναι αυτο που σε εριξε, αν θελεις να το μοιραστεις μαζι μας πιστευω οτι θα βρουμε ενα τροπο να το απο-τραγικοποιησουμε κ να το κανουμε να φαινεται λιγοτερο απειλητικο.
01-02-2011, 11:57 #64
προχθές έκανα πάλι μία απόπειρα
ήταν μία στιγμή που δν σκεφτόμουν τίποτα άλλο κ έπαιρνα τα χάπια ένα ένα κ μετά με τις χούφτες
το πρωϊ κατέβαινα τις σκάλες σαν παράλυτη
ήταν μία από τις φορές που κόλλησε το μυαλό μου
μου είπανε να προκαλέσω εμετό κ το έκανα
δν ήθελα να μου κάνουν πλύση στομάχου κ να βρεθώ με υπογραφή στο ψυχιατρείο κ πάλι
σήμερα έδιωξα όλα τα χάπιαLast edited by arktos; 01-02-2011 at 12:09.
http://www.mazi.org.gr/
01-02-2011, 13:16 #65
γιατι αρκτουλα μου?
γιατι γλυκια μου?
εχεις την δουλεια σου,εχεις τον συντροφο σου,εχεις τους φιλους σου,εχεις ολους εμας.
δεν εισαι μονη σου αρκτε μου.
ειμαστε διπλα σου κουκλα μου-εστω και διαδικτυακως-
προσπαθησε να μην ξεχνας οτι ειναι φαση και θα περασει,οπως περασε ολες τις φορες.
01-02-2011, 13:22 #66
Τι σκέψεις έκανες που προηγήθηκαν αυτού που εσύ περιγράφεις ως "μια στιγμή που δε σκεφτόσουν τίποτε άλλο"? Αυτές οι προηγούμενες σκέψεις είναι που οδήγησαν σε αυτή τη στιγμή. Έκανες κάποιες σκέψεις που σε οδήγησαν στο να θεωρείς ότι δεν υπάρχει για σένα μέλλον? Ότι έτσι θα παραμείνει η ζωή σου όπως είναι σήμερα? Ότι έχεις γαμήσει τη ζωή σου, ή στη γάμησαν νωρίς και γι αυτό τη γαμάς εσύ τώρα, και δεν θα υπάρξει ποτέ σωτηρία?
Ότι δεν αντέχεις να ξαναπεράσεις τα ίδια? Ότι δεν είσαι καλή σε τίποτε? Ότι δεν είσαι χρήσιμη ούτε καν σε σένα την ίδια? Ότι δεν είσαι άξια μάνα και το παιδί σου υποφέρει που έχει εσένα σα μάνα?
Τέτοιες σκέψεις έκανες?
Γιατί άμα γουστάρεις τις βάζουμε κάτω και βρίσκουμε την αλήθεια τους, όχι την αλήθεια που εσύ ονοματίζεις σαν τέτοια βρισκόμενη σε φάση κατάθλιψης, αλλά αυτή που χρειάζεται μία εξισορρόπηση ανάμεσα στα άκρα, την αλήθεια που βρίσκεται κάπου στη μέση.
Λάθη? Σίγουρα έκανες. Όλοι κάνουμε. Και μάλιστα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ άρκτε!
Είσαι και λιγόλογη πανάθεμά σε, λολ, πρέπει να στα βγάζω με το τσιγκέλι. Έλα δώθε που δεν το κλείνω να δεις τι εστί βερύκοκο. Πρέπει να υποστηρίξεις το δικαίωμά σου να υπάρχεις με ό,τι σε περιέχει. Με τα λάθη και τις αδυναμίες σου, όπως και με τα ωραία και τα στρωτά σου."Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
01-02-2011, 13:47 #67
φακ....
αρκτουλα παρε μια αγκαλιτσα...:cool:Προσπαθω να κρατω την ψυχη μου καθαρη..
01-02-2011, 13:55 #68
Έλα να τις κάνουμε πολλές τις αγκαλίτσες!
Μία κι από μένα.
Κορίτσια, για μαζωχτείτε κι οι άλλες. Και τ' αγόρια μας. Ελάτε να στηρίξουμε την άρκτο. Να καταλάβει πως δεν είναι μόνη της. Πως όλοι παλεύουμε με τους εφιάλτες μας αλλά δεν είναι ανάγκη να γίνονται εμείς αυτοί. Είναι απλά οι φόβοι μας και μπορούμε να βρούμε άλλους τρόπους να τους κάνουμε να το βουλώνουν.
Και μετά θα συζητήσουμε για τις κλωτσιές άρκτε. λολ"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
01-02-2011, 15:55 #69
αμελί κ φωτεινή εχαριστώ...
ρέιν, όταν λέω πως κολλάει το μυαλό μου δν προηγείται κάτι τόσο άσχημο.
μπορεί να είναι ασήμαντο σε βαθμό που να μν θυμάμαι γιατί έφτασα να μν μπορώ να ξεφύγω από αυτές τις σκέψεις.
μία μέρα προσπαθούσα να διώξω αυτές τις σκέψεις επίμονα κ δν τα κατάφερνα.
δν μπορούσα να ελέγξω το μυαλό μου.
ήταν πάνω από μένα.
δν ξέρω αν γίνεται κατανοητό.
το ξέρω πως είναι δύσκολο, αλλά αδυνατώ να το εκφράσω καλύτερα κ ειδικά αυτή τη στιγμή.
τις κλωτσιές παρακαλώ δν θα πάρω!http://www.mazi.org.gr/
01-02-2011, 16:05 #70
κατ αρχην αρκτε μια αγκαλια κ απο μενα!
βλεπω πως τα emοticons εχουν καποιες σοβαρες παραλειψεις!
χμμ... αρκτε για τις σκεψεις λες οτι προσπαθεις να τις διωξεις κ δε μπορεις. κ εγω εχω προσπαθησει πολλες φορες να τις διωξω, "ξορκισω" κ δε φευγουν με τπτ! απεναντιας μου κολλανε ολο κ πιο πολυ!
μπορεις να τις αφησεις στη γωνια για αργοτερα κ να πας να κανεις κατι αλλο? πχ να κανεις κατι που να σου αρεσει πολυ υπο κανονικες συνθηκες, ακομα κ αν εκεινη την ωρα φυσικα δε θα σου αρεσει. σιγα σιγα ετσι θα φυγουν, αν κανεις κατι αλλο.
01-02-2011, 16:22 #71
λου, δν λειτουργώ εκείνη την ώρα.
είναι σαν κάποιος άλλος να ελέγχει τον ευατό μου.
σαν υπνωτισμένη μπορώ να στο παρομοιάσωhttp://www.mazi.org.gr/
01-02-2011, 17:22 #72
Άρκτε αγκαλιά κι από μένα
Πως είσαι τώρα?
Σε καταλαβαίνω νομίζω.
Το ότι έκανες εμμετό πάντως δείχνει πως κάπου υπάρχει κι ένα κομμάτι μέσα σου που θέλει να σε σώσει, να σε βγάλει απ'τον έλεγχο της δύναμης που νιώθεις να σε υπνωτίζει εκείνες τις στιγμές.
Ότι έγινε έγινε, ευτυχώς είσαι καλάαλλά προσπάθησε να έχεις ασφαλιστικές δικλείδες αααααααν (που εύχομαι να μη σου ξανάρθουν) σου έρθουν ποτέ ξανά τέτοια άσχημα συναισθήματα κ σκέψεις (μπορεί και να'χεις βέβαια).
Μπορείς πχ να κάνεις μια συμφωνία με τον γιατρό σου να του τηλεφωνήσεις κατευθείαν, να πάρεις σε έναν- μια φίλη, στο 1018, να γράψεις στο φόρουμ, κάτι τέλος πάντων που θα το έχεις έτοιμο σαν επόμενη κίνηση σε μια τέτοια περίπτωση. Στο λέω από προσωπική εμπειρία. Ίσως είναι άσχημο να μιλάμε υποθετικά για κάτι μελλοντικό άσχημο αλλά όπως και να'χει όταν βλέπεις τον εαυτό σου να κινδυνεύει
χρειάζεται να προστατευτούμε.
Φιλάκια, εύχομαι να είσαι καλά και ποτέ μα ποτέ να μη σου περάσουν ούτε ξυστά τέτοιες σκέψεις !
02-02-2011, 01:28 #73
άλλος με έστειλε για εμετό...
οι σκέψεις δν έφυγαν
ο ψυχίατρος μόνο είναι αυστρίαhttp://www.mazi.org.gr/
02-02-2011, 06:11 #74
Ax arkte μου..ακοοομη μια μεγαααλη αγκαλιτσα απο μενα..μεγαλη μεγαλη... ο αντρασ σου πωσ σου φερεται?πραγματικα...καλα?ε� �ναι εκει? αδιαφωρει?...ελπιζω να σε στηριζει..οταν εχεισ τετοιεσ σκεψεισ..πριν τισ κανεισ πραξεισ..γιατι δεν παιρνεισ καποιον τηλεφωνο/?τον αντρα σου..η καποιον που νιωθεισ πολυ κοντα σου.. να ερθει να σου δωσει μια πραγαμτικη αγκαλια..να σε κλησει εκει μεσα..και να ησυχασεισ...εστω την κακια στιγμη..
θυμαμαι πωσ εγω σκεφτομουν συχνα πωσ οταν ειχα αυτοκτονικεσ τασεισ..θα με βοηθουσε πολυ να μπορουσα εστω με το ζορι να συρθω καπου στην εξοχη...να βρεθω κοντα στνη φυση να ηρεμισω.. εσυ εχεισ κατι που σε βοηθαει πραγματικα πολυ εκεινη την ωρα?...σκεψου αυτο και εφαρμωσε το με παση θυσια.. μηπωσ παρα πιεστικεσ και χρειαζεσαι λιγο χρονο.. ξεκουραση..
κι εγω μαζι με τα παιδια θα σου πω πωσ ειμαι εδω..και ξερω τι περνασ.. και ποσο δυσκολο ειναι.. αλλα ξερω πωσ ξερεισ επισεισ ποσο καλα ειναι οταν ολο αυτο περναει..και νιωθεισ μοναχα τον ηλιο στο προσωπο σου.. να βγαινεισ καθημερινα στον ηλιο εστω για να κατσεισ εκει σε ενα παγκακι.. παρε μαζι σου χοντρα ρουχα , μπουφαν, σκουφακι ,γαντια,, και μην πασ μακρια ..αλλα απεναντι βρε παιδι μου στο παγκακι που το βλεπει ο ηλιοσ.. θα βοηθησει πολυ..
παντα βοηθαει!!!!
4. Sun Bath: It is one of the best recommended home remedy for depression. Sitting in the sun daily for 15-20 minutes works very well and is highly recommended by doctors. It is a proven fact that people living in areas with not a lot of sunshine are more prone to depression than people living areas with plenty of sunshine.
http://panic-attacks.maxupdates.tv/h...or-depression/
Last edited by Adzik; 02-02-2011 at 15:40.
...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....
..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...
02-02-2011, 11:23 #75
Άρκτε, να συζητήσεις οπωσδήποτε με το γιατρό σου αυτό που σου συνέβη. Να αναφέρεις όλα όσα ανέφερες εδώ. Μπορεί να χρειάζεται να γίνει μία επανεξέταση των δοσολογιών, μία αλλαγή σε δοσολογίες ή φάρμακα αυτή την εποχή, οτιδήποτε. Μην το παραμελήσεις.
Μετά, αν θέλεις φυσικά να το συζητήσεις, το περιβάλλον σου πώς αντέδρασε? Ποιοι ήταν εκεί την ώρα εκείνη, έγινε γνωστό και στους γονείς σου?
Ανησυχώ για το πώς θα το χρησιμοποιήσει ο καθένας που έχει όφελος απ' αυτό, όσο κυνικό κι αν φαίνεται αυτό που γράφω."Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας